Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ατομικά Έγγραφα Οπλιτών

Στον στρατό κάθε οπλίτης έχει κάποια ατομικά έγγραφα, άλλα από αυτάτα γνωρίζεις και άλλα ίσως αγνοείς την ύπαρξή τους διότι ουδέποτε τα βλέπεις.

 Τα ατομικά έγγραφα κάθε κληρωτού οπλίτη είναι:
 
Δελτίο Ταυτότητας Κληρωτού Οπλίτη:: Όσοι ήδη υπηρετείτε τη θητεία σας θα γνωρίζετε ότι την αστυνομική ταυτότητα την έχετε παραδώσει κατά την κατάταξή σας και την ημέρα που ορκιστήκατε πήρατε την στρατιωτική ταυτότητα. Η στρατιωτική ταυτότητα έχει θέση κανονικής ταυτότητας και θα την έχεις για όσο καιρό είσαι στρατιώτης. Θα πάρεις πίσω την αστυνομική και θα παραδώσεις τη στρατιωτική την ημέρα της απόλυσής σου. Πρόσεχε μη την χάσεις διότι αν και θα σου εκδώσουν καινούργια, η απώλεια της στρατιωτικής ταυτότητας τιμωρείται.
Ατομική Κάρτα Υγείας: Πρόκειται για μία κάρτα δύο όψεων οι οποία εκδίδεται από τον ιατρό της μονάδας. Αναγράφει τα στοιχεία σου, στοιχεία επικοινωνίας με τους οικείους σου, σε περίπτωση ανάγκης, το ακουόγραμμα, που υποχρεωτικά γίνεται στο κέντρο πριν την εκτέλεση βολών, τα εμβόλια που έχεις κάνει καθώς και ό,τι άλλο είναι χρήσιμο και πρέπει να γνωρίζει σχετικά μετην υγεία σου κάποιος γιατρός σε περίπτωση ανάγκης. Την κάρτα την έχει ο στρατευμένος πάνω του καθόλη τη διάρκεια της θητείας του, είναι αυστηρά προσωπική και άκρως χρήσιμη σε περίπτωση ανάγκης.
Φάκελος Ατομικών Εγγράφων Οπλίτη: Τα σημαντικότερα, ίσως έγγραφα για τους στρατεύσιμους οπλίτες. Πρόκειται για καρτέλες στις οποίες καταχωρούνται ο,τιδήποτε αφορά την πορεία σου στο στρατό, έχουν διαφορετικό χρώμα, ανάλογά με το είδος τους και τέτοιες είναι: Ατομικό Φύλλο Μεταβολών, Φύλλα Βολών, Πορειών και Εκπαίδευσης, Φύλλο Αδειών, Φύλλο Ποινών.
Οι ΔΕΑ έχουν επίσης και το Βιβλίο Ποιότητας Εφέδρου Αξιωματικού το οποίο τηρείται από τον Διοικητή της Μονάδος που ανήκουν και αναφέρει στοιχεία σχετικά με την εκπαίδευση τους και τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου