Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

H ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία αλλάζει χαρακτήρα.

Η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και οι εσωτερικές αντιθέσεις στη Συρία, που προκαλούν το θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά και στέλνουν στη προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του άγριου εμφυλίου, πλέον μπαίνουν σε νέα φάση. Η συγκαλυμμένη ιμπεριαλιστική επέμβαση μέσω πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, εκπαιδευτών-ανδρών των ειδικών δυνάμεων ξένων χωρών, μισθοφόρων ιδιωτικών εταιρειών, της χρηματοδότησης-εξοπλισμού-εκπαιδεύσης αντικαθεστωτικών δυνάμεων, αλλά και της πολυποίκιλης ρωσικής-κινέζικης-ιρανικής στήριξης στο καθεστώς Άσαντ, μετατρέπεται σε άμεση πολεμική εμπλοκή.
 
Η αρχή έγινε από την ρωσική κυβέρνηση. Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τουλάχιστον 450 πεζοναύτες μία μονάδα της GRU αποβίβασαν ρωσικά πλοία στο λιμάνι της Συρίας Ταρτούς. Τα σκάφη προέρχονται από το Ρωσικό στόλο της Βόρειας Θάλασσας. Αυτές τις πληροφορίες μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Rus ITAR-TASS το οποίο αναφέρεται  σε τρία πολεμικά σκάφη το 'Aleksander Otrakovskiy', το "Georgiy Pobedonosets" και το  "Kondopoga". Επίσης το επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες που βέβαια προέρχονται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, όπως ο  Αμπού Ουμπάιντε, μέλος του 'Ελεύθερου Συριακού Στρατού'.
Η ρωσική αυτή κίνηση αποτελεί απάντηση στους ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς επέμβασης. Για μια ακόμη φορά η Κύπρος, με ευθύνη της κυβέρνησης ΑΚΕΛ και του αστικού κατεστημένου μετατρέπεται σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Βρετανοί και Γάλλοι ετοιμάζονται να στείλουν ναυτική αρμάδα στ΄ ανοιχτά της Συρίας, με βάση τη Μεγαλόνησο, 150 χλμ. μακριά από τις ακτές της Συρίας. Τα βρετανικά πλοία θα είναι έτοιμα να αποπλεύσουν αμέσως μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού εμπλέκονταν στον σχέδιο ασφάλειας των αγώνων. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας οι ναυτικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν σε "ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο", δηλαδή η εξάσκηση σε αποβατικές επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα θα ασκηθούν στις ακτές της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Τουρκίας σε αποβατικές επιχειρήσεις πολεμικά πλοία και ελικόπτερα της Μεγάλης Βρετανίας. Για την άσκηση η Ρώμη, τα Τίρανα και η Άγκυρα έχουν συμφωνήσει να παραχωρήσουν συγκεκριμένες ακτές! Όπως μεταδίδουν δυτικά ΜΜΕ επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, το αγγλικό Ναυτικό θα αποστείλει το ελικοπτεροφόρο Illustrious, το μεγάλο αποβατικό πλοίο Bulwark, στο οποίο επιβαίνουν 400 πεζοναύτες, ένα καταδρομικό, μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο. Επίσης και  η Γαλλία το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποστείλει στις ακτές της Συρίας ισχυρή μοίρα ναυτικών δυνάμεων. Η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί με το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.
Η δικαιολογία για τη παρουσία τόσο μεγάλων και ισχυρών ναυτικών δυνάμεων έχει βρεθεί. Οι Βρετανοί επιμένουν ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και ότι η αρμάδα θα έχει ως αποστολή την εκκένωση Βρετανών υπηκόων αν η κατάσταση εκτραχυνθεί κι άλλο.
Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία άφησαν  να εννοηθεί ότι εξετάζουν διάφορα μέτρα, περιλαμβανομένης και μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, καθώς οι μάχες ανάμεσα στους Σύρους αντάρτες και τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ συγκλόνισαν το Χαλέπι και το κέντρο της Δαμασκού. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου στην Πόλη, πως η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα θα πρέπει να επεξεργαστούν λεπτομερή επιχειρησιακά σχέδια για τους τρόπους να βοηθηθούν οι αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ. "Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας, οι στρατιωτικές μας δυνάμεις έχουν αναλάβει σοβαρές ευθύνες και έναν σημαντικό ρόλο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας για να κάνει ακριβώς αυτό", είπε.
Όταν ρωτήθηκε για επιλογές όπως η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τις περιοχές που κατέχουν οι αντάρτες, η Κλίντον είπε πως αυτές είναι πιθανότητες για τις οποίες εκείνη και ο Νταβούτογλου συμφώνησαν πως "χρειάζονται μεγαλύτερη εμπεριστατωμένη ανάλυση", ενώ άφησε να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις δεν είναι απαραίτητα άμεσες. "Είναι ένα πράγμα να μιλάμε για όλα τα είδη πιθανών ενεργειών, αλλά δεν μπορείτε να παίρνετε λογικές αποφάσεις χωρίς να κάνετε έντονη ανάλυση και επιχειρησιακό σχεδιασμό", είπε.
Όπως επισημαίνουν αναλυτές «αν και το ενδεχόμενο επέμβασης μοιάζει να είναι μια μακρινή προοπτική, οι παρατηρήσεις της είναι ωστόσο όσο πιο κοντά έχει φθάσει η Ουάσινγκτον στο να υπονοήσει μια άμεση στρατιωτική δράση στη Συρία».
Σε αυτό το πλαίσιο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ" (CVN69) ξεκίνησε ασκήσεις στην Α.Μεσόγειο με σενάριο την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων. Ο Τζον Μπρέναν, ανώτερος σύμβουλος για θέματα τρομοκρατίας του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, δεν απέκλεισε την πιθανότητα δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τμήματα της Συρίας, τα οποία φαίνεται ότι όλο και περισσότερο ελέγχονται από τις αντικυβερνητικές δυνάμεις. «Να είστε σίγουροι ότι διάφορες επιλογές που εμφανίζονται στον τύπο, και μερικές φορές προωθούνται, είναι ζητήματα που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών τα εξετάζει πολύ προσεκτικά, προσπαθώντας να κατανοήσει τις συνέπειες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα», είπε ο Τζον Μπρέναν.
Τη σιωπή του αποφάσισε να σπάσει ο Νικολά Σαρκοζί ζητώντας την άμεση επέμβαση της διεθνούς κοινότητας στη Συρία, η οποία όπως δηλώνει εξελίσσεται σε «νέα Λιβύη» και γι' αυτό «ίσως χρειάζεται μία διεθνή στρατιωτική επιχείρηση». Σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρόεδρο του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου(CNS) και επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, Αμπντελ Μπάσετ Σάιντα την Τρίτη, όπως μάλιστα δήλωσαν και σε κοινό τους ανακοινωθέν, οι δύο άντρες διαπίστωσαν σύγκλιση των απόψεων τους επί του θέματος.
Στην πρώτη του δημόσια πολιτική παρέμβαση μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Σαρκοζί, ο οποίος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία της διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης που εστάλη το Μάρτιο του 2011 στη Λιβύη και η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος Καντάφι, υποστηρίζει ότι η στρατιωτική επέμβαση είναι η μόνη που ίσως δώσει ένα τέλος στις εμφύλιες συγκρούσεις της Συρίας. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien στα τέλη Ιουλίου, η πολιτική του διαδόχου του στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε σχολιαστεί αρνητικά από τον ίδιο. «Μου άσκησαν δριμύτατη κριτική για τη Λιβύη, εγώ όμως τουλάχιστον έκανα κάτι. Έπρεπε να είναι πολύ πιο σκληρός (σ.σ.: ο Φ.Ολάντ) με το καθεστώς της Δαμασκού, πολύ πιο σκληρός», φέρεται να έχει δηλώσει ο πρώην πρόεδρος, γεγονός που διαψεύστηκε από τον κύκλο του, σίγουρα όμως ελήφθη υπ' όψιν από την κυβέρνηση Ολάντ. Το ενδεχόμενο της επέμβασης δεν έχει αποκλειστεί από τον πρόεδρο Ολάντ, πάντα όμως υπό την αιγίδα του ΟΗΕ κάτι που αποκλείεται να υπάρξει.
Οι παραπάνω κινήσεις δείχνουν ότι οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι Άραβες σύμμαχοι τους τείνουν να επαναλάβουν το εγχείρημα της Λιβύης. Να θυμίσουμε ότι το αντίστοιχο της Βεγγάζης, που σφυροκοπούταν και βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάληψης από τις δυνάμεις του Καντάφι, συντρίβοντας την αντικαθεστωτική εξέγερση και την παρέμβαση των μισθοδοτούμενων στρατιωτών από τη Δύση-Κατάρ-Σαουδική Αραβία, είναι η Βαγδάτη και το Χαλέπι. Οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων που επέβαλε το ΝΑΤΟ και οι Άραβες σύμμαχοί του, σε συνδυασμό με την άμεση πολεμική εμπλοκή βοήθησαν τους Λίβυους αντάρτες να ανατρέψουν τον Μουάμαρ Καντάφι πέρυσι.
Οι πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, αλλά και οι διαρροές των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών σε επιλεγμένα μιλιταριστικά μέσα αποδεικνύουν ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε δεινή θέση. Φαίνεται ότι το συριακό καθεστώς κερδίζει την μάχη του Χαλεπίου: Μετά την ήττα στην συνοικία Salah Eddin οι ανταρτικές και μισθοφορικές δυνάμεις υποχωρούν στο σύνολο της πόλης με βαριές απώλειες.
Ο εμφύλιος αποκτά ακραία χαρακτηριστικά καθώς ο συριακός στρατός κινείται με βάση τις οδηγίες των Ρώσων συμβούλων που έχουν μαθητεύσει στη σφαγή του Γκρόζνι. Ο βάρβαρος προπαρασκευαστικός βομβαρδισμός δέκα ημερών προκάλεσε την ισοπέδωση σε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, αλλά και βαρύ πλήγμα στους αντάρτες. Υπολογίζεται ότι 1000 αντάρτες και μισθοφόροι έχουν χάσει την ζωή τους και άλλοι τόσοι έχουν τραυματιστεί ή αιχμαλωτιστεί. Την Πέμπτη εκκαθαρίστηκαν οι συνοικίες al-Asiyleh και Bab al-Nassr ενώ οι ειδικές δυνάμεις του καθεστώτος καταδίωξαν μια ομάδα Τουρκμένων μισθοφόρων και της προκάλεσαν βαριές απώλειες στις περιοχές al-Shifa και Halab al-Jadida, δηλαδή στη νέα πόλη του Χαλεπίου, όπου βρισκόταν το οικονομικό κέντρο ολόκληρης της Συρίας. Επίσης συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην al-Nairab και στο Salah Eddin. Μονάδες των Συριακών ενόπλων δυνάμεων μπήκαν στα Bab al-Nasr, Sabaa Bahrat, Bab al-Hadeid και στις αγορές της πόλης, ενώ κατέλαβαν το ξενοδοχείο Carlton, όπου είχε εγκατασταθεί η επιμελητεία των ανταρτών και με επιχείρηση αστραπή, κατάφεραν να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις και μηχανοκίνητα, να αποκόψουν το ξενοδοχείο και να καταλάβουν την βάση, συλλαμβάνοντας περί τους 100 αιχμαλώτους και μεγάλες ποσότητες οπλισμού. Άλλη μονάδα ειδικών δυνάμεων απέκοψε και εξόντωσε μονάδα μισθοφόρων στην περιοχή Hanano και στο Khan al-Wazir όπου είχαν μετατρέψει μια οικεία σε βάση εξορμήσεώς τους. Η μεγαλύτερη μάχη έγινε στα περίχωρα του Χαλεπίου στην περιοχή Hritan, όπου μεγάλος αριθμός μισθοφόρων από Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν σκοτώθηκε και τραυματίστηκε. Όσοι ξέφυγαν από εκεί, παγιδεύτηκαν στην συνοικία Bustan al-Basha, όπου οι περισσότεροι εκτελέστηκαν επί τόπου από τον Στρατό καθώς οι μισθοφόροι δεν συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι. Συνοριοφύλακες απώθησαν αντικαθεστωτικούς που προσπάθησαν να εισέλθουν στη χώρα από τη Λιβανέζικη μεθόριο διαμέσου της Noura, τοποθεσία της Tal Kalakh, περίχωρο της Homs. Οι αρχές αντιμετώπισαν επιθέσεις ανταρτών στο Tal Kalakh προκαλώντας βαριές απώλειες στους εξεγερμένους.
Όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις για τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ωθούν σε ακόμη πιο ενεργή παρέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ εξοπλίζουν τους Σύρους αντάρτες, ενώ οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν υποσχεθεί να αναβαθμίσουν τη μη-φονική βοήθεια που παρέχουν στους αντιπάλους του Άσαντ. Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως είναι καιρός οι εξωτερικές δυνάμεις να κάνουν αποφασιστικά βήματα για να επιλύσουν την ανθρωπιστική κρίση σε πόλεις όπως το Χαλέπι, όπου οι δυνάμεις του Άσαντ πολεμούν τους αντάρτες για τρεις εβδομάδες. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας είπε πως ο Συριακός στρατός έχει εξαντληθεί από απώλειες, λιποταξίες και αποστασίες. "Υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως το τέλος του παιχνιδιού για το καθεστώς έχει αρχίσει", είπε ο Γκέρχαρντ Σίντλερ, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών BND, σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt. "Ο τακτικός στρατός είναι αντιμέτωπος με μια ποικιλία ευέλικτων μαχητών. Η συνταγή της επιτυχίας τους είναι οι αντάρτικη τακτική τους. Σπάνε τη ραχοκοκαλιά του στρατού". Τελευταίο απόδειξη του κλίματος που επικρατεί στις γραμμές των δυνάμεων του Άσαντ είναι η λιποταξία του αντιστράτηγου Ιμπραχίμ αλ-Τζαμπάουι,  υποδιοικητή της αστυνομίας της πόλης Χομς στη δυτική Συρία σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.
Όμως ο κίνδυνος ευρύτερης ανάφλεξης επιβεβαιώνεται από δύο παραμέτρους: η δράση του ΠΚΚ στη Συρία που ελέγχει ολόκληρες περιοχές, θέτει ζήτημα αυτονομίας και γιατί όχι ένωσης  με τις περιοχές που κυριαρχεί ο Κουρδικός πληθυσμός σε Νοτιοανατολική Τουρκία και βόρειο Ιράκ, προκαλεί την τουρκική κυβέρνηση να ετοιμάσει σχέδια εισβολής στην Συρία. Επίσης, σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και του στρατού της Ιορδανίας, ενός σταθερού συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, όταν Σύροι πρόσφυγες προσπάθησαν να περάσουν στην Ιορδανία, δήλωσε ένας Σύρος ακτιβιστής της αντιπολίτευσης ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της μάχης. Είπε πως θωρακισμένα οχήματα ενεπλάκησαν στη σύγκρουση στην περιοχή Τελ Σιχάμπ-Τούρα, περίπου 80 χμ βόρεια της ιορδανικής πρωτεύουσας Αμάν.
ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ
Η ολοένα αυξανόμενη πολεμική εμπλοκή του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στην περιοχή δεν είναι άσχετη με τα όσα συντελούνται στην Αθήνα και τον Έβρο. Είναι σίγουρο ότι μια επίθεση της Δύσης θα πολλαπλασιάσει τους απελπισμένους πρόσφυγες, οι οποίοι θα στρέψουν τις ελπίδες τους στην Ευρώπη και θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν εκεί. Αυτό είναι σε γνώση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Τόσο η θωράκιση του Έβρου με χιλιάδες συνοριοφύλακες και αστυνομικά σκυλιά, το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, με χρήματα ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και η λυσσασμένη, κτηνώδης ρατσιστική εκστρατεία του υπουργού ΠΡΟΠΟ Δένδια κατά των μεταναστών με την επωνυμία Ξένιος Ζευς, σε συνδυασμό με τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής  αποτελούν τμήματα του σχεδίου καταστολής και τρομοκράτησης των απελπισμένων.
Το μήνυμα που στέλνει η «φιλάνθρωπη και πολιτισμένη Ευρώπη» και «η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία» είναι ότι «σας σκοτώνουμε με τις επεμβάσεις μας, διαλύουμε τις χώρες σας, συνεργαζόμαστε με τους δικτάτορες σας, αλλά μην τυχόν σκεφτείτε να μας ζητήσετε άσυλο-θα σας τσακίσουμε με τα ΜΑΤ και τους Χρυσαυγίτες»!
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ-ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
Ο εργαζόμενος λαός μας γνωρίζει ότι η μετανάστευση είναι κοινωνικό φαινόμενο που προκαλεί η φτώχεια, η βαρβαρότητα των καθεστώτων, οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η χώρα μας ζει με ακραίο τρόπο την εκδήλωση του ως πέρασμα για την Ευρώπη, γιατί εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές συμφωνίες του Δουβλίνου κλείνοντας τα σύνορα της, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αναλάβει το ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης.
Τη λύση επομένως στο μεταναστευτικό ζήτημα δε θα δώσει η καταστολή, τα πογκρόμ, η φασιστική βία που καθοδηγεί η ΕΥΠ και δικαιολογεί ο καθεστωτικός τύπος και οι μιλιταριστές. Όλοι αυτοί είναι κομμάτι του προβλήματος. Η Χρυσή Αυγή είναι ο μεγαλύτερος τσάτσος, απολογητής και μπράβος του αστικού συστήματος!
Η ζωή μας και η ζωή των μεταναστών είναι αλληλένδετη. Απαιτείται τώρα κοινός αγώνας ενάντια στις αυταρχικές κυβερνήσεις, τους αντεργατικούς νόμους που επιβάλλουν παντού μαύρη εργασία και ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, τα Μνημόνια, τους φόρους και τις περικοπές, τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Μνημόνια-ανεργία-εθνικισμός
Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός.
Και ο εχθρός μας  είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ, οι δυνάμεις καταστολείς και η αστική δικαιοσύνη, ο κόσμος του πλούτου με τα αφορολόγητα και τα υπερκέρδη του, όσοι πτώχευσαν τον λαό μας, κανιβαλίζοντας το παρόν και το μέλλον του. Είναι λάθος επομένως το εθνικιστικό σύνθημα «η Ελλάδα στους Έλληνες» και φυσικά οι φασίστες που το φωνάζουν δε λένε κουβέντα για το ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Σάλλα, του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ στο Λάτση, το χάρισμα της δημόσιας περιουσίας σε Κόκκαλη, Μυτιληναίο, Μπόμπολα, εφοπλιστές και τραπεζίτες. Η Κοινωνική Περιουσία Ανήκει στο Δημιουργό της, στην τεράστια εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία που ποτίζει αυτή τη γη με το αίμα και τον ιδρώτα της, ανεξάρτητα το χρώμα, την εθνικότητα, τη φυλή και τη θρησκεία της.
Απαιτούνται επομένως τώρα κοινοί εργατικοί αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και της ακραίας ταξικής πολιτικής της, ενάντια στα Μνημόνια τα 11,5 δις περικοπές, τις απολύσεις και το ξεπούλημα, το Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών-τοκογλύφων. Για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε., το ΕΥΡΩ και το ΝΑΤΟ.  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    
 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου