Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Υπάρχουν Έλληνες Λαθρέμποροι-διακινητές μεταναστών-προσφύγων στο Αιγαίο;

ΑΡΚΑΣ: «χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;» Σύλληψη δύο εξ αυτών που είχαν βάλει πλώρη για Σύμη

Λιμενικό και Τουρκική Ακτοφυλακή έπαιζαν πινγκ πονγκ πυροβολώντας καταμαράν με δεκάδες δυστυχισμένους μετανάστες, για να αποκαλυφθεί τελικά ότι οι διακινητές ήταν Έλληνες.

Είμαστε περίεργοι πως θα βγει η είδηση από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα από τα Μεγαλύτερα...

Η Είδηση αρχικά παρουσιάστηκε στο onalert.gr που αποκάλυψε τα εξής: «Ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής "συνόδευε"  καταμαράν που μετέφερε 30  μετανάστες στην περιοχή της Σύμης. Το καταμαράν έγινε αντιληπτό από δυνάμεις του ΛΣ κι ένα σκάφος έσπευσε να εμποδίσει την πορεία του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να οδηγήσει το καταμαράν σε ελληνικά ύδατα παρά τις προειδοποιήσεις των λιμενικών, οι οποίοι τελικά αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητική βολή στην πρύμνη της. Οι Τούρκοι αποχώρησαν και το καταμαράν με τους μετανάστες μεταφέρεται στην Ρόδο».
Μια διαφορετική εκδοχή έφερε στο προσκήνιο η «Ροδιακή», που τονίζει ότι το καταμαράν των λαθρεμπόρων ήταν ελληνικό, όπως επίσης Έλληνες ήταν ο καπετάνιος και ένας ακόμη συνοδός.

Η παραπάνω αποκάλυψη καταρρίπτει το μύθο του «Τούρκου λαθρεμπόρου» που διακινεί απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, αποδεικνύοντας ότι στο παιχνίδι του κέρδους και του θανάτου σε Αιγαίο-Έβρο έχουν μπει δυναμικά και αδίστακοι Έλληνες, συχνά υπεράνω πάσης υποψίας.
Επίσης αποκαλύπτει ότι οι Ναυτικές Δυνάμεις Ελλάδας-Τουρκίας πυροβολούν κατά των μεταναστών στο Αιγαίο!

Σύμφωνα με την εκδοχή που δημοσιεύει η “Ροδιακή” τα γεγονότα έγιναν ως εξής:

«Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε ελληνικό καταμαράν, το οποίο δεν σταμάτησε για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης και όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ανοιχτά της Σύμης.Το επεισόδιο σημειώθηκε πριν από μια ώρα και προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο κλίμα συναγερμού στα αρμόδια υπουργεία και στις υπηρεσίες της Ρόδου. Όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε απο τον πλοίαρχο του καταμαράν να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης. Ο πλοίαρχος που είχε επιβιβάσει του λαθρομετανάστες απο τη Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό πιθανόν τη Σύμη, ή κάποια βραχονησίδα δεν πειθάρχησε. Υπήρξε καταδίωξη από ελληνικά και τουρκικά σκάφη με αποτέλεσμα το καταμαράν να εγκλωβιστεί δυτικά της Σύμης. Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που συνοδεύει το καταμαράν, στο οποίο επιβαίνουν 18 άτομα, στο λιμάνι του Πανορμίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς που όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι ήταν προειδοποιητικοί. Οι λαθρομετανάστες, επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και μεταφέρονται στο νησί της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο αξιωματικών του λιμενικού θα ανακρίνει τους δύο συλληφθέντες. 

Πρόκειται για τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσης αύριο το πρωί στη Ρόδο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι δύο συλληφθέντες».

Πέρα όμως από την αποκάλυψη που αποδεικνύει ότι τα εγκληματικά κυκλώματα δρουν σε Ελλάδα και Τουρκία συχνά συνεργαζόμενα, αποκαλύπτεται ότι το πιο χυδαίο και επικίνδυνο ρόλο παίζουν τα κράτη της περιοχής, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Ο πόλεμος στην Συρία θα κλιμακωθεί, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Ε.Ε. να συμβάλλει στον ακόμη μεγαλύτερο εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών Ανταρτών και τις πολεμικές προετοιμασίες μιας ακόμη «Συμμαχίας Προθύμων» στην Ιορδανία για να εισβάλλει στην Συρία.

Ήδη οι πρόσφυγες είναι εκατοντάδες χιλιάδες, ζουν κάτω από αφόρητες συνθήκες και είναι απολύτως λογικό να στραφούν προς τη Δύση αναζητώντας καταφύγιο και την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Εκεί όμως τους περιμένει η Ευρώπη Φρούριο, το Τείχος του Αίσχους και οι νάρκες στον Έβρο, αλλά και οι ναυτικές δυνάμεις Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο, έτοιμες να τους πυροβολήσουν για να τους σταματήσουν.   

Ο λαός μας, που κουβαλά στις πλάτες του τις βαριές παρακαταθήκες της προσφυγιάς του 1922 και της μετανάστευσης, γνωρίζει. Και τότε και σήμερα βίωσε την ασπλαχνία του ελληνικού κράτους και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Τον ρατσισμό, την εργασιακή εκμετάλλευση, τις παραγκουπόλεις και τους καταυλισμούς. Ήταν το θύμα των φασιστών της Ε.Ε.Ε. που χρηματοδοτούσε το κράτος του Βενιζέλου και των Ταγμάτων Κυνηγών του Κονδύλη.

Ο εργαζόμενος λαός μας γνωρίζει ότι η μετανάστευση είναι κοινωνικό φαινόμενο που προκαλεί η φτώχεια, η βαρβαρότητα των καθεστώτων, οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η χώρα μας ζει με ακραίο τρόπο την εκδήλωση του ως πέρασμα για την Ευρώπη, γιατί εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές συμφωνίες του Δουβλίνου κλείνοντας τα σύνορα της, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αναλάβει το ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης.

Τη λύση επομένως στο μεταναστευτικό ζήτημα δε θα δώσει η καταστολή, τα πογκρόμ, η φασιστική βία που καθοδηγεί η ΕΥΠ και δικαιολογεί ο καθεστωτικός τύπος και οι μιλιταριστές. Όλοι αυτοί είναι κομμάτι του προβλήματος. Η Χρυσή Αυγή είναι ο μεγαλύτερος τσάτσος, απολογητής και μπράβος του αστικού συστήματος!

Η ζωή μας και η ζωή των μεταναστών είναι αλληλένδετη. Απαιτείται τώρα κοινός αγώνας ενάντια στις αυταρχικές κυβερνήσεις, τους αντεργατικούς νόμους που επιβάλλουν παντού μαύρη εργασία και ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, τα Μνημόνια, τους φόρους και τις περικοπές, τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Μνημόνια-ανεργία-εθνικισμός

Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός.

Και ο εχθρός μας  είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ, οι δυνάμεις καταστολείς και η αστική δικαιοσύνη, ο κόσμος του πλούτου με τα αφορολόγητα και τα υπερκέρδη του, όσοι πτώχευσαν τον λαό μας, κανιβαλίζοντας το παρόν και το μέλλον του.

Απαιτούμε Ανοικτά Σύνορα στους μετανάστες-πρόσφυγες, αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους και παροχή Πολιτικού Ασύλου σε όσους το έχουν ανάγκη, ανεμπόδιστη μετακίνηση στους προορισμούς που επιθυμούν. Ανατροπή των αντιμεταναστευτικών νόμων Ελλάδας-Ε.Ε., να φύγει η FRONTEX και τα ευρωπαικά κονδύλια να δοθούν όχι σε αστυνόμευση και Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, αλλά για την περίθαλψη των απελπισμένων.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ     

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου