Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σε κάθε Μνημόνιο ¨κάνουν¨ Πραξικόπημα, σε κάθε μεγάλη απεργία ετοιμάζουν Στρατό να κατέβει στο δρόμο!

Για μια ακόμη φορά ο παλιός και καλός δικαιώνεται αφού η σύγχρονη αστική πολιτική επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή τραγωδία. Φάρσα για τους κυρίαρχους, τραγωδία για τον εργαζόμενο λαό μας.
Γιατί οι αποκαλύψεις του ΒΗΜΑΤΟΣ και του Ψυχάρη είναι η επαναλαμβανόμενη φάρσα που έστησαν ο Γ.Παπανδρέου και ο Π.Μπεγλίτης  όταν μέσω διαρροών σε σημαντικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και έγκυρες εφημερίδες του εξωτερικού όπως η γαλλική Liberation προέβαλαν το σενάριο περί απειλής στρατιωτικού πραξικοπήματος και εκτροπής και το συνέδεσαν με το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου που δεν έγινε! Θυμίζουμε ότι και τότε υπήρχε μια παράλληλη εξέλιξη στις Ένοπλες Δυνάμεις που σχετίζονταν με μια νέα αντιδραστική μετάλλαξη αυτών, η οποία προέβλεπε κλείσιμο μονάδων, περιορισμό των Ε.Δ., συνολικό επανασχεδιασμό και αναδιάρθρωση που συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση των στρατιωτικών, οδήγησε στην Αποστρατεία δεκάδων ικανών ανώτατων αξιωματικών και έφερε ως ΑΓΕΕΘΑ τον Αντιστράτηγο Κωσταράκο, βασικό πυλώνα πλέον άσκησης της πολιτικής των επόμενων ΥΕΘΑ, Δ.Αβραμόπουλου, Φραγκούλη Φράγκου και Π.Παναγιωτόπουλου.

ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ..‏

Ελ Αραμπίγια : Τους Τούρκους πιλότους τους σκότωσε η Συρία
Το τηλεοπτικό δίκτυο Ελ Αραμπίγια δημοσίευσε ¨άκρως απόρρητα¨ έγγραφα που φέρεται να ανήκουν στην συριακή υπηρεσία πληροφοριών. Σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε από τους Σύριους αντικαθεστωτικούς, οι δύο Τούρκοι του μαχητικού αεροπλάνου που κατέπεσε στις 22 Ιουνίου, βρέθηκαν σώοι από τον συριακό στρατό. Οι πιλότοι δέχτηκαν συμπεριφορά ¨αιχμαλώτων πολέμου¨ και ότι με εντολή [ου λέγεται πως ήρθε από την Μόσχα σκοτώθηκαν με ¨φυσικό τρόπο¨ και τα πτώματα τους τοποθετήθηκαν στη θάλασσα !

"Πραξικόπημα-γιαλαντζί"! Ο πρώην διευθυντής του Μπεγλίτη τινάζει τα σενάρια στον αέρα!

Επιστολή βόμβα του υποστράτηγου εα Νίκου Τόσκα, ο οποίος υπήρξε Διευθυντής του γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη στο ΥΕΘΑ.

Ο Ν.Τόσκας έστειλε επιστολή στο Βήμα στην οποία επισημαίνει:
.από το 1974 ουδέποτε υπήρξε κίνδυνος πραξικοπήματος''
.δεν πιστεύω σε τέτοια σενάρια ούτε για την περίοδο της αλλαγής της στρατιωτικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2011
.Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά από το Μνημόνιο και από την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας στην Τρόικα, από την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού

Οι στρατιώτες θα μπορούν να πάνε με στολή στο Πολυτεχνείο,μετά τη διαταγή Κωσταράκου;

Οι απόψεις περί στολής που εξέφρασε ο Α/ΓΕΕΘΑ αφορούν και στους στρατιώτες που παραδοσιακά πλέον συμμετέχουν στη πορεία του Πολυτεχνείου.;
Το ερώτημα έχει βάση μετά από τις τελευταίες "εχθροπραξίες". Κι επειδή την επέτειο του Πολυτεχνείου πρέπει να την τιμούμε όλοι ανεξάρτητα από το τι έκαναν και πως την εκμεταλλεύθηκαν και την εξαργύρωσαν κάποιοι από την περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου καλό είναι να διευκρινιστεί.

Συνδικαλιστικά σωματεία ενάντια στην Χρυσή Αυγή‏

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οργανωμένη απάντηση στους φασίστες δουλέμπορους
Ανακοίνωση για το ρόλο της «Χρυσής Αυγής» ενάντια σε εργαζόμενους και άνεργους

Ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει τη δράση της «Χρυσής Αυγής» στον κλάδο εξέδωσε στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Νομού Αττικής, τονίζοντας: «Ουστ δουλέμποροι (...) Λειτουργεί ως δουλεμπορικό γραφείο και κανονίζει με τους εργοδότες φτηνούς εργάτες με ημερομίσθια που δεν θα καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια εργασίας, χωρίς ασφάλιση».

H στρέβλωση της Ιστορίας στα βιβλία του Δημοτικού‏

Στην ηλικία της έκτης Δημοτικού τα παιδιά τείνουν να εδραιώσουν με πιο ώριμο τρόπο ορισμένες πολιτικές στάσεις, συμπεριφορές, ιδέες και αντιλήψεις. Ενας από τους παράγοντες που επιδρά σε αυτήν τη διαδικασία είναι το σχολείο, το περιεχόμενο του μαθήματος και ιδιαίτερα αυτό της Ιστορίας καθώς εκ των πραγμάτων δίνει τη δυνατότητα για πολιτικά συμπεράσματα, διαμορφώνει αντίληψη για το τι είναι πολιτικά «καλό και κακό», δίκαιο και άδικο, δυνατό ή μάταιο στην Ιστορία. Με λίγα λόγια, το αν ένα παιδί, μετέπειτα έφηβος/έφηβη και αργότερα εργαζόμενος, θα αποκτήσει τελικά μια ορθολογική εικόνα της Ιστορίας, για το ποιος είναι ο κινητήριος μοχλός της, ποιος ο ρόλος των λαών, κρίνεται και από το περιεχόμενο αλλά και το πώς διδάσκεται η Ιστορία στο Δημοτικό. Κρίνεται, τελικά, από αυτά που γράφουν αλλά και από αυτά που αποφεύγουν να γράψουν τα σχολικά βιβλία.

Ουμπέρτο Έκο - Τα τυπικά χαρακτηριστικά του πρωτο-φασισμού

Παρά την ασάφεια αυτή, νομίζω πως μπορούμε να σκιαγραφήσουμε έναν κατάλογο χαρακτηριστικών τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά αυτού που ονομάζω «πρωτοφασισμό», ή «αρχέγονο φασισμό»
Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να οργανωθούν σε ένα ενιαίο σύστημα· πολλά απ' αυτά αλληλοαναιρούνται, και είναι επίσης αντιπροσωπευτικά και άλλων μορφών δεσποτισμού ή φανατισμού. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΟΠΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


Χτες το απόγευμα κατά τις 17.30ομάδα φασιστοειδών συγκεντρώθηκε κάτω από τα γραφεία της ΧΑ στην οδό Δημητριάδος. Την ίδια στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση από μέλη του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου για να διαμαρτυρηθούν για τα γεγονότα στην Ραφήνα στα οποία έδωσε το παρόν ο βουλευτής. Οι φασίστες τράπηκαν σε φυγή και κάλεσαν για υποστήριξη την αστυνομία, ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος άρχισε να επιδεικνύει το όπλο του. Η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές μελών του αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου και αντίστοιχων φασιστών, οι οποίοι όμως αφέθηκαν γρήγορα ελεύθεροι,παρόλο που ο βουλευτής επέδειξε εγκληματική συμπεριφορά. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση έξω από το τμήμα της υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Βόλου, και αφού αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πόλη δίνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.

Χρυσή Αυγή, μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της τρόικας

Δουλεμπορικά παραμάγαζα στήνει η Χρυσή Αυγή, υποσχόμενη στους επιχειρηματίες ότι θα τους προμηθεύει με φτηνό εργατικό δυναμικό, πιο φτηνό και από ό,τι προβλέπει το Μνημόνιο 2 και βεβαίως, ελληνικό! Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί εδώ και καιρό, όμως τώρα παίρνει θεσμικό χαρακτήρα. Αυτή την εβδομάδα η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι ιδρύει σε πανελλαδικό επίπεδο τον «Όμιλο Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «όποιος άνεργος Έλληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας».

Καταγγελία για επίθεση φασιστοειδούς στο Χαϊδάρι

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καταγγέλλουν με τον πιο έντονο τρόπο, στον λαό του Χαϊδαρίου, την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε από φασιστοειδές ο Γ.Μ., κάτοικος Χαϊδαρίου και μέλος της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο σύντροφος Γ.Μ. διακινούσε υλικό της Λαϊκής Συνέλευσης Χαϊδαρίου και έγραφε συνθήματα αγωνιστικού και αντιφασιστικού περιεχομένου έξω από σχολείο του Χαϊδαρίου, δέχθηκε αναίτια επίθεση από φασιστοειδές, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αλυσίδα και λουκέτο(!!) με αποτέλεσμα τον, ευτυχώς, ελαφρύ τραυματισμό του αγωνιστή Γ.Μ.