Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΤΟ "ΕΘΝΟΣ" ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΟ

Δείτε  με τι πρόστυχο τρόπο επιχειρούν οι μεγαλοδημοσιογράφοι του Μπόμπολα να φέρουν σε σύγκρουση φαντάρους και μόνιμο προσωπικό, ακυρώνοντας από τη μια μεριά τις Συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και από την άλλη βαθαίνοντας την εκμετάλλευση των φαντάρων.

 Γιατί οι μεγαλοδημοσιογράφοι του Μπόμπολα, γνωστά τσιράκια των φυλακισμένων υπουργών Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τους εξασφάλιζαν "αποκλειστικότητες", αλλά και μια θητεία  στο Πεντάγωνο. Τους έκρυβαν στα υπόγεια των Επιτελείων από την Τροχαία για να γλυτώσουν το Αυτόφωρο όταν χτυπούσαν ΑΛΦΑΜίτες με τις κουρσάρες τους πουλώντας μαγκιά. Με τους οποίους πλέκονταν το εγκώμιο των αρεστών οπλικών συστημάτων και φυσικά τονίζονταν οι "εθνικοί κίνδυνοι" που μόνο με μεγάλο στρατό και ακόμη πιο μεγάλες αγορές όπλων μπορεί να αντιμετωπιστούν!Αυτά λοιπόν τα δημοσιογραφικά τσιράκια, οι ¨στρατηγοί του στρατιωτικού ρεπορτάζ" θεωρούν υπερβολικό να διαμαρτύρεται ένα μόνιμο στέλεχος γιατί εργάζεται παράνομα και απλήρωτα παραπάνω του 40ωρου, αμαυρώνουν την συνδικαλιστική οργάνωση των μονίμων και απαιτούν να τους αντικαταστήσουν τα κορόιδα οι φαντάροι, που δουλεύουν ατελείωτες ώρες για 8,7 ευρώ το μήνα, χωρίς ωράριο και χωρίς να μπορούν να πουν όχι στην εργασιακή υπερεκμετάλλευση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ 596 ΤΑΓΜΑΤΟΣ-ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ «ΑΠΕΙΘΑΡΧΗ ΜΟΝΑΔΑ» ΚΑΙ ΕΔΩΔΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ

Πραγματικά απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού.
Όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοι φαντάροι αλλά και μόνιμα στελέχη με πολύχρονη εμπειρία, βιώνουν μια βάναυση και προσβλητική συμπεριφορά από τη διοίκηση της μονάδας, η οποία χρησιμοποιεί λόγια και μεθόδους που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τη φέρνουν υπόλογη απέναντι στον νέο Ταξίαρχο διοικητή  της 71ης Ταξιαρχίας και το ΓΕΣ.
Πραγματικά, δε πίστευαν στα αυτιά τους όσοι συμμετείχαν  στην πρωινή αναφορά Τάγματος ακούγοντας τον Ταγματάρχη Πεζικού Φλώρο Κωνσταντίνο, Υποδιοικητή του 596 Τάγματος (στην Αργυρούπολη) να το χαρακτηρίζει «ΑΠΕΙΘΑΡΧΗ ΜΟΝΑΔΑ».

Τάγματα Ασφαλείας, Χωροφυλακή και Χρυσές Λίρες. Του Μ. Χαραλαμπίδη

 
Η μελέτη των διοικητικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους αποτελεί ακόμη και σήμερα ζητούμενο για την ιστορική έρευνα. Είναι ελάχιστα τα πράγματα που γνωρίζουμε για τη συγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, για τη διάρθρωση και τη λειτουργία των Υπουργείων ή άλλων κρατικών υπηρεσιών. Το πλέον δυσπρόσιτο και σκοτεινό κομμάτι για την ιστορική έρευνα είναι αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας και του ρόλου που διαδραμάτισαν στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Μαλί: Μάχη για το Τιμπουκτού


Στρατιώτες του Μαλί, υποστηριζόμενοι από γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, απέκρουσαν την επιχείρηση ισλαμιστών ανταρτών να εισέλθουν στην ιστορική πόλη Τιμπουκτού, που βρίσκεται σε απόσταση 1000 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπαμάκο.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΟΘΑ ΣΑΜΟΥ

Λήμνος:100 μέρες χωρίς έξοδο!Δεν έχουν σταματημό τα κρούσματα ακροδεξιάς προπαγάνδας από χαμηλόβαθμους συνήθως αξιωματικούς του ελληνικού στρατού. Το νέο περιστατικό έρχεται από το στρατόπεδο ΠΟΘΑ στη Σάμο. Οι φήμες ότι ο ανθυπολοχαγός Αναγνωστόπουλος είναι φιλικά προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή ήταν γνωστές από καιρό. Κάτι η συμπεριφορά του κάτι οι αναφορές του στα Ίμια πρόδιδαν τις πεποιθήσεις του. Τελευταία όμως ξεσαλώνει κάνοντας ανοιχτή φιλοχουντική προπαγάνδα. Με θράσος ρωτάει τους φαντάρους ποια ήταν η χρυσή επταετία της Ελλάδος όπως αυτός αποκαλεί τη στρατιωτική χούντα του 67-74.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΚΙ ΓΚΟΥΡΜΠΟΥΖ

Η εφημερίδα "Bugun" ισχυρίζεται ότι η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση έχουν μυστικά συμφωνήσει την έκδοση του Ζεκί Γκουρμπούζ. Στο κείμενο που ακολουθεί δηλώνεται ότι αυτός και ο Σ.Ε., με την κατηγορία του μέλους του  DHKP-C, συνελήφθησαν στην Ελλάδα και θα εκδοθούν στην Τουρκία σύμφωνα με την υποτιθέμενη συμφωνία που έγινε ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις.

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ)*

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ Ο ΖΕΚΙ ΓΚΟΥΡΜΠΟΥΖ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Ζεκί Γκουρμπούζ (Zeki Gurbuz) κρατείται στην Πάτρα  προς  έκδοση  στην Τουρκία.

            'Εφυγε από εκεί εξαιτίας των  πολιτικών διώξεων εις βάρος του και υπέβαλε αίτημα ασύλου στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2012. Στις 12 Φεβρουαρίου του 2013 πήγε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματός του. Εκεί πληροφορήθηκε ότι στις 11 Φεβρουαρίου του 2013 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του από την Ιντερπόλ και αμέσως μπήκε σε καθεστώς κράτησης  προκειμένου να εκδοθεί στην Τουρκία. Η κατηγορία εναντίον του είναι ότι είναι μέλος του MLCP και ότι έχει σχέσεις με το KCK-PKK.

Άμεση απελευθέρωση των πολιτικών προσφύγων



*Δημοκρατικό Συνέδριο των Λαών (HDK) Τμήμα Ελλάδος
Προς την κοινή γνώμη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα απ’ τις ελληνικές αρχές πραγματοποιούνται επιχειρήσεις συλλήψεις ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς  πρόσφυγες . Αυτή τη στιγμή ο κομμουνιστής  Zeki Gurbuz κινδυνεύει να απελαθεί στην Τουρκία κάτι  σημαίνει βασανιστήρια και πολλά χρόνια φυλακή.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην Ελλάδα οι διώξεις  ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση του Σαμαρά με τον Ερντογάν στην Τουρκία.
Ο τουρκικός τύπος επανειλημμένα  υπογράμμισε ό,τι μεταξύ των δύο ηγετών συζητήθηκε και το ζήτημα της «τρομοκρατίας». Και «τρομοκράτες» το καθεστώς της Αγκυρας, ονομάζει όλους τους πολίτες που αγωνίζονται για την κατοχυρώσει στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Να αποτρέψουμε την απέλαση απ' την Ελλάδα του κομμουνιστή πολιτικού πρόσφυγα Ζεκί Γκουρμπούζ - Συνέντευξη με την αδελφή του

Για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Κούρδοςκομμουνιστής και πολιτικός πρόσφυγας που βρίσκεται στην Ελλάδα  Ζεκί Γκουρμπούζ (Zeki Gurbuz), το ελληνικό κράτος να τον εκδόσει στη Τουρκία όπου θα αντιμετωπίσει βασανιστήριακαι πολυετή φυλάκιση έχουμε γράψει επανειλημμένως.  (Τελευταία ανάρτησή μας εδώ).
Σήμερα δημοσιεύουμε την συνέντευξη που μας έδωσε η αδελφή του Ζεκί, Ναζλί Τοπ*.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ


Σαν βόμβα έσκασε στο Πεντάγωνο η είδηση της αιφνιδιαστικής παραίτησης του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου.

ΚΡΙΣΗ ΜΑΡΤΗΣ 1987: Τελικά ποιος κέρδισε;


Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ
Διαβάστε 
• ΠΡΩΤΟ μέρος
• ΔΕΥΤΕΡΟ μέρος
• ΤΡΙΤΟ μέρος Το πρωί της 2ης Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, αφού ενημερώθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων για τις κινήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαστε έτοιμοι για όλα». Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου πρόσφεραν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, δήλωσαν: