Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στις γραμμές των Αντι-Κανταφικών δυνάμεων.

Η δολοφονία του στρατηγού Γιούνες, στρατιωτικού ηγέτη μέχρι πρότινος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων φαίνεται ότι έδωσε την αφορμή για την επιβολή πλήρη έλεγχου των στρατιωτικών δυνάμεων που αντιμάχονται το καθεστώς Καντάφι από τις πιο συντηρητικές δυνάμεις που βρίσκονται σε απευθείας συνεννόηση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης και επεμβαίνουν βίαια στη Λιβύη.
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, που διεκδικεί για τον εαυτό του χαρακτήρα επαναστατικής κυβέρνησης και την αναγνώριση του από όσο το δυνατό περισσότερες κυβερνήσεις, επιδιώκει να προσδώσει στα στρατεύματα που βρίσκονται υπό τις διαταγές του χαρακτήρα τακτικού στρατού, αναγνωρίζοντας μόνο σε αυτά το δικαίωμα να φέρουν όπλα.
Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών οι υπόλοιπες ένοπλες ομάδες χαρακτηρίζονται παραστρατιωτικές, πιέζονται να διαλυθούν και να συνταχθούν με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ Υπερασπίζουν το Δίκαιο Αγώνα τους

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ απαντούν στη διοίκηση της εταιρείας η οποία υποστήριζε ότι για την κατάληψη των κεντρικών γραφείων ευθύνεται μία μικρή μειοψηφία και εξηγούν γιατί προχώρησαν σ΄ αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας.
Απαντούν στην συκοφάντηση του αγώνα τους από την κυβέρνηση, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και τους διορισμένους από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ manager-πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.

O Aιβαλιώτης πρωταθλητής στη λούφα των πολιτικών στο στρατό


Ως γνωστόν ο Στρατός «σε κάνει άνδρα». Επίσης σε κάνει «να αγαπάς την πατρίδα σου» και «να είσαι νομοταγής πολίτης»!
Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουν, ο Στρατός είναι συνώνυμο του βύσματος, των πελατειακών σχέσεων με πρωταγωνιστές τα καθεστωτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, την Εκκλησία, τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την στρατιωτική ηγεσία. Της διατήρησης και ενίσχυσης των ταξικών ανισοτήτων.
Ο Στρατός σημαίνει του Παραλόγου η Θητεία, Υποταγή, Πειθαρχία, Χώσιμο, επιβολή του ισχυρότερου και δη βαθμοφόρου στον αδύναμο και κατώτερο ιεραρχικά.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που δημιούργησαν, περιφρουρούν και εκμεταλλεύονται πολιτικά, όλοι αυτοί που μιλούν με μεγάλα λόγια. Που φουντώνουν τον εθνικισμό και τον ρατσισμό για να αποπροσανατολίσουν, που καλούν σε «εθνική ενότητα» για να επιβάλλουν την ταξική πολιτική τους.

Ο Άσαντ σκοτώνει ,η διεθνής κοινότητα...καταγγέλει.Βίντεο-ντοκουμέντο

http://www.onalert.gr


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τον αποτροπιασμό του από τη χρήση βίας από την συριακή κυβέρνηση εναντίον της πόλης Χάμα, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεργαστεί με άλλους για να απομονώσουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ. 



Οι νεκροί από τις επιχειρήσεις του στρατού στη Χάμα σήμερα ξεπέρασαν τους 95, σύμφωνα με συριακές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 



ΗΠΑ: Δημοκρατικοί - Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν σε συμφωνία για την έξοδο από την οικονομική κρίση

http://www.enet.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα ότι οι ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων κατέληξαν σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους και την αποφυγή μια χρεοκοπίας.



"Θέλω να ανακοινώσω ότι οι ηγέτες και των δύο πλευρών επέλεξαν να συμφωνήσουν στην στρατηγική που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ελλείμματος και την αποφυγή της στάσης πληρωμών, επιλογή που εάν δεν γινόταν θα έφερνε καταστροφικά αποτελέσματα για τη οικονομία μας" δήλωσε ο Πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.

Η μεσαία τάξη ξεσηκώνεται για το υψηλό κόστος ζωής

http://www.tanea.gr

Περισσότεροι από 150 χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» Ισραηλινοί βγήκαν χθες στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών και το υψηλό κόστος ζωής. Η μεγαλύτερη διαδήλωση, περίπου 70.000 άνθρωποι, πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ. Οι συγκεντρώσεις, που είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στο Ισραήλ, εδώ και δεκαετίες, αποτέλεσαν το αποκορύφωμα των διαδηλώσεων που γίνονται εδώ και εβδομάδες με αιτήματα την πτώση των τιμών των καταναλωτικών αγαθών και μείωση των ενοικίων, τα οποία με δεδομένη την αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι μεταξύ των υψηλότερων παγκοσμίως. Τα πανό των διαδηλωτών έγραφαν: «Ο λαός θέλει κοινωνική δικαιοσύνη» και «Οταν η κυβέρνηση είναι εναντίον του λαού, ο λαός ξεσηκώνεται εναντίον της κυβέρνησης». Κύριος στόχος των διαδηλωτών είναι η κυβέρνηση Νετανιάχου η οποία περιέκοψε πολλές κρατικές υπηρεσίες και δαπάνες, γι' αυτό και περίπου 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του. Τα ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «τον ξεσηκωμό της μεσαίας τάξης».

Σε θέμα διεθνούς τρομοκρατίας αναγάγει το ζήτημα με τους Ουιγούρους η Κίνα

http://www.enet.gr

Μουσουλμάνους τρομοκράτες εκπαιδευμένους στο Πακιστάν βλέπει η Κίνα πίσω από τα επεισόδια που κόστισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους το Σαββατοκύριακο στην πόλη Κασγκάρ στην επαρχία Ξινγιάνγκ.

Κατά τη χθεσινή επίθεση στην πόλη Κασγκάρ, εννέα ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο και αφού σκότωσαν τον ιδιοκτήτη κι έναν υπάλληλό του, το πυρπόλησαν. Στη συνέχεια βγήκαν στο δρόμο και σκότωσαν άλλους τέσσερις ανθρώπους, μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο πικρός καφές του Δ. Χριστόφια

http://www.enet.gr


Σε τρομερά δύσκολη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η αποδοχή του από την κοινωνία έχει πέσει κάτω από το 30%, -η χαμηλότερη που είχε ποτέ πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από την Πέμπτη, οπότε παραιτήθηκε ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, η χώρα ουσιαστικά παραμένει χωρίς κυβέρνηση.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η οικονομία και η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. αποτελούν τα μεγάλα στοιχήματα του Δημήτρη Χριστόφια.

Στο όριο η σύγκρουση Ερντογάν και Στρατού

http://news.kathimerini.gr

Μετά την προχθεσινή παραίτηση των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων
Ραγδαίες προμηνύονται οι εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Στρατού και κυβέρνησης στην Τουρκία, μετά την παραίτηση, την Παρασκευή, σύσσωμης της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων - και συγκεκριμένα των αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, και των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση, η οποία εκδηλώθηκε λίγες ημέρες πριν από την καθιερωμένη συνεδρίαση του τουρκικού Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, όπου και επρόκειτο να αποφασιστούν οι κρίσεις στο στράτευμα, επιβεβαιώνει ότι το χάσμα μεταξύ του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και των «Στρατηγών» όχι μόνο παραμένει αγεφύρωτο, αλλά ενδεχομένως και να διευρύνεται.

Το τρίτο κύμα της ακροδεξιάς

http://www.enet.gr


Αντίδραση στην υψηλή φορολογία, αμφισβήτηση των κατεστημένων κομμάτων και απέχθεια για την πολυπολιτισμικότητα, είναι το τρίπτυχο ενός «προνοιακού σοβινισμού» στον οποίον βασίστηκε η γέννηση, τη δεκαετία του '80, του «τρίτου κύματος» του ακροδεξιού σκανδιναβικού μοντέλου, σύμφωνα με έρευνα του Παντείου.

Σε ένα τέτοιο κόμμα του τρίτου κύματος της σκανδιναβικής ακροδεξιάς, το νορβηγικό Κόμμα της Προόδου, ήταν οργανωμένος και ο χασάπης της διπλής επίθεσης Αντερς Μπρέιβικ.

«Φοβόμασταν την Αλ Κάιντα, αλλά θέριευε η Ακροδεξιά»

http://www.tovima.gr

Το μακελειό στη Νορβηγία είναι η φυσική συνέπεια της ανόδου του χριστιανικού φονταμενταλισμού στην Ευρώπη
«Φοβόμασταν την Αλ Κάιντα,  αλλά θέριευε η Ακροδεξιά»
Οι «μοναχικοί λύκοι» της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν είναι νέο φαινόμενο, ούτε «μεμονωμένο». Ωστόσο πήραν νέα ώθηση μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και παράλλαξαν τη ρητορική τους ώστε να γίνει πιο εύπεπτη και να χωράει στην επικρατούσα πολιτική σκηνή. Με αφετηρία τον χριστιανικό φονταμενταλισμό, κηρύττουν την ισλαμοφοβία στο όνομα της διατήρησης της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Και με αυτό το μήνυμα εκλέγονται στο ένα εθνικό κοινοβούλιο μετά το άλλο (με πρώτο διδάξαντα τον Γεργκ Χάιντερ που συμμετείχε στην κυβέρνηση της Αυστρίας το 2000). Παράλληλα, τα κηρύγματα του μίσους δίνουν και παίρνουν στη «φασιστόσφαιρα», όπως ονομάζονται τα μπλογκ των νεορατσιστών στο Διαδίκτυο. Η ακροδεξιά τρομοκρατία θέριευε εδώ και δέκα χρόνια, αλλά ελάχιστοι το είχαν πάρει είδηση. Και ένα μακελειό, όπως αυτό που συγκλόνισε τη Νορβηγία πριν από μία εβδομάδα, ήταν απλώς θέμα χρόνου να συμβεί.

Ζαν- Μαρί λε Πεν: «Αφελής» η Νορβηγία

http://www.kathimerini.gr

Ο Ζαν-Μαρί λε Πεν επέκρινε την «αφέλεια» της Νορβηγίας μετά το μακελειό της προηγούμενης εβδομάδας και τη χαρακτήρισε «πιο σοβαρή» από την ίδια την επίθεση.
Ο επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Ζαν-Μαρί λε Πεν πήρε αποστάσεις από την επίσημη θέση του κόμματος σχετικά με το μακελειό της προηγούμενης εβδομάδας στη Νορβηγία δηλώνοντας ότι η «αφέλεια» της νορβηγικής κυβέρνησης είναι «πιο σοβαρή» από τις ίδιες επιθέσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «ατύχημα» .

«Η κατάσταση μου φαίνεται σοβαρή αλλά όχι εξαιτίας αυτού του ατυχήματος από ένα άτομο, το οποίο κατελήφθη από περαστική τρέλα και δολοφόνησε τους συμπολίτες του», δήλωσε ο λε Πεν σε βίντεο το οποίο ανέβασε χθες Παρασκευη στον ιστότοπο του FN.

Αρνητικά τα συμπεράσματα της έκθεσης για την ανοικοδόμηση του Ιράκ

http://www.enet.gr

Κάθε άλλο παρά θετικά είναι τα συμπεράσματα της έκθεσης του γενικού ειδικού Επιθεωρητή για την ανοικοδόμηση στο Ιράκ, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Το Ιράκ παρουσιάζεται λιγότερο ασφαλές απ' ότι πριν ένα χρόνο, ενώ η κατάσταση ασφαλείας έχει χειροτερέψει πέντε μήνες πριν την ολοκλήρωση της απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων.



Τα συμπεράσματα, όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, έρχονται σε αντίθεση με την αισιοδοξία του αμερικανικού στρατού που εκφράζει την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη ικανότητα των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας να περιορίζουν τη βία.

Το παλιό και το νέο σχέδιο Μάρσαλ

http://www.enet.gr


Ανώτεροι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσαν ευθέως ότι ο φόβος του «ντόμινο», οι ανησυχητικές σκέψεις για τη μετάδοση του ιού της ελληνικής «ασθένειας» στο υπόλοιπο σώμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρόσφερε τη χρυσή ευκαιρία για μια «ευνοϊκή αντιμετώπιση» του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας, από την ευρωπαϊκή ηγεσία, με την εκπόνηση ενός «νέου σχεδίου Μάρσαλ».

Στα τέλη της δεκαετίας του '40 ο πρωθυπουργός Θεμιστοκλής Σοφούλης με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζόρτζ Μάρσαλ, ενώ πίσω τους διακρίνεται και ο νεαρός τότε υπουργός της κυβέρνησης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στα τέλη της δεκαετίας του '40 ο πρωθυπουργός Θεμιστοκλής Σοφούλης με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζόρτζ Μάρσαλ, ενώ πίσω τους διακρίνεται και ο νεαρός τότε υπουργός της κυβέρνησης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο κίνδυνος του «ντόμινο» είχε οδηγήσει την αμερικανική ηγεσία να εξαγγείλει το δόγμα Τρούμαν το 1947, που αφορούσε μια μεγάλη οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και που υπήρξε ο προάγγελος του σχεδίου Μάρσαλ προς τη Δυτική Ευρώπη.

Ισραήλ: Κοινωνικές διαμαρτυρίες, συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Νετανιάχου

http://www.kathimerini.gr

Στις χθεσινές διαδηλώσεις εναντίον των απλησίαστων τιμών των κατοικιών και του υψηλού κόστους ζωής έλαβαν μέρος κάπου 100.000 άνθρωποι σε πόλεις σε ολόκληρο το Ισραήλ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εγχώριας αστυνομίας.

Πληροφορίες των ΜΜΕ ανέφεραν ότι στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν ως και 150.000 άνθρωποι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ -όπου σύμφωνα με την αστυνομία στην πλατεία έξω από Μουσείο διαδήλωσαν 70.000 πολίτες.