Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων» την Κυριακή

http://www.tanea.gr

Τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» σε όλη την Ευρώπη απευθύνουν κάλεσμα για νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής, 5 Ιουνίου. Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας οργανώνονται και πάλι στις κεντρικές πλατείες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Αγριο µπλόκο τη νύχτα στη Βουλή

http://www.tanea.gr

Στις 10.30 έξω από το Κοινοβούλιο στήθηκε αστυνοµική επιχείρηση για να αποµακρυνθούν οι διαδηλωτές από τις εισόδους της Βουλής και στη συνέχεια για να εξασφαλισθεί η ασφαλής αποχώρηση των βουλευτών.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

www.enet.gr


Στα ύψη η έμμεση φορολογία. Εισοδηματικά κριτήρια και στα προνοιακά επιδόματα
Ξένος Τύπος και Γερμανία προαναγγέλλουν νέο δάνειο με νέο Μνημόνιο.
ΣΚΛΗΡΑ φορολογικά μέτρα ανακοινώνουν κυβέρνηση και τρόικα για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, στοχεύοντας στη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ.
«Φέτος χρειαζόμαστε περισσότερα έσοδα» έλεγε χαρακτηριστικά χθες αρμόδιος παράγων του υπουργείου, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής των φόρων, που θα ακολουθηθεί και φέτος.
Την ίδια ώρα διαψεύδεται η μείωση του ΦΠΑ για το τρέχον έτος.
Ερχονται: μείωση αφορολόγητου ορίου, ειδικός φόρος κατανάλωσης σε αναψυκτικά και φυσικό αέριο, αύξηση τελών κυκλοφορίας οχημάτων, μετάταξη προϊόντων στο βασικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, κατάργηση ή περικοπή εκατοντάδων φοροαπαλλαγών, εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αύξηση φόρων σε σκάφη, πισίνες, πολυτελή οχήματα και ακριβά ακίνητα.Στο στόχαστρο βρίσκονται και τα επιδόματα.
Απόλυτη συμφωνία έχει επέλθει και στο πακέτο των αποκρατικοποιήσεων, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει: «Θα συνεχίσουμε με οποιοδήποτε κόστος».

Τουρκικά παιχνίδια µε τους µετανάστες

http://www.tanea.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Στελέχη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα σε συνοµιλίες τους µε αµερικανούς αξιωµατούχους υποστήριζαν πως η χώρα τους σκοπεύει να χτίσει νέα κέντρα υποδοχής αλλά δεν έχει τόσους πόρους όσους η Ελλάδα και ότι αυτοί  οι προβληµατισµοί δεν αφορούν µόνο τη Σµύρνη αλλά κάθε λιµάνι που θα µπορούσε να παίξει τον ρόλο σηµείου επανεισδοχής. Στη φωτογραφία λαθροµετανάστες που κρατούνται στο Τµήµα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου στον Εβρο
Σύµφωνα µε αµερικανικά διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks, η Τουρκία δεν δεχόταν από την Ελλάδα την επιστροφή παράνομων µεταναστών µέσω Σμύρνης, επειδή είναι «τουριστική περιοχή».

Ατιμώρητοι οι φόνοι δημοσιογράφων

http://www.enet.gr

Περισσότεροι από 251 δημοσιογράφοι σε 13 χώρες σκοτώθηκαν την τελευταία δεκαετία χωρίς οι δράστες να τιμωρηθούν, αναφέρει σε έκθεσή της η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ), η οποία δημοσιοποίησε τον «Δείκτη Ατιμωρησίας» που κατήρτισε.



«Να χωρίσουμε Κοσσυφοπέδιο και Βοσνία»


http://www.ethnos.gr

Διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου μεταξύ της Αλβανίας και της Σερβίας, όπως επίσης και της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης με την προσάρτηση της εκεί σερβικής δημοκρατίας, πρότεινε ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάτσιτς


«Η υπεράσπιση του Κοσόβου μέσω πολέμου δεν ήταν επιτυχής», παραδέχθηκε ο σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάτσιτς και εκτίμησε ότι πρέπει να επιτευχθεί διαχωρισμός «προτού να είναι πολύ αργά».

ΝΑΤΟ και Ρωσία σε κοινή άσκηση κατά της τρομοκρατίας

http://www.enet.gr

Κοινή αντιτρομοκρατική άσκηση με την ονομασία «Άγρυπνοι Ουρανοί 2011», θα πραγματοποιήσουν στις 7 και 8 Ιουνίου ΝΑΤΟ και Ρωσία, με στόχο την πρόληψη επιθέσεων σαν εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία θα συμμετέχει με μαχητικά αεροσκάφη, ενώ η άσκηση θα λάβει χώρα πάνω από την Πολωνία και τη Μαύρη Θάλασσα.



Καµπανάκι για τα κινητά

http://www.tanea.gr

Τα κινητά µπαίνουν και πάλι  στο στόχαστρο των ειδικών
«Πιθανώς καρκινογόνα» χαρακτηρίζει για πρώτη φορά τα κινητά τηλέφωνα ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας. Σε αυτό το συµπέρασµα κατέληξαν οι ειδικοί του Οργανισµού έπειτα από ενδελεχή µελέτη δεκάδων ερευνών που έχουν πραγµατοποιηθεί για το επίµαχο ζήτηµα.

Παράνομες οι μυστικές φυλακές της CIA στην Πολωνία. Mε βασανιστήρια η CIA αποδίδει και δικαιοσύνη!


Οι φυλακές της CIA στην Πολωνία παραβίαζαν τη διεθνή νομοθεσία και το πολωνικό Σύνταγμα, σύμφωνα με ειδικούς στο διεθνές δίκαιο, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Gazeta Wyborcza επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Η CIA κρατούσε ύποπτους για τρομοκρατία σε μια στρατιωτική βάση στο Στάρε Κιέικουτι, στη βορειοανατολική Πολωνία, από το 2002 μέχρι το 2005, είχαν αναφέρει Πολωνοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Κρίσιμες ώρες για τα ναυπηγεία

http://news.kathimerini.gr

Η εξαιρετικά δυσμενής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει για άλλη μια φορά ο ναυπηγικός τομέας διαπιστώθηκε χθες στην υπό τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, σύσκεψη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Επικρατείας, κ. Χάρη Παμπούκη, Θαλασσίων Υποθέσεων, κ. Γιάννη Διαμαντίδη και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη.

«Το Σύνταγµα είναι πια το σπίτι µας»

http://www.tanea.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΣ , gpapadopoulos@dolnet.gr

ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ   «Είναι ελπιδοφόρο ότι ο κόσµος  βγήκε από τα σπίτια και τη µοναξιά  του. Είµαι όλες τις ηµέρες εδώ και  βλέπω ακόµα ότι η κατάσταση  είναι χαοτική και οι στόχοι δεν  έχουν ξεκαθαριστεί. Ελπίζω  όλη αυτή η κινητοποίηση να  µορφοποιηθεί σε πρόταση»
Εξι βραδιές πριν, όταν διαλύθηκε το πλήθος των διαδηλωτών µπροστά από τη Βουλή, ο 36χρονος Γρηγόρης έγειρε να κοιµηθεί νιώθοντας αµήχανα στην Πλατεία Συντάγµατος. ∆ίπλα του είχε ξεµείνει ελάχιστος κόσµος. Ηταν η πρώτη τους νύχτα εκείνη. Χωρίς πολλά εφόδια. Μονάχα ένα ράντζο. Είχαν ένα κουρελιασµένο καραβόπανο για τέντα και µερικούς υπνόσακους. Χθες, στα ίδια παρτέρια, ξύπνησε ένα µικρό χωριό.

Οι τιμές τροφίμων θα διπλασιαστούν μέχρι το 2030 προειδοποιεί η Oxfam

http://www.enet.gr

Οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής θα διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, αν οι ηγέτες του κόσμου δεν λάβουν δράση για μεταρρύθμιση του παγκόσμιου επισιτιστικού συστήματος, προειδοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam.

 

Αμφίβολη η αθλητική «κληρονομιά» των Ολυμπιακών Αγώνων

http://portal.kathimerini.gr

«Φούσκα» αποτελεί για τη διεύρυνση της συμμετοχής ανθρώπων στον αθλητισμό η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με έρευνα που βασίστηκε στους αγώνες του 2004.



Εκεχειρία πρότεινε ο Καντάφι

http://www.tanea.gr

Αρνητική ήταν η απάντηση τόσο των αντικαθεστωτικών όσο και του ΝΑΤΟ στην πρόταση Καντάφι για εκεχειρία που γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίπολη και είχε πολύωρη συνομιλία με το λίβυο συνταγματάρχη, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 41 χρόνια.

Αυτοµολούν και οι στρατηγοί

http://www.tanea.gr
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ

Ο στρατηγός Ουν Αλί  Ουν είναι ένας από τους  ανώτατους αξιωµατικούς  που εγκατέλειψαν τον  στρατό του Καντάφι
Οκτώ λίβυοι στρατιωτικοί – πέντε στρατηγοί, δύο συνταγµατάρχες και ένας ταγµατάρχης – εµφανίστηκαν χθες στη Ρώµη, σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση, δηλώνοντας πως είναι µέρος µιας οµάδας έως και 120 αξιωµατικών και στρατιωτών που εγκατέλειψαν τον Καντάφι και τη Λιβύη τιςτελευταίες ηµέρες µη αντέχοντας άλλο τις κυβερνητικές τακτικές, τους φόνους αµάχων και τις βιαιότητες εναντίον γυναικών.

Υεμένη: Έσπασε η εκεχειρία, πιθανός ο εμφύλιος

http://www.enet.gr

Περισσότεροι από 50 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ταΐζ. Από πυρά της αστυνομίας σκοτώθηκαν σήμερα τουλάχιστον πέντε πολίτες Η χώρα βρίσκεται πλέον πιο κοντά στον εμφύλιο πόλεμο, έπειτα και από τον τερματισμό της εκεχειρίας μεταξύ των αρχών ασφαλείας που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ και των υποστηρικτών του αρχηγού της ισχυρής φυλής Χάσεντ, Σάντεκ αλ Άχμαρ.



Νέες επιθέσεις εναντίον των αντιφρονούντων στη Συρία

http://www.enet.gr

Σύριοι αντικαθεστωτικοί ανέφεραν σήμερα ότι ο στρατός που πρόσκειται στο καθεστώς του Ασάντ βομβάρδισε την πόλη Ράσταν με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Συντονισμού της Συρίας, η οποία βοηθά στην οργάνωση των διαδηλώσεων στη χώρα, ανέφερε ότι ισχυρές δυνάμεις του πυροβολικού και δυνάμεις ασφαλείας κάνουν χρήση αυτόματων όπλων και βομβαρδίζουν την πόλη Ράσταν.

Η πόλη βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Χομς η οποία είναι σε στρατιωτικό κλοιό από την Κυριακή.

Δυναμώνουν οι φωνές αμφισβήτησης κατά πυρηνικής ενέργειας και στη Γαλλία

http://www.enet.gr


Η απόφαση της Γερμανίας, να κλείσει μέχρι το 2022 τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αναβίωσε στη Γαλλία τις αντιπαραθέσεις για τους κινδύνους και τα οικονομικά πλεονεκτήματα της πυρηνικής ενέργειας.

Η γ.γ. της «Ευρώπης Οικολογία - Πράσινοι» Σεσίλ Ντιφλό (πήρε για τρίτη φορά το χρίσμα με 50,6% έναντι 20,3% του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ) και η υποψήφια για τις προκριματικές εκλογές των Οικολόγων Εύα Ζολί χαιρέτισαν την «πολιτική βούληση» της Γερμανίας να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2022.

Ο γγ του ΝΑΤΟ κάλεσε τη Σερβία να ενταχθεί στο Σύμφωνο

http://www.kathimerini.gr

Τη σημαντικότερη, μάλλον, δήλωση του στο έδαφος της Βουλγαρίας ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ την έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Γκεόργκι Παρβάνοφ σήμερα στη Σόφια.

Ο κ. Άντερς Φο Ράσμουσεν απηύθυνε μήνυμα στο Βελιγράδι να ενταχτεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) «όπου είναι το μέλλον της Σερβίας», κατά τα λόγια του ΓΓ του ΝΑΤΟ. Κάλεσε επίσης τους Σέρβους «να μην υποφέρουν εξαιτίας των λαθών του παρελθόντος».

Επίθεση σε ιταλική βάση του ΝΑΤΟ

http://news.kathimerini.gr

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν χθες, στην πόλη Χεράτ του Αφγανιστάν
AFP, A.P., Reuters

ΚΑΜΠΟΥΛ. Στον απόηχο της επίσημης συγγνώμης του ΝΑΤΟ για τον θάνατο «εννέα αμάχων» στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής το Σάββατο στην επαρχία Χελμάντ, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν χθες, ανάμεσά τους πέντε Ιταλοί στρατιώτες, από δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη Χεράτ, η μία από τις οποίες στην υπό ιταλική διοίκηση έδρα πολιτικοστρατιωτικής ομάδας του ΝΑΤΟ.

Εμπρησμός σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων στην Καλλιθέα

http://www.enet.gr

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων επί της οδού Αριστείδου στην Καλλιθέα.

Άγνωστοι έσπασαν το τζάμι και έριξαν εύφλεκτο υγρό, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά. Στο χώρο διαμένουν και άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα τη στιγμή της επίθεσης και ξύπνησαν από το θόρυβο, κατορθώνοντας να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τη φωτιά.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Γάζα: Αποφασισμένος για σπάσιμο του ισραηλινού αποκλεισμού ο διεθνής στολίσκος βοήθειας

http://www.kathimerini.gr

Οι διοργανωτές της μετάβασης του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας επαναβεβαίωσαν στην Κωνσταντινούπολη ότι είναι αποφασισμένοι να σπάσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Γάζα, παρά το άνοιγμα του μεθοριακού περάσματος ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας.

«Χαιρετίζουμε με όλη μας την καρδιά την απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης να λειτουργεί με τρόπο μόνιμο το πέρασμα της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας αλλά ο παράνομος αποκλεισμός του Ισραήλ παραμένει σε ισχύ» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Πισσίας, συνδιοργανωτής του στολίσκου.

Τα συµφέροντα των εφοπλιστών και οι κυρώσεις στο Ιράν

http://www.tanea.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

«Οι έλληνες πλοιοκτήτες,  οι οποίοι ελέγχουν τον  µεγαλύτερο εµπορικό στόλο  στον κόσµο και ένα σηµαντικό  µερίδιο του ΑΕΠ της Ελλάδας,  έχουν πολλές συµφωνίες µε  τους Ιρανούς» επεσήµαιναν  σε τηλεγραφήµατά τους  αµερικανοί αξιωµατούχοι
H Ελλάδα το 2008 δεχόταν πιέσεις για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά του Ιράν, που θα έπλητταν «τα οικονομικά συµφέροντα των ελλήνων πλοιοκτητών, οι οποίοι έχουν σηµαντικές σχέσεις µε τους Ιρανούς », σύµφωνα µε αµερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks.

Οι ταραχές χτύπησαν καµπανάκι στο Πεκίνο

Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο ζήτησε χθες να ενισχυθεί ο έλεγχος επί της κοινωνίας, στη διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπή του Κινεζικού Κοµµουνιστικού Κόµµατος που πραγµατοποιήθηκε µετά τις µεγάλες διαδηλώσεις στην Εσωτερική Μογγολία και µια τριπλή βοµβιστική επίθεση την περασµένη εβδοµάδα από έναν απελπισµένο άνεργο.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ


ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΓΡΙΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΜΟΝΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ…

Απόφαση βόμβα της Επιτροπής Ανταγωνισμού χαρακτηρίστηκε από στρατιωτικούς αναλυτές η απαγόρευση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να αναλάβουν οποιοδήποτε πρόγραμμα ναυπήγησης και επισκευής σκαφών, στρατιωτικών και πολιτικών πλην των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, ανατρέποντας το σύνολο της συνθήκης ανάληψης του ελέγχου τους από τον Ισκαντάρ Σάφα και αφήνοντας στον αέρα 1300 εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που βασίστηκε στην παλαιότερη απόφασή της για επιβολή προστίμου 220 εκατ. ευρώ (μαζί με τους τόκους προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ) για παράβαση των όρων του ανταγωνισμού από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία τότε βρίσκονταν υπό γερμανικό έλεγχο, ανατρέπει ολόκληρο τον κυβερνητικό σχεδιασμό και το σκεπτικό μεταβίβασης των ΕΝΑΕ στον Ισκαντάρ Σάφα που βασίστηκε στα εξής: