Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Να σταλούν έφεδροι γιατροί με μισθό στα ακριτικά νησιά

ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Είναι γνωστές οι τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας στα ακριτικά νησιά, οι οποίοι ιδιαίτερα μετά το πέρασμα του Λοβέρδου από το Υπουργείο Υγείας και την εφαρμογή των Μνημονίων νοιώθουν ότι δόθηκε η χαριστική βολή στη δημόσια υγεία και ασφάλιση.

Και το λέμε αυτό γιατί αποτελούν τα μόνιμα θύματα των βουλευτών-πολιτευτών των κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τους γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τους θυμούνται μόνο προεκλογικά. Μια τακτική βεβαίως που ακολουθούν και οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των αντίστοιχων κομμάτων.
Όλοι αυτοί συχνά είδαν και βλέπουν τους φαντάρους σαν τους δωρεάν εργαζόμενους που θα δώσουν, περιστασιακά και ευκαιριακά, λύση στα ακραία προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Ένα αστικό πολιτικό κατεστημένο που εμπαίζει, κάνει δημόσιες σχέσεις στα πλάτες των φαντάρων και κυνηγά τους ψήφους.

Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συνέβαλαν στο κλείσιμο σημαντικών τομεών του δημοσίου και πρόταξαν την χρήση των φαντάρων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό, μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, άλλοτε μιλώντας για το Κοινωνικό Έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοτε για την συμμετοχή του Στρατού στην Πολιτική Προστασία. Βάζοντας μας να σβύνουμε φωτιές, να αντιμετωπίζουμε πλημμύρες, να ανοίγουμε δρόμους κλεσμένους από χιόνια, να φυλάμε δάση και βουνά.

Στο κείμενο με τίτλο «Διορίστε στρατιωτικούς (έφεδρους) γιατρούς στα Διαπόντια» διαβάζουμε:

«Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης αγροτικών ιατρών στα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι). Επειδή τελευταία - και δικαιολογημένα - γίνεται πολύς θόρυβος από την πλευρά των αντιδημάρχων των ως άνω περιοχών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου πρότεινε με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας να ξανασυσταθεί ο διορισμός ιατρών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, αποζημιώνοντάς τους με το μισθό του αγροτικού ιατρού (ιδιωτών), εξασφαλίζοντάς τους στέγη και τροφή και δίνοντάς τους μόρια για την ειδικότητά τους. Επίσης γνωστοποίησε προς τις αρμόδιες αρχές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ιδιώτης ιατρός που θα ζητήσει να υπηρετήσει υπηρεσία υπαίθρου στις ως άνω άγονες και παραμεθόριες περιοχές, με την εξευτελιστική αμοιβή που τους χορηγεί η πολιτεία».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση ενός επιστημονικού-επαγγελματικού κλάδου που αμφισβητεί την εργασιακή εκμετάλλευση των έφεδρων-ιατρών, δημιουργώντας ένα πολύ σοβαρό προηγούμενο για όλους.

Οι συνάδελφοι φαντάροι που ντύθηκαν υποχρεωτικά το χακί έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Βιώνουμε και εμείς στις μονάδες τις συνέπειες της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής, έχουμε φορτωθεί το οικονομικό κόστος της θητείας και μοιραζόμαστε τα αδιέξοδα της λαικής μας οικογένειας.

Αρνούμαστε όμως να είμαστε οι Υπηρέτες και Δούλοι των Στρατοπέδων στο χακί σήμερα και αύριο να μας πετούν στην ανεργία. Απαιτούμε ο στρατός να αναλάβει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και να καταβάλλει μισθό στους φαντάρους στο ύψος του βασικού μισθού. Εγγραφή στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας και αναγνώριση του χρόνου θητείας ως προυπηρεσία (όπως ισχύει για τους δημοσιογράφους).

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου