Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Τον τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της αναλγησίας και του αυταρχισμού της κυβέρνησης σε σχέση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, στοιχεία που εντάσσονται στην γενικότερη εδώ και τρία χρόνια ολομέτωπα κλιμακούμενη επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Τα στοιχεία αυτά παύουν σιγά σιγά να είναι ΄΄προνόμοιο΄΄ του στρατού και παρατηρούμε πως περνάνε και στην καθημερινότητα του λαού ντύνοντας ολόκληρη την κοινωνία στα χακί και καθιστώντας το κράτος ολοκληρωτικό και εκφασιστοποιημένο. Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά θυμίζουν άλλες εποχές που ο ελληνικός λαός υπέφερε αλλά που χρόνο με το χρόνο παύουν να είναι απλώς μια θλιβερή ανάμνηση. Αναβαθμίζονται και αποτελούν νέα στοιχεία της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, ενός κράτους έκτακτης ανάγκης  που επιστρατεύει τον κόσμο της εργασίας ώστε να επιβληθεί η μετατροπή του εργαζόμενου σε Δούλο του 21ου αιώνα, στο πλαίσιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη από κοινωνικές αντιδράσεις και διεκδικήσεις νέαν κούρσα των κερδών του κόσμου του πλούτου. Αυτοί είναι οι Μεγάλοι Εθνικοί Στόχοι τους στην νέα εποχή του SUCCES STORY του Αστικού Κόσμου, με αναλώσιμους τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα τους και τις λαικές ελευθερίες.

Από τους πρώτους που βιώνουμε τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είμαστε εμείς, οι φαντάροι και οι εργαζόμενοι στον ελληνικό στρατό. Η καθημερινότητα που βιώνουμε σαν στρατιώτες μόνο ειδιλιακή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί: στρατόπεδα χωρίς θέρμανση,κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, οικονομική κατάσταση που δεν επιτρέπει σε πολλούς από εμάς να βγαίνουμε στις εξόδους μας, μαύρη-απλήρωτη εργασία, πολύ υψηλό κόστος θητείας γενικά που μας έχει επιβληθεί η κάλυψη του από το κράτος και τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο, είναι μερικές μόνο πλευρές της πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω αναγκαζόμαστε και να επιβαρύνουμε τις οικογένειές μας για τους 9 μήνες της θητείας μας, που μας συντηρούν όντας άνεργοι ή με μισθούς που έχουν μειωθεί πολύ. Αλλά ως γνωστόν ¨λεφτά υπάρχουν¨ για μίζες και εξοπλισμούς, για τους τραπεζίτες και τους εργολάβους, αλλά όχι για το λαό..

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που περάσαμε κι εμείς τα άγχη των πανελλαδικών εξετάσεων, με το ΄΄όνειρο΄΄ της εισόδου μας σε μία σχολή και της αυριανής επαγγελματικής αποκατάστασης. Κάτι που για τους περισσότερους από εμάς θα μείνει όνειρο. Κάθε μέρα ακούμε για τους νέους επιστήμονες που αναγκάζονται να ξενιτευτούν για ένα καλύτερο αύριο (120.000 νέοι, το 10% του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, ενώ αλλοι 300.000 εχουν υποβάλλει αίτηση και βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής). Πριν από αυτό όμως οι μαθητές αναγκάζονται να φοιτούν σε σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, σε σχολεία εξεταστικά κάτεργα.

Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν προβλήματα για το Σαμαρά και την παρέα του, όχι στην Ελλάδα του μνημονίου. Πρόβλημα είναι μόνο η αξιοπρέπεια των καθηγητών και ο αγώνας για το αυτονόητο. Η λύση γνωστή: αποφασίζουμε και διατάζουμε! Δεν έχει σημασία που η επιστράτευση είναι παράνομη και αντισυνταγματική (αλήθεια, ποιο σύνταγμα ορκιστήκαμε να υπηρετούμε;). Δεν έχει σημασία ότι 88.000 καθηγητές από του χρόνου θα βιώνουν ένα καθεστώς αβεβαιότητας και εξαθλίωσης. Δεν έχει σημασία ότι το σύνολο των δασκάλων έχει ταχθεί στον αγώνα μέσα απ’ τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Σημασία έχει η υπακοή στην τρόικα και το κεφάλαιο, σημασία έχει να πληρώσει ο λαός!

Ως αυριανοί εργαζόμενοι, ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας, ως πολίτες με στολή λέμε όχι στην επιστράτευση των καθηγητών, λέμε όχι στο χακί στην εκπαίδευση, ο αγώνας των δασκάλων δεν είναι συντεχνιακός, αφορά όλη την κοινωνία!

Αφορά τους γονείς, τους φίλους και τα παιδιά μας, αφορά εμας!

Οι συνάδελφοι φαντάροι είναι στο πλευρό των καθηγητών!

                                ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου