Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η επιχείρηση εξαγοράς του λαού της Κρήτης και ιδιαίτερα της νεολαίας από την άθλια συγκυβέρνηση και το ΝΑΤΟ. Στα Χανιά με έγγραφο που στέλνει το ΝΑΤΟ προς όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων και στους συλλόγους εκπαιδευτικών, προσφέρει χορηγίες σε αναλώσιμα, μηχανήματα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, ζητώντας από όποιο σχολείο τις αποδεχτεί, να δηλώσει δημόσια ευχαριστήρια προς το ΝΑΤΟ, το Πεδίο Βολής Κρήτης και τους Γερμανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύονται στο Πεδίο Βολής.
ο άνθρωπος το πρόσωπό τουφέκι
Στα τέλη της δεκαετίας 1940-1950 οι ελληνικές κυβερνήσεις της εποχής και η αμερικανική πρεσβεία με ένα κουτί εβαπορέ, ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα παπούτσια και ένα φορεματάκι δεύτερο χέρι επιχειρούσαν να κάμψουν τα αντιαμερικανικά αισθήματα του λαού μας και το μίσος κατά του φασιστικού-βασιλικού καθεστώτος.

Σήμερα, με τις ίδιες ακριβώς μεθόδους Ε.Ε. και ΔΝΤ, κυβέρνηση και τοκογλύφοι σπέρνουν την υποδούλωση της εργατικής τάξης και την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση  κάθε κοινωνικού αγαθού, αλλά με τη φιλανθρωπία της Βαρδινογιάννη, του ΣΚΑΙ, της εκκλησίας και των επιχειρηματιών καλλιεργούν κλίμα «εθνικής ενότητας». ΝΑΤΟ και Γερμανία, ασκούνται στα πεδία βολής της ελληνικής επικράτειας ετοιμάζοντας τις νέες εκστρατείες  και  παράλληλα με μια χυδαία επιχείρηση εξαγοράς επιδιώκουν να κάμψουν τα αντιαμερικανικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας, που δεκαετίες τώρα στάθηκε απέναντι στους πολέμους και τις βάρβαρες εισβολές τους.

Το Εγχειρίδιο εξέγερσης του Ασάνζ

Φωτογραφία για Το Εγχειρίδιο εξέγερσης του Ασάνζ
Ο αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ που κατηγορείται ότι είναι ο "πληροφοριοδότης" της ιστοσελίδας WikiLeaks άρχισε να καταθέτει για πρώτη φορά... χθες το απόγευμα ενώπιον στρατοδικείου στο Φορτ Μίντ στην πολιτεία του Μέριλαντ.

Ο 24χρονος στρατιώτης, που φορούσε τη στολή του και καθόταν στο εδώλιο των μαρτύρων, εμφανίστηκε νευρικός, απαντούσε όμως με σταθερή φωνή στις ερωτήσεις του δικηγόρου του για τη σύλληψή του στο Ιράκ και τις συνθήκες κράτησής του, στις οποίες είναι αφιερωμένη αυτή η προκαταρκτική ακρόαση.

Στο μεταξύ, στο Παρίσι, ο εκδοτικός οίκος Robert Laffont ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ που έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, εδώ και πέντε μήνες, θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2013 βιβλίο με τίτλο: "Εγχειρίδιο εξέγερσης. Πώς μας επιτηρεί το διαδίκτυο".

Πρόκειται για ένα βιβλίο με τη μορφή συνομιλίας μεταξύ του Ασάνζ και ερευνητών και ειδικών για το Διαδίκτυο, όπως οι Τζέικομπ Απλμπάουμ, Αμερικανός ερευνητής ειδικός σε θέματα ασφαλείας των ηλεκτρονικών υπολογιστών, Άντι Μέλερ Μάγκουν, Γερμανός ειδικός τεχνικών παρακολούθησης και κρυπτογράφησης στο Διαδίκτυο και Ζερεμί Ζιμερμάν, Γάλλος εκπρόσωπος της "Quadrature du Net", μιας ευρωπαϊκής ένωσης υπεράσπισης των ελευθεριών στο Διαδίκτυο.

Ρόζα Παρκς: Η γυναίκα- σύμβολο στον αγώνα κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ


Ήταν 1 Δεκεμβρίου του 1955 όταν η Aφροαμερικανίδα Ρόζα Παρκς αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σ’ έναν λευκό άντρα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Αυτή η πρωτοφανής κίνηση για την εποχή, έμελλε να σημαδέψει τον αγώνα των μαύρων για ίσα δικαιώματα στις ΗΠΑ.
Η 42χρονη μοδίστρα από το Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα έπειτα από μία μέρα στη δουλειά, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο στο κέντρο της πόλης και κάθισε στην πρώτη σειρά των θέσεων που προορίζονταν για τους «μαύρους» πολίτες. Σύμφωνα με το νόμο για το φυλετικό διαχωρισμό, ο οποίος ίσχυσε μέχρι το 1956, οι θέσεις των μαύρων επιβατών βρίσκονταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου και χωρίζονταν από εκείνες των λευκών με μια κενή σειρά. Όταν το λεωφορείο γέμισε και έμειναν όρθιοι τέσσερις λευκοί, ο οδηγός Τζέιμς Μπλέικ, απαίτησε να αδειάσει η πρώτη σειρά του «έγχρωμου τομέα», στην οποία καθότανε η Παρκς και να μείνει κενή. Ενώ οι έγχρωμοι συνεπιβάτες της συμμορφώθηκαν στη διαταγή του οδηγού, η Παρκς εναντιώθηκε και παρέμεινε στη θέση της με αποτέλεσμα εκείνος να καλέσει την αστυνομία κι εκείνη να συλληφθεί.

Άθλιες συνθήκες επικρατούν στην 2η Επιλαρχία Υγειονομικού στο ΚΕΝ Αυλώνα

Σημασία για τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο “έχει ο άνθρωπος”. Βασικό ζητούμενο του ΥΕΘΑ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι “ο σεβασμός των δικαιωμάτων του φαντάρου”.

Μάλιστα, αυτή τη θητεία δεν πρέπει να τη χάσει κανείς: "Η θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αντιδρώντας έτσι στην έκθεση της Κομισιόν η οποία μία ημέρα μετά από το Eurogroup πρότεινε για περειτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών την κατάργησή της.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει Υποχρεωτική Στράτευση.

ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ



Εστάλλει σήμερα μια καταγγελία ότι γίνονται κλοπες απο στελεχη στο ναυτικο νοσοκομειο αθηνων.
Ακούγεται ότι στελεχη εκλεβαν πιστωτικες και με πλαστογραφιες εκαναν αναληψεις σε καταστηματα με επιβαρυνση χιλιαδων ευρω.... τους εκλεβαν απο τις ντουλαπες αποδυτηριων και τσαντες του προσωπικου.... Οι κατηγορουμενοι ισχυριζονται ιατρικους λογους αλλα πλαστογραφια ταυτοτητας???

ΠΗΓΗ:Στρατιωτικά θέματα επ ωμου
2 ΣΧΟΛΙΑ

ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡ.ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ



Για να ακούσουμε τι κελάηδησε!!

Τι γινεται εκει στο Στρατιωτικο Πρατηριο Κομοτηνης;Το πουλακι τσιου,ειπε πως οι κοκκινομολυβαδες ψαχνουν,ψαχνουν και σταματημο δεν εχουν!!Ο ΕΜΘ(ΤΘ) Δχστης του 1997,ντοπιος με συζυγο παρατρεχαμενη σε γραφειο βουλευτη ειχε και ακριβα γουστα(καζινο κ.λ.π)λεει ο Τσιου!!!Μονος στο κολπο ;Ε αποκλειεται!!!Αυτα τα πραγματα γινονται με 2!!!Τσιου τσιου αλλα οταν περναμε τα 60χιλιαρικα και οτι βγαλει ο ελεγχος και βολτάραμε στα καζινο της περιοχης καλά ητανε;Αραγε θα τον πατησει το τρακτερ τον ΕΜΘ(ΤΘ)!!Ποιος ειναι αραγε ο συνεταιρος;Τελικα εχει δικιο ο Τσιου η δεν ειναι ετσι τα πραγματα;

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ε.Ε. βιάζονται να επέμβουν στην Αφρική και προκαλούν την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι- Μουν, που με πρωτόγνωρη ένταση, συνέστησε προς το Συμβούλιο Ασφαλείας να είναι πολύ προσεκτικό πριν εγκρίνει την οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Μάλι. Στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας προειδοποίησε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι αν μια στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Μάλι, δεν είναι καλά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη, θα μπορούσε να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση, η οποία είναι ήδη εξαιρετικά εύθραυστη και επίσης, να προκαλέσει σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Γράφει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ: «Θα μπορούσε, επίσης, να καταστραφεί κάθε ευκαιρία για μια πολιτική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη ελπίδα για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης σταθερότητας στο Μαλί».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η αυξανόμενη παρουσία φαντάρων σε κινητοποιήσεις, «γιατί τα ΜΑΤ δεν φτάνουν», είναι το πιο ακραίο (και, γι’ αυτό, το πιο χαρακτηριστικό) επεισόδιο της θητείας που καλείται να υπηρετήσει, πλέον, η νεολαία μέσα στα στρατόπεδα. Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός αξιοποιεί ελληνικά, ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟϊκά θεσμικά πλαίσια μιας δεκαετίας για να στρέψει τον στρατό κατά των κινημάτων.

 Όμως, αυτό το στοιχείο δεν είναι το μόνο, ούτε είναι μόνο του...

Τεράστιο μέρος της νεολαίας καλείται να υπηρετήσει μια θητεία που εφαρμόζει όλες τις συνταγές της κοινωνικής εξαθλίωσης των μνημονίων και του εργασιακού μεσαίωνα, που έχει ήδη βιώσει.

Στους 9 μήνες της θητείας, ο φαντάρος διατάζεται να γίνει εργάτης των 8,63€ στη συντήρηση στρατοπέδων και οπλικών συστημάτων, σεκιουριτάς -μαζί με την Frontex- σε περιπολίες κατά μεταναστών, άμισθος υπάλληλος της πολιτικής προστασίας και της δασοπυρόσβεσης καλύπτοντας τις ελλείψεις του κράτους.

Η τρόικα προτείνει κατάργηση της στρατιωτικής θητείας


Την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, ως μέσο για να πέσουν οι αμυντικές δαπάνες, προτείνει μεταξύ άλλων η τρόικα στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. «Η στρατιωτική θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική», απαντούν πηγές του υπουργείου Άμυνας.
Η τρόικα επισημαίνει πως η κατάργηση της θητείας σε συνδυασμό με την καθιέρωση συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών, μπορεί να προκαλέσει μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας.
Στην έκθεσή της, σύμφωνα με το in.gr, αναφέρεται στην «συνεισφορά των δαπανών της Άμυνας στη δημοσιονομική προσαρμογή». Η έκθεση σημειώνει ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά το υψηλότερο δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.

Στην έκθεση παρουσιάζεται το σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 62% και κατά 41% των μισθών και των συντάξεων των ενόπλων δυνάμεων, για την περίοδο 2009 – 2016 και επισημαίνεται: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας».

Υπό κατάληψη και πάλι το ΑΠΘ

Υπό κατάληψη τελεί και πάλι το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αυτή τη φορά από ομάδα φοιτητών, λίγες ώρες μετά την εισβολή της αστυνομίας στο χώρο και τη σύλληψη 11 εργολαβικών υπαλλήλων. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργολαβικών Υπαλλήλων στο ΑΠΘ, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, έξω από το κτήριο παραμένουν επίσης συνάδελφοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και την παραπομπή στο Αυτόφωρο Δικαστήριο των έντεκα εργολαβικών υπαλλήλων, που συνελήφθησαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερες από 70 μέρες. Οι έντεκα συλληφθέντες τη Δευτέρα θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Εν τω μεταξύ, την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ ζητά με ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο και τις συλλήψεις. Η διοίκηση του ΕΚΘ κατηγορεί για «εμπαιγμό» και για «αναξιόπιστες τακτικές και πολιτικές» τον κ. Μυλόπουλο, καταγγέλλοντας τον, ότι «ενώ ζητάει από τον εισαγγελέα να παρέμβει με "στοργή" κατά των εργαζομένων, που μάχονται για τη δικαίωση τους, σήμερα μετά τη σύλληψη των έντεκα εργολαβικών ζητάει από τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, να τους αφήσει ελεύθερους».
«Το ΕΚΘ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων και στην απόφαση τους για συνέχεια των κινητοποιήσεων και ζητάει παραιτηθεί τώρα ο πρύτανης του ΑΠΘ».

Μόσχα:"Οι Τούρκοι κατέσχεσαν τα ανταλλακτικά αντιαεροπορικού ραντάρ"

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Παραμονή της άφιξης του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κωσνατντινούπολη, η Μόσχα ανακοίνωσε το περιεχόμενο των ανταλλακτικών που η Τουρκία κατέσχεσε απο το αεροσκάφος που είχε αναγκάσει σε προσγείωση τον Οκτώβριο, το οποίο κατευθύνονταν απο τη Μόσχα στη Συρία.
Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, Βλαντίμιρ Ιβανόβσκι τόνισε πως «απο το αεροσκάφος κατασκέχθηκαν ανταλλακτικά ενός ραντάρ αντιαεροπορικού συστήματος , το οποίο εστάλη βάσει της συμφωνίας που είχε υπογραφεί με τη Συρία το 2004» τόνισε ο πρέσβης.
Ο Ιβανόβσκι φαίνεται πως προσπαθεί να ομαλοποιήσει τις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας καθώς ρίχνει τις ευθύνες στη Συρία. « Αυτό το ατυχές γεγονός οσο πιο γρήγορα το ξεχάσουμε θα είναι καλύτερα. Αυτό δεν ήταν πια δικό μας προϊόν. Απο τη στιγμή που εισπράξαμε τα χρήματα δεν έχουμε κάποια ευθύνη. Τα υπόλοιπα είναι θέματα ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία»!. Ο Ρώσος πρέσβης ισχυρίστηκε πως το θέμα του αεροσκάφους δεν θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης του Πούτιν με τον Ερντογάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου. 

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ίδρυση Κουρδικού Στρατού

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ίδρυση Κουρδικού Στρατού



Στο αίτημα της ένοπλης πτέρυγας των Ομάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG), του συριακού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD,που είναι η επέκταση του... Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK, αποφασίστηκε-χάριν της ενότητας των Κούρδων- η ίδρυση κουρδικού στρατού, μια συμφωνία που έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της κουρδικής περιφέρειας του βόρειου Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

"Ο Άλεξ ζει! Έγινε απαγωγή η οποία σχεδιαζόταν 2 χρόνια πριν" - Συγκλονιστική εξομολόγηση της ψυχολόγου που έζησε από κοντά την υπόθεση

 


Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση που πριν από 6 περίπου χρόνια συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Τότε, σχεδόν οι πάντες μιλούσαν για δολοφονία του μικρού Άλεξ στη Βέροια, ενώ κατηγορούμενοι για το «φόνο» του σύρθηκαν στο εδώλιο, πέντε πιτσιρικάδες της τοπικής κοινωνίας...

«Ο Άλεξ όμως δεν σκοτώθηκε, πιστεύω ότι απήχθη»! Αυτή η δήλωση-σοκ βγαίνει από τα χείλη της ψυχολόγου Χριστίνας Αντωνοπούλου, της γυναίκας που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση ως ψυχολόγος-τεχνικός σύμβουλος. Όσα αποκαλύπτονται σήμερα με την αποκλειστική συνέντευξή της, μοιάζουν να είναι βγαλμένα από σενάριο χολυγουντιανής ταινίας. Στην περίπτωση της εξαφάνισης του Άλεξ εμπλέκονται πολλοί, οι οποίοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλουν η υπόθεση να παραμείνει στο σκοτάδι. Όπως αποκαλύπτει η κ. Αντωνοπούλου, από πρόσφατο δικαστήριο στη Βουλγαρία ξετυλίγεται ο μίτος που οδηγεί στο ξέφωτο. Στην υπόθεση Άλεξ υπάρχει εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας η οποία ήξερε και δεν μιλούσε για τα όσα γίνονταν τα τελευταία χρόνια στη Βέροια, υπάρχει συνένοχη σιωπή της τοπικής Αστυνομίας, αναφέρονται πλοκάμια πορνογραφικής εκμετάλλευσης μικρών παιδιών, σωματεμπορία trafficking, εμπόριο οργάνων σώματος από νοσοκομείο στα Γιαννιτσά.