Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΠΩΑΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ε.Ε.-ΔΝΤ

ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Διαβάζουμε:

«Έχει ένα στοιχείο υποκρισίας το “τρεχαλητό” με το οποίο το ΓΕΕΘΑ ξεκίνησε τις έρευνες για πιθανή εμπλοκή στρατιωτικών στις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Το λέμε αυτό γιατί τους τελευταίους 12 μήνες οι πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει την ηγεσία όχι μόνο του ΓΕΕΘΑ αλλά και των υπόλοιπων Επιτελείων . Και δεν ήταν μόνο πληροφορίες είχαμε και γεγονότα. 
Η είδηση που είχε δημοσιεύσει το Onalert με ντοκουμέντα τη 1η Ιανουαρίου 2013 είναι ενδεικτική. Ένας ΕΠΟΠ του ΠΝ είχε εμπλακεί σε επεισόδια στο Μοναστηράκι . Δέχτηκε επίθεση νεαρών και τελικά “σώθηκε” από μετανάστες! Ο ΕΠΟΠ είχε επιτεθεί φραστικά σε υποστηρικτές προφυλακισμένου για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ο οποίος έκανε απεργία πείνας ζητώντας να αποφυλακιστεί. Οι νεαροί που τον κυνήγησαν πήραν το πορτοφόλι του στο οποίο εκτός από 200 ευρώ είχε την ταυτότητα του αλλά και την απόδειξη εγγραφής του στην Χρυσή Αυγή. Όπως βλέπετε ανήκε στην περιβόητη πια “τοπική Νίκαιας”.

Όλα αυτά δεν είχαν κινητοποιήσει κανένα; Είχε ερευνηθεί η υπόθεση ; Δεν μάθαμε ποτέ τίποτα. Και είναι παράδοξο πως το ΓΕΕΘΑ που έσπευσε να “κυνηγήσει” όσους αξιωματικούς εμφανίστηκαν με στολή σε διαδηλώσεις να μην αντιδρά σε τέτοια περιστατικά που ήταν ...αυταπόδεικτα».

Τους ξαναλέμε:
Μας περιγελούσαν. Μας έβριζαν. Μας έλεγαν ότι οι Πολιτοφυλακές και οι Λέσχες Εφέδρων δεν έχουν καμιά σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Μας απειλούσαν με μηνύσεις για να μας σταματήσουν και να μας τρομοκρατήσουν.

Όμως τώρα "πέφτουν από τα σύννεφα". Ανακαλύπτουν ότι αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων και σε Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις, με κανονικά όπλα και πραγματικά πυρά εκπαιδεύονταν η Χρυσή Αυγή.

Να τους θυμήσουμε τον Υπολοχαγό τη Θήβα που τιμούσε τον Χίτλερ στην Αναφορά Μοίρας.

Τα χειροκροτήματα Χρυσαυγιτών σε εκδήλωση για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο ΚΕΝ Θήβας.

Την προεκλογική εκστρατεία αξιωματικού-υπαξιωματικών στη Σάμο για την Χρυσή Αυγή.

Τους τραμπουκισμούς φυγόστρατου στέλεχους της Χρυσής Αυγής στο ΚΕΝ Σπάρτης.

Την είσοδο Χρυσαυγιτών με μπλουζάκια της οργάνωσης στο ΚΕΝ Αυλώνας για να πάρουν Αναβολή και να βγουν Ι5!

Ποιος όμως ξεχνά τις αποκαλύψεις για τη μετατροπή των εθνικιστικών Λεσχών Εφέδρων σε γιάφκες των φασιστών. Τη δράση καμουφλαρισμένων Χρυσαυγιτών ως αγανακτισμένων πολιτών στον Άγιο Παντελεήμονα. Τη φρικτή ρατσιστική-τραμπούκικη-δολοφονική δράση των Λέσχων Εφέδρων στο κέντρο της Αθήνας, με την κάλυψη  των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της ΕΛ.ΑΣ. και των καθεστωτικών ΜΜΕ.  

«Το όνομα του είναι Δημήτρης Πιπίκιος. Έφεδρος λοχίας πεζοναυτών (!!!). Τυχαίο προφανώς... Πρόεδρος του Στρατιωτικού Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων. Επίσης τυχαίο... Επιπλέον προπαγανδίζει την ''χρυσή αυγή'' σε σποτάκι (σχετικό link με το βίντεο παρακάτω) για τις πρόσφατες ευρωεκλογές όπου εμφανίζεται (όλως τυχαίως πάλι αυτός) ως ''ταλαίπωρος'' κάτοικος που όλοι -πλην της χρυσής αυγής- τον έχουν εγκαταλείψει»!!!

Από την πρώτη στιγμή οι πολεμοκάπηλες αυτές Ενώσεις Εφέδρων που είχαν την κάλυψη των Μειμαράκη-Βενιζέλου, δημάρχων (π.χ. του τότε δημάρχου Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη, Γλυφάδας κλπ) αποτέλεσαν γιάφκες της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι αποστολές που ανάλαβαν αποκάλυψαν την αγαστή συνεργασία Κράτους (ΕΛ.ΑΣ-ΕΥΠ- Στρατού), της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας και των εθνικιστών/μιλιταριστών που χρησιμοποιούν την ιδιότητα του «Εφέδρου»! Θυμίζουμε ενδεικτικά την συμμετοχή τους στο Πογκρόμ κατά των μεταναστών το καλοκαίρι του 2011, με την κάλυψη της κυβέρνησης. Την τρομοκρατική τους δράση εις βάρος της Μειονότητας της Θράκης στο πλαίσιο των Ασκήσεων Μακεδονομάχος! Την πολεμική-κατασταλτική εκπαίδευση του "κινήματος εφέδρων" ενάντια στις "ασύμμετρες απειλές"-μετανάστες, εργατικό κίνημα, αντάρτικό πόλης κλπ.

Την εμφάνιση ΟΥΚάδων και Λεσχών Εφέδρων όταν μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τραγουδούσαν εμετικά εθνικιστικά-ρατσιστικά-μιλιταριστικά άσματα, και η ηγεσία τους χειροκροτούσε...

Και παράλληλα, φασιστικοί και μιλιταριστικοί κύκλοι έστηναν επικίνδυνες Πολιτοφυκλακές, έφτιαχναν Ιδιωτικούς Στρατούς και Ιδιωτικές Αστυνομίες με σκοπό το κέρδος.

ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε απαιτήσει την Παραδειγματική Τιμωρία των ακροδεξιών σπουδαστών της Σχολής Ευελπιδων, όταν οι τελευταίοι μετέτρεψαν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας. Είχαμε κάνει ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη ομάδα ακραίων στοιχείων, με οικογενειακή παράδοση βασανισμών αριστερών συμφοιτητών και φασιστικής νοοτροπίας, που δεν περιορίζεται στην Σχολή Ευελπίδων. Είδαμε όμως ότι ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και η Στρατιωτική Δικαιοσύνη ουσιαστικά επέλεξαν να συγκαλύψουν το περιστατικό, ρίχνοντας μια αστεία ποινή για τα μάτια του κόσμου. Ήταν μια ακόμη κίνηση ατιμωρησίας ακροδεξιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την αθώωση των ΟΥΚάδων στο Ναυτοδικείο για τα εμετικά συνθήματα που φώναξαν σε στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας, με παρέμβαση μάλιστα του πρώην Α/ΓΕΣ και ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου. Μάλιστα, τονίζαμε, ότι αυτού του είδους τους στρατιωτικούς έχει πλέον ανάγκη το αστικό κατεστημένο στους νέους γύρους των ταξικών συγκρούσεων που απαιτούν την συμμετοχή του Στρατού στην καταστολή των διαδηλώσεων και στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ο Εύελπις επομένως Φαραντάτος, βλέποντας ότι «τον παίρνει», επέμεινε να προκαλεί. Ενώ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση της αρχηγίας λόγω των χουντικών ύμνων που είχαν ακουστεί στο αμφιθέατρο της Σχολής στην γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ζήτησε με αναφορά του να παραδώσει τη σημαία της Ευελπίδων στη τελετή των νέων ανθυπολοχαγών. Όπως αναφέρει η αρθρογραφία «λόγω επιδόσεων στα μαθήματα κατόρθωσε να καλύψει τα χαμένα μόρια λόγω των πειθαρχικών ποινών που του είχαν επιβληθεί, κλήθηκε πρώτος να παραλάβει το ξίφος του, αλλά τη σημαία την παρέδωσε ανθυπολοχαγός του Τεχνικού που ήταν πρώτος σ΄ όλη τη Σχολή. Ο Εύελπις που είχε απασχολήσει επί ημέρες τα ΜΜΕ, υποστήριξε σε αναφορά του ότι ο ίδιος ως ανθυπολοχαγός του ΠΖ θα έπρεπε να παραδώσει τη σημαία και όχι ανθυπολοχαγός του Τεχνικού. Η διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων δεν έλαβε υπόψη την αναφορά του νεαρού αφού δεν υπάρχει κανένα θέμα, όπως αναφέρουν πηγές από τη Σχολή». 

 
Ποιος ξεχνά όμως ότι όλους αυτούς τους υπερασπίστηκαν καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, Απόστρατοι, Μητροπολίτης, ο Καρατζαφέρης, μιλιαταριστικά σάιτ, ο πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, ο Καμμένος, ο πρώην διοικητής των ΟΥΚάδων!

 

Ομως ο στρατός και το ΥΠΕΘΑ, υπεύθυνο για τη λειτουργία των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων, τα ήξεραν όλα. Τα ανέχτηκαν όλα. Και συνεργάστηκαν μαζί τους.  Οι δυνάμεις καταστολής που συνεργάζονται μαζί τους και η ΕΥΠ δεν ήξεραν;  

Για την άνθηση του Φασιστικού φαινομένου υπεύθυνοι είναι η καπιταλιστική κρίση, οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η άγρια ταξική πολκιτική, η θεσμοθετημένη παρέμβαση του Στρατού ενάντια στον "εσωτερικό εχθρό", η προβολή της θέλησης του πολιτικού κατεστημένου να μοιραστεί την πολιτική εξουσία με τους σοβαρούς φασίστες.

Η Χρυσή Αυγή είναι χρήσιμη πολύ στο πλαίσιο του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Δρα στο πλαίσιο του πολέμου χαμηλής έντασης κατά του ταξικού εχθρού που διεξάγει η κυβέρνηση που κατεβάζει τον Στρατό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στην Στρατιωτική Παρέλαση, βάζει την Ζ ΜΑΚ, την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και τα τεθωρακισμένα στο Πεντάγωνο απέναντι στο εργατικό κίνημα, κατεβάζει στην Λέσχη Αξιωματικών Αθήνας Ειδικές Δυνάμεις και Στρατονομία κατά της κινητοποίησης των συνδικαλισμένων στρατιωτικών. Ποιος ξεχνά ότι τα νεά Τάγματα Εθνοφυλακής αποφασίστηκε να φτιαχτούν τον Ιούλιο του 2011 για να αντιμετωπίσουν ασύμμετρες απειλές και στην σκιά του κινήματος των Αγανακτισμένων.

Είναι νόμοι που έχουν ψηφίσει από το 2001 (επαγγελματίας οπλίτης), που εφάρμοσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι τα νέα Δόγματα Άμυνας Ασφάλειας των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Μήπως ο ΑΓΕΕΘΑ ξέχασε το εθνικιστικό σόου των Αγημάτων Στρατού στην Ανάσταση;

Εξάλλου, εκτός της σωματικής βίας που ασκεί η Χρυσή Αυγή, υπάρχει η βία της υπεράσπισης των αστικών συμφερόντων -χάρισμα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Σάλλα, αφορολόγητο των εφοπλιστών, φασιστικές εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων των 200-300 ευρώ χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική έκφραση, η επιχείρηση διάλυσης των σωματείων στο Πέραμα κλπ. κλπ. κλπ.

Άρα η Χρυσή Αυγή πιστεύει-επιβάλλει την ταξική πολιτική εργοδοτών-Ε.Ε.-ΔΝΤ, διεκδικεί μερίδιο από την πίτα των κερδών του νέου γύρου αστικής οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και μερίδιο εξουσίας.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τμήμα της νέας αστικής βαρβαρότητας και τη περιφρουρεί με την συνεργασία της με τον Στρατό και την ΕΛ.ΑΣ.   

 Η Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση και το αστικό οικονομικό πολιτικό σύστημα, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ  αποτελούν ΕΧΘΡΟΥΣ του κόσμου της εργασίας.

Απαιτείται η κλιμάκωση του αγώνα του εργατικού κινήματος ενάντια στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, όπου η άγρια ταξική πολιτική και τα μνημόνια έχουν ανάγκη τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και το φασισμό, για την επιβολή των σύγχρονων όρων Δουλοποίησης μας, απαραίτητο όρο για την εκτίναξη της κερδοφορίας, τη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην περιοχή για την άρχουσα τάξη.

Εμείς καλούμε σε πλατιά ενότητα όλων των αγωνιστών για την ανάπτυξη Μαζικού-Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό, ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την κρατική τρομοκρατία, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και το εθνικισμό-φασισμό.

Απαιτούμε να κλείσουν οι εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, τεράστιος κίνδυνος για τον κόσμο της εργασίας!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου