Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ-ΚΑΙ ΜΟΝΟ...

Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:
Η σύμφωνη γνώμη του στρατιώτη που κατατίθεται εγγράφως σε Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία ουσιαστικά δηλώνει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της μετακίνησης του εκτός συνόρων!
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας. Και άλλα κοινωνικά κριτήρια.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Οι υποσχέσεις για τα διάφορα προνόμια που θα απολαύσουν στην Κύπρο είναι φουσκωμένα και εν πολλοίς έχουν καταργηθεί. Η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια, με αποτέλεσμα ο στρατιώτης που στέλνεται να υπηρετήσει εκτός ελληνικής επικράτειας να καλείται να πληρώσει το πανάκριβο κόστος της εκτός συνόρων μετακίνησης του, όταν κάνει χρήση της αδείας του. Να συνυπολογίσουμε ότι η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, οι ασκήσεις είναι συνεχείς, υπάρχει διαρκώς Επιφυλακή και κλίμα Πολεμικής Ετοιμότητας. Οι φαντάροι τιμωρούνται ξανά και ξανά με αλλεπάλληλες πειθαρχικές ποινές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να υπηρετούν περισσότερο!
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνα της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.
Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης πολιτικής επικυριαρχίας, παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις). Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαιά τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.
Επίσης, οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμή μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται. Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ευχαριστουμε για την ενημερωση που μας δινετε μεσα απο το site σας γενικα για τον στρατο μας...και εγω ορκιστηκα ιουλιο και τωρα μου ηρθε μεταθεση για "25 ευπ πετροχωρι ξανθης"μαζι με δυο παιδια ακομη.θα ηθελα να ρωτησω τους υπευθηνους,αν μπορειτε να συλλεξετε πληροφοριες για το πως ειναι τα πραγματα στο πετροχωρι αυτο τον καιρο και να φτιαξετε ενα αρθρο για να ενημεροθουμαι εμεις που ειναι να παμε εκει..??ευχαριστω πολυ!!!καλη θητεια να εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σας...προκειται να στρατευτω στα τελη ιανουαριου και σκεφτομαι να δηλωσω ελδυκ. τελικα ποια ειναι η αληθεια? εχω διαβασει πολλα σχολια στο δικο σας και σε αλλα blogs και το μονο που συμπεραινω είναι ότι έτσι και αλλιως ενα ακομη κοστος θα επωμιστει η οικογενεια μου με τη στρατευση μου και ισως να ειναι προτιμοτερο αυτο της κύπρου από αυτο του έβρου. περιμενω απάντηση σας. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή