Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΡΕ ΦΡΑΓΚΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟ ΣΟΥ-ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ….


ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: Ο ΝΕΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ!
Καταρχήν, σίγουρα θα υπάρξουν ορισμένοι που θα επιχειρήσουν να ερμηνεύσουν το συγγραφικό εγχείρημα του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου επισημαίνοντας τις δραματικές συνέπειες από την αύξηση της τιμής των φαρμάκων και τη διακοπή θεραπευτικών αγωγών. Όμως, ο τελευταίος, οικονομικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει. Άλλοι, θα θίξουν τη μεγαλομανία  και την έπαρση του ανδρός, την ανάγκη του να αντιταχθεί πνευματικά και πολιτικά στον Τούρκο διανοούμενο και ΥΠΕΞ Νταβούτογλου, αντί με σύνεση να διδαχθεί από τα λάθη του πολιτικού του αντιπάλου που απομόνωσε πολιτικά την χώρα του, καλλιεργώντας την εχθρότητα με όλους τους γείτονες, φτάνοντας ακόμη και στην απειλή πολέμου προς την Συρία, που αμφισβητεί συλλήβδην ο λαός του. Τέλος, υπάρχουν και αυτοί που διαβλέπουν ερωτοτροπία με την ακροδεξιά και το μιλιταρισμό, βαυκαλισμό με νέες «Μεγάλες Ιδέες», πρόκριμμα για αντίστοιχα Μεγάλες Καταστροφές για τους λαούς της περιοχής.
 O Νεο-Βυζαντινισμός λοιπόν του Φ.Φράγκου απάντηση στο Νεο-οθωμανισμό του Α.Νταβούτογλου! Αναφερόμαστε στο πνευματικό ατόπημα με τίτλο ''ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ'' του στρατηγού και επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου. Όπως αναλύουν τα μιλιταριστικά μέσα, με τις πάντα εγκάρδιες σχέσεις με τον στρατηγό «Με απλά λόγια στον νεο-οθωμανισμό της ισλαμικής  κυβέρνησης της Τουρκίας, αντιπαρατάσσει τον νεο-βυζαντινισμό ως μοντέλο διάλυσης της σύγχρονης Τουρκίας! Όπως ακριβώς το διαβάσατε: Νεο-βυζαντινισμός. Όπου η Τουρκία απλά παραδέχεται την ιστορική της ήττα και επιτρέπει την αυτοδιάθεση στους λαούς που κρύβονται θαμμένοι μέσα στα σωθικά της»!  Όπως γράφει στο διαφημιστικό κείμενο "Όλα αυτά τα στοιχεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μικράς Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους ΝΕΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς. Αυτοί οι λαοί, οι οποίοι είναι λαοί της Μικράς Ασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν, εθνικά και θρησκευτικά, όπως οι ίδιοι επιθυμούν"!
Το promotion που γίνεται στο βιβλίο, αλλά και στην πολιτική απόπειρα του αχαρακτήριστου απόστρατου ξεκαθαρίζει ότι «αναμένεται να αποτελέσει την κωδικοποίηση της νέας Μεγάλης Ιδέας του τόπου. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι λαοί και οι χώρες θέλουν οράματα και όχι μίζερες διαχειρίσεις...». Αφού αναφερθεί στην παρουσία του Φ.Φράγκου στην Άγκυρα (1991) με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας διευκρινίζει: «Ήθελα να διαπιστώσω ο ίδιος αν, μετά τον ξεριζωμό της Μικρασιατικής Καταστροφής, υπήρχαν ακόμα ψήγματα των Ελλήνων και των λαών της Μικράς Ασίας ή αν είχαν απομείνει μόνο τα σπασμένα μάρμαρα. Έμεινα τρία χρόνια και, το καλοκαίρι του 1998, επανήλθα στην Άγκυρα ως Ακόλουθος Άμυνας, έχοντας πλέον στις αποσκευές μου όχι τα παιδικά μου παραμύθια, αλλά γνώση της σύγχρονης Τουρκίας και τη βεβαιότητα ότι γύρω μου υπήρχαν και υπάρχουν όλοι οι λαοί που κατοικούν για πολλές χιλιάδες χρόνια αυτό τον τόπο. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να προσεγγίσω το θέμα πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από τη μάχη του Μαντζικέρτ (1071) μέχρι και σήμερα, έτει σωτηρίω 2012, και να ενδυναμώσω την αγάπη μου για τον κάτοικο της σημερινής Τουρκίας, αλλά με ερωτηματικά για τον ανερχόμενο νεο-οθωμανισμό, που διακατέχει αυτούς που συνεχίζουν να αμφισβητούν φιλίες, αξίες και γειτνίαση".΄ Στην  μελέτη αυτή ο συγγραφέας αναζήτησε έγγραφα, αρχεία, στοιχεία και βιβλιογραφία από διάφορες πηγές, ώστε να διεμβολίσει την ιστορική πραγματικότητα της Μικράς Ασίας, ξεκινώντας με γεγονότα που συνέβησαν πριν από μια περίπου χιλιετία και αφορούν τη μετάλλαξη των ντόπιων χριστιανών σε «Τούρκους» και «μουσουλμάνους». Ποιος μπορεί να πει ότι δεν θα είναι ένα ιστορικό, από κάθε άποψη, βιβλίο;  (Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr )     
ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ;
Πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή παρέμβαση, που μόνο τυχαία δεν είναι, έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της τις αναγκαιότητες της αστικής πολιτικής, εντός και εκτός συνόρων. Διαβάζει τη φθορά του επίσημου πολιτικού σκηνικού, διαισθάνεται την ανάγκη αναδιάρθρωση του και ετοιμάζεται ως πολιτική εφεδρεία. Παράλληλα, μελετά τις εξελίξεις στην περιοχή, όπου ήδη βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ριζικών αναδιαρθρώσεων που ξεκινούν από την Συρία και φτάσουν έως το Ιράν. Ενώ το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειο αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά και αποτελούν πεδίο ανταγωνισμού τεράστιων συμφερόντων ολόκληρου του ιμπεριαλιστικού πλέγματος, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η σύγχρονη Τουρκία αποτελεί μέρος του προβλήματος, η συνοχή της οποίας θα δοκιμαστεί έντονα.
Παράλληλα, το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο για να εφαρμόσει την ταξική πολιτική του και τα Μνημόνια που συμφωνεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ  έχει επιλέξει το δρόμο της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί είναι αυτοί που συνειδητοποιούν ότι η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μόνο ένα τραμπούκικο πολιτικό εργαλείο στα χέρια του αστικού συστήματος εξουσίας, που άλλοτε στρέφεται κατά του πιο ευάλωτου τμήματος της εργατικής τάξης, των μεταναστών και ολοένα συχνότερα κατά των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς, αλλά και μια ευρύτερη πολιτική επιλογή. Η συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών, η ατιμωρησία της αστικής δικαιοσύνης, η εύνοια συγκεκριμένων εμετικών καθεστωτικών ΜΜΕ, των μιλιταριστικών μέσων και η ευρύτερη νομιμοποίηση της διαμέσου των εκπομπών laif style αποδεικνύουν ότι η φασιστική ακροδεξιά δεν αντιμετωπίζεται ως ένα ευκαιριακό πολιτικό φαινόμενο. Ήδη πλασάρεται ως 3η πολιτική δύναμη, ενώ προσεκτικοί αναλυτές παρατηρούν τις πολιτικές γέφυρες που το νεοναζιστικό κόμμα του Μιχαλολιάκου ρίχνει προς τις ΗΠΑ: απαίτηση να ξεπεραστούν τα γερμανικά εμπόδια και να αποδεχτεί ο ελληνικός στρατός τα αμερικανικά τεθωρακισμένα ABRAMS, υιοθέτηση των απόψεων του ΔΝΤ, δηλαδή των ΗΠΑ για την αναγκαιότητα «κουρέματος του ελληνικού χρέους», υπερπροβολή του «μουσουλμανικού κινδύνου», αφομοίωση όλων των ιμπεριαλιστικών-αστικών δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, αντιμετώπισης Ασύμμετρων Απειλών που περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών ως εν δυνάμει τρομοκρατικών-μουσουλμανικών κινδύνων!
Καθώς τμήματα της άρχουσας τάξης διαβλέπουν στη Ακροδεξιά τη προοπτική να παίξει ρόλο μιας χρήσιμης για το σύστημα πολιτικής εφεδρείας, δε μπορούν να μην αναγνωρίσουν την τεράστια έλλειψη ικανών στελεχών και ενός ηγέτη με μεγαλύτερη πολιτική διείσδυση. Χρειάζεται ένας πολιτικός ηγέτης που να ενσωματώσει τον ρατσισμό και την συνενοχή της Χρυσής Αυγής στα καπιταλιστικά σχέδια κερδοφορίας, που ήδη λαμβάνουν τη μορφή γραφείων εξεύρεσης δουλικής εργασίας και πογκρόμ ξένων εργατών, δίνοντας ένα άλλο περιεχόμενο στον εθνικισμό, στην πολεμοκαπηλεία και στον επεκτατισμό της φασιστικής οργάνωσης, δίνοντας την αίγλη νέας Μεγάλης Ιδέας. Απαιτείται επομένως ένας πολιτικός ηγέτης που «πούλησε και πουλά τσαμπουκά» στην Τουρκία, είναι κομμάτι των πιο σκοτεινών και επιθετικών πτυχών των μιλιταριστικών τάσεων, στάθηκε θεατρινίστικα απέναντι στις επιλογές των «πουλημένων πολιτικών των Μνημονίων» Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη.  
Το όνομα αυτού Φραγκούλης Φράγκος, πρώην Α/ΓΕΣ  επί υπουργίας Βενιζέλου-Μπεγλίτη στο ΥΠΕΘΑ. Ο ίδιος χρημάτισε ΥΕΘΑ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ να στηρίζουν αυτή τη κατάπτυστη επιλογή «ξεπλένοντας» πολιτικά τον ακραίο στρατιωτικό, με τις ακόμη πιο ακραίες, τυχοδιωκτικές πολιτικές φιλοδοξίες. Έναν στρατιωτικό «YES MEN» στο Βενιζέλο, που όχι μόνο δεν έβαλε κανένα εμπόδιο στην επίθεση που δέχτηκαν τα εισοδήματα των στρατιωτικών, αλλά άνοιξε μαζί με το Βενιζέλο ακόμη ένα ΚΕΝ Πυροβολικού στη Μακεδονία για χάρη του πελατειακού κράτους. Που είπε «ναι» στην στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία με το κράτος φονιά Ισραήλ παραχωρώντας κάθε διευκόλυνση στις πολεμικές του προετοιμασίες. Ρίχνοντας γέφυρες προς τις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενος τόσο τη θέση του στο Πεντάγωνο ως ΓΕΣ όσο και ως ΥΕΘΑ, αποδεχόμενος τα σαράβαλα ABRAMS θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των πληρωμάτων, επιβαρύνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον εργαζόμενο λαό μας εξαιτίας των τεράστιων εξόδων συντήρησης. Το να γίνει αρεστός ο Φραγκούλης Φράγκος στις ΗΠΑ κοστίζει…
Το πέρασμα του όμως από το ΓΕΣ και η αποστρατεία του αποτέλεσαν αντικείμενο χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης. Ποιος ξεχνά την περιοδεία  τελετών  που συνόδευσαν την αποστρατεία του εγκαινιάζοντας νέα ήθη στις Ενοπλες Δυνάμεις, με ομιλίες αχαρακτήριστου λαϊκισμού και εθνικιστικού στόμφου, που για πρώτη φορά μετά τη αποκαθήλωση του θεσμού της Βασιλείας έστελναν το μήνυμα «ότι μου ανήκετε»! Βλέπεις το σόου, άνευ περιεχομένου με το Φραγκούλη Φράγκου περιτριγυρισμένο από τους εξαγριωμένους εισβολείς απόστρατους στο ΓΕΣ, έδωσε τη δυνατότητα στον ίδιο να διαπραγματευτεί αισχρά την είσοδο του στην πολιτική, στις δύο επερχόμενες πολιτικές μάχες. Η άρνηση εξασφάλισης εκλόγιμης θέσης στο Φραγκούλη Φράγκο, από ΝΔ και ΛΑΟΣ (τουλάχιστον) οδήγησαν τα παζάρια σε αποτυχία. Όμως τόσο η είσοδος του στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, όσο ο εναγκαλισμός του με την Ακροδεξιά και η υπεράσπιση των παρανομούντων ΟΥΚάδων στο Ναυτοδικείο, τον διατήρησαν στην πολιτική επικαιρότητα, του έδωσαν πόντους σε ακραία ακροατήρια, φιλοτέχνησαν το προφίλ του αποφασιστικού και πολεμοχαρούς ηγέτη! Πάντα όμως με άσφαιρα πυρά και διαδρομές σε σκοτεινά πολιτικά παρασκήνια…
Τώρα ο  Φραγκούλης Φράγκος ξαναβγαίνει στο πολιτικό παλκοσένικο με το γνωστό ρεπερτόριο του «Τουρκοφάγου»! Επιχειρεί να βρει τις αντιστοιχίες μεταξύ 1893 και 2012, προσδιορίζοντας ως νεά Μεγάλη Ιδέα τον Νέο-Βυζαντινισμό.
Για την Πόλη επομένως ετοιμάζεται ο Φραγκούλης Φράγκος. Καβάλα στο άλογο ή στο τεθωρακισμένο ABRAMS και με το εν λόγω βιβλίο ανά χείρας, που γράφτηκε μέσα στις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού…
Για να δούμε όμως την αντοχή ολόκληρου αυτού του πολιτικού εγχειρήματος απέναντι στη φωτιά των επερχόμενων κοινωνικών εντάσεων.
Ήδη καταγράφονται τα πρώτα μηνύματα από τους στρατιωτικούς:      
Άντε παράτα μας ρε Φράγκο, εσύ σκέφτεσαι την καριέρα σου και εμείς τρώμε συσσίτια!
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου