Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

124 ΠΒΕ ΤΡΙΠΟΛΗ 2η ΜΟΙΡΑ ΠΕΖΙΚΟ-ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΡΕΧΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΦΩΝΕΣ!

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΚΨΜ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ!

Καλά, στο ΓΕEΘΑ δεν περισσεύει η ΝΤΡΟΠΗ; Τι πράγματα είναι αυτά;



Στιγμιότυπο από μια ξεχωριστή ορκωμοσία νεοσυλλέκτων.. Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ)

Πηγή Γεεθα.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες της παρουσίας μας εκεί φρόντισαν να μας γνωστοποιήσουν ότι πρόκειται για ένα πειραματικό κέντρο εκπαίδευσης καθώς για πρώτη φορά και τα 3 σώματα του στρατού, ναυτικό αεροπορία και στρατός ξηράς εκπαιδεύονται από κοινού.
Αυτό, όπως μας είπαν, θα είχε ως συνέπεια το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα επιτελεία να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο κέντρο. Η διακλαδικότητα προφανώς έχει τις ρίζες της στις δραστικές περικοπές που υφίσταται ο στρατός με συνέπεια να συγχωνεύονται κέντρα που προηγουμένως ήταν αυτοτελή

Με το που περάσαμε την πύλη της μονάδας έγινε εύκολα αντιληπτό απ’ όλους ότι η εκπαίδευση μας στο κέντρο θα ήταν δύσκολη από πολλές απόψεις. Ο εξονυχιστικός έλεγχος στον οποίο μας υπέβαλαν είχε στοιχεία υπερβολής καθώς ελέγχτηκαν τα πάντα και κατασχεθήκαν εκτός από κινητά τηλέφωνα με κάμερα, ακόμα και αν αυτή αποδεδειγμένα δεν λειτουργούσε, σαμπουάν, αποσμητικά ακόμη και συσκευασίες μαντηλιών με τη δικαιολογία ότι δεν είναι υπηρεσιακά και δεν μπορούν να γνωρίζουν τι περιέχουν. Η κατάσχεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα η διαμονή μας εκεί να γινει δύσκολη στο επίπεδο της ατομικής καθαριότητας αφού πολλοί φαντάροι δεν είχαν τρόπο να κάνουν μπάνιο και να καθαριστούν καθώς η πτέρυγα μας παρείχε μόνο ένα σαπούνι για όλες τις χρήσεις.


Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και η καθαριότητα τόσο των κοινόχρηστων χώρων όσο και των θαλάμων ήταν σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα. Με το πέρας των 2-3 πρώτων ημερών η κατάσταση έγινε αρκετά δύσκολη και ασφυκτική. Η ατελείωτη ορθοστασία χωρίς κάποιο λόγο, η σχεδόν πλήρης ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου, η αϋπνία και η άσχημη και υπερβολική, στις περισσότερες των περιπτώσεων, συμπεριφορά των αξιωματικών συνέθεταν ένα σχεδόν εξοντωτικό σκηνικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχαμε χρόνο ακόμη και για να πάμε τουαλέτα. Προφανώς ειδικά τις 2 πρώτες εβδομάδες δεν είχαμε τη δυνατότητα να κοιμηθούμε το μεσημέρι αφού μας έδιναν μόνο 40 λεπτά διάλειμμα μετά το μεσημεριανό φαγητό κι έπειτα ξανά αναφορές και παρουσίες. Στην ουσία αυτό που κάναμε όλη τη μέρα ηταν να παίρνουμε παρουσίες, να πηγαίνουμε στις αναφορές, να μαθαίνουμε τα παραγγέλματα και να κάνουμε παρελάσεις κι όλα αυτά πάντα με απόλυτη αυστηρότητα και φωνές από μέρους των αξιωματικών ακόμη και κατά τη διάρκεια που τρώγαμε με τις συνεχείς φράσεις άντε τελειώνετε και κουνηθείτε.

Το κυλικείο τον πρώτο καιρό ήταν κλειστό ενώ ακόμη και όταν άνοιξε τις πρώτες μέρες δεν μας δινόταν η δυνατότητα να πάμε με βάση το πρόγραμμα που ακολουθούσαμε. Αρκετές ήταν οι φορές τις πρώτες 10 μέρες που το κλείσιμο του κυλικείου συνέπιπτε με την αρχή της λίγης ελεύθερης ώρας που είχαμε. Τα παράπονα για την ποσότητα του φαγητού ήταν καθημερινό φαινόμενο και οι περισσότεροι προμηθεύονταν φαγητό απ’ το κυλικείο όταν αυτό μπήκε σ’ ένα έστω και μικρό ωράριο λειτουργιάς. Ιδιαίτερα στους έχοντες υπηρεσία εστιατορίου γινόταν αυστηρές συστάσεις ως προς το σερβίρισμα του φαγητού με την ‘’απειλή’’ ότι κανόνισε  να φτάσει γιατί θα έχεις εσύ την ευθύνη, βαλε μικρές μερίδες! 1-2 φορές δεν έφτασε καν για όλους και έφτιαξαν εκ των υστέρων κάτι πρόχειρο για όσους περίμεναν ως το τέλος. Ακόμη και η διαχείριση αυτής έστω της ποσότητας φαγητού που μας παρείχαν ήταν κακή αφού υπό το φόβο μήπως δε φτάσει, οι μερίδες ήταν μικρές και στο τέλος περίσσευε κάποια ποσότητα η οποία πετάγονταν. Τα προϊόντα δε του κυλικείου ήταν περιορισμένα και στην ποσότητα και στον αριθμό ειδών. Υπήρχαν φορές που δεν έμενε τίποτα αναλώσιμο ενώ οι τιμές για κυλικείο στρατού κρίνονταν υψηλές. ζεστό νερό ευτυχώς υπήρχε καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της μέρας, η θέρμανση των θαλάμων όμως ήταν ελλιπής με αποτέλεσμα όταν κρύωσε περισσότερο να είναι σχετικά δύσκολο να κάτσει κανείς χωρίς το τζάκετ εντός του θαλάμου, γεγονός που συνδέεται με τις περικοπές στο στρατό σε όλα τα επίπεδα.

Ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα δεν ακουστήκαν καθόλου εκτός από μια φορά όταν δόθηκε παράγγελμα σε μια διμοιρία να τραγουδήσει το ‘’Μακεδονία ξακουστή’’ και μια άλλη φορά από κάποιον αξιωματικό που ήρθε για τα ΣΠΕΝ σε μια διμοιρία του Ναυτικού όπου τους έδωσε σύνθημα που είχε μέσα το ‘’Τούρκοι θα πεθάνετε’’.

Καψώνια παρατηρήθηκαν αρκετά αλλά τα επέβαλαν με ‘’προβλεπόμενο’’ τρόπο όπως το ότι έκοβαν τις μεταβολές με ενδιάμεσο παράγγελμα και ύστερα ξανασυνέχιζαν. Καψώνια μπορούν επίσης να λογιστούν και αρκετά πράγματα που αφορούσαν τη διαμονή και την εκπαίδευση μας όπως το ότι στο διάλειμμα απ’ την εκπαίδευση τις περισσότερες φορές δεν μας επέτρεπαν να καθίσουμε κάτω παρατηρήθηκαν επίσης και μεμονωμένες περιπτώσεις όπως η διαταγή ενός αξιωματικού που είχε έρθει για τα ΣΠΕΝ  σ’ ένα φαντάρο να πάει να μετρήσει όλους τους φαντάρους των μεσαίων στοίχων όλων των διμοιριών διότι στο 5λεπτο διάλειμμα απ’ την εκπαίδευση δεν έβγαλε να καπνίσει τσιγάρο όπως οι περισσότεροι αλλά έτρωγε ένα μήλο που είχε κρατημένο.

Για την ΕΛΔΥΚ δεν υπήρξε κάποια άμεση πίεση πόσο μάλλον εξαναγκασμός. Παρ’ ολ’ αυτά έγινε μια προβολή ενός βίντεο την οποία την παρακολούθησαν όλοι κι όχι μόνο όσοι είχαν δηλώσει ότι θα πάνε, και η οποία ωραιοποιούσε σε μέγιστο βαθμό την επιλογή της Κύπρου με αποτέλεσμα κάποιοι να το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή.

Μετά τις πρώτες 10 μέρες άρχισε να βγαίνει κόσμος στην αναφορά και να τιμωρείται ακόμη και για ασήμαντες αφορμές όπως το ότι δεν χαιρέτησε έγκαιρα κάποιος έναν αξιωματικό ή ότι έφαγε δεύτερο προάριστο. Κάποιοι στερήθηκαν και την έξοδο. Η δυσαρέσκεια των στρατευμένων ήταν έντονη  και στο πρόσωπο του σημαιοφόρου αξιωματικού της 2ης ΜΕΝ η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη ενώ έφτασε στο σημείο να απωθήσει με το δάκτυλο του το πρόσωπο ενός φαντάρου με προκλητικό τρόπο διότι κατά τον ίδιο ήθελε περισσότερο ξύρισμα. Η δυσαρέσκεια του φαντάρου για το συμβάν αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία και αρκετή ειρωνεία απ’ τον εκπαιδευτή του με χαρακτηριστική τη φράση του εκπαιδευτή ‘’γιατί πόνεσες;’’

Καθώς πλησίαζαν οι μέρες προς την ορκωμοσία ο προβληματισμός των στρατευμένων άρχισε να γίνεται έντονος σχετικά με την άδεια ορκωμοσίας, η οποία μας διαβεβαίωναν ότι θα είναι το πολύ 3-4 μέρες, και σχετικά με τις καταστάσεις επιβίβασης. Η συντριπτική πλειοψηφία των φαντάρων προέρχονταν από παραμεθόριες περιοχές (Μακεδονία, Κρήτη κυρίως, αλλά και Θράκη και νησιά Ανατολικού Αιγαίου) γεγονός που καθιστούσε πολύ δύσκολη τη μετακίνηση τους για οικονομικούς κυρίως λόγους αφού δεν μας την παρείχαν δωρεάν. Η απόφαση δε να επιστρέψουμε ξανά στην Τρίπολη με το πέρας της μικρής αυτής άδειας και μάλιστα σε αντίθεση με το Ναυτικό και την Αεροπορία, έκανε από δύσκολη ως ανέφικτη για ορισμένους την επιστροφή στον τόπο τους και προκάλεσε δυσαρέσκεια για άνιση μεταχείριση συγκριτικά με τα άλλα δυο σώματα.

Ο προβληματισμός αυτός έγινε μια αυθόρμητη προσπάθεια να μετουσιωθεί σ’ ένα κείμενο που να εκφράζει την ανησυχία των φαντάρων και να περιλαμβάνει κάποια αιτήματα με ταυτόχρονη συλλογή υπογραφών. Δεν κατέστει εφικτό να προχωρήσει αυτή η κίνηση περισσότερο καθώς την προηγούμενη μέρα της ορκωμοσίας οι προετοιμασίες ήταν πυρετώδεις, κι επιπλέον συνάντησε τις διαβεβαιώσεις των αξιωματικών ότι ολ’ αυτά είναι εντολές του ΓΕΣ και δε φέρουν ευθύνη οι ίδιοι.

Εν τέλει όμως ίσως η κίνηση αυτή και η δυσαρέσκεια που επικρατούσε γενικότερα να συνέβαλαν σ’ ένα βαθμό στην 10ημερη άδεια που μας δώσανε η οποία είχε το χαρακτήρα επιβράβευσης μετά από μια δύσκολη παρουσία στο κέντρο.

Εν κατακλήδει, αν και υπήρχαν εκπαιδευτές και αξιωματικοί με σωστή στάση που προσπαθούσαν να επιλύσουν τυχόν προβλήματα, για όλη αυτή την κατάσταση που επικράτησε ευθύνη προφανώς φέρουν τα επιτελεία που έκαναν τα ‘’αδύνατα δυνατά’’ ώστε το εγχείρημα της διακλαδικότητας να βγει επιτυχημένο, καθώς και ο σμήναρχος Ιωάννης Πουλόπουλος ως διοικητής του στρατοπέδου. Κυρίαρχα όμως ευθύνες φέρει ο μοίραρχος της 2ης ΜΕΝ Σμηναγός Ιωάννης Τζούμας, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν κατάφερε να κάνει την εκπαίδευση μας αξιοπρεπή και ανθρωπινή διαδικασία, αλλά αντίθετα τη μετέτρεψε σε μια διαδικασία επιβολής ποινών, πρόκλησης φόβου και άσχημων συμπεριφορών, εξοντωτικής καθημερινότητας με πολλά προβλήματα στις συνθήκες διαβίωσης ιδιαιτέρα στο κομματι που αφορούσε τη σίτιση, την ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο, τη θέρμανση και το ρουχισμό ο οποίος ήταν ελλιπής και η διανομή του οποίου παρουσίασε αρκετά προβλήματα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

44 σχόλια:

  1. συμφωνώ με όλα τα παραπάνω γιατι είμουν κ εγώ εκεί και τα έζησα! Η κατάσταση ήταν πολύ δυσάρεστη..θα ήθελα να πω κ μερικά ακόμα πράγματα που παρατήρησα όπως το γεγονός ότι σαν στρατιώτες πεζικού είχαμε βαθμοφόρους πεζικου, ναυτικού και αεροπορίας που δεν είχαν ένα συγκεκριμένο μοτίβο εκπαίδευσης και ο καθένας ήθελε τα παραγγέλματα και τις διαταγές να εκτελούντε με τον δικό του τροπο, με αποτέλεσμα να προκαλή σύγχηση και να μπερδεύει τους νεοσύλλεκτους περισσότερο παρά να τους εκπαιδεύει (και στο τέλος να μας φωνάζουν κιόλας που δεν ξέραμε με πιον τρόπο να τα εκτελούμε)! επίσεις η δυνατότητα γυμναστικής (βασική για τον λόγο που είμαστε εκεί) δεν ήταν δυνατή. Τέλος θέλω να πω πως είχε πολύ κρύο και βροχή και αναγκαζόμασταν να είμαστε πολλές ανούσιες ώρες έξω και όταν εν τέλει αρρωστήσαμε και κρυώσαμε οι περισσότεροι, πέρναμε διαταγές να μην βήχουμε, να μην κουνάμε κτλ που ήταν αδύνατο στην κατασταση που βρισκόμασταν.. η κατάσταση μόνο ανρθώπινη δεν ήταν και το γεγονός που με στεναχώρισε περισσότερο ήταν οι ομιλίες των ανώτερων που αντιθέτως με την όλη κατάσταση, τα παρουσίαζαν όλα τέλεια κ ιδανικά! Λίγο αυτοσεβασμός για να προχωρίσουν και οι ίδιοι μπροστά δεν υπάρχει... Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι 22 μέρες που πέρασα και εγώ ο ίδιος στην 124ΠΒΕ της Τρίπολης δεν μου επιτρέπουν τίποτα λιγότερο από το να συμφωνήσω απόλυτα με τα όσα διάβασα μέχρι τώρα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να αντιμετωπίσω κάτι καλύτερο, μιας και όσοι φίλοι μου είχαν ολοκληρώσει τη θητεία τους είχαν φροντίσει να με ενημερώσουν κατάλληλα. Βέβαια είναι άλλο να το ακούς και άλλο να το ζεις. Το να σου επιβάλλεται να μεταλλάξεις την προσωπικότητα σου μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, με μέσα όπως εκφοβισμός, τραμπουκισμός και απειλές νομίζω ότι είναι μία κατάσταση, η οποία ο καθένας από εμάς μπορεί να την κρίνει με το δικό του τρόπο.
    Πέρα όμως από τα άπειρα καθημερινά παραδείγματα τα οποία μπορούμε να συζητάμε για ώρες και μέρες, το θέμα είναι ότι πρέπει να εστιάσουμε στο βάθος του προβλήματος το οποίο έχει να κάνει με τη νοοτροπία.
    ‘Δεν πιστεύω στη διοίκηση μέσω της εξουσίας. Εκτιμώ την πειθώ και έχω την πεποίθηση ότι η πειθαρχεία , ο σεβασμός και η προσπάθεια δεν επιτυγχάνονται στους υφισταμένους με τα γαλόνια και το φόβο. Πιστεύω ότι περισσότερο κερδίζονται με την εμπιστοσύνη, την έμπνευση, το φιλότιμο, την αξιοπρεπή μεταχείριση, την ενίσχυση της αυτοεκτιμήσεως, την ακεραιότητα, την ευαισθησία προς τους άλλους ανθρώπους και με την αυστηρότητα ταυτόχρονα. Τέλος εμπιστεύομαι περισσότερο τη διοίκηση μέσω παραδείγματος και όχι μέσω ασκήσεως εξουσίας και φόβου.’
    Η γνώμη μου είναι πως έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος ο οποίος θέλει να λέγετε Ηγέτης. Ευτυχώς είχαμε την τύχη να συναντήσουμε κάποιες εξαιρέσεις οι οποίοι όμως δεν θα έπρεπε να αποτελούν οάσεις στην έρημο αλλά παράδειγμα προς μίμηση για τους υπολοίπους.
    Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί περισσότερο απ όλα είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση η οποία είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε είναι άνευ ουσίας. Ενισχύεται δε ακόμη περισσότερο σήμερα, όπου τα προβλήματα στην πολιτική μας ζωή είναι πάρα πολλά. Πολλοί από εμάς αφήσαμε ή χάσαμε μία δουλειά έξω, για να έρθουμε να κάνουμε πράγματα χωρίς ουσία, νόημα και οργάνωση.
    Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω σε όλους πως οποιαδήποτε κατάσταση και αν περνάει ο καθ ένας από εμάς, είτε είναι καλή είτε κακή, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να καταφέρει να αντλήσει κάποια στοιχεία τα οποία μπορούν στην συνέχεια να το βοηθήσουν να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Και αν πραγματικά δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο στοιχείο το οποίο να σας πείθει ότι πρέπει να ενστερνιστείτε μπορείτε να βρείτε πολλά τα οποία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανένας δεν ανέφερε ότι κάναμε ένοπλη σκοπιά, ότι κυρία υπολοχαγός μας κράτησε δύο ώρες παραπάνω στο στρατόπεδο( καψονι) τη μέρα της εξόδου μας, η κυρία επισμηνιας σταμάτησε το σερβιρισμα του φαγητού λέγοντας προκλητικά αν δεν σταματήσετε να μιλάτε δεν τρώτε, για τις είκοσι πέντε μέρες που τρώγαμε όσπρια, για το σμηνια που μας έλεγε ότι αν δεν πάμε με βήμα στα εστιατόρια δεν θα φάμε και πολλά αλλά!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο μονο που συμφωνω ειναι για το φαγητο που δεν εφτανε και που σας πηραν τα ειδη υγιεινης και για την θερμανση που ειναι οντως απαραδεκτο!Οσον αφορα τα υπολοιπα καλο θα ηταν να μαθετε τι ειναι πειθαρχια,στο κατω κατω στρατο πατε οχι παιδικη κατασκηνωση.Ρωτηστε και τους πατεραδες σας τι περασαν!Περα απο αυτο η φραση οπου ξεκιναει ο στρατος τελειωνει η λογικη δεν βγηκε τσαμπα θα συναντησετε πολλα κουφα και ανουσια οποτε υπομονη και καλη θητεια!Οσον αφορα εμενα οχι δεν ημουν στην τριπολη, αλλα ημουν καπου που περασα πολυ πιο δυσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε βρωμοζωο στρατο πηγες... Πιστευεις βρε Γιωτα οτι στα αλλα κεντρα περασανε καλυτερα???? Και εγω στην Τριπολη ημουν μαζι σας και ενιωσα εστω για 22 μερες οτι επεστρεψα στο λυκειο. Βρε αναπηροι ψαραδες αφου στις αναφορες δεν καθοσασταν για 5 ολοκληρα λεπτα ησυχοι για να τελειωσουμε γρηγορα. Η υπολοχαγος σας φταιει? Αυτη απεδειξε με την πειθαρχια της οτι μας βαζει ολους κατω. Τελος παντων θα επρεπε να ντρεπεσε που γραφεις αυτα τα πραγματα για ενα κεντρο που το ανακαινισε η προηγουμενη ΕΣΣΟ για να ερθεις εσυ να κανεις τα παραπωνα σου. Σου ευχομε στη μοναδα που θα πας να τα περιμενεις ολα βολικα γιατι αν δεν τα βρεις βολικα θα αναπολεις την Τριπολη. Γιωτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. esu na upthesw den eisai fantaros alla ksekathara enas kolosminias pou ton etsoukse i parapanw anafora!!!to ksereis polu kala oti gelaei kalutera opoios gelaei teleutaios!!!na eiste anthrwpoi panw ap 'ola!alla na kseretai oti i anthrwpia didaskete apo tin oikogeneia tou kathenos kai tous kuklous pou sunanastrefete!!!ntropi sou!!euxomai opws kai oloi mas pisteuw na xaseis ti douleia sou kai na vretheis na dineis diatages se provata opws sou aksizei!!!

      Διαγραφή
  6. Ούστ ρε κομπλεξικοί σμηνίες.. Τι νομίζετε πως είστε??? Επειδή εσείς είστε τρελοί λόγω της δουλειάς σας, δεν σημαίνει πως πρέπει να το μεταδώσετε αυτό και σε εμάς τους στρατιώτες του πεζικού. ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ!!! Θα περάσουμε καλά, για λίγες μέρες, μόλις επιστρέψουμε την Δευτέρα...!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστηχώς Ανώνυμος13 Δεκεμβρίου 2012 7:24 μ.μ. το επέπεδο του σχολιασμού σου συμβαδίζει απόλυτα με τα πιστεύω σου. Να ξέρεις ότι στη ζωή ότι σπείρει ο καθένας θερίζει. Με τον τρόπο που μας συμπεριφέρονταν δε θα μπορούσαν να μας έχουν ακίνητους ούτε 2 λεπτά. Αν πραγματικά ήσουν εκεί και τις 22 μέρες μπορείς απλά να θυμιθείς πότε και σε ποιόυς η 1η μοίρα είχε απόλυτη συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το "Μακεδονία ξακουστή" δεν ήταν παράγγελμα από ανώτερο εμείς είπαμε στον διμοιρίτη να το πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε ΕΠΟΠ μάθε ορθογραφία κι άσε τα ''Γιωτα'' και τις μαλακίες γιατί δεν καταλαβαίνουμε τι γράφεις... Εάν πάλι δεν είσαι ΕΠΟΠ, κακό του κεφαλιού σου, που γράφεις το εύχομαι με ''Ε''(ευχομε), επέστρεψες και στο λύκειο πανάθεμά σε ΒΟΔΙ!!! Στο λύκειο έκανες ορθογραφικά ρε ζώο?? Και πως το τελείωσες?? ΟΥΣΤ ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2000 χιλιαδες ατομα εκει μεσα μια εξεγερση μπορουσατε να την κανετε αλλα ειστε ολοι τοσο μεγαλα ΖΩΑ που καθησατε να σας καψωναρουν... Γιωταδες ολοι σας 20+ χρονων κακομαθημενα παιδακια. Στρατο πηγατε ρεεεεεεεεεεεε... Ξυπνατε!!!! Αμα ησαστε σωστοι και κανετε οτι σας λενε ζωη και κοτα θα την βγαλετε εκει μεσα. Αλλα εσεις ειστε αντιδραστικοι και μαγκες. Δηλαδη στον πολεμο αμα πατε θα θελετε να διανυκτερευετε σε 5αστερο ξενοδοχειο?? Κοιτα κατι αδερφες που καλει ο στρατος.. Ι5 ολοι σας. Και οσο για τα ορθογραφικα του παλικαριου μην μιλατε γιατι και ο αρχιμαλακας που εγραψε το κειμενο εχει κανει και αυτος μερικα. ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΛΟΥΚΡΕΣ ΒΡΩΜΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! Υ.Γ. Σας περιμενουν την Δευτερα να καλοπερασετε με ασταματητες μεταβολες, εκει να δω ποσο μαγκες ειστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. epeidi nomizete oti eiste oloi magkes kurioi sminies tha deite ta apotelesmata twn praksewn sas!!!ksekiniste na klaite apo twra kai ta leme ti deutera apo konta!!!sas agapw polu!!ZWAAAAAAAAAAA

      Διαγραφή
    2. AN O STRATOS DEN THELEI ADERFES LOIPON AS PAPSEI NA EINAI YPOXREOTIKOS, AS AFISOUME ESAS TOYS ADRES POY KSERETE APO PITHARXEIA...
      A! KAI KATI ALLO ZWA TOYS THELETE ESEIS AYTOI PAROLA AYTA PARAMENOYN ANTHROPOI KAI ARNOYNTE NA MPOYNE STO MADRI SAS

      eytixws eimai tyxeri, de xriazetai na sas faw sth mapa

      Διαγραφή
  11. ''Κυρίαρχα όμως ευθύνες φέρει ο μοίραρχος της 2ης ΜΕΝ Σμηναγός Ιωάννης Τζούμας, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν κατάφερε να κάνει την εκπαίδευση μας αξιοπρεπή και ανθρωπινή διαδικασία ''. Δεν υπάρχεις φίλε... Πιο τραγικός πεθαίνεις. Σε πυροβόλισε? Σου έκανε βασανιστήρια?? Λογικά από αυτά τα ζώα που έφαγαν ποινή θα είσαι. Να μην έκανες τις μαλακίες σου να μην έβγαινες αναφερόμενος... Και πολύ καλά έκανε ο τύπος, την δουλειά του εκανε. Αύριο μπορεί εσύ να γίνεις αφεντικό ή προϊστάμενος και να κάνεις τα ίδια στους απλούς υπαλλήλους... Αλλά τότε βάζω στοίχημα οτι θα γουστάρεις... ΖΩΩΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέχασες να πεις ότι 3 συνεχόμενα βράδια στις αναφορές σε βάζανε να λες και τον εθνικό μας ύμνο για καψώνι... Μαλάκα γιωτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. VAZW STOIXIMA OTI O ETHNIKOS MAS UMNOS GIA SENA DEN SIMAINEI TIPOTA!!!AUTI I XWRA VGAZEI ANTRES KAI OXI ADERFES SAN KI ESENA!ALLA KATSE NA KANW MIA GRIGORI UPOTHESI...(MIPWS EISAI FILOS TWN NAFTWN POU TSAKWSAN NA KAVALAEI O ENAS TON ALLO???MALLON!!MIN KSANAGRAPSEIS SE AUTO TO FORUM!!***ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΩΧΑΡΑΔΕΣ***!!

      Διαγραφή
  13. ''Gια τις είκοσι πέντε μέρες που τρώγαμε όσπρια'' χααχχαχαα τραγικό. Μήπως ήθελες και τον Πετρετζίκη να σου ξύνει τα παπάρια όσο θα λούφαρες στα εστιατόρια?? Ε ρε κάτι παλικάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. me to 25 meres ithela na deiksw oxi to xroniko perithorio alla tis kathimerines diatrofikes mas sunithies ilithie sminia i vlaka fantare file tous!!!vevaia an thes na deis pws einai ta paparia ela na dwsoume ena rantevoudaki na sou deiksw giati vazw stoixima oti den exeis dei pote sti zwi sou!!!!krima pou to oikeio perivallon sou sou edwse tetoia anatrofi!!!!se lupamai opws kai oloi mas!!

      Διαγραφή
  14. Από πότε ο στρατός έγινε μαγκιά??? Και δηλαδή όποιος δεν τα έχει περάσει αυτά είναι φλώρος?? Πλύση εγκεφάλου σας εχουν κάνει ρεεε... Στο κράτος ανήκετε!! Τι δεν καταλαβαίνετε πια? Ξυπνήστε!! Στην Ελλάδα του 2012-13 ο στρατός είναι περιττός! Ααα και κάτι ακόμα, οι χαρακτηρισμοί "γιωτά, ψάρια κτλ" πιάνουν μόνο μέσα απο την περίφραξη! Εαν σας δίνουν αρκετή χαρά να τους χρησιμοποιείτε συχνότερα, θα σας κολακεύουν παρά πολύ... Κρίμα, πολύ κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "14-12-2012 6:48" τοσο μεγαλα ειναι τα αρχιδια σου????αν ειναι να σου δοσουμε ενα φορτηγακι να τα πηγαινεις βολτα.κατουρα και λιγο ρε μεγαλε.στο pc να τα γραφουμε ξερουμε ολοι.αντε πες τα αυτα στην μουρη του αλλου.αν εισαι εκπαιδευτης βγες στη αναφορα της Δευτερας και πες τα αυτα μη τα γραφεις στο pc και ανωνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τα παρουσιάζεις όλα πολύ μαύρα, με πάρα πολύ μεγάλη δόση υπερβολής και με αρκετές ανακρίβειες. Είσαι το ίδιο προπαγανδιστικός με το βιντεάκι για την ΕΛΔΥΚ που μας βάλανε να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. OLOI OI SMINIES EINAI GIA TON (KSEROUN AUTOI) OPOIOS GOUSTAREI AS ERTHEI NA MAS KANEI TO MAGKA EKSW APO TO STRATOPAIDO!!E RE KATI ADERFES POU VAZOUN NA MAS EKPAIDEUOUS!!ELEOS KORITSIA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Propaganda gia ton Ellhniko Strato!!! To kalutero sapouni ginete apo kommouni!!!!!!!Blakes prodotes pou den 8elete kai ton strato....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πόσο, μα ΠΟΣΟ σκατοφλώρεψε η νεολαία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι τα χρόνια, ωραία χρόνια, του Παπαδόπουλου και Μεταξά!
      Μπράβο μεγάλε, ωραία σχέδια κάνεις για το μέλλον...

      Διαγραφή
    2. ρε ΟΥΣΤ!
      εγώ μίλησα για τους σκατίφλωρους..ΟΧΙ για Μεταξά και Παπαδόπουλο..άντε, με τις αριστερίζουσες ανισορροπίες σας..ΑΠΛΥΤΑ ΦΛΩΡΙΑ!

      Διαγραφή
  20. Sas eidame tn deutera..... kaneis den poulise ta parapanw ntailikia tou. oute fantaros oute sminias. xestes oloi. katalipseis kserate na kanete sta sxoleia sto strato kokoko. KOTES POY THELETE KAI KALOPERASH. sas agapw polu opws grapsane kai merikoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. epeidi ego den katalava re paidia isxioun ola auta i oxi?den exo pai alla tha pao einai etsi i oxi?tin alithia omos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιδιά κι εγώ εκεί ήμουν. Σύμφωνοι, οι περισσότεροι σμηνίες ήταν μαλάκες αλλά ρε παιδιά φαντάροι πήγαμε όχι εκδρομή! Σε αλλά κέντρα η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη. Δεν νομίζω ότι στις μονάδες που πήγατε βρήκατε πολλοί εγκαταστάσεις με ζεστό νερό όλη μέρα και τόσο καθαρές. Εδώ που έχω έρθει εγώ πρέπει να έχουμε όλη μέρα τα κρεβάτια τέντα, καμπάνες σε αξύριστους, αγυάλιστους κτλ. Κάθε στρατόπεδο έχει τα καλά του και τα κακά του. Στρατός είναι όμως όχι κατασκήνωση! Σοβαρευτείτε! Λυπάμαι που ακούω άντρες 20+ χρονών να συμπεριφέρονται σαν γκόμενες. Τέλος είμαι σίγουρος πως όταν τα είπατε αυτά στους πατεράδες σας, σας κοροΐδευαν! Υπομονή να κάνουμε και θα περάσει ο καιρός αλλά με την κλάψα δεν κερδίζουμε τίποτα. Καλή θητεία σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ιωάννης Τζούμας....χαχαχαχα...γελάει το Πανελλήνιον ρεεεεεεεεεεεεεεε. Ακόμα εκεί είναι αυτός ο loser σφήχτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. nai loser sfixtis karagiozako.... mallon se exei timorisei kai se etsoukse....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς : ΑΝΩΝΥΜΟ ΗΛΙΘΙΟ ΟΝ 17 Ιανουαρίου 2013 - 7:39 μ.μ.

      Αγαπητέ βλακέντιε....όταν υπηρέτησα (ευτυχώς για λίγο), στην 124 το εν λόγω αγόρι δεν ήταν ακόμα Μοίραρχος. Έκανε υπηρεσία ΕΑΠ. Για κακή μου τύχη ήμουν οδηγός ασθενοφόρου. Ένα Σάββατο λοιπόν, όπου το στρατόπεδο είχε μέσα σειρά 2500 ατόμων, κάποιος Ν/Σ στην Α' ΜΕΝ άνοιξε το κεφάλι του άσχημα επειδή χοροπηδούσε από κρεβάτι σε κρεβάτι και έπρεπε να φύγει επειγόντως για 251 ΓΝΑ και όχι για το 411 στην Τρίπολη αφού κρίθηκε σοβαρό από τον γιατρό της Πτέρυγας για να χαθεί χρόνος έτσι. Συνεπώς, μου έκατσε το δρομολόγιο. Προκειμένου λοιπόν να φύγω για ΓΝΑ έπρεπε να υπογραφεί η φόρμα του δρομολογίου από τον Επόπτη Αρχιφύλακα Πτέρυγας (ΕΑΠ) καθότι Σάββατο. Τζούμας λοιπόν και εγώ έξω από το Διοικητήριο, να μου τα χώνει εμένα γιατί μου έδωσαν το καινούριο ασθενοφόρο από την Μεταφορών (ένα άσπρο Citroen), και όχι το FIAT που ήταν έξω από τα ιατρεία. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως ο άλλος είχε ένα τραύμα σοβαρό στο κεφάλι και έπρεπε να φύγει επιγόντως και ο Τζούμας ασχολούνταν με το ασθενοφόρο. Την λύση βέβαια έδωσε ο Διοικητής και δικαιώθηκα κι εγώ και οι άλλοι στην Μεταφορών.

      Όσο για εσένα ΝΟΥΜΕΡΟ, μάθε πρώτα να γράφεις Ελληνικά και μετά έλα να μας πεις την μαλακία σου....ΚΩΘΩΝΙ ε ΚΩΘΩΝΙ. Ρούπω τώρα και τράβα να πιεις το γάλα σου με το ρωγοβύζι....ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ

      Διαγραφή
  25. Απαράδεκτες συνθήκες πραγματικά ντροπή. Δεν βλέπεται τα χάλια του κράτους,δεν βλέπεται τα χάλια της οικονομίας οι φαντάροι σας φταίνε κ ξεσπάτέ πάνω τους;ειλικρινά είναι τόσο λυπηρό άνθρωποι μορφωμένοι κ με τόση πειθαρχία να μην ξέρετε τ σας φταίει κ η μόνη ευχαρίστηση σας να έχει γίνει το "τρέξιμο" και τ "κράξιμο" τον παιδιών αυτών που στερήθηκαν πράγματα κ έφυγαν μακρυά απ τους δικούς τους ανθρώπους για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Επιτέλους πάρτε χαμπάρι ότι όλοι όσοι ήταν είναι κ θα είναι στο μέλλον στο στρατόπεδο σας άφησαν πίσω τους μια ζωή κ δεν ήρθαν εκεί για να βγάζετε εσείς τ νεύρα σας πάνω τους. Και στην τελική λίγοι μήνες είναι που θα σας ζουν κ θα τους δείτε μόλις απολυθούν κανένας δεν θα έχει την ανάγκη σας! Μάθετε να χειρίζεστάί την προσωρινή σας εξουσία για να κάνετε αυτά τ παιδιά να αγαπήσουν κ να σεβαστούν τον στρατό κ την πατρίδα κ όχι να την χρησιμοποιείται για εκφοβισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ακούστε και μια ιστορία από κάποιον που υπηρέτησε σε αυτό το ίδιο κέντρο πρίν από 25 χρόνια!!!
    Χειμώνας, ψιλόβροχο, κρύο, φαί χάλι, ένας "συνάδελφος" ανέβηκε και κατούραγε την μηχανή που έπλενε τους δίσκους!!! (έφαγε πολύ ξύλο για αυτό), ούτε σκέψη για ζεστό νερό και πολλές φορές κομμένο το πόσιμο νερό και αναμονή της υδροφόρας!
    Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής... τρέχουμε όλοι στον διάδρομο προσγείωσης και ξαφνικά εγώ νιώθω το παντελόνι μου (της αγγαρίας) υγρό! Ψάχνωντας το λόγο αντιλαμβάνομαι ότι με έχει χτυπήσει διάρροια την οποία ούτε την κατάλαβα και φυσικά έχω γίνει χάλια. Φεύγω σφαίρα προς το θάλαμο για μπάνιο... πετάω τα ρούχα στα σκουπίδια (1η αγγαρίας)...αλλά πως να κάνω μπάνιο χειμώνα χωρίς ζεστό νερό?... απλά έμπαινα γυμνός στο ντούζ... έριχνα νερό επάνω μου... και αμέσως έβγαινα και έκανα επιτόπου τροχάδιν (έξω από το ντούζ)... για να καταφέρω να αντέξω το κρύο...
    απίστευτη προσωπική ιστορία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ...!

    φιλιά σειρές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι συνθήκες στις Ενόπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι παρόμοιες με τις συνθήκες του πολέμου. Σήμερα δεν υπάρχουν τα ιδανικά του πολέμου κατα συνέπεια όλη η θητεία φαντάζει χάσιμο χρόνου και ανούσια. Συμφωνώ να καταργηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις εαν βρεθει μια εναλλακτική για την προστασία από όσους επιβουλεύονται την ειρήνη και τη σταθερότητα. Συμφωνώ να μην είναι υποχρεωτική η θητεία εαν λυθει το προβλημα της λειψανδρίας, το οποίο προκύπτει απο την ανυποταξία κυρίως (και τον κακο σχεδιασμό αφετέρου).

    Έχω παέι στρατο και ενω στο κέντρο καύλωνα με τα όπλα και τα ηθικά κλπ, μετά έγινα δημόσιος υπάλληλος, γιατι ολοι γύρω μου, πλην ελαχιστων αξιωματικων, είχαν τη νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου στη μονάδα.

    Σφίξτε τα δόντια και κάντε ένα κουράγιο, να φύγει με ένα πόνο η θητεία. Θα κάνετε φίλους, θα τρώτε φασολάδα παίζοντας πυροκλάνι και εκατονταδες αλλες μαλακιες. Οι τελευταίες διακοπές της ζωής σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΑΛΙΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΛΟΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ!! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ.! ΚΑΨΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ!. ΟΝΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΞΩ ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΟΥΛΕΣ.. ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.. ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ GAY ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΙΣΤΕ Κ ΑΝΤΡΕΣ.. ΕΝΑΣ GAY ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΑΝΑΝΔΡΟ ΣΤΡΕΗΤ Π ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΖΩΑ! ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΓΤ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΟΙ ''ΚΑΛΟΙ'' ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ Π Κ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΛΑΘΟΣ Κ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ Γ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΟΠΩΣ Κ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ.! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΚΟΥΦΑΛΕΣ.ΟΥΣΣΤΤΤΤ! ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πήξαμε στις αδερφές...Ι7.Ποναει ο κωλαράκος σας ε...εμ βεβαια απο το playstation την αποτρίχωση και τη μαμα που να αντέξετε στρατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εσένα δεν σε γέννησε μάνα? Ή μήπως η μάνα σου σου έκανε εκπαίδευση απ΄τα 10? 18 χρονών παιδιά είναι,μεγαλωμενα με όλες τις ανεσεις,και με το playstation...που σε ενοχλεί? Μήπως έπρεπε να τα μεγαλώσουμε με κακουχίες για να είναι έτοιμα για τον στρατό?Και τι είναι ο στρατός?Μέθοδος αλλαγής προσωπικότητας,ταπείνωσης και εξευτελισμού της ανθρώπινης υπόστασης?Άνθρώπους έχετε στα χέρια σας,όχι ζώα ή αντικειμενα.Μπορούν να εκπαιδευτούν με ανθρώπινες μεθόδουςΔεν αγωνιστηκαμε 18 χρόνια να μεγαλώσουμε έναν σωστό άνθρωπο για να έρθουν κάποιοι κομπλεξικοί να του ποδοπατησουν την προσωπικοτητα του..Και επιτέλους αυτό το όπου σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός πρέπει να σταματήσει....Μια μάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ετσι...έτσι μπράβο !! Είμαι με το μέρος σας !! (μία άλλη μάνα)

      Διαγραφή
  31. oloi anwnumoi???? kapoios me onoma yparxei????na tromokratisete kosmo????ta paidia mas ta stelnoume na mathoun pitharxia oxi na ta ekseftelizete.....den genisa egw paidi na to isopedonei o stratos alla na ton kanei antra !!!!oxi me methodous paranias alla anthropina,kai nai stin kataskinosi parolou pou einai paidia mia xara mathenoun pitharxia k na doulevoun san mia omada. eseis ti kanete????kataxrisi theseis k eksousias ksespontas se ellines adelfia sas?????ntropi sas.me toso pono k distixia pou uparxei ekso eseis to kanete akoma xeirotero idika me tin krisi pou den yparxoun aneseis pley stetion edw k 5 xronia twra yparxei peina diskolies k steriseis....k eseis vazete to kerasaki stin tourta na to kanete akoma xeirotero???mia mana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι π.χ «η πειθαρχεία και η ομαδικότητα» μαθαίνονται μέσω της παιδείας, στο σπίτι και στο σχολείο…κλπ.
      Αυτό που θα περίμενα από την στρατιωτική θητεία είναι να δώσει στο παιδί μου μία καλή «πολεμική» προετοιμασία (in case of….).
      ΔΕΝ είναι εφικτό…. Οπότε νομίζω ότι είναι πλέον ανάγκη να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία και ας γίνει το στρατό μόνο επαγγελματικό. (Mia alli mana)

      Διαγραφή
  32. Το 1980 πού υπηρέτησα εγώ στην 124ΠΒΕ οί εκπατδευτές ήταν έφεδροι,ΔΕΑ,καί έφεδροι ΣΜΗΝΙΕΣ.Η συμπεριφορά τους προς τούς σμηνίτες ήταν ανθρώπινη.Ολοι μας έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις από τις 40 μέρες πού περάσαμε εκεί.Να είναι καλά αυτά τα παιδιά όπου ναναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ? ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΙΣΕΙ, ΠΑΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΑΤΟΥΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ''Ο ανώτερος πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τον κατώτερο. Οφείλει να τιμά τον κατώτερο και να φέρεται προς αυτόν με αξιοπρέπεια, αποφεύγοντας την επικίνδυνη στενή οικειότητα, χωρίς όμως να φθάνει στην
    αυστηρότητα και σκληρότητα, που αφαιρεί κάθε εμπιστοσύνη. Συμπεριφορά που δείχνει περιφρόνηση κάθε λόγος ή σχήμα υβριστικό και γενικά κάθε ενέργεια που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του κατώτερου απαγορεύεται αυστηρά''. Αυτά για το ζώο Κοσμάς Νικόλαο; που τον πηδούσε ο μπαμπάς του όταν ήταν μικρός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή