Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ζητούμε να ανανεωθεί αμέσως η σύμβαση της συναδέλφου Άννας Γαϊτανίδου.


ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
 

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα Τηλ.: 210 88 36 917 ■

Web Site: www.eka.org.gr e-mail: eka.press@gmail.com

 
Αρ. Πρωτ.:  7154                               Αθήνα, 31/01/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εκφράζοντας την αντίληψη των εργαζομένων της Αθήνας, καταγγέλλει σαν εκδικητική, τρομοκρατική κι αντισυνδικαλιστική την απόλυση, μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασης, της ειδικής παιδαγωγού Άννας Γαϊτανίδου από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.). Η Άννα Γαϊτανίδου είναι γραμματέας του Δ.Σ. του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α), έχει πλούσια και συνεχή συνδικαλιστική δράση, και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου που ανανεωνόταν διαρκώς.
          Η διοίκηση της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. προφανώς προσπαθεί να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης ώστε να μην αντιδράσουν στα σχέδιά της για ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις μισθών, καθώς στους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

 

Η απόλυση της Γαϊτανίδου έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά απολύσεων, μη ανανεώσεων συμβάσεων και τρομοκρατίας στους χώρους της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

 

Καταδικάζουμε κάθε εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή ή άλλου εργαζομένου και ειδικότερα στον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής.

 

Ζητούμε να ανανεωθεί αμέσως η σύμβαση της συναδέλφου Άννας Γαϊτανίδου.

 

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου