Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Προσβάσιμες στο κοινό σύμφωνα με τον Independent, οι συνομιλίες Τζ.Μπους-Τ.Μπλερ και Γκ.Μπράουν για το Ιράκ

bush02112012
Περισσότερα από εκατό απόρρητα ντοκουμέντα που περιλαμβάνουν συνομιλίες μεταξύ του Τόνι Μπλερ, του Γκόρντον Μπράουν και του Τζορτζ Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ αναμένεται να αποχαρακτηρίσει η βρετανική κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent» πρόκειται για μια κίνηση χωρίς προηγούμενο που θα φέρει στο φως σημειώσεις του Μπλερ προς τον Μπους, αρχείο τηλεφωνικών συνομιλιών και συναντήσεων και περίπου 200 λεπτά συζητήσεων σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου.
Ο αποχαρακτηρισμός αναμένεται να γίνει το νέο χρόνο και στη συνέχεια θα ανοίξει ο δρόμος για την επιτροπή έρευνας για το Ιράκ να δημοσιεύσει την πολυαναμενόμενη έκθεσή της για την εμπλοκή της Βρετανίας στον πόλεμο. Υπήρχαν φόβοι πως ο Μπλερ και οι αμερικανικές αρχές ενδεχομένως να εμπόδιζαν τον αποχαρακτηρισμό των εμπιστευτικών εγγράφων που λέγεται πως διαμορφώνουν σαφή εικόνα για το πώς ελήφθησαν οι αποφάσεις που οδήγησαν στην έναρξη του πολέμου.
Χθες Κυριακή, κυβερνητική πηγή ανέφερε πως έχει γίνει «σημαντική πρόοδος» για τον αποχαρακτηρισμό πολλών εγγράφων. Παρότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση, θεωρείται πιθανό, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τα έγγραφα να είναι προσβάσιμα στο κοινό.
ΠΗΓΗ ARMYNEWS.GR

1 σχόλιο:

  1. -...μέχρι να αποφασίσει, πάντως, η κυρία βρετανική κυβέρνηση να μας "ανοίξει τα μάτια" (βρέ, βρέ αυτές οι κυβερνήσεις που θέλουν το καλό περί την ενημέρωση των πολιτών), ας διαβάσουμε κείνη την Βιβλιαράρα του Γκρεγκ Πάλαστ ("Δημοκρατία σε τιμή ευκαιρίας" -Το μοναδικό βιβλίο που δε θέλουν να διαβάσετε ο Τζορτζ Μπους και ο Τόνι Μπλερ -Ένας δημοσιογράφος αποκαλύπτει την αλήθεια για την παγκοσμιοποίηση, τις επιχειρηματικές κομπίνες και τις μεγάλες οικονομικές απάτες. Μετάφραση: Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, εκδόσεις: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ).
    Αντιγράφω από το οπισθόφυλλο του πονήματος:
    "Η παγκοσμιοποίηση αφορά το ελεύθερο εμπόριο και την παροχή βοήθειας στους φτωχούς. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι μια ευεργετική δύναμη. Ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους κερδίζει τις εκλογές. Σωστά;
    Τελείως λάθος. Και ο Γκρεγκ Πάλαστ, ένας από τους μεγαλύτερους ρεπόρτερ στον κόσμο, έχει βρει τα έγγραφα που το αποδεικνύουν, αφιερώνοντας τα τελευταία πέντε χρόνια στην ανακάλυψη των όσων πραγματικά συμβαίνουν στην πολιτική και τα μεγάλα επιχειρηματικά κέντρα Βρετανίας και Αμερικής. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει πώς ο Τζορτζ Μπους έκλεψε την Προεδρία, πώς οι Νέοι Εργατικοί εκπορνεύτηκαν στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, και πώς μια συμμαχία διαμεσολαβητών, κακοποιών και ηλίθιων ακαδημαϊκών έχουν κάνει τον κόσμο ασφαλή για το διεθνές κεφάλαιο και τελείως ανασφαλή για τους ανθρώπους, συνθέτοντας σε ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα όλα όσα ξέρετε ή νομίζετε ότι ξέρετε.
    "Γενναία κι αποκαλυπτική δημοσιογραφία...Διαβάστε αυτό το βιβλίο!" Μάικλ Μουρ, συγγραφέας του βιβλίου "Ηλίθιοι Λευκοί".
    "Το βιβλίο του Πάλαστ σίγουρα θα ανησυχήσει όποιον το διαβάσει", Guardian.
    "Η ικανότητα του Πάλαστ να εντυπωσιάζει παραμένει μοναδική, όπως και η δεξιότητά του να ανακαλύπτει καλά κρυμμένες αλήθειες και γεγονότα", Independent."...
    Ο υπογραφόμενος: Αλβιών Κουτοπονηρουλοκαθυστερημενοαποχαρακτηρισόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή