Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Η τουρκική στρατιωτική ιστοσελίδα Askerhaber – TourkikaNea γνωστοποιεί ένα λάθος Τούρκου πιλότου, που παραλίγο να έχει μοιραίες συνέπειες.
Ποιο είναι αυτό; Ο χειριστής του πολεμικού αεροσκάφους έριξε πύραυλο 2,5 λεπτά νωρίτερα! Ας τους δώσουμε το λόγο: «Την Πέμπτη, στις 10.00 έγινε μια έκρηξη στο Μπάρτιν. Αστυνομία, στρατοχωροφυλακή και δήμος κινητοποιήθηκαν για να μάθουν τον λόγο της έκρηξης που τρόμαξε τους πολίτες. Ο δήμαρχος της Τσαγιτσούμα Μιτχάτ Γκιουλσέν δήλωσε: ¨Μήπως έπεσε αεροπλάνο; Κάποιοι έλεγαν πως ¨Σείστηκαν τα σπίτια, σίγουρα ήταν σεισμός¨. Ο λόγος όμως της έκρηξης έγινε γνωστός το μεσημέρι. Πιλότος ο οποίος πετούσε πάνω από το Μπάρτιν με F -16, εξαπόλυσε πύραυλο που έπρεπε να εκραγεί στην Μαύρη θάλασσα 2,5 λεπτά νωρίτερα από ότι έπρεπε. Με βάση πληροφορίες από στρατιωτικούς αρμόδιους, η πρόωρη πυροδότηση του πυραύλου από τον πιλότο είχε ως αποτέλεσμα να εκραγεί αυτός σε ύψος 35.000 ποδιών πάνω από τα χωριά. Καθώς ο πύραυλος έγινε εκατομμύρια κομμάτια, έπεσαν στο έδαφος σαν κομμάτια χαρτιού χωρίς να προκληθεί ζημία σε κανέναν».

«εγώ ΠΑΣΟΚ και εσύ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ! Και βαχ!»

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Πραγματικά οι τελευταίες ειδήσεις για τις επιλογές του κράτους και της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους και ιδίως στους καλλιτεχνικούς δημιουργούς αποδεικνύουν την σύγκλιση που έχει συντελεστεί μεταξύ της «μουσουλμανικής Τουρκίας και της ευρωπαϊκής Ελλάδας». Η Τουρκία πλέον είναι έτοιμη να μπει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών αφού τηρεί όλα τα στάνταρ καταβαράθρωσης των εργαζομένων, καταστολής των λαϊκών ελευθεριών και επιβολής του καθεστωτικού μονόλογου.

Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Δεν Πληρώνουμε την Κρίση τους-Δεν Πολεμάμε για τα συμφέροντα τους
Σύσκεψη Εργατικού-Αντιπολεμικού Κινήματος την Πέμπτη 6/10 στις 7.30 στο Πολυτεχνείο (κτ. Γκίνη)
Εν μέσω της συνεχιζόμενης καπιταλιστικής κρίσης που γίνεται αφορμή για την επιβολή εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα από κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ, ξετυλίγεται ένα νέο επεισόδιο του σκληρού ανταγωνισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με πρωταγωνιστές τις άρχουσες τάξεις και τις κυβερνήσεις Ελλάδας, Ισραήλ, Κυπριακής Δημοκρατίας και Τουρκίας, καθώς και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσίας, Μ. Βρετανίας κ.ά. Στο επίκεντρο της αναμέτρησης βρίσκονται η εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων και διαδρομών, η διαμόρφωση ζωνών επιρροής και η επιβολή πολιτικής ισχύος σε μια σημαντική από γεωπολιτική άποψη περιοχή. Η εσωτερική βίαιη ταξική αστική πολιτική βρίσκει την συνέχεια της στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, ασκούμενη από την Τουρκία που πολεμά και καταπιέζει τους Κούρδους αλλά υποκριτικά υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους, το κράτος φονιά Ισραήλ που κατέχει την Παλαιστίνη και τρομοκρατεί τους γειτονικούς λαούς, ενώ μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο αντιμετωπίζουν μεγάλη οικονομική κρίση και πρωτόγνωρη πολιτική αμφισβήτηση από τον αγωνιζόμενο λαό.