Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Οι Σοσια-ληστές του ΠΑΣΟΚ, Είναι Δολοφόνοι, Είναι και γελοίοι!


Πραγματικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτό το τσούρμο κουστουμαρισμένων μπράβων των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, των εργολάβων, των ξενοδόχων και των εφοπλιστών που ηγούνται ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος αποδεικνύουν καθημερινά τις σύμφυτες ιδιότητες τους: απληστία, μίσος για τον εργαζόμενο κόσμο και τους αγώνες του, υποκρισία, γελοιότητα. Διεφθαρμένοι, Διαπλεκόμενοι Υπηρέτες των πιο τρελών αντεργατικών επιδιώξεων των πλουσίων.
Μια μέρα μετά το 48ωρο όργιο της βάρβαρης καταστολής και του χημικού πολέμου, των χακί Ματατζήδων ΕΣ-ΕΣ, με το οποίο ο υπουργός ΠΡΟΠΟ θέλησε να εξοντώσει το κίνημα των Αγανακτισμένων και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας, πραγματοποιείται μια μοναδική Φάρσα: Στην Αθήνα που όποιος περπατά τους δρόμους της βλέπει αίματα διαδηλωτών και μπουκώνει από τα δακρυγόνα, πραγματοποιούνται Τριήμερες εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!

Αύξηση των πολεμικών συγκρούσεων τον 20ο αιώνα

http://tvxs.gr


Η συχνότητα των πολέμων ανάμεσα στα κράτη του πλανήτη μας αυξανόταν σταθερά μεταξύ των ετών 1870 - 2001, με μέσο ετήσιο ρυθμό 2%, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Βρετανών και Γερμανών επιστημόνων. Οι ολοένα αυξανόμενες συγκρούσεις τροφοδοτούνται κυρίως από τον πολλαπλασιασμό των νέων συνόρων ανάμεσα στις χώρες, καθώς και από την οικονομική ανάπτυξη που έχει καταστήσει φτηνότερους τους πολέμους.

Τρεις πόλεμοι, 3,7 τρισ. δολάρια


Σοβαρά υποτιμήθηκε στις ΗΠΑ το κόστος των πολέμων που ανέλαβε η χώρα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, το οποίο τώρα εκτιμάται σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια, σε πάνω από 224.000 νεκρούς και σε δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα, το δυσκολότερο των οποίων είναι «αν άξιζε τον κόπο».
Είναι πολλά τα λεφτά... Ομπάμα και η «έξοδος» από το Αφγανιστάν, εν πρώτοις, απαραίτητη (φωτ. Ass. Press)

Δεν κάνουν πίσω οι «Αγανακτισμένοι»

http://www.enet.gr

Ένα «τεράστιο γιατί» εκφράζουν οι «Αγανακτισμένοι» για τα χθεσινά επεισόδια και την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων από την αστυνομία και σε άρθρο τους διαβεβαιώνουν ότι «έχουν χρωστούμενα» να παίρνουν υπογραμμίζοντας ότι το «όνειρο δεν τελείωσε» καλώντας τον κόσμο να μην πτοηθεί και να επιστρέψει στην πλατεία Συντάγματος. Νέο ραντεβού σήμερα στις 18:00 το απόγευμα.

 

Φωνές αντίστασης

http://www.enet.gr


Μαύρο σκούρο γυαλί, μετρημένος στο μπόι, μαγκάκι με τριμμένο παντελόνι και «σταράκια» παπούτσια. Υφάκι πολλών καρδιναλίων, με κομπολογάκι που το γυρόφερνε ενοχλητικά και ματιά καρφωμένη στην απέναντι γωνία με το κιτρινισμένο από μπογιά όχημα της Αστυνομίας.

Καλλιόπη και Αννα

Καλλιόπη και Αννα Δίπλα στον καιόμενο κάδο επί της Νίκης, την ώρα που φαινομενικά δεν υπήρχε λόγος έκρηξης. «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», αγριοφωνάζει, τον πιάνει μια υστερία, ο μόνος που δεν έχει λευκή σκόνη γύρω από τα μάτια που τσούζουν από τα δακρυγόνα.

Ο εφαρμοστικός νόμος των ΜΑΤ χτύπησε το Σύνταγμα




Το τσούξιμο στα μάτια σαν να σου τραβούν τα βλέφαρα πυρωμένα μανταλάκια, ο βήχας, το πνίξιμο κι ένα φρικτό κάψιμο στις καρωτίδες, να νομίζεις ότι σε τρυπούν με βελόνες πλεξίματος.

Οι περισσότεροι άντεξαν και ξαναγύρισαν έξω από τη Βουλή, όπου εισέπραξαν πάλι την... προστασία της αστυνομίας (φωτ.: Σπ. Τσακίρης)

Τη χρήση χημικών από την αστυνομία καταγγέλλει η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία

http://www.enet.gr

Την άμεση διακοπή ρίψης χημικών κατά των πολιτών ζητά η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιομηχανικής Απειλής, επισημαίνοντας ότι «είναι παράλογο μια ουσία που είναι απαγορευμένη κατά εχθρών να χρησιμοποιείται ευρύτατα κατά των πολιτών της δικής μας χώρας».



Και φόρος αίματος

http://www.enet.gr


Πολυτεχνείο 1973: «Σας ομιλεί ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων...». Σύνταγμα 2011: «Σας ομιλεί ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου... Κάνω έκκληση στην Αστυνομία να σταματήσει να ρίχνει χημικά (...)». Η φωνή του καλύπτεται από το διαδοχικό κρότο των χημικών, που πέφτουν καταιγιστικά. «(...) Σταματήστε. Αυτό που κάνετε είναι εγκληματικό», συνεχίζει.

Διαδηλωτές κατεβαίνουν με ερυθρό σταυρό το δρόμο της «Μ. Βρετάννιας»

Διαδηλωτές κατεβαίνουν με ερυθρό σταυρό το δρόμο της «Μ. Βρετάννιας» Το σκηνικό στην πλατεία Συντάγματος και στους δρόμους γύρω απ' αυτήν ομιχλώδες, ασφυκτικό, στραγγαλιστικό· Με το μετρό να έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων από τα χημικά που πετούσαν σωρηδόν στις εισόδους του οι «προστάτες του Πολίτη» -παρ' ότι γνώριζαν ότι το ιατρείο του Ερυθρού Σταυρού που έχει στηθεί εκεί ήταν το μοναδικό που μπορούσε να παράσχει ιατρική βοήθεια στους τραυματίες- και τη νομικό από την ομάδα βοήθειας να ομολογεί δημόσια: «Ημουν μέσα στο Πολυτεχνείο... Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί».

Ντοκουμέντο: ΜΑΤ φυγαδεύουν κουκουλοφόρους στο προαύλιο της Βουλής!

http://www.enet.gr

Πλήθος από περιστατικά βίας κατά διαδηλωτών έχουν καταγραφεί σε βίντεο κι έχουν ανέβει στο YouTube και σε άλλα κανάλια. Σε μερικά εμφανίζονται άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν διαδηλωτές και να κάνουν βίαιες προσαγωγές. Σε κάποια άλλα να ρίχνουν δακρυγόνα μέσα στην είσοδο του μετρό, στο Σύνταγμα, να φυγαδεύουν «κουκουλοφόρους» με σιδερόβεργες ακόμη και μέσα στο προαύλιο της Βουλής των Ελλήνων. Εικόνες που αποδεικνύουν αυτό που ήταν ήδη γνωστό εδώ και καιρό: η αστυνομία καλύπτει αλλά και συνεργάζεται με κουκουλοφόρους προβοκάτορες.



Μανιφέστο υπέρ των «Αγανακτισμένων»

http://www.tanea.gr

Μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της ισπανικής διανόησης έχουν από χθες στο πλευρό τους οι ισπανοί «Αγανακτισμένοι». Το μανιφέστο που τιτλοφορείται «Una ilusion compartida» («Μια μοιρασμένη ψευδαίσθηση») υπογράφουν μεταξύ άλλων ο βραβευμένος σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο διευθυντής της «Monde Diplomatique» Ιγκνάσιο Ραμονέ και ο διάσημος δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν. «Την ώρα που οι αγορές επιβάλλουν την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, μια σοσιαλιστική κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να φανταστεί μια άλλη λύση», αναφέρουν. Κείμενα υπέρ των «Αγανακτισμένων» έχουν υπογράψει στο παρελθόν η ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ και η δισεκατομμυριούχος Ροζαλία Μέρα.

Η Γαλλία άρχισε τις ρίψεις όπλων προς τους λίβυους αντάρτες

http://www.tanea.gr

Η Γαλλία παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι άρχισε τις παραδόσεις όπλων στους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης ενώ η Βρετανία διαφωνεί και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γαλλική πρακτική.

Οι παραδόσεις όπλων από τη Γαλλία στις λιβυκές αντικαθεστωτικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διαβεβαίωσε χθες ο γάλλος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ζεράρ Αρό.

Πακιστάν: «Πόρτα» στις ΗΠΑ για χρήση βάσης για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών

http://www.tvxs.gr

Ακόμα ένα σημείο προστίθεται στις επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν, μετά την απόφαση της δεύτερης χώρας να απαγορεύσει από εδώ και στο εξής τη χρήση της αεροπορικής βάσης στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πακιστάν για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον ενόπλων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Financial Times», ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας 'Αχμεντ Μουχτάρ δήλωσε ότι το Πακιστάν έδωσε τέλος στις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών από τη βάση Σάμσι στην επαρχία Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
«Καμία αμερικανική πτήση δεν πραγματοποιείται πλέον από τη βάση Σάμσι. Εάν πρέπει να γίνουν πτήσεις από τη συγκεκριμένη βάση, αυτές θα είναι πακιστανικές» τόνισε ο Μουχτάρ στην εφημερίδα.

Η μεσαία τάξη προηγείται... από τα ελλείμματα

http://www.ethnos.gr

Κίνδυνος... χρεοκοπίας των ΗΠΑ στις 2 Αυγούστου, αν δεν υπάρξει έως τότε συμφωνία με τους Ρεπουμπλικάνους. Το ΔΝΤ προειδοποίησε πως κάτι τέτοιο θα προκαλούσε παγκόσμιο σοκ


O Μπαράκ Ομπάμα επιμένει στις φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη της Αμερικής και στην κατάργηση αντίστοιχων προνομίων για τους πλούσιους, παρά τον υπαρκτό κίνδυνο... χρεοκοπίας των ΗΠΑ στις 2 Αυγούστου
O Μπαράκ Ομπάμα επιμένει στις φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη της Αμερικής και στην κατάργηση αντίστοιχων προνομίων για τους πλούσιους, παρά τον υπαρκτό κίνδυνο... χρεοκοπίας των ΗΠΑ στις 2 Αυγούστου

Ράσμουσεν: «Το ΝΑΤΟ είναι ανοιχτό προς τα κράτη της ΝΑ Ευρώπης»

http://www.kathimerini.gr

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ανοιχτή προς όλα τα κράτη της Nοτιανατολικής Ευρώπης τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν μετά από συνάντηση με την ηγεσία του Μαυροβουνίου στη Μπούντβα.

«Το μήνυμά προς τους λαούς των δυτικών Βαλκανίων είναι ότι επιθυμούμε να τους δούμε να εντάσσονται στη βορειοατλαντική οικογένεια. Είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στην προαγωγή της ειρήνης και της σταθερότητας», υπογράμμισε ο κ. Ράσμουσεν.