Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ


Η τρικομματική συμμορία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε συνεργασία με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την ΕΥΠ και τους μηχανισμούς καταστολής, την ΕΕ και το ΔΝΤ, τον εσμό των επιχειρηματιών-επενδυτών-τραπεζιτών και τις πολιτικές εκφράσεις των τραμπούκων και των φασιστών, προσπαθεί να επιβάλει ένα τρομακτικό κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Είναι όμως τόσο δύσκολο το έργο της, απέναντι σε ένα προλεταριάτο, που δεν μπορεί να υποτάξει εδώ και χρόνια, παρά τις απειλές και τις διώξεις, παρά τα ψέματα και την καταστολή, παρά τη στρατιωτικοποίηση και την κρατική τρομοκρατία, τα ιδιώνυμα και τους τρομονόμους.
Μέσα στο σιδερόφρακτο πλέγμα που προσπαθούν να τοποθετήσουν γύρω από τους κοινωνικούς αγώνες βρίσκονται και οι απειλές και οι διώξεις σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές, στους μαχόμενους δημοσιογράφους, τα sites και τα blog της εναλλακτικής ενημέρωσης και της αντιπληροφόρησης.
Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η επιχειρούμενη ποινικοποίηση της δράσης των φαντάρων και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, του ανεξάρτητου και μαχητικού συνδικαλισμού και του αντιπολεμικού κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό, στο πρόσωπο του Ν.Α., μέλους της ΕΑΣ.
Η αγωνία, όμως, και ο πανικός των κρατικών και δικαστικών μηχανισμών φαίνεται από την προχειρότητα της δίωξης, από την φανερή παραδοχή ότι κυβερνήσεις, ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ δρουν σαν τεχνολογικά εξελιγμένες και φτηνιάρικες εκδοχές χουντικής αστυνομοκρατίας και παρακολουθήσεων.
Φαίνεται από το γεγονός ότι δεν μπορούν ούτε καν να παρουσιάσουν με κάποια «διακριτικότητα» το γεγονός πως παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα, τρομαγμένοι από τη διογκούμενη λαϊκή οργή, πως μέρα-νύχτα εργάζονται σε σκοτεινούς διαδρόμους προκειμένου να κατασκευάσουν τους ενόχους που χρειάζεται η βάρβαρη πολιτική τους.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ

Τα ιδιώνυμα, οι κατασκευασμένες κατηγορίες, οι «φάκελοι» και οι ασφαλίτες δεν πρόκειται να τους σώσουν. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν να φιμώσουν τη δράση των φαντάρων ή να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα με την απειλή χρησιμοποίησης πειθήνιων οργάνων στρατιωτικής βίας. Δε θα τα βρουν πουθενά.
Αντίθετα, κάθε φορά που επιχειρούν ή θα επιχειρήσουν να το κάνουν, θα αποτύχουν.

Περιμένουμε να μάθουμε τις απαντήσεις του Δένδια, του Παναγιωτόπουλου (υπουργών ΠΡΟΠΟ και ΥΕΘΑ, αντίστοιχα), στην επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατάσταση στο στρατό και τους φαντάρους, τις καταγγελίες αλλά και τα μέσα και τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους επίσημους μηχανισμούς για να στηθεί η αστεία δίωξη.
Θυμίζουμε ότι τους εν λόγω υπουργούς τους βαραίνουν και άλλες καταγγελίες, όπως η συγκάλυψη βασανιστηρίων σε συλληφθέντες και διωκόμενους, οι απειλές πειθαρχείων και στρατοδικείων σε όποιον τολμά να εκφράζει δημόσια την αμφισβήτηση της βάρβαρης πολιτικής (τους), η συνεργασία στρατού-αστυνομίας στο δρόμο για την καταστολή των λαϊκών και εργατικών κινητοποιήσεων.

Ακολουθεί η επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου