Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΑΛΛΑ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑΝΚΣ


Η ανάρτηση (Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012) από την ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ του κειμένου από το ακραία μιλιταριστικό και πολεμοκάπηλο defencenet.gr, θεωρούμενο από πολλούς Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής, με τίτλο «Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τα δωρεάν Μ1Α1 ABRAMS, MLRS και Blackhawk» είναι μια πραγματική πρόκληση.

Απέναντι στην λαική οικογένεια που εξαιτίας της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, αδυνατεί να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της και βλέπει χιλιάδες από αυτά να υποσιτίζονται και να λιποθυμούν μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Le Monde Diplomatique: Όλα είναι τόσο εύκολα στη Γάζα…

«Καμία χώρα δεν θα επέτρεπε να βρέχει πυραύλους πάνω στους πολίτες της ». Κάνοντας αυτή τη δήλωση, τη βασισμένη στην κοινή λογική, ο πρόεδρος των ΗΠΑ οπωσδήποτε δεν σκεφτόταν τους Παλαιστίνιους της Γάζας, αδύναμη λεία των ισραηλινών βομβών και πυραύλων, που καμιά φορά πέφτουν από F-16 ή από ελικόπτερα Απάτσι αμερικανικής κατασκευής.

Εδώ και χρόνια, με την ίδια κανονικότητα, τα ίδια ανάποδα επιχειρήματα καθορίζουν τα γεγονότα στην Παλαιστίνη. Καταρχάς, το αναμάσημα της μονομερούς ιστορίας, σύμφωνα με την οποία η « τρομοκρατία » των πολιορκημένων δικαιολογεί τα « αντίποινα » των πολιορκητών. Στη συνέχεια, η ασυλία σ’ εκείνον από τους εμπόλεμους, ο οποίος, ενώ έχει συντριπτική στρατιωτική υπεροχή, παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα, λίγο πριν εξαπολύσει μια νέα ένοπλη επίθεση. Και τέλος, η ανάδειξη της δημοκρατικής φύσης του Ισραήλ, του οποίου όμως η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει τη ρατσιστική ακροδεξιά, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Εξωτερικών.
Η Αραβική Άνοιξη άλλαξε, άραγε, τόσο λίγα πράγματα στη Μέση Ανατολή που είναι ακόμα δυνατόν να αναπαραχθεί το ίδιο σενάριο στη Γάζα, τέσσερα χρόνια μετά την επιχείρηση « Συμπαγές μολύβι » [1];

760 στρατιώτες από τις χώρες της κεντρικής Αφρικής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Οι χώρες της Κεντρικής Αφρικής άρχισαν να στέλνουν ενισχύσεις για να προστατεύσουν την κυβέρνηση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας από τους αντάρτες που ελέγχουν μεγάλο μέρος της χώρας και ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Φρανσουά Bozizι αναφέρει η το γαλλικό πρακτορείο AFP.
Στρατιώτες από την Γκαμπόν, Κονγκό και το Καμερούν έχουν στείλει ήδη από 120 στρατιώτες και το Τσάντ 400 στρατιώτες δημιουργώντας την πολυεθνική αφρικανική ειρηνευτική δύναμη FOMAC με σκοπό να αντιπαραταχθούν στην κομβική πόλη Damara της χώρας , σύμφωνα με πηγή του FOMAC.
Η πόλη Damara είναι η τελευταία στρατηγική πόλη πριν την πρωτεύουσα Bangui και εάν οι αντάρτες καταφέρουν να εισέλθουν σε αυτήν θα απέχουν μόνο 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με αξιωματικό της αφρικανικής ειρηνευτικής δύναμης αναμένονται ακόμα 760 στρατιώτες των χωρών μελών της περιοχής.

Συλλογική Δήλωση Ολικής Άρνησης Στράτευσης, Δεκέμβριος 2012

Η δήλωση αυτή είναι το αποτέλεσμα της κοινής στάσης πέντε συντρόφων από την Αθήνα απέναντι στον στρατό. Αποφασίστηκε και συντάχθηκε με συλλογικές και αυτοοργανωμένες διαδικασίες στη βάση τόσο της ατομικής μας βούλησης όσο και της πολιτικής μας προταγματικής. Με τη στήριξη αλληλέγγυων συντρόφων/ισσών μοιράστηκε για πρώτη φορά σε 2.000 αντίτυπα στη συγκέντρωση της πορείας για τη 17η Νοέμβρη του 2012, θέλοντας η κίνησή μας αυτή να διεμβολίσει τους συμβολισμούς της ημέρας και να της προσδώσει την επικαιροποίηση μιας διαρκούς άρνησης απέναντι στον μιλιταρισμό.


Η δήλωση αυτή αποτελεί κομμάτι των εαυτών μας και των αρνήσεών μας απέναντι όχι μόνο στον στρατό αλλά και συνολικότερα στον πολιτισμό της εξουσίας. Το κείμενο της δήλωσης μπορεί κανείς να βρει αρχικά σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις της Αθήνας και του Πειραιά. Πρόθεσή μας είναι να φτάσει σε κάθε χώρο αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης στην ελλαδική επικράτεια αλλά και έξω από τα σύνορά της.

Για έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας, για έναν κόσμο δίχως έθνη, κράτη, τάξεις, σύνορα και στρατούς.

Χρονια πολλα και καλη λευτερια!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΕ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ

Έγινε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, κοινή δράση επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, σε φτωχή οικογένεια στο Μπουρνάζι, από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ του πυρήνα Δυτικής Αθήνας και της ομάδας επανασυνδέσων.

17 ΟΧΙ στη στράτευση στα 18. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!


Καθώς πληθαίνουν οι ακροδεξιοί μαιντανοί- αυτοπροβαλλόμενοι σύμβουλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και οι διαρροές του στρατιωτικού κατεστημένου, που απαιτούν ότι και οι φασίστες δολοφόνοι, στράτευση της νεολαίας στα 18 και αύξηση της στρατιωτικής θητείας, είναι χρήσιμο να παρακολουθήσουμε την αρνητική τοποθέτηση σε αυτή την εξέλιξη ενός στρατιωτικού. Το κείμενο που ακολουθεί παρουσιάστηκε στο onalert.gr, προέρχεται από στρατιωτικό ο οποίος εκφράζει την αντίθεσή του και στην αύξηση της θητείας αλλά και στην υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα κλιμακώσουμε την προσπάθεια μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων στρατιωτών και ενάντια σε αυτούς τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Είναι αυτοί που εξαφανίζουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, που υποδουλώνουν για πάντα τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τον στρατό ενάντια στις κοινωνικές αντιστάσεις και να αυξήσουν την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις βάρβαρες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Για μια ακόμη φορά ετοιμάζονται να μας εκμεταλλευτούν και να μας θυσιάσουν οι αστοί πολιτικοί-υπηρέτες του κόσμου του πλούτου.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.
Τα σχέδια τους να μείνουν στα χαρτιά.

“Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν στοχευόμενες διαρροές σε ΜΜΕ περί στράτευσης στα 18 και αύξηση της θητείας στους 11 μήνες.

Τον αφοπλισμό του PKK επιδιώκει ο Ερντογάν

Στην οριστική κατάθεση των όπλων από το ΡΚΚ - και όχι μόνο σε εκεχειρία - στοχεύουν οι μυστικές συνομιλίες της Άγκυρας με τον Οτζαλάν.

Έχει την σημασία του ότι ο Σύμβουλος του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Τ. Ερντογάν, κ. Γιαλτσίν Ακντογάν δήλωσε στην εφημερίδα Taraf ότι ο στόχος των μυστικών συνομιλιών με το Ιμραλί (όπου είναι φυλακισμένος ο Οτζαλάν) είναι να πεισθεί το ΡΚΚ να καταθέσει οριστικά τα όπλα οριστικά τα όπλα για καλό και όχι απλά να κηρύξει προσωρινή εκεχειρία,παρόμοια με άλλες του παρελθόντος που απέτυχαν. Ο κ. Ακντογάν πρόσθεσε ότι το ΡΚΚ ή και άλλες ομάδες πιθανόν να προσπαθήσουν να σαμποτάρουν τις μυστικές συνομιλίες ωστόσο υπογράμμισε ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πιέσει για την λύση ακόμα και αν η αντιπολίτευση αρνηθεί να υποστηρίξει τις κυβερνητικές προσπάθειες.

Οι δηλώσεις του κ. Ακντογάν έρχονται λίγες μέρες αφότου ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι TRT ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μιλούσαν με τον Οτζαλάν, αλλά η συνέχιση των επαφών μαζί του θα εξαρτώταν από τα αποτελέσματα. «Εάν δούμε φως στο τούνελ, τότε θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες. Εάν όχι, θα σταματήσουμε εδώ», είχε δηλώσει ο κ. Ερντογάν, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Εξορία στην Αυστραλία;

Μαύρη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη. Της Άντας Ψαρρά

«Ήδη, η ασφάλεια του πολίτη εμπεδώνεται, ενώ οι πρώτες «κουκούλες» άρχισαν να βγαίνουν. Ήδη, πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, ήδη αρχίσαμε να «ανακαταλαμβάνουμε» τις πόλεις μας και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται...». Κομμάτι από το γιορτινό μήνυμα του πρωθυπουργού.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Οι Αμερικανοί έπιασαν τον Μο Φάρα για... τρομοκράτη

Μία απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη μέσα στην εορταστική αυτή περίοδο ο Μο Φάρα, καθώς συνελήφθηκε σε αμερικανικό έδαφος με την υποψία πως ήταν τρομοκράτης.
Σύμφωνα με "αποκλειστική" είδηση της αγγλικής εφημερίδας "Sun", ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 5.000 και στα 10.000 μέτρα συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ.

"Εξαιτιάς των σομαλικών ριζών μου, κάθε φορά που παρουσιάζομαι στις αμερικανικές τελωνειακές αρχές, βρίσκομαι υπό κράτηση και αντιμετωπίζω προβλήματα", δήλωσε στην εφημερίδα ο 29άχρονος Ολυμπιονίκης, για να συμπληρώσει με νόημα:
"Αυτή τη φορά έφερα μαζί μου στις ΗΠΑ μέχρι και τα δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλιά μου για να καταλάβουν ποιος είμαι, όμως ούτε αυτό χρησίμευσε".
Σημειώνεται πως ο Φάρα βρίσκεται αυτή την εποχή στις ΗΠΑ για να περάσει οικογενειακά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ όπως ο ίδιος επεσήμανε, είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να αποκτήσει άδεια παραμονής για το διάστημα που θα χρειαζόταν να μείνει εκεί για αρκετό διάστημα ώστε να προπονείται μαζί με τον κόουτς του, Αλμπέρτο Σάλασαρ.
Πηγή: sport 24

Στα σκάνδαλα και τη διαφθορά “κολυμπάει” η Ντόιτσε Μπανκ

 
FREE photo hosting by Fih.gr«Φάτε τους τραπεζίτες» έγραφε η πικέτα που είχαν κρεμάσει οι διαδηλωτές στο ανθρώπινο ομοίωμα το οποίο περιέφεραν. Το κείμενο δε, που συνοδεύει τη συγκεκριμένη ασυνήθιστη φωτογραφία στο ετήσιο τεύχος του βρετανικού περιοδικού Εκόνομιστ είναι εξ ίσου προκλητικό. «Στον τραπεζικό τομέα, το 2012 ήταν η χρονιά κατά την οποία μισθοί και μπόνους έπεσαν απότομα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το 2013 ακόμη θα μείνει γνωστό ως το έτος που πολλοί εγκαταλείπουν τον κλάδο ομαδικά. Οι μισθοί θα πέσουν κι άλλο, δουλειές δύσκολα θα βρεθούν, αλλά – πάνω απ’ όλα – οι τραπεζίτες θα υπομείνουν ακόμη περισσότερο την αμήχανη σιωπή που δημιουργείται στα πάρτι μετά τα δείπνα όταν ρωτούν τους ανθρώπους τι δουλειά κάνουν. Για να είμαστε ακριβείς, δεν ντρέπονται όλοι οι τραπεζίτες για το είδος της δουλειάς τους, ούτε όλος ο κόσμος με ομοιόμορφο τρόπο είναι εχθρικός απέναντί τους. Υπάρχει όμως αρκετή αντιπάθεια προς τον κλάδο σε πολλά μέρη του πλούσιου κόσμου ώστε οι τράπεζες δύσκολα προσελκύουν προσωπικό κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά απ’ όσο θυμούνται όσοι βρίσκονται ήδη στη δουλειά».
Λεωνίδας Βατικιώτης