Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΑΚΡΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΦΟΒΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ

Πόρτα-πόρτα ψάχνουν τον βομβιστή στα σπίτια της Βοστώνης -Κατάσταση πολιορκίας, στρατός παντού, νεκρή πόλη [βίντεο]  

Πόρτα-πόρτα ψάχνουν τον βομβιστή στα σπίτια της Βοστώνης -Κατάσταση πολιορκίας, στρατός παντού, νεκρή πόλη

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται η Βοστώνη και στρατιώτες ψάχνουν πόρτα-πόρτα τον καταζητούμενο Τσετσένο, ο οποίος διαφεύγει ακόμη ως αυτή τη στιγμή. Οι δρόμοι είναι έρημοι και οι κάτοικοι έχουν κλειστεί έντρομοι στα σπίτια τους.

Η πόλη έχει νεκρώσει, δεν κυκλοφορεί κανείς

 
 
 
 
 
 
Βοστόνη: Κατάσταση πολιoρκίας .

Άνδρες επίλεκτων δυνάμεων, του FBI και της Αστυνομίας, βαριά οπλισμένοι, «χτενίζουν» την περιοχή όπου διέμεναν οι φερόμε
νοι ως δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. Έχουν ζητήσει από τους ρεπόρτερ να απομακρυνθούν και από τα τηλεοπτικά συνεργεία να πέσουν στο έδαφος. "Αν γνωρίζατε τι ακριβώς συμβαίνει δεν θα ήσασταν εδώ", φέρεται να είπε αστυνομικός στους δημοσιογράφους. 

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που μεταδίδει το CNN, οι αρχές φοβούνται πως τα δύο αδέλφια έχουν κρύψει κι άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορα σημεία της Βοστόνης, κάτι πυ έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλη την περιοχή.

  Το αυτοκίνητο που αναζητούσε η αστυνομία της πολιτείας του Κονέτικατ, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν πιθανό ύποπτο που συνδέεται με την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, εντοπίστηκε στην περιοχή της Βοστόνης, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η αστυνομία του Κονέτικατ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Το αυτοκίνητο περιγράφηκε ως ένα γκρι Honda CRV, το οποίο είναι καταχωρημένο στην Μασαχουσέτη.

Το σπίτι των δυο αδερφών από περιοχή της Τσετσενίας, του 26χρονου Ταμερλάν και του 19χρόνου Τζοκάρ Τσαρνάεφ, βρίσκεται στην οδό Νόρφολκ, στο Κέμπριτζ. Το NBC News μετέδωσε νωρίτερα ότι δεκάδες πράκτορες του FBI έχουν αποκλείσει την περιοχή και δυο άτομα κρατούνται, πιθανώς για να ανακριθούν. Ανάμεσά τους είναι μια γυναίκα 50-60 ετών, κοκκινομάλλα.

Ολόκληρη η πολιτεία της Βοστόνης είναι σε συναγερμό από τα ξημερώματα. Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα ταξί δεν κυκλοφορούν με εντολή της αστυνομίας και ένα εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η αστυνομία τους ζήτησε να μην πάνε στις δουλειές τους, να μην κυκλοφορούν, να μην πλησιάζουν τα παράθυρα, να μην ανοίγουν σε κανέναν που δεν είναι αστυνομικός, να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους!

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντέβαλ Πάτρικ, ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. "Ζητούμε από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους, με τις πόρτες κλειστές και να μην ανοίγουν σε κανένα παρά μόνο σε αστυνομικούς", δήλωσε ο Πάτρικ σε συνέντευξη Τύπου. "Αυτό ισχύει για το Γουότερταουν, όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά και για το Κέμπριτζ, το Ουόλθαμ, το Νιούταουν, το Μπελμόν και προς το παρόν για ολόκληρη τη Βοστόνη".


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου