Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM Η ΕΛΛΑΔΑ


Τον άθλιο ρόλο των μιλιταριστικών μέσων, που σε κάθε ευκαιρία προπαγανδίζουν την αγορά πολεμικών εξοπλισμών σπέρνοντας το μιλιταρισμό, τη μισαλλοδοξία και τη πολεμοκαπηλεία αποκαλύπτει το παρακάτω κείμενο του defence-point “Η Τουρκία σκοτώνει με χρήμα το «Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία»” που απαιτεί την αγορά των πανάκριβων γαλλικών φρεγατών FREMM ως αντιστάθμισμα της συμφωνίας που προβλέπει το δεύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα της Τουρκίας στη Σινώπη, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας θα τον κατασκευάσει κοινοπραξία εταιριών-κολοσσών από την Ιαπωνία και τη Γαλλία.

Πρόκειται για την κοινοπραξία των Mitsubishi Heavy Industries (Ιαπωνία) και Areva (Γαλλία). Αύριο που επισκέπτεται την Τουρκία ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, θα υπογραφεί το χρυσοφόρο συμβόλαιο των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Και καταλήγει το κείμενο «Η κίνηση είναι ευφυής, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Τουρκία σε τέτοιες περιπτώσεις και θα εξηγήσουμε… Δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη Γαλλία, αλλά διατηρεί τη δυνατότητα εκδίωξης-εκβιασμού της, σε περίπτωση που η χώρα συνεχίσει τη «φιλική πολιτική» προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Την ίδια στιγμή, αναβαθμίζει δραματικά τις σχέσεις της με την Ιαπωνία, μια επίσης πολύ σημαντική δύναμη παγκοσμίως. Εμείς από την πλευρά μας, να ευχηθούμε να ξυπνήσουν ορισμένοι προσκολλημένοι σε μια εκτός πραγματικότητας ρητορική, να αντιληφθούν τη δυσκολία εξισορρόπησης του τουρκικού ειδικού βάρους στη διεθνή πολιτική και την ανάγκη για σοβαρή εκπόνηση στρατηγικής με έμφαση στις συμμαχίες, παράλληλα με τη διατήρηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο.
Ας ανοίξουν τα μάτια τους να δουν πόσα χρήματα «σκορπάει στην πιάτσα» η Τουρκία για να αγοράσει επιρροή και υποστήριξη στους σχεδιασμούς της και ας συγκρίνουν τη μίζερη λογική του ανάδελφου έθνους που αποπνέει η λογική ορισμένων – δυστυχώς ισχυρών λόγω της διεθνούς κρίσης που χτύπησε με σφοδρότητα την Ελλάδα που είχε αφήσει εαυτόν ακάλυπτο – κύκλων στη χώρα μας. Η Ελλάδα πρέπει να σχεδιάσει τα δικά της ανταλλάγματα στο πλαίσιο μιας δυναμικής και διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής. Όταν όμως είτε αποκρατικοποίηση είναι, είτε ο ορυκτός πλούτος και οι υδρογονάνθρακες, η ΕΚΑΣΤΟΤΕ αντιπολίτευση, ανεξαρτήτως χρώματος, είναι έτοιμη να κραυγάσει περί ξεπουλήματος, πολύ απλά δε πρόκειται να ξεφύγουμε ποτέ από το τέλμα».
Ο αρθρογράφος λοιπόν καλεί την κυβέρνηση «να σκορπήσει χρήμα στην πιάτσα όπως κάνει η Τουρκία για να αγοράσει επιρροή και υποστήριξη», έχοντας βεβαίως την στήριξη της αντιπολίτευσης και του εργαζόμενου λαού μας που πλήρωσε τα 25 δις ευρώ των εξοπλισμών μετά τα Ίμια, του επιβάλλουν φόρους-κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και τη μετατροπή του σε Δούλο του 21ου αιώνα για να πληρωθούν τα χρέη του προηγούμενου γύρου καπιταλιστικής ανάπτυξης και να χαραχτεί η ένα κερδοφόρα πορεία των εφοπλιστών-τραπεζιτών και βιομήχανων.
φφΜας καλεί δηλαδή να μοιραστούμε τα βάρη των περικοπών στις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις και να βάλουμε πλάτη στη γαλλική κυβέρνηση και τα γαλλικά ναυπηγεία, αγοράζοντας τις πανάκριβες φρεγάτες FREMM που τους περισσεύουν. Όπως χαρακτηριστικά γράφει το STRATEGY REPORT
Μαζικές απολύσεις στελεχών των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει η νέα Λευκή Βίβλος που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Απριλίου. Η απόφαση της κυβέρνησης Hollande να διατηρήσει σταθερές τις αμυντικές δαπάνες, μετά την ανυποχώρητη στάση της στρατιωτικής ηγεσίας και πολλών βουλευτών για επιπλέον περικοπές δαπανών, θα σημάνει την απώλεια 34.000 θέσεων εργασίας ως το 2019. Ισχυρό πλήγμα δέχεται ο Γαλλικός Στρατός που μειώνει την οροφή προσωπικού του από 102.000 σε 82.000 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας αλλά και το Γαλλικό Ναυτικό που εγκαταλείπει εξοπλιστικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων τη ναυπήγηση δεύτερου αεροπλανοφόρου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ωστόσο η απόφαση για οροφή 15 φρεγατών αντί 18 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Το Γαλλικό Ναυτικό διαθέτει σήμερα μεταξύ άλλων δύο φρεγάτες αντιαεροπορικής άμυνας (AAW) κλάσης Horizon ναυπήγησης 2005-2006, πέντε φρεγάτες κλάσης La Fayette ναυπήγησης 1992-1999 ενώ υπήρχε προγραμματισμός για την προμήθεια έντεκα φρεγατών FREMM σε αντικατάσταση παλαιοτέρων τύπων φρεγατών και κορβετών».
Τελικά, για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η χρησιμότητα του «Εξ Ανατολάς Κινδύνου». Ότι «εθνικά συμφέροντα» δεν υπάρχουν-υπάρχουν ταξικά συμφέροντα και εν προκείμενω, οι επιδιώξεις κολοσσιαίων κερδών από το αστικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, που με την κυριάρχη προπαγάνδα επιχειρεί να πείσει για την αναγκαιότητα αγοράς νέων όπλων.
Τα κέρδη για όλους είναι τεράστια:  Έλληνες αντιπρόσωποι ξένων πολεμικών βιομηχανιών και Έλληνες επιχειρηματίες της πολεμικής βιομηχανίας, εκδότες-καναλάρχες-δημοσιογράφοι καθεστωτικών ΜΜΕ και μιλιταριστικών μέσων, ανώτεροι στρατιωτικοί-πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, εφοπλιστές και τραπεζίτες, βάζουν βαθιά το δάκτυλο στο μέλι των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

OYTE ENA ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου