Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: Ο ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ (τα πιστεύει, δεν λέει Πρωταπριλιάτικα αστεία)
Πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Πόλη: Δεν το λέει μόνο η Χρυσή Αυγή, αλλά και ο Φραγκούλης Φράγκος

Η ομιλία του γνωστού για τις ακραίες απόψεις του πρώην ΑΓΕΣ και ΥΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου στην Πάφο με τίτλο «Η σημασία της επαναστάσεως του 1821 για τους Πανέλληνες» αποκάλυψε σε όλο της το μεγαλείο την ακροδεξιά πολιτική αντίληψη, ενός στρατηγού που δε φόρεσε τις παντόφλες της αποστρατείας, αλλά διεκδικεί πολιτικό ρόλο. Και μάλιστα πολιτικό ρόλο στο χώρο της Ακροδεξιάς. Για αυτό και διασχίζει όλο την Ελλάδα και όχι μόνο, διαδίδoντας τις εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες αντιλήψεις του.

Στην Κύπρο λοιπόν και πιο συγκεκριμένα στην Πάφο βρήκε την ευκαιρία να προσβάλλει βάναυσα το απελευθερωτικό όραμα του Ρήγα Φεραίου και την προοπτική Βαλκανικής Ομοσπονδίας που οραματίστηκε. Για να ξεπλύνει τον αντεπαναστατικό ρόλο του Πατριαρχείου και της επίσημης Εκκλησίας.

Για να κλέψει την έννοια του εθνικισμού από τη Γαλλική Επανάσταση και να την σερβίρει ως πατριωτισμό made in Greece, αφαιρώντας φυσικά κάθε ταξικό περιεχόμενο τόσο από τη μεριά των αστικών στρωμάτων, όσο και των λαϊκών μαζών.  Και αφού υπάρχει ο πατριωτισμός δεν χρειαζόμαστε καμιά άλλη έννοια, ένα σχήμα που για να δικαιολογηθεί φτάνει να ερμηνεύει τις εμφύλιες συγκρούσεις του 1824 ως «ελαττώματα της φυλής». Για τέτοιο επιστημονικό εκτόπισμα μιλάμε…

Ο Φραγκούλης Φράγκος  επαναφέρει στο προσκήνιο όλες τις αντιεπιστημονικές αντιλήψεις περί διαχρονικότητας του ελληνισμού, μιλά για Τουρκοκρατία βαφτίζοντας αυθαίρετα την Οθωμανική Αυτοκρατορία όπως και τόσοι άλλοι εθνικιστές διανοούμενοι.

Για να καταλήξει ότι  «Οι Έλληνες πίστεψαν ότι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία συνεχιζόταν. Και ότι αντιπρόσωπος του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, ήταν η Εκκλησία, ως κατ’ εντολή αυτού ηγέτης του αιχμαλώτου Γένους. Το Έθνος οφείλει πολλά στην Εκκλησία του. Ουδέποτε όμως είδε την Εκκλησία ως αυτοτελή πολιτική εξουσία. Η βασική πολιτική διαφορά με τον Παπισμό είναι αυτή». Τρίζουν τα κόκκαλα του Κοραή και όλων των ακούραστων εργατών του Ελληνικού Διαφωτισμού που πάντα βρήκαν μπροστά τους την Εκκλησία σε ρόλο φωτοσβέστη, με την ειλικρινή εχθρότητα ενός μηχανισμού καθυπόταξης και ελέγχου της εξουσίας του Σουλτάνου. Ένα  απίστευτο ιστορικό άλμα, που αποδίδει στην Επανάσταση του 1821 τους εθνικιστικούς μύθους που κατασκεύασε ο Κ.Παπαρηγόπουλος το 1850!

Και φυσικά το εθνικιστικό και ανιστόρητο διάβασμα του χθες σκοπεύει σαφέστατα στο σήμερα, προβάλλοντας το δίλημμα εθνικός απομονωτισμός ή παγκοσμιοποίηση, εμπλουτίζοντας το με τον άνεμο του περιούσιου λαού: «Διότι οι καιροί δεν είναι μενετοί. Η ανθρωπότητα προχωρεί προς ένα άδηλο αλλά κοσμογονικό μέλλον. Πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς στην οικοδόμησή του, κατά τις δυνάμεις μας. Οι βραδυπορούντες συνθλίβονται. Και όσοι βλέπουν μόνο προς τα πίσω, καταρρέουν. Και οι δυνάμεις μας αυτές συναρτώνται από το παρελθόν μας, διότι έχουμε τίτλους που λίγοι λαοί έχουν, αλλά εξαρτώνται και από την δική μας θέληση, θέληση και πίστη ομονοίας, μόχθου και συγχρόνων ιδανικών».

Επικαιροποιώντας το μήνυμα του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού, ιδεολογική παρακαταθήκη της Δικτατορίας του Μεταξά και του φασιστικού καθεστώτος που επιχείρησε να οικοδομήσει, αλλά και της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Μας προτείνει επομένως ο Φραγκούλης Φράγκος θέληση, ομόνοια, μόχθο για να εξυπηρετηθούν τα σύγχρονα ιδανικά του αστικού κόσμου, τα Μνημόνια δηλαδή των Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών και η κυβερνητική πολιτική που μετατρέπει τον λαό μας σε Δούλο του 21ου αιώνα.

Αυτά είναι το ιδεολογικό περιεχόμενο και το οικονομικό-πολιτικό διακύβευμα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που εξυπηρετεί ο Φραγκούλης Φράγκου, ο οποίος επιδιώκει   να απαντήσει στην «πρόκληση του διαγραφομένου μέλλοντος που προβάλλει απειλητική[...]Και Το ζήτημα, λοιπόν, έχει τεθεί. Σήμερα, 25η Μαρτίου, γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την ιστορική σκυτάλη και να την ολοκληρώσουμε».

·         ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ,

·         ΑΜΕΣΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΟΖ, ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

·         ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ

·         ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΩΝ ΠΟΘΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

«ΑΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ»

Άμεση ανάγκη η συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος που θα βάλει φραγμό στην αντεργατική λαίλαπα, στον βάναυσο κρατικό αυταρχισμό και στον πολεμικό τυχοδιωκτισμό. Που θα παλέψει για την ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και των Μνημονίων, την έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩ. Αλλά και στο φασισμό της Ακροδεξιάς κάθε εκδοχής, που βάζει πλάτη στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, αποτελεί πολιτική εφεδρεία για την άσκηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, χρωματίζοντας τη με εθνικιστικά και μισαλλόδοξα  χρώματα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Να θυμίσουμε στον στρατηγό, ότι στην Κύπρο υπάρχουν εκτός από τα κατοχικά στρατεύματα και άλλα, όπως  η ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ, αλλά και ξένες βάσεις, των Βρετανών και του ΝΑΤΟ.

Όλοι αυτοί δε θα φύγουν; Αυτούς τους θέλει στην Κύπρο; 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου