Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΥΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

Φούτερ στρατιωτικό Ελληνικής παραλλαγήςΟΥΤΕ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ  
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει τον ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ και το αδίστακτο της ταξικής της πολιτικής.
Για πρώτη φορά δεν δόθηκαν πουλόβερ στους συναδέλφους της Σειράς Σεπτεμβρίου που πριν από λίγες μέρες έφυγαν με μετάθεση για τον Έβρο και τα ακριτικά νησιά.
Οι συνάδελφοι φαντάροι βγήκαν μαζικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά και τους απάντησαν ότι πιθανόν να λάβουν ρουχισμό στις μονάδες της παραμεθορίου.
ΨΕΜΑΤΑ. Όλοι γνωρίζουν ότι τα στρατόπεδα στα σύνορα δεν έχουν τέτοιου είδους αποθέματα.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι τα μοναδικά ψέματα που μας έχουν πει.
Μετά τις καταγγελίες των φαντάρων για τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων –στην Σειρά Κατάταξης Σεπτεμβρίου δε δόθηκαν σαγιονάρες, μπουφάν και πουλόβερ, κάτι που είχε ξεκινήσει από το Μάιο και θα επαναλαμβάνονταν έως τον Ιανουάριου του 2014- και τη δημοσιότητα που έλαβαν αυτές με την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, δόθηκε αμέσως λύση.
Σειρά δημοσιευμάτων μας ενημέρωσαν πως ξαφνικά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΣ Αθ.Τσέλιος βρήκαν λύση και οι συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι θα εφοδιαστούν με τον απαραίτητο ρουχισμό.
Εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ μέχρι τότε οι διοικήσεις των ΚΕΝ  προφασίζονταν τις δυσκολίες των διαγωνισμών προμήθειας των συγκεκριμένων ειδών, τελικά όλα ξεπεράστηκαν δια μαγείας...
Στο ερώτημα που βρέθηκαν τα συγκεκριμένα είδη απάντηση δίνουν οι Μανάδες των στρατιωτών, που με καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποσαφηνίζουν ότι οι φαντάροι των Σειρών Κατάταξης 322-323 υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν τέσσερα συγκεκριμένα είδη: ΤΖΑΚΕΤ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ-ΠΕΤΣΕΤΕΣ(3)-ΠΟΥΛΟΒΕΡ! Από αυτές τις επιστροφές θα καλύπτονταν καλύφθηκαν οι ανάγκες των νέων σειρών κατάταξης.
Τα μεταχειρισμένα είδη –όπως δεν ομολογείται από τα άρθρα που λιβανίζουν την πολιτική ηγεσία τους ΥΕΘΑ- θα έδιναν λύση και έτσι χτίζεται το πολιτικό προφίλ, συγκαλύπτοντας τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για τις απίθανες ελλείψεις!
Οι περίεργες αυτές κινήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που σαφώς συνυπολόγισε το πολιτικό κόστος για τον φιλόδοξο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, κάνουν πολλούς να υποστηρίξουν την άποψη ότι ο μη εφοδιασμός των παραπάνω ρούχων ήταν σχεδιασμένος, ενταγμένος σε  μια προσπάθεια περικοπών και μεταφοράς του κόστους θητείας στους φαντάρους.
Τελικά όμως ούτε καινούργια, ούτε μεταχειρισμένα πουλόβερ έδωσαν στους φαντάρους. Όπως εμμένουν να μη δίνουν στους συναδέλφους σαγιονάρες και να τους υποχρεώνουν να τις αγοράζουμε από τα ΚΨΜ, βγάζοντας κέρδος με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς παροχή απόδειξης.
Τα φιλικά ΜΜΕ μπορεί να λιβανίζουν τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο αλλά η ζημιά έγινε! Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσιάζεται κοινωνικά ανάλγητη, συνεπής στην εφαρμογή της σκληρής ταξικής πολιτικής. Την ίδια περίοδο που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μας αρνείται εισιτήρια-αρβύλες-σαγιονάρες-πουλόβερ-τζάκετ κλπ. ανακοινώνει τα μεγαλοϊδεατικά του σχέδια για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, που απαιτούν κλιμάκωση των εξοπλισμών. Μάλιστα, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για σύγχρονα όπλα ετοιμάζονται να αποδεχτούν τις προσφορές των μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που απαιτούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συντήρηση-εκπαίδευση-πυρομαχικά. Για αυτό επομένως ξεπουλούν την Κρατική μετοχοποιημένη Πολεμική Βιομηχανία, ώστε τα νέα χρυσοφόρα συμβόλαια να δοθούν στους ιδιώτες! 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΔΩΣΤΕ ΡΟΥΧΑ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
ΕΓΕΡΘΗΤΩ Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ, ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ
Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι να εξυπηρετήσει τραπεζίτες-τοκογλύφους και  να κερδίσει τις εκλογές. Για αυτό ο Φ.Κρανιδιώτης, η ακροδεξιά πρωθυπουργική συντροφιά, ο Δ.Αβραμόπουλος με την κυριλέ πολεμοκαπηλεία επιχειρούν την επιστροφή των Χρυσαυγιτών στο μαντρί της γαλάζιας παράταξης. Αφού δεν έχουν «άρτον» για να εξαγοράσουν συνειδήσεις, δίνουν εθνικισμό, εμφυλιοπολεμικό κλίμα, θεάματα!
Μετά την πραγματοποίηση της πανάκριβης άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» και την απόφαση για την ετήσια διεξαγωγή της, αδιαφορώντας για την ανάγκη οικονομικών περικοπών που είχαν οδηγήσει στο μπλοκάρισμα της από το 2009, το ΥΠΕΘΑ ξαναχτυπά. Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου επιστρέφουν με απόφαση Δ.Αβραμόπουλου τα μηχανοκίνητα τμήματα και τα ιπτάμενα μέσα (αεροσκάφη-ελικόπτερα), κάτι που είχε σταματήσει επίσης το 2009 .
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η απόφαση ελήφθη για δύο λόγους: αφενός να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας και στο εσωτερικό και αφετέρου να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό (ιδίως στην Τουρκία) ότι η δεν θα επιτραπεί η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Όμως στην Κύπρο όπου η μισή είναι κατεχόμενη, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, από φέτος μηχανοκίνητα τμήματα δεν συμμετέχουν στην Στρατιωτική Παρέλαση. Μάλιστα, χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα της Εθνικής Φρουράς πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την 53η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσία και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που δεν έβγαλε κανένα συμπέρασμα.
Αποδεικνύοντας ακραίο πολιτικό καιρισκοπισμό που παράλληλα εξυπηρετεί τις προσωπικές του πολιτικές βλέψεις, αλλά και στέλνοντας ένα μήνυμα οικονομικής ανάκαμψης. Την ίδια περίοδο βεβαίως ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος αδυνατεί να ντύσει τους συναδέλφους στρατιώτες!  
Ταυτόχρονα μας λένε ότι στέλνουν μήνυμα στον «Εξ Ανατολάς Κίνδυνο», με αυτές τις απαράδεκτες και πανάκριβες μεθόδους.
Τους θυμίζουμε ότι ακόμα και η  Τουρκία έχει επιφέρει αλλαγές και οι παρελάσεις γίνονται χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα ( βλέπε δημοσίευμα του  σάιτ strategyreports,στις 6 Μαίου 2012). Επικαλούμενο λοιπόν πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal, με το νέο κανονισμό, οι στρατιωτικές παρελάσεις καταργούνται πλην αυτής της 29ης Οκτωβρίου (“Ανακήρυξη Τουρκικής Δημοκρατίας”), η οποία θα πραγματοποιείται μόνο με πεζοπόρα τμήματα. Επιπλέον καταργούνται οι αναπαραστάσεις μαχών και υποβαθμίζεται ο εορτασμός της 19ης Μαΐου. Τέλος, η αρμοδιότητα για τους εορτασμούς της 23ης Απριλίου (“Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα του Παιδιού”) μεταβιβάζεται στο υπουργείο Παιδείας.
Η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ στοίχιζε 750.000 ευρώ στο ΓΕΣ, 308.000 στο ΓΕΝ και 695.000 στο ΓΕΑ, σύνολο 1.753.000 ευρώ! Για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη το κόστος ήταν 430.000 για το ΓΕΣ, 468.000 για το ΓΕΝ και 415.000 για το ΓΕΑ, σύνολο και για τα τρία όπλα 1,313.000 ευρώ. Αθροιστικά οι τρεις παρελάσεις στοίχιζαν 3.066.000 ευρώ".
Το 2010 υπήρξαν αντιδράσεις από την  ακροδεξιά. Οι Βουλευτές του ΛΑΟΣ και μετέπειτα μεταγραφές της ΝΔ, Αθ.Πλεύρης και Άδ.Γεωργιάδης κατέθεσαν σχετική ερώτηση. Ο τότε υπουργός Άμυνας και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας είχε αιτιολογήσει την απόφαση να σταματήσει η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων χαρακτηρίζοντάς την κοστοβόρα, αντιοικολογική και ηχορυπαντική λέγοντας επίσης ότι μετακινούνται μονάδες χωρίς να συντρέχει αμυντικός λόγος: «προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, μετακινείται μεγάλος αριθμός αρμάτων και άλλων μέσων από μονάδες της Θράκης προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εξυπηρετείται κανένας αμυντικός σκοπός».
Μάλιστα, ένα χρόνο πριν - το 2012, το στρατιωτικό ρεπορτάζ μιλούσε για «ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις δαπάνες για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επιβάλλει μεγαλύτερο ψαλίδι στις Ένοπλες Δυνάμεις». Υπολογίζεται, δε, ότι το κόστος της παρέλασης του 2012 δεν ξεπέρασε συνολικά τις 230.000 ευρώ με το Πολεμικό Ναυτικό να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη με δύο αρματαγωγά και να μην αποσταλεί φρεγάτα, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Εμείς δεν ξεχνούμε ότι τα τρία (3) αυτά χρόνια οι μισθοί και οι συντάξεις έπεσαν 40-50% , στους φαντάρους δεν δίνονται απαραίτητα είδη ένδυσης-υπόδησης-δωρεάν εισιτήρια. Ότι 4000 συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν, απολύουν 12.500 δημοσίους υπαλλήλους, η ανεργία στους νέους σκαρφαλώνει στο 65%.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου