Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Εμφύλιος» στη ΝΔ για την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης των Φαντάρων;


Αυτοί που βαράνε Προσοχή στη Μενεγάκη και το Ματέο, πετσοκόβουν το λαό!

Συχνά, στην πολιτική ζωή ενός τόπου τρομερή σημασία παίζουν οι συμπτώσεις. Ακόμη περισσότερο όταν αποκτούν συμβολικό χαρακτήρα που επιτρέπει την συνειδητοποίηση των τεράστιων κοινωνικών και ταξικών ανισοτήτων, συμβάλλοντας στην συνειδητοποίηση της πραγματικής ουσίας της αστικής πολιτικής.


Ποιος δεν άκουσε ότι ένας ακόμη επώνυμος, ο γνωστός Ματέο, της ακόμα πιο γνωστής εκατομμυριούχας ντίβας των πρωινάδικων, της εμπορεύσιμα «ξανθιάς» Μενεγάκης, απαλλάχτηκε της Στρατιωτικής Θητείας;

Έφτασε 43 χρονών ο «Μαχητής» του life style και θυμήθηκε ότι δεν είχε πάει στρατό! Και η Στραολογία θυμήθηκε ότι δεν του είχε κόψει την Αναβολή! Στα 43 του...

Έλα μωρέ τώρα. Μην κολλάς. Υπάρχουν οι νόμοι των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για αυτές τις περιπτώσεις, που επίσης εκμεταλλεύτηκε ο Κ.Αϊβαλιώτης του ακροδεξιού ΛΑΟΣ. Άλλος Λεωνίδας αυτός...

Ο Ματέο θα πάει λίγες μέρες στα «κάτεργα» της Πολεμικής Αεροπορίας και θα εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας.

Σιγά μην κάτσει η Μενεγάκη να σκάσει…

Βλέπεις, η γκρίνια των καραβανάδων και των εθνικισταράδων για τη μείωση της θητείας, για την επάνδρωση των μονάδων, η εθνικιστική και μιλιταριστική τους προπαγάνδα, είναι για άλλους. Δεν είναι για τους πλούσιους. Δεν είναι για τα βύσματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δεν είναι για καλλιτεχνικά μεγέθη όπως τα παραπάνω.

Είναι για τον λαό! Όπως επίσης, η ανεργία, οι φόροι, οι απολύσεις, οι περικοπές, οι «θυσίες», το αίμα, ο ίδρωτας…

Την ίδια περίοδο, συμπτωματικά, αναδεικνύεται όλη η αθλιότητα της κυβερνητικής πολιτικής με την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης των φαντάρων, απαγορεύοντας ουσιαστικά στους πιο φτωχούς συναδέλφους φαντάρους, που έχουν μετατεθεί σε Έβρο-ακριτικά νησιά-Κύπρο, ακόμη και την άδεια.

Επιχειρώντας να περισώσουν την κομματική και πολιτική τους καριέρα, ο ένας υπουργός ρίχνει την ευθύνη στον άλλο ή στους στρατιωτικούς και όλοι μαζί στο Μνημόνιο. Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, που έλαβε την πολιτική απόφαση και υπέγραψε το ΦΕΚ, παρουσιάζεται από τα γνωστά μιλιταριστικά μέσα που τον λιβανίζουν ως «Διγενής Ακρίτας»  που δίνει μάχη με την Τρόικα. «Μάχες» που τις χάνει όλες, όλως τυχαίως, υπογράφοντας και ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που καταστρέφουν τους εργαζόμενους και την νεολαία, αλλά που κάνουν τους τραπεζίτες και τους τραπεζίτες να τρίβουν τα χέρια τους. Βλέπεις, ο πραγματικός πόλεμος κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ διεξάγεται εναντίον του κόσμου της εργασίας.

Από την άλλη μεριά, η καρέκλα του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου πρέπει να τρίζει αν λάβουμε σοβαρά υπόψη την επίθεση που του γίνεται από το πολεμοκάπηλο ΔΙΚΤΥΟ 21 και το γνωστό σύμβουλο του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά που δραστηριοποιείται στο «ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ» και άλλα μέσα.

Ας δούμε τι γράφουν στον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο:

   Ουαί υμίν..υπουργοί και Φαρισαίοι  (Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012)

Διαβάζουμε σε σημερινό δημοσίευμα του ΑΜΠΕ: "Εντολή για την επανεξέταση του θέματος με τη μείωση των δωρεάν μετακινήσεων των στρατευσίμων, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το ΦΕΚ Β' 2974/8-11-2012, που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο περιορίζονται, από τρεις, σε μία οι δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των στρατευσίμων και εξαιρείται η δωρεάν μετακίνησή τους με αεροπλάνο πλην των στρατιωτών που υπηρετούν στην Κύπρο.
Αυτό ανέφεραν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρατηρούσαν ότι η επανεξέταση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της διατήρησης του αριθμού των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης, όπως ίσχυε πριν την έκδοση του ΦΕΚ, αλλά και της
δυνατότητας αεροπορικής μετακίνησης των στρατευσίμων, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των εισιτηρίων. Σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ, καταργείται η μία δωρεάν κατάσταση επιβίβασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων."
Ο αναγνώστης του παραπάνω φυσικά μένει με την εντύπωση πως κάποιος φωστήρας αποφάσισε εν αγνοία του υπουργού την απαράδεκτη μείωση των δωρεάν μετακινήσεων των στρατευσίμων, πράγμα που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ.Παναγιωτόπουλου..Αλλά φευ, ανατρέχοντας στο εν λόγω ΦΕΚ (ΦΕΚ Β' 2974/8-11-2012) βλέπουμε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή ποίου; Μα φυσικά του πολιτικού προιστάμενου των Ενόπλων Δυνάμεων.



Ντροπή κύριε Παναγιωτόπουλε, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Δεν περιμένουμε να γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι για έναν νέο που υπηρετεί σε μονάδα της παραμεθορίου μια κατάσταση επιβίβασης. Μιας και δεν έχουν όλοι το προνόμιο να κάνουν ανώδυνη θητεία στην ΠΑ...Τουλάχιστον δείξτε ότι τιμάτε στοιχειωδώς την υπηρεσία που προσφέρουν στην χώρα, με το να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη τους».


Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν επιτρέπει και πολλές διαφοροποιήσεις. Και στέλνει μήνυμα: «Μαζί τα ψηφίζουμε τα μέτρα, μαζί θα μοιραστούμε την ευθύνη»!

Επιπλέον, οι εθνικιστές και μιλιταριστές του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 κατανοούν ότι με τα συντριπτικά αυτά ταξικά μέτρα, όπως αυτό της κατάργησης των καταστάσεων επιβίβασης των φαντάρων, που πλήττει όσους υπηρετούν  στην παραμεθόριο, τους φτωχούς δηλαδή, θα οξυνθεί η οργή της νεολαίας και η απέχθεια της απέναντι στον Στρατό. Ήδη οι νέοι άνθρωποι όχι μόνο θεωρούν χαμένο χρόνο την στρατιωτική θητεία, αλλά επιπλέον κατανοούν ότι με πρόσχημα την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας, μετατρέπονται σε άμισθους δούλους και αναλώσιμους της πρώτης γραμμής για τα συμφέροντα των πλουσίων.

Το σύστημα εξουσίας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να διευρυνθούν τα αντιπολεμικά και αντιμιλιταριστικά συναισθήματα της νεολαίας την ίδια στιγμή που ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος σχεδιάζει να μετατρέψει τον ελληνικό στρατό σε Ισραήλ των Βαλκανίων! Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο άρθρο της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» της 11-8-2012, που υπογράφει η Δ.Αντωνίου, με τίτλο «Διεύρυνση αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ» αναφέρετε ότι «ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης Πέρες, από κοινού με τον κ.Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο είναι η εισαγωγή από το Ισραήλ τεχνογνωσίας σε σχέση με τη στρατιωτική θητεία».

Τον κίνδυνο ανάπτυξης ενός σύγχρονου αντιμιλιταρισμού με εργατικά και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά λογαριάζει και μια διαφορετική εξίσου επικίνδυνη μιλιταριστική αντίληψη που εκφράζει το ΔΙΚΤΥΟ 21, προπαγανδίζεται από το ΕΚ ΚΡΥΠΤΩ,  εκπροσωπείται από γνωστούς απόστρατους στρατιωτικούς ακραίων αντιλήψεων,  των οποίων οι απόψεις επικοινωνούν με τη Ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Αυτό το αντιδραστικό συνονθύλευμα, έχοντας συγγράψει την έκδοση της συντηρητικότατης Ακαδημίας Αθηνών που επικαλείται, προβάλλει ως μέγιστο ζήτημα τη μείωση της στρατιωτικής θητείας και απαιτεί την αύξηση της στους 16 μήνες, τονίζοντας την ανάγκη να επιτυγχάνεται η στρατιωτικοποίηση της νεολαίας, την ενίσχυση του θεσμού της εφεδρείας, την στράτευση των γυναικών.

ΕΥΡΥΤΕΡΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Ουσιαστικά, τόσο ο σχεδιασμός του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, όσο των Δ.Σκαρβέλη, Ι.Παρίση, ΔΙΚΤΥΟΥ 21, Χρυσής Αυγής  έχει κοινό παρανομαστή και διακύβευμα. Επιδιώκουν την στράτευση μας Δια Βίου, διεκδικούν την «εθνική ενότητα» που έχει διαρραγεί από τα Μνημόνια και την ακραία ταξική πολιτική προβάλλοντας «τους εθνικούς κινδύνους», επιδιώκουν την συγκρότηση τεράστιων στρατιωτικών δυνάμεων όσο το δυνατόν φθηνότερους εξασφαλίζοντας πληθώρα εφέδρων.

Πρόκειται επομένως για το σύγχρονο πλαίσιο των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας του πλέγματος των Στρατιωτικών και Κατασταλτικών δυνάμεων του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης,  που ενσωματώνουν Λέσχες Εφέδρων-Φασιστικές Πολιτοφυλακές-Τάγματα Εθνοφυλακής, ιδιωτικούς στρατούς.

Στο οποίο θεωρούνται ως δεδομένα και αυτονόητα τα εξής:

·         Ο Στρατός θα αναλαμβάνει Αποστολές Καταστολής πλήθους.   

·         Θα συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην προετοιμασία αυτών-ενδεικτικές οι ασκήσεις των ΝΑΤΟ-Ισραήλ με την συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

·         Διατηρείται όλη το σύστημα εξαγοράς-αφομοίωσης-ενσωμάτωσης του αστικού συστήματος εξουσίας: εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα για να παίρνουν βαθμούς οι στρατιωτικοί και να συντηρείται το καθεστώς πελατειακών σχέσεων, ψηφοθηρίας και κερδοφορίας τοπικών οικονομικών συμφερόντων.

·         Εμβαθύνετε η εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας όχι μόνο εντός των μονάδων-συντήρηση και φρούρηση εγκαταστάσεων, υπηρέτες αξιωματικών σε ΚΑΑΥ, Λέσχες-αλλά και εκτός, αφού με την συμμετοχή του Στρατού στην Πολιτική Προστασία οι φαντάροι γίνονται πυροσβέστες, καλύπτουν τα κενά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον κρατικό μηχανισμό.

·         Με την στράτευση των γυναικών και την επιπλέον θητεία των ανδρών, μειώνεται η ανεργία. Ο Στρατός μετατρέπεται στα Τάγματα Εργασίας του Μεταξά και Χίτλερ, με προσφορά άφθονης δωρεάν εργασίας και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται «η κουλτούρα θητείας», η μετατροπή του ειρηνικού πολίτη σε υποταγμένη και χειραγωγημένη πολεμική μηχανή.

·         Επίσης, μέσω της εφεδρείας εξοικονομούνται χρήματα από τον περιορισμό των Μισθοφόρων που μπορούν κάλλιστα να επενδυθούν σε αγορές όπλων. Επιπλέον, ένας τόσο μεγάλος στρατός προκαλεί μεγάλες ανάγκες τροφοδοσίας. Οι πολεμικές βιομηχανίες, ελληνικές και ξένες, αλλά και οι προμηθευτές κάθε είδους στρατιωτικού υλικού τρίβουν τα χέρια τους.

Πάντα ο Εθνικισμός, ο Στρατός και ο Πόλεμος, για τους αστούς πολιτικούς, τους στρατοκράτες και τους επιχειρηματίες μεταφράζεται σε Κέρδος!

Όμως όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί κινδυνεύουν να γκρεμιστούν ως χάρτινοι πύργοι από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Οι «άγαρμπες» κινήσεις του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου μπορεί να αποτελέσουν αφορμή ανατίναξης της κοινωνικής δυναμίτιδας που έχει συσσωρευτεί εντός και εκτός των μονάδων.

Ανάγκη όσο ποτέ ένα Μαζικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου