Τρίτη 1 Μαΐου 2012

H καρδιά μας χτυπάει στην Τουρκία. Αγωνιζόμαστε με τους εργάτες όλου του κόσμου

 

Οι σελίδες αγώνα του τουρκικού εργατικού κινήματος είναι γραμμένες με αίμα. Σταγόνες του έβαψαν και βάφουν τα εργοστάσια,τα ναυπηγεία και όλα τα εργατικά κάτεργα, έβαψαν και βάφουν τους δρόμους και τις πλατείες που πλημμυρίζει η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου της εργασίας.
Πλατεία σύμβολο των εργατικών αγώνων η πλατεία Ταξίμ. Κάθε χρονιά χιλιάδες διαδηλωτές επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ισλαμιστών και Κεμαλιστών που επιβάλλουν τα βίαια αντεργατικά μέτρα,καταπιέζουν την κουρδική μειονότητα και εμπλέκουν τον γειτονικό λαό σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Όμως η Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση τιμά τους νεκρούς και τις θυσίες του παρελθόντος.
Διαβάζουμε στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:

ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΧΩΜΕΝΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Δεν έχει όριο η κτηνωδία αυτής της κυβέρνησης και η απανθρωπιά των ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Ζιαζιά.
Από τις 24 Απριλίου θα έπρεπε να είχαν γίνει οι μεταθέσεις των συναδέλφων φαντάρων της Δ' ΕΣΣΟ 2011, που υπηρετούν στις πιο απόμακρες μονάδες της παραμεθορίου.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα μόρια που συγκεντρώνουν τους επιτρέπουν να μετατεθούν σε μονάδες κοντά στον τόπο καταγωγής τους.





Ευρώπη:Οι Κίνδυνοι της Άνοιξης, του Gavin Hewitt

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2012/18/92800-_59934614_59934613.jpg

“Ο Μάιος καταφθάνει, και μαζί του πιθανώς να φέρνει την Ευρωπαϊκή Άνοιξη. Για την ευρωζώνη, ωστόσο, υπόσχεται ένα μήνα γεμάτο αναταραχές”, σημειώνει ο Gavin Hewitt, ειδικός συντάκτης του BBC για θέματα που αφορούν την Ευρώπη. Σε ανάλυσή του στο βρετανικό δίκτυο, ο Hewittτονίζει την κρισιμότητα των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων για τις ευρωπαϊκές ισορροπίες, υπογραμμίζοντας την πιθανότητα το καζάνι μέσα στο οποίο“βράζουν” οι λαοί της ευρωζώνης να εκραγεί.

Η ιστορία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

http://tvxs.gr/
http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2011/17/11494-station.jpg


Η Εργατική Πρωτομαγιά ή Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών γιορτάζεται ανά τον κόσμο με διαδηλώσεις και πορείες, με σκοπό την προβολή των κοινωνικών και οικονομικών επιτευγμάτων της διεθνούς εργατικής τάξης.

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες. Γιάννης Ρίτσος

http://tvxs.gr/
http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2012/18/92871-meramagioudphfodh.jpg


Ήταν τα πρώτα ποιήματα μου που είχαν μελοποιηθεί. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, μα είναι δυνατόν η ποίηση να βρει μια πλήρη αντιστοιχία με την μουσική. Μέχρι τίνος έλεγα ότι η κάθε τέχνη είναι αυτάρκης και δεν έχει ανάγκη από την βοήθεια της άλλης. Αλλά όταν έγραψες τον Επιτάφιο και αργότερα φυσικά την Ρωμιοσύνη που ήταν η μεγάλη δόξα σου, είπα πραγματικά ότι εδώ πέρα είναι ένας δρόμος για να πλησιάσει η ποίηση μέσο της μουσικής εκείνους τους ανθρώπους που δεν θα τους πλησίαζε ίσως ποτέ" ο Γιάννης Ρίτσοςστον Μίκη Θεοδώρακηγια τον"Επιτάφιο".

Τετάρτη πρωί η υπουργική απόφαση για μεταθέσεις-τοποθετήσεις. Τι προβλέπει

http://www.onalert.gr

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπήρχε προβλέπεται:


.Έξι μεταθέσεις το πολύ σε 25 έτη υπηρεσίας και μετά απ΄ αυτό το χρονικό διάστημα το στέλεχος να μπορεί να τοποθετείται σε τόπο που θα επιλέξει ή σε απόσταση το πολύ 80 χλμ.
.Στελέχη που υπηρετούν σε φρουρά, που αποτελεί επιλεγμένο τόπο προτίμησής τους δεν μετατίθενται πριν τη συμπλήρωση τριών (3), τουλάχιστον, ετών υπηρεσίας στον τόπο αυτό, ενώ μετατίθενται υποχρεωτικά μετά από διετή τουλάχιστον υπηρέτηση σε φρουρά, που δεν αποτελεί τόπο προτίμησης.