Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑ» ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ!

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
Όλη η υποκρισία των χορτασμένων και των διαπλεκόμενων ιεραρχών με την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες αναδεικνύεται στην παρακάτω είδηση:
«Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ύστερα από πρωτοβουλία του δεύτερου. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το ερώτημα σχετικά με ποιους τρόπους θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.  Όσο περνάει ο καιρός οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης γίνονται όλο και πιο έντονες. Καθημερινά αυξάνονται οι οικογένειες που τρέφονται από τα συσσίτια. Σύμφωνα με έρευνες οι μαθητές ψωνίζουν όλο και λιγότερο στα σχολεία λόγω έλλειψης χρημάτων με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά περιστατικά λιποθυμιών. Ο κ. Ιερώνυμος και ο Υπουργός Παιδείας συζήτησαν για τους τρόπους επέκτασης και ενίσχυσης του προγράμματος, προκειμένου φέτος να μειωθούν αυτά τα περιστατικά».

Τι μας λέει η είδηση: ο υπουργός που κλείνει εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα, που απολύει χιλιάδες καθηγητές και απαγορεύει το δικαίωμα στη μόρφωση σε χιλιάδες παιδιά των λαικών στρωμάτων, που Απαγορεύει την Απεργία και ετοιμάζεται για μια ακόμη Προληπτική Επιστρπατευση, συναντήθηκε με έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης και επιχειρηματία, για να σηζητήσουν για το δράμα των παιδιών μας, που οι πολιτικές που εκπροσωπούν, πετούν στη φτώχεια και στη δυστυχία.

Είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας Ιερώνυμος, που αφού εξασφάλισε το ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΗΣ ΑΜΥΘΗΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, εκμεταλλεύτηκε την Αλληλεγγύη μας, βάζοντας μας, μαζί με τον ΣΚΑΙ και τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, να αγοράζουμε εμείς τα τρόφιμα που αυτοί θα προπαγανδίζουν ότι προσφέρουν στους δυστυχισμένους συνανθρώπους μας. Την ίδια στιγμή που αυτοί προωθούν την πώληση ακόμη και των ληγμένων προιόντων τους!!!
Ταυτόχρονα, ο «φιλέσπλαχνος» ιεράρχης και οι συνάδελφοι του Μητροπολίτες, τα μοναστήρια και το Άγιο όρος, προχωρούν σε σημαντικές επενδυτικές κινήσεις. Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από τις πιο σημαντικές, αναπαράγοντας άρθρα του αστικού τύπου ώστε να μην προκαλέσουμε την καχυποψία των «κακοπροαίρετων».
Στο κείμενο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με τίτλο «Φορέας στρατηγικών επενδύσεων η Εκκλησία» αναφέρεται ότι:  
«Τον αγροτοδιατροφικό και τουριστικό τομέα επιχειρεί να «πριμοδοτήσει» το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα από τις τροπολογίες που ενσωματώθηκαν χθες στο νομοσχέδιο με το διακριτικό τίτλο «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις». Την ίδια ώρα επιχειρείται μερική υποβάθμιση του άλλοτε «ελντοράντο» των επενδύσεων, ήτοι των Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Από την άλλη, έγινε δεκτή από το υπουργείο Ανάπτυξης τροποποίηση σύμφωνα με την οποία επενδυτικά σχέδια για ΑΠΕ που θα υποβληθούν μετά τη δημοσίευση του νέου νόμου να μπορούν να κάνουν χρήση μόνο των φορολογικών κινήτρων, ανεξαρτήτως του ύψους της επένδυσης. Επιπλέον, προβλέπεται ότι του επενδυτικού νόμου θα εξαιρούνται και οι ηλιοθερμικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Με νομοτεχνική βελτίωση γίνεται σαφές ότι η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κρήτης θα μπορούν οι ίδιες να είναι φορείς στρατηγικών επενδύσεων στα όρια της αρμοδιότητάς τους και όχι απλώς να αξιοποιούνται τα ακίνητά τους για στρατηγικές επενδύσεις».

Αναλυτικά παρουσίαση θα βρει κανείς στο UNFOLLOW και πιο συγκεκριμένα στο κείμενο «Εκκλησία Α.Ε.: “Ιερές επενδύσεις” με απαίτηση της ιεραρχίας», ρεπορτάζ του ειδικού συνεργάτη Κώστα Γυφτοδήμου. Τη δυνατότητα να λειτουργούν η Εκκλησία της Ελλάδας και η Εκκλησία της Κρήτης ως ανώνυμες εταιρείες, προκειμένου να προχωρήσουν στην «αξιοποίηση» της εκκλησιαστικής περιουσίας, δίνει ο νέος επενδυτικός νόμος χαρακτηρίζοντας τα εκκλησιαστικά ακίνητα ως «ιδιωτικά», που μπορούν να υπαχθούν στα «ειδικά σχέδια χωρικής ανάπτυξης στρατηγικών επενδύσεων». Ο δρόμος για νέα Βατοπέδια άνοιξε.
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ; Τουρισμός για απόρους και αστέγους; ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα όσα περιγράφονται στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (30/07/2013):  

«Αχαΐα: Τουριστικές επενδύσεις στο Αίγιο από την Εκκλησία! Νέα μεγάλη επένδυση ετοιμάζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στη Δυτική Ελλάδα μετά το ξενοδοχείο «Σήμαντρον» στο Διακοπτό Αχαΐας το 2009. Το έργο -του οποίου ο προϋπολογισμός υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ- ανήκει στις έξι μεγάλες προς αδειοδότηση τουριστικές επενδύσεις που είχε προαναγγείλει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη τον περασμένο Οκτώβριο. Η σύνθετη τουριστική μονάδα συνολικής δυναμικότητας 600 κλινών βρίσκεται στη Ροδιά της Αιγιαλείας, 500 μέτρα από την ακτή του Κορινθιακού, και θα εκτείνεται σε οικόπεδο 714,2 χιλιάδων τ.μ. 
Σύμφωνα με το προσχέδιο του χώρου,  το κατάλυμα θα αποτελείται από:
 - γήπεδο γκολφ 18 οπών, σε έκταση 550.000 τ.μ.
- ξενοδοχείο πέντε αστέρων 240 κλινών με εστιατόριο, χώρους αναψυχής και συνεδριακό κέντρο
- πέντε εγκαταστάσεις τένις, τρεις εγκαταστάσεις basketball, τρεις εγκαταστάσεις volley ball και ένα γυμναστήριο, ενώ στη δεύτερη φάση θα προστεθούν μία κλειστή πισίνα και εγκαταστάσεις θαλασσοθεραπείας (spa)
- 360 βίλες με δύο έως τέσσερα υπνοδωμάτια η καθεμία και πισίνα 
- διώροφες μεζονέτες με πισίνα (θα κατασκευαστούν στη β’ φάση), οι οποίες θα διατεθούν κατά βάση σε αγοραστές του εξωτερικού που θα εγγράφονται μέλη του golf club.

 Η ταυτότητα των επενδυτών. Ιδιοκτήτης της έκτασης είναι η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που το 2009 ανέπτυξε την παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα 108 κλινών «Σήμαντρον» στο Διακοφτό. Ο Άγιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει επιδείξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στον τομέα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας. Έχει ιδρύσει την Μετόχι Α.Ε. όπου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Κουνινιώτης, βιομήχανος που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ενώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο επιχειρηματίας Βασίλης Κούτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάπτυξη και διαχείριση της μονάδας έχει αναλάβει η εταιρεία Fidetrust investments Ltd της οποίας η έδρα βρίσκεται στο Λονδίνο. Διευθυντής της Fidetrust είναι ο Ελληνοαμερικανός εφοπλιστής Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών και διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις, εδώ και πολλά χρόνια, με τον δραστήριο Μητροπολίτη. 
Όμως η Εκκλησία ασχολείται και με την Πράσινη Ανάπτυξη. Αποκαλυπτικά τα όσα παρουσιάζει το κείμενο από την Εφημερίδα των Συντακτών «Ιερά… φωτοβολταϊκά με διαδικασίες fast track:

Η εκκλησία γίνεται «στρατηγικός επενδυτής» στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και επανέρχονται από το παράθυρο τα σχέδιά της για δημιουργία γιαγαντιαίου πάρκου στην Πεντέλη. Ως… «στρατηγικός επενδυτής» αντιμετωπίζεται η Εκκλησία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει επενδυτικά προγράμματα με καθεστώς fast track σε εκτάσεις που διαθέτει «περιουσιακά δικαιώματα»! Με αυτή τη ρύθμιση ξανάρχονται από το «παράθυρο» τα επενδυτικά σχέδια της Μονής Πεντέλης για τη δημιουργία γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 300 MW στην τοποθεσία Καλύσια, σε καμένη περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα.

 Γενική κατακραυγή. Το πάρκο, όπως είχε ανακοινωθεί παλιότερα, προβλέπεται να καταλάβει έκταση 3.500 στρεμμάτων, ίση με τον πρώην Δήμο Νέας Πεντέλης! Πρόκειται για έκταση μέσα στη ζώνη προστασίας του διατάγματος της Πεντέλης (Π.Δ. 755/1988) και επιπλέον με βάση τον νόμο 1811/1988 εντάσσεται στις καταπατημένες δασικές περιοχές που έπρεπε να έχουν αποδοθεί από χρόνια στο Δημόσιο. Η σχετική τροπολογία είχε υποβληθεί πριν από ένα χρόνο σε άλλο νομοσχέδιο και είχε αποσυρθεί κάτω από τη γενική κατακραυγή τοπικών φορέων και οικολογικών οργανώσεων (WWF Ελλάς, Greenpeace, Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού). Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής έχουν απορριφθεί αιτήσεις πολιτών και επιχειρηματιών για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, ακόμη και σε χώρους που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.
Είχε μάλιστα αποκαλυφθεί ότι για να καλυφθεί η προβλεπόμενη ισχύς των 300 MW θα χρειαζόταν έκταση 5-6.000 στρεμμάτων και όχι 3.500 όπως υποστήριζε η Εκκλησία και ως αντάλλαγμα είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρούσε σε αναδάσωση 20.000 στρεμμάτων. Στην περιοχή έχουν εκπονηθεί μελέτες για 32.000 στρέμματα καμένης δασικής γης και τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες αναδασώσεις από την Περιφέρεια Αττικής και κινήματα πολιτών, επομένως είναι πιθανόν οι υποσχέσεις να είναι χωρίς αντίκρισμα.

Τραγικές συνέπειες. Η περίφημη «αναδάσωση» δεν θα γίνει με δέντρα αλλά με τεράστιους μεταλλικούς πυλώνες για τη μεταφορά του ρεύματος. Θα κατασκευαστούν κτίρια και αποθήκες για τη λειτουργία της μονάδας. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές σε ένα οικοσύστημα που έχει επιβαρυνθεί από τις πυρκαγιές. Ανυπολόγιστη θα είναι και η οπτική ρύπανση». Οι κάτοικοι, που είχαν ξεσηκωθεί πριν από ένα χρόνο και ματαίωσαν την «επένδυση», εκφράζουν φόβους ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο θα είναι η αρχή για την οικοπεδοποίηση του βουνού σε εκτάσεις που διεκδικεί η Εκκλησία, ενώ υπάρχουν και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχουν αγοράσει από τη Μονή αμφισβητούμενες εκτάσεις και περιμένουν να επωφεληθούν από την προωθούμενη ρύθμιση».
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΕΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Για κερασάκι στην τούρτα αφήσαμε την συνεργασία των Ιεραρχών με τους τραπεζίτες.  Στο άρθρο  του Ανδρέα Λοβάρου «Όλες οι κινήσεις της Εκκλησίας στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής» (Παρασκευή, 14 Ιουνίου,2013), που δημοσιεύτηκε στο dogma.gr διαβάζουμε:
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετείχε στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα μια νέα παρουσία στο Χρηματιστήριο.  Όπως είπαν στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων www.dogma.gr άνθρωποι της χρηματιστηριακής αγοράς, χθες το μεσημέρι σχεδόν δέκα λεπτά πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, η Εκκλησία της Ελλάδος πούλησε 560.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας από το χαρτοφυλάκιο της, αγοράζοντας ταυτόχρονα άλλες τόσες νέες.  Συγκεκριμένα η Εκκλησία πούλησε 560.000 μετοχές στην τιμή των 4,32 € εισπράττοντας 2.419.200€ και αγόρασε άλλες τόσες στην τιμή των 4,29€ συνολικής αξίας 2.402.400€ .
Κι αν το ποσόν των 16.800€ που κέρδισε από αυτήν την συναλλαγή η Εκκλησία φαντάζει «μικρό», τα προνόμια που κέρδισε είναι περισσότερα. Καταρχήν, η Εκκλησία αυτή τη φορά δεν δανείστηκε για να αγοράσει μετοχές όπως είχε γίνει στο παρελθόν «βουλιάζοντας» την ΕΚΥΟ σε έναν ακριβό δανεισμό που μόνο ζημιές προκάλεσε.  Οι 560.000 νέες μετοχές της ΕΤΕ που απέκτησε, για τα επόμενα 4,5 χρόνια θα έχουν warrants. Αυτό σημαίνει πως όσο ψηλά κι αν φτάσει η μετοχή της ΕΤΕ μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η Εκκλησία θα μπορεί να αγοράζει από το χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας μετοχές στα 4,29€.  Ακόμη και αν η Εκκλησία δεν θελήσει να μπει στη διαδικασία της χρήσης των warrants θα μπορεί είτε να τα πουλήσει ή να τα εξαργυρώσει.
ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ  Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία της Ελλάδος κατέχει περίπου το 1,2% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας. Δεν είναι μεγαλομέτοχος, παρά τους «θρύλους», αλλά ούτε και μη υπολογίσιμη βέβαια.  Το γεγονός πως χθες για πρώτη φορά η Εκκλησία μπήκε στη διαδικασία μιας καθαρά χρηματιστηριακής συναλλαγής, μεταφράζεται από οικονομικούς παράγοντες ως αλλαγή της μέχρι τώρα παθητικής στάσης της”.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Ο βάρβαρος κόσμος που οικοδομεί η σύγχρονη αστική πολιτική βρίσκει στην Εκκλησία έναν μηχανισμό μεταφυσικής που όχι μόνο παίζει σημαντικό ρόλο στην καθυπόταξη και τον έλεγχο των συνειδήσεων των πολιτών, αλλά αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην επιβολή της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής. Συμβάλλοντας στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στις νέες άγριες εργασιακές σχέσεις,στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της κοινωνικής περιουσίας η Εκκλησία αναλαμβάνει «ιερή αποστολή» κια σε συνδυασμό με τη διαφύλαξη των προνομίων της Φοροδιαφυγής-Φοροαπαλλαγής   διεκδικεί την εκτίναξη των κερδών και της ήδη τεράστιας περιουσίας της.

Αποκαλύπτοντας ότι η Εκλλησία βρίσκεται απέναντι στον εργαζόμενο λαό, πάντα στο πλευρό των πλουσίων, του κράτους,  των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.
Η Αξία των Μετοχών της είναι αντιστρόφως ανάλογη στην πραγματική της προσφορά στην κοινωνία μας.

Βλέπεις, κάθε επενδυτής έχει σκοπό τοΚΕΡΔΟΣ!!!
Απαιτούμε:

Ø  Άμεση φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας

Ø  Καμία κρατική επιχορήγηση στην εκκλησία, στους φορείς της και στις εταιρίες της – Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που ευνοεί την εκκλησία πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά.

Ø  Απόδοση στο δημόσιο όλης της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας ύστερα από καταγραφή της

Ø  Να καταργηθεί το απαράδεκτο, προκλητικό και οπισθοδρομικό πλαίσιο λειτουργίας του Αγίου Όρους.

Ø  Πλήρης διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου