Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αυτή είναι η Τουρκία της βελτίωσης των οικονομικών δεικτών και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η χώρα που κυβερνά το Πολιτικό Ισλάμ, που η καπιταλιστική Δύση, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. την παρουσιάζουν ως πρότυπο στους λαούς της Μέσης Ανατολής και στο σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου.


Είναι η Τουρκία της ραγδαίας καπιταλιστικής ανάπτυξης, που προϋπόθετε τη βίαιη καταστολή του εργατικού και αριστερού κινήματος με στρατιωτικά πραξικοπήματα και προϋποθέτει τη θυσία της εργατικής τάξης.
Πραγματικός πόλεμος διεξάγεται καθημερινά στα ορυχεία και τα ναυπηγεία, στα εργοστάσια και στις μικρές βιοτεχνίες της Ανατολίας: σε 9 χρόνια πέθαναν 10 χιλιάδες εργάτες!
Από τα σοκαριστικά και αποκαλυπτικά στοιχεία ξεχωρίζουμε τα εξής: το γεγονός ότι συχνά σημειώνονται βαριά και θανατηφόρα ατυχήματα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Τούζλας,που οι Έλληνες εφοπλιστές και οι αστοί πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ παρουσιάζουν ως πρότυπο κερδοφορίας, αδιαφορώντας φυσικά για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την εξαφάνιση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας και τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα. Το δεύτερο είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων παρουσιάζεται στον νομό Βαν, όπου σε 30 εργατικά ατυχήματα υπήρξαν 21 θάνατοι. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι εκεί που κυριαρχεί ο πράσινος καπιταλισμός και η μουσουλμανική αστική τάξη υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ασυδοσία, αφού με τη δράση των Μουσουλμανικών Αδελφοτήτων και τη παρέμβαση του Πολιτικού Ισλάμ εξασφαλίζεται η απαγόρευση της οργάνωσης του κόσμου της εργασίας, ενώ καλλιεργείται η μουσουλμανική αλληλεγγύη που εξαγοράζει συνειδήσεις, αφομοιώνει τις αντιδράσεις και χειραγωγεί τις εργατικές μάζες.
http://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2012/06/iskazasi.jpg
Το Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ(3/6/2012) δημοσίευσε το εξής άρθρο με τίτλο «10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕ 9 ΧΡΟΝΙΑ»
Άγκυρα: Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο χρονικό διάστημα 2002-2011συνέβησαν στην Τουρκία 735.803 εργατικά ατυχήματα. Σε αυτά τα ατυχήματα συνολικά έχασαν τη ζωή τους 10.804 άτομα, ενώ έμειναν ανάπηρα 14.665.
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων απάντησε στο ερώτημα σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους Εργασίας που υπέβαλλε ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του κόμματος CHP Καντίρ Γκιοκμέν Ογούτ. Με βάση την απάντηση του υπουργείου στα τελευταία 10 χρόνια 10.804 άτομα πέθαναν στα 735.803 εργατικά ατυχήματα. Σε αυτά τα ατυχήματα έμειναν ανάπηροι 14.665 εργάτες.
Το υπουργείο στην απάντηση του αναφέρει επίσης πως για 287.059 από τα 502.000 εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν στην περίοδο 2005-2011 η έρευνα ολοκληρώθηκε, ενώ για τα άλλα συνεχίζεται.
Με βάση το υπουργείο, σχετικά με την ναυπηγοεπισκευαστική της Τούζλας –όπου συμβαίνουν συχνά εργατικά ατυχήματα- από το 2003 έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για44 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν εκεί.
Με βάση τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), παγκοσμίως κάθε χρόνο συμβαίνουν 270 εκ. εργατικά ατυχήματα, κάθε 15 δευτερόλεπτα ένας εργάτης και κάθε μέρα 6.300 άτομα χάνουν την ζωή τους είτε από εργατικά ατυχήματα είτε από επαγγελματικές αρρώστιες. Ενώ 160 εκ. άτομα αρρωσταίνουν με αρρώστιες που έχουν σχέση με το επάγγελμα τους.
Με βάση τα στοιχεία του ILO το 2010 στην Τουρκία υπήρχαν 62.903 εργατικά ατυχήματα και 533περιπτώσεις ασθενειών επαγγέλματος. Έχασαν την ζωή τους 10 άτομα από επαγγελματική ασθένεια, και 1444 από εργατικά ατυχήματα, συνολικά δηλαδή 1454άτομα. Εντύπωση προκαλεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων παρουσιάζεται στον νομό Βαν, όπου σε 30 εργατικά ατυχήματα υπήρξαν 21 θάνατοι.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
τηλ. 6932955437-
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου