Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ε.Ε., ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Επανέρχεται το γένος για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές»
ΣΑΜΑΡΑΣ-ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ-ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ"!
Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγράψει τις λυσσασμένες ρατσιστικού και εθνικιστικού χαρακτήρα αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η άρση του κριτηρίου του Γένους για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές.i

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μαζί με μιλιταριστικά-εθνικιστικά-φασιστικά μέσα, την Χρυσή Αυγή, τις συντηρητικές Ε-νώσεις Αποστράτων που τώρα επιχειρούν να επιβάλλουν τους εκλεκτούς τους στρατιωτικούς της ΝΔ ελέγχοντας τις κρίσεις, μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις-, ο Καμμένος και η ΝΔ, αλλά και η οικογένεια Φαραντάτου με το αμαρτωλό φασιστικό παρελθόν και παρόν στις Ένοπλες Δυνάμεις, έκαναν θόρυβο σχετικά με την είσοδο υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές ανεξάρτητα το Γένος.

*       
Σημερινό δημοσίευμα του onalert.gr αναφέρει:

«85 βουλευτές της ΝΔ φέρνουν με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το θέμα της επαναφοράς του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert η τροπολογία είναι έτοιμη και θα περάσει την ερχόμενη Πέμπτη. Ο προβληματισμός που υπήρχε στην κυβέρνηση για τις πιθανές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και η διστακτικότητα της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, ξεπεράστηκαν και υπερίσχυσε η άποψη να λυθεί αυτό το ζήτημα μ΄ αυτό το τρόπο εδώ και τώρα. Το θέμα της τροπολογίας χειρίστηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ.Μπαλτάκος, ο οποίος έχει ασχοληθεί πολύ το τελευταίο ειδικά διάστημα με τις στρατιωτικές σχολές. Η τροπολογία θα περάσει αφού αναμένεται να υποστηριχθεί από ΝΔ-Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και Χρυσή Αυγή.



Αυτό που μεταξύ άλλων “μέτρησε” για την απόφαση να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση είναι και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αξιωματικών θεωρούσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αδιαφορεί για τις συνέπειες που θα έχει στην ομοιογένεια των ενόπλων δυνάμεων η είσοδος αλλοδαπών που προέρχονται κυρίως από χώρες εκτός Ε.Ε. Ηδη υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 7% του συνόλου των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι Ελληνες στο γένος, ποσοστό που αναμένεται αναλογικά να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, λόγω και της μείωσης των εισακτέων στις ΑΣΕΙ που έχει επιβάλει το τρίτο μνημόνιο. Το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς μία ομάδα πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο εν αποστρατεία όσο και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του Βενιζέλου για την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στις ΑΣΕΙ, όπου αναγράφεται στα προσόντα των υποψηφίων η ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος, όπως αναγραφόταν στη σχετική εγκύκλιο του 2009».
Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι η «αριστεροσύνη» της ΔΗΜΑΡ είναι πουκάμισο αδειανό, ενώ ο Βενιζέλος εξοφλεί ένα ακόμη γραμμάτιο για την κάλυψη που του πρόσφερε η ΝΔ στην υπόθεση της γνωστλης Λίστας. Πολύ περισσότερο που υπάρχει ευρύτερη πολιτική συμφωνία του αστικού καθεστώτος εξουσίας, σε ελληνικό αλλά και σε ευρωπαικό επίπεδο, για την επιβολή ενός σύγχρονου Ολοκληρωτισμού εις βάρος του κόσμου της εργασίας, με μέγιστο θύμα τους μετανάστες.
Στο θέμα παρενέβη και ο πάντα "χρήσιμος" στην κυβέρνηση ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ γράφει ότι "επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος", όσοι εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές και επισημαίνει ότι η ρύθμιση δεν αφορά στους στρατιωτικούς φιλικών χωρών που εκπαιδεύονται σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές.
Από την τοποθέτηση του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου αλλά και από τα όσα αναφέρει το onalert.gr αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για μια επιλεκτική κίνηση, για ένα ακραίο ρατσιστικό μέτρο που αντιμετωπίζει τις Στρατιωτικές Σχολές με όρους εθνοκάθαρσης και χρησιμοποιεί το ναζιστικό-φασιστικό κριτήριο της "Εθνικής Καθαρότητας"! 
Διαβάστε τι έγραψε στα μηνύματά του ο Α/ΓΕΕΘΑ:


Καθώς η κυβέρνηση, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων φέρονται ως χούλιγκαν που συγκεντρωμένοι στην Ομόνοια, κυνηγούν μετανάστες, ξυλοφορτώνοντας τους, φωνάζοντας "ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΤΕ-ΑΛΒΑΝΕ, ΑΦΡΙΚΑΝΕ...", είναι λογικό το καθεαυτού ναζιστικό και δολοφονικό μόρφωμα, να πανηγυρίζει.
Ενδεικτικό το δημοσίευμα


"Χ.Α.:Μεγάλη νίκη η τροπολογία για τους αλλοδαπούς σε Στρ.Σχολές


Χ.Α.:Μεγάλη νίκη η τροπολογία για τους αλλοδαπούς σε Στρ.Σχολές


«Άκρως αποτελεσματικός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος του Λαϊκού Συνδέσμου: 21/2 επανέφερε το θέμα με σχετική ερώτηση η Χρυσή Αυγή - 22/2 κατετέθη η τροπολογία της ΝΔ! Την υπόθεση έφερε στη βουλή ο Συναγωνιστής βουλευτής και Αντισυνταγματάρχης (ε.α.) των Ειδικών Δυνάμεων Πολύβιος Ζησιμόπουλος», αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή.
«Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής σέρνεται πίσω από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, αυτήν την φορά για το μείζον ζήτημα του γένους ως προϋπόθεση για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Να τονίσουμε πως η Χρυσή Αυγή είχε αναδείξει το ζήτημα με ερώτηση του Συναγωνιστή Ζησιμόπουλου από τις 18 Ιουλίου και με νέα ερώτηση την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου".
Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, πιεζόμενος από τη μετακίνηση ακραίων ψηφοφόρων της ΝΔ προς τη Χρυσή Αυγή ακολουθεί ο ίδιος ακροδεξιά πολιτική για να τους συγκρατήσει, ακούγοντας τον Φαίλο Κρανιδιώτη.
Σε καμιά περίπτωση δε θεωρούμε ότι ο Α.Σαμαράς, ένας πολιτικός που για να κυβερνήσει άντεξε στο Μητσοτάκη, κέρδισε τη Μπακογιάννη εξασφαλίζοντας την ηγεσία της ΝΔ και έκανε αυτή την απίστευτη πολιτική κωλοτούμπα -από αντιμνημονιακός μετατράπηκε στο μεγαλύτερο φίλο της Μέρκελ-, ότι θα ακολουθούσε μια τέτοια πολιτική τακτική, που ουσιαστικά το μόνο που ευνοεί είναι η Χρυσή Αυγή.
Αντίθετα, όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και τώρα ο Α.Σαμαράς και η κυβέρνηση υπηρετούν τα άμεσα και στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης.
Ουσιαστικά, το αστικό καθεστώς εξουσίας αντιμετωπίζει με όρους Ολοκληρωτισμού τον κόσμο της εργασίας, στοχεύοντας στη πλήρη δουλοποίηση μας, κάτι που αποκαλύτεται απροκάλυπτα απέναντι στους μετανάστες. Αυτά που βιώνουν αυτοί φαντάζουν σαν πρόβα τζενεράλε πριν επιβληθούν σε όλους μας.
Η αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές αποτελεί συνέχεια της κατάργησης των όποιων λιγοστών δικαιωμάτων είχαν αναγνωριστεί, σε ένα μικρό ποσοστό των μεταναστών, με το νόμο Ραγκούση.  
Για να το πούμε απλά: η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι ακολουθεί την ρατσιστική-εθνικιστική πολιτική της Χρυσής Αυγής γιατί οι φασίστες προπαγανδίζουν με χοντοκομμένο τρόπο τις βασικές αντεργατικές, αυταρχικές και φιλοπόλεμες επιλογές του κεφαλαίου.
Γιατί επιλογή του ελληνικού και αστικού κόσμου είναι αφενός να επεκτείνει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις,γνωρίζοντας ότι έτσι προκαλεί ρεύματα προσφυγιάς και μετανάστευσης που θα μετακινηθούν προς την "ειρηνική και ευημερούσα Ε.Ε.", τα οποία φυσικά θα επιχειρήσει να σταματήσει να πνίξει στο Αιγαίο και να κομματιάσει στον Έβρο. Οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Υπουργών Εθνικής Άμυνας στις Βρθυξέλες είναι ενδεικτικές. ΟΙ εθνικοί στρατοί και ο Ευρωστρατός ως δύναμη καταστολής των κοινωνικών κινημάτων, ενώ λίγο μετά την σύνοδο ακολούθησε η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι, με το σύνολο των ευραπαικών χωρών να δηλώνλυν την στρατιωτική τους συμβολή, στην επόμενη μέρα!
Αφετέρου, γνωρίζει το ευρωπαικό κεφάλαιο ότι η γερασμένη Ευρώπη έχει ανάγκη τη μετανάστευση των νεών από Ασία-Αφρική. Όσο πιο σκληρή είναι η καταστολή εναντίον τους τόσο πιο υποταγμένοι θα είναι στο δουλέμπορο και στο αφεντικό που θα τους δώσει παράνομη, ανασφάλιστη και κακοπληρωένη εργασία. Παράλληλα, η Ε.Ε. ουσιαστικά αρνείται στον ξένο εργάτη το δικαίωμα να γίνει πολίτης της, να δράσει συλλογικά, να αποκτήσει πολιτικά δικαιώματα. Τον αποκλείουν δια βίου...
Με τον τρόπο αυτό, κυβέρνηση-Ε.Ε.-ναζιστική ακροδεξιά θεσμοθετούν την ύπαρξη ενός παράλληλου κόσμου της εργασίας χωρίς χαρτιά-χωρίς δικαιώματα-χωρίς υπόσταση, που θα τον χρησιμοποιούν μαζί με τοιυς ανέργους που προκαλέε η αστική πολιτική, για να ρίχνουν τα μεροκάματα, για να εξαφανίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και να χωρίζουν την εργατική τάξη με τη μισαλλοδοξία και το εθνικό-φυλετικό-θρησκευτικό μίσος.
Αυτό κρύβεται πίσω από την επιλογή των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη-Καμμένου-Μιχαλολιάκου και της Ε.Ε. Ψηφίδα αυτού του καταπιεστικού και αγρίως εκμεταλλευτικού παζλ του σύγχρονου Κοινοβουλευτικολυ Ολοκληρωτισμού είναι οι αλλαγές στον στρατό.
Απαιτείται επομένως η συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος που θα συνενώσει τον κόσμο της εργασίας ανεξάρτητα τη γλώσσα, την εθνότητα, το χρώμα και τα θρησκευτικά του πιστεύω. Που θα αγωνίζεται για τα κοινά του συμφέροντα.
Όρος όμως για να σηκώσει κεφάλι ο Έλληνας εργαζόμενος είναι να εκφράσει την ταξική του αλληλεγγύη στο μετανάστη, να απαιτήσει την αναγνώριση όλων των δικαωμάτων του. 
Για να μπορέσουμε να παλέψουμε δίπλα δίπλα την αντεργατική πολιτική, τον ακραίο κρατικό αυταρχισμό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Για να παλέψουμε για την ανατροπή του καπιταλισμού και την Κοινωνική Απελευθέρωση.
 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου