Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Άθλια συμπεριφορά των κλιμακίων ΓΕΣ για την ΕΛΔΥΚ-Παραβιάζουν τα Δικαιώματα μας

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
Για μια ακόμη φορά γίναμε δέκτες των καταγγελιών νεοσύλλεκτων στρατευμένων σχετικά με την συμπεριφορά των κλιμακίων του ΓΕΣ που επισκέφτηκαν τα ΚΕΝ στο πλαίσιο της προεπιλογής για την Κύπρο.
Αγνοώντας τις Αρνήσεις των συναδέλφων και τους λόγους που προέβαλαν, παρακάμπτοντας τις σχετικές διαταγές, ουσιαστικά χαρακτήριζαν ως Ικανούς για Κύπρο κατά το δοκούν.

Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, που δημοσιεύτηκε στην γνωστή στήλη της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας «Φαντάρε που Πας»,  οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:
Η σύμφωνη γνώμη του στρατιώτη που κατατίθεται εγγράφως σε Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία ουσιαστικά δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της μετακίνησης του εκτός συνόρων!
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας. Και άλλα κοινωνικά κριτήρια.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Οι υποσχέσεις για τα διάφορα προνόμια που θα απολαύσουν στην Κύπρο είναι φουσκωμένα και εν πολλοίς έχουν καταργηθεί. Η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια, με αποτέλεσμα ο στρατιώτης που στέλνεται να υπηρετήσει εκτός ελληνικής επικράτειας να καλείται να πληρώσει το πανάκριβο κόστος της εκτός συνόρων μετακίνησης του, όταν κάνει χρήση της αδείας του. Να συνυπολογίσουμε ότι η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, οι ασκήσεις είναι συνεχείς, υπάρχει διαρκώς Επιφυλακή και κλίμα Πολεμικής Ετοιμότητας. Οι φαντάροι τιμωρούνται ξανά και ξανά με αλλεπάλληλες πειθαρχικές ποινές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να υπηρετούν περισσότερο! Επιπλέον λόγω της ΑΟΖ, της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πηγών και ενώ το ΚΥΠΡΙΑΚΟ παραμένει άλυτο ζήτημα,  η ένταση στην Κύπρο μεγαλώνει και ο φόβος θερμού επεισοδίου εντείνεται, με την ΕΛΔΥΚ να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνα της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Αυλώνα. Να αρνηθούν την μετακίνση στο ΚΕΝ Αυλώνα και τη μετάθεση στην Κύπρο, στο βαθμό που στη φάση ποεπιλογής έχουν δηλώσει την Άρνηση τους. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.
Ο υπεύθυνος αξιωματικός για την ΕΛΔΥΚ στο ΚΕΝ Αυλώνα συχνά τρομοκρατεί  και απειλεί με Στρατοδικείο, γιατί δεν υπακούμε στη διαταγή μετάθεσης στην Κύπρο. Προφασίζεται ότι η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι καταρχήν Εθελοντική, αλλά αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός στρατιωτών γίνεται υποχρεωτική.
ΜΗΝ ΨΑΡΩΣΕΤΕ
Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δείξει τη διαταγή ή τον νόμο που επικαλείται και προβλέπει την Υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ Ή ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!
Άρα, ο φαντάρος έχοντας δώσει όρκο να υπερασπίζει το Νόμο και το Σύνταγμα και να Αρνείται την εκτέλεση Παράνομων Διαταγών, ΑΡΝΕΙΤΑΙ την υποταγή του στην υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο, που δεν προβλέπεται σε κανένα νόμο.
Επίσης, οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμή μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται.
Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου