Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ!!!

Μόνο συγχαρητήρια και κοινωνική αναγνώριση αξίζει να αποδοθούν στη δημόσια τοποθέτηση του Υποναυάρχου ε.α. Ντουνιαδάκη, ο οποίος με παρρησία και υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης καταδίκασε τα συνθήματα εθνικιστικού και αλυτρωτικού περιεχομένου που ελέχθησαν από τους σπουδαστές της ΣΣΑΣ που παρέλασαν στη Θεσσαλονίκη.  

Πρόκειται για πρωτοβουλία που από θέση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της διατήρησης φιλικών-ειρηνικών σχέσεων με τους γειτονικούς λαούς, σε αρμονία με το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Στρατιωτικό Κανονισμό, στηλίτευσε τις εθνικιστικές κραυγές και ουσιαστικά καταδίκασε την ακραία προπαγάνδα κάθε μορφής που ασκείται στις Στρατιωτικές Σχολές.  Εξάλλου, δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την παρέλαση τμημάτων των Ειδικών Δυνάμεων στη Αθήνα, όπου τα εμετικά συνθήματα εθνικιστικού μίσους που βροντοφωνάχτηκαν  από τα τμήματα αυτά σε ανοικτή συνεργασία με φασιστικές συμμορίες, ντρόπιασαν το λαό μας.
Θα περίμενε επομένως κανείς την παρέμβαση του ΓΕΣ, του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τη δημόσια καταδίκη των απαράδεκτων και επικίνδυνων αυτών ενεργειών από τα ΜΜΕ, τις πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις.  Σίγουρα όμως θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση των Συνδικαλιστικών οργανώσεων των ενεργεία και Απόστρατων Αξιωματικών, του ΣΥΣΜΕΔ και της ΑΝΕΑΕΔ.
Αντί για αυτό όμως, σιωπή. Που διαδέχτηκε η αμηχανία μπροστά στην υπεύθυνη στάση του υποναυάρχου Ντουνιαδάκη, για να τη ακολουθήσει σταδιακά η χλεύη και η καταγγελία τελικά της πρωτοβουλίας του δημοκρατικά ευαίσθητου απόστρατου. Κινήσεις που συγκαλύπτουν την παρανομία, συμπλέουν με τον εθνικιστικό παροξυσμό και αποκαλύπτουν τον συντηρητικό και αντιδραστικό χαρακτήρα των Ενώσεων Αποστράτων που καθοδηγεί η ΝΔ, συμπλέει το ΛΑΟΣ και συνευρίσκεται η Χρυσή Αυγή! 
Παρουσιάζουμε τις δηλώσεις Αποστράτων για το θέμα που αποκαλύπτουν το κλίμα και τις πολιτικές θέσεις που κυριαρχούν στις Ενώσεις Αποστράτων και στην ΑΝΕΑΕΔ. Έχει σημασία ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι στις 21 Νοεμβρίου παρουσιάζεται σε ξενοδοχείο της Αθήνας ο “Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας”, το κόμμα των Αποστράτων. Ένα κόμμα που με τις γνωστές θέσεις των ΝΔ-ΛΑΟΣ υπεραμύνεται του ΕΥΡΩ, των Μνημονίων και της Δανειακής Σύμβασης. Αλήθεια, τι χρειάζεται αυτό το Κόμμα στους Αξιωματικούς, όταν υπερασπίζει τις πολιτικές αποφάσεις που επιβάλλουν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, που δημιουργούν τόσα αδιέξοδα στους ίδιους και στις οικογένειες τους; Μήπως αποτελεί ένα κόμμα ενσωμάτωσης των Αξιωματικών και των Απόστρατων στις κυρίαρχες επιλογές, αφοπλίζοντας την οργή και αγανάκτηση τους, κάνοντας τους να κραυγάζουν εθνικιστικά επιστρέφοντας στο μαντρί της αστικής πολιτικής που φυλάνε ως μαντρόσκυλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ;
Στην ιστοσελίδα που έχουν δημιουργήσει τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος αναφέρουν ότι “το νέο κόμμα ιδρύεται υπό τις παρούσες δύσκολες, για την Πατρίδα μας, συνθήκες οι οποίες χαρακτηρίζουν το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου. Η νέα όμως αυτή πολιτική δύναμη που δημιουργείται και εμφανίζεται στον πολιτικό βίο της Χώρας μας,  με την ενθουσιώδη υποστήριξη των φίλων μας από όλη την Ελλάδα, θα αποτελέσει την ελπίδα για την ανόρθωση του  εθνικού φρονήματος και της αυτοπεποίθησης του Λαού”. Το νέο κόμμα τοποθετήθηκε και για τις δραματικές εξελίξεις που βιώνουμε όλοι. Η θέση του είναι το εθνικό διακύβευμα είναι ένα, όπως λέει: «Και αυτό δεν είναι άλλο από την παραμονή ή όχι της χώρας στο ΕΥΡΩ». Διακυβεύεται μια κατάκτηση, για την οποία υποβλήθηκε σε θυσίες ο Ελληνικός λαός,  από τις ερασιτεχνικές ή μη πολιτικές κινήσεις, του πλέον αδύναμου  ηγέτη  που έχει γνωρίσει μεταπολιτευτικά η χώρα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Δυστυχώς  ο Ελληνικός Λαός, στην πλέον δύσκολη οικονομικά, ηθικά και κοινωνικά συγκυρία που ζει εδώ και εξήντα χρόνια, έχει την ατυχία να διαθέτει μια ακατάλληλη ηγεσία, η οποία, έχοντας καταρρακώσει την αξιοπρέπεια και το ηθικό του, αδυνατεί να τον οδηγήσει με ασφάλεια έξω από την κρίση, την οποία η ίδια δημιούργησε. Καλούμε τον πρωθυπουργό, να αποσυρθεί άμεσα, ορίζοντας μεταβατική κυβέρνηση αποτελούμενη από κοινά αποδεκτά μη πολιτικά πρόσωπα στα καίρια υπουργεία, με άμεση προτεραιότητα στα υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, μοναδικό σκοπό την υπογραφή της αναγκαστικής σύμβασης πλην των όρων που άπτονται της εκχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων  και τη διεξαγωγή αμέσως μετά Εθνικών εκλογών. Είναι η τελευταία ευκαιρία του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης του, να φανούν χρήσιμοι στον Ελληνικό Λαό”.
Ας δώσουμε όμως το λόγο στα μέλη της ΑΝΕΑΕΔ.
Γιάννης Κονδύλης, απόστρατος Σ.Ξ.: Βλέποντας το βίντεο συγκινήθηκα …. Συγκινήθηκα επειδή είμαι ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.
Συγκινήθηκα επειδή υπηρέτησα στη ΣΣΑΣ ως Διμοιρίτης και Δκτης Λόχου. Συγκινήθηκα επειδή μικρό παιδί ήμουν στην Κύπρο το 1974 και ο πατέρας μου πολέμησε εκεί. Συγκινήθηκα επειδή και η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία είναι Ελληνική. Οι επίσημες θέσεις του ΥΠΕΞ δεν με αφορούν … μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον και είναι έτσι διαμορφωμένες ακριβώς επειδή είναι “επίσημες” και δεν θα μας συμφέρει πολιτικά (ίσως) να είναι διαφορετικές.  Έχει δίκιο σε ένα σημείο ο κ. Ντουνιαδάκης στο “Αυτού του είδους τα «πιστεύω» έρχονται από πολλά χρόνια ” … και πράγματι έτσι είναι : η Ελληνικότητα και της Μακεδονίας και της Κύπρου έρχονται από τα βάθη της ιστορίας ………
Μιχάλης Ρέππας: Θα συμφωνήσω με το πνεύμα του κειμένου του Γιάννη Κονδύλη, διότι εάν διαφωνήσω και υιοθετήσω άλλη άποψη, τότε θα πρέπει να διαγράψω πολύ ιδρώτα και ιδανικά που δομήθηκαν τόσο στα 4 χρόνια της ΣΣΕ όσο και στα 26 χρόνια στο ΣΞ. Τα κείμενα του ΥΠΕΞ κάθε φορά είναι διαφορετικά για τα Εθνικά θέματα (αυτό είναι το πρόβλημα) ανάλογα με τα πολιτικά δεδομένα της εποχής. Η Κύπρος είναι χώρα της ΕΕ, με την οποία η Ελλάδα έχει ενιαίο αμυντικό δόγμα εάν θυμάμαι καλά. Τα Σκόπια είναι μια καινούργια Βαλκανική χώρα που προσπαθώντας να διαμορφώσει δικής της Ιστορία στην μετά Τίτο εποχή, έχει βρει την “καραμέλα” της Μακεδονίας και του Μ. Αλέξανδρου για “εσωτερική κατανάλωση”. Εμείς γιατί πάντα πρέπει να ρίχνουμε “νερό στο μύλο τους”; Εξυπηρετούμε έτσι καλύτερα τα Εθνικά μας θέματα?
Χρυσοχοίδης Γ: Όταν ήμουν στην Κύπρο και έλεγα “εμείς οι Έλληνες…” με διόρθωναν οι Κύπριοι: “εσείς οι Ελλαδίτες, Έλληνες είμαστε όλοι…”. Όσο για την Μακεδονία δεν θα σχολιάσω βέβαια τα αυτονόητα
Ελευθέριος Παναγιωτίδης: Σε εποχές δύσκολες για όλους και για όλα ΓΙΑΤΙ δίνουμε τροφή για σχόλια που όμως φωτογραφίζουν την ΑΝΕΑΕΔ; (Σχόλ.onalert). Οι θέσεις του ΥΠΕΞ είναι πολιτικές. Εμείς ακούμε τους κτύπους της καρδιάς μας. Αυτή κτυπά σε άλλη συχνότητα απ’ αυτήν του ΥΠΕΞ. Ένας Μακεδών από την Κρήτη.
Χρήστος Βενέτης: Καλό και θεμιτό είναι να φιλοξενούνται και άρθρα μελών πάντα όμως υπό την έγκριση του Διοικ. συμβουλίου για να αποφεύγονται περιπτώσεις όπως αυτή με το άρθρο του κ. Ντουνιαδάκη. Δεν θα σχολιάσω το επίμαχο άρθρο, άλλωστε η καταφανής κριτική φίλων και μελών καταδεικνύει το άκαιρον και προβληματικό ως προς την ερμηνεία της τοποθέτησης του αρθρογράφου.
Γιάννης Ντουνιαδάκης μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ: Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κραυγή «… η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» (1΄.05) αναφέρεται στο ελληνικό τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας. Εφόσον είναι έτσι … καμιά αντίρρηση και προφανώς είναι ελληνική. Όταν ακούγεται όμως «… η Κύπρος είναι ελληνική» τι εννοείται;; Υπάρχει τμήμα της Κυπριακής δημοκρατίας που ανήκει στην υπόσταση του ελληνικού κράτους;; Βέβαια όχι! Πως λοιπόν συνδυάζονται οι δυο περιπτώσεις «Κύπρος» και «Μακεδονία» στην κραυγή; Στη μια αναφέρεται σε ξένο κράτος και στην άλλη σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας και αποκαλεί αμφότερες «ελληνικές»; Επομένως η κραυγή αφού θεωρεί την «Κύπρο ελληνική» προφανώς δεν αρκείται και στο ελληνικό μόνο τμήμα της Μακεδονίας. Όμως είναι άλλο τα ιστορικά δεδομένα, είναι άλλο η εθνική καταγωγή των πληθυσμών και εντελώς άλλο η ελληνικότητα ως κρατική υπόσταση. Όπως είναι άλλο θέμα επίσης οι αλυτρωτικές θέσεις των Σκοπίων και οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της κυριαρχίας της χώρας και της Κύπρου που έχομε όλοι πατριωτικό καθήκον να αντιπαλεύομε, καθώς και κάθε ενδοτική πολιτική της χώρας διαχρονικά!
Στράτος Ουζούνογλου Ταξίαρχος ε.α.: Τις απόψεις του αρθρογράφου δεν θα τις σχολιάσω, επειδή ο καθένας μας έχει δικαίωμα στη δική του οπτική θεώρησης των πραγμάτων. Αυτό που με προβληματίζει έντονα είναι η σκοπιμότητα δημοσιοποίησης τέτοιων προσωπικών θέσεων για τόσο ευαίσθητα θέματα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, κατά την οποία: 1. Εορτάζεται η Εθνική μας Επέτειος με την εθνική μας υπερηφάνεια καταπληγωμένη και το λαό μας να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του πρώτα απ’ όλα ψυχικά. Όταν η Πατρίδα μας ξεπουλιέται και ο λαός μας διεκδικεί τη χαμένη του αξιοπρέπεια, ο αρθρογράφος ενοχλείται από κάποιες “αλυτρωτικές” (κατά την άποψή του) εκδηλώσεις; Αυτό είναι ή όχι ΠΡΟΚΛΗΣΗ, τελείως ανάρμοστη με το ήθος που καλλιεργεί η ΑΝΕΑΕΔ και με τη μέχρι σήμερα δράση της ; Που είναι το όριο της δημοκρατικά ελεύθερης έκφρασης των απόψεων του καθενός μας ;
Ι.Γ.ΙΩΑΝΝΟΥ: Η άρνηση του Μεταξά να επιτρέψει την είσοδο των Ιταλών στην Ελλάδα ήταν εναρμονισμένη σαφώς με τα Εθνικά μας Συμφέροντα, κάτι που σίγουρα δεν το εκφράζουν: «η Κύπρος είναι μακριά» του Κ.Καραμανλή, το «δεν παραχωρούμε τίποτα και δεν διεκδικούμε τίποτα» του Α.Παπανδρέου και το αλήστου μνήμης «ευχαριστώ τους αμερικανούς» του Κ.Σημίτη. Βεβαίως και η διπλωματία του ζεμπέκικου του Γ.Α.Π μόνον τα Εθνικά μας Συμφέροντα δεν εξασφαλίζει. Ας αφήσουμε λοιπόν κάποια video να σημάνουν επίθεση από τη συνεχή άμυνα που μας έχει επιβάλλει η ηττοπαθής γραμμή του διαχρονικού ΥΠΕΞ. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι οι τσολιάδες αμύνονται επιτιθέμενοι με την κραυγή ΑΕΡΑ. Και κάτι γνωστό σε όλους μας, οι συντηρητικοί παίκτες του πόκερ είναι πάντα χαμένοι, χάνοντας τα λεφτά τους λίγα (φυματικά).Κατά μια εκτίμηση η Τουρκία( και όχι μόνο )θα μας επιβάλει την θέληση της σε βάθος χρόνου χωρίς να χάσει ούτε ένα στρατιώτη με την στα όρια της εθνικής μειοδοσίας κινουμένη Εξωτερική Πολιτική των 37 τελευταίων ετών.
ΟΛΥΜΠΙΑ ΙΩΣΗΦ: Συγχαρητήρια από καρδιάς στον αξιότιμο κύριο Στράτο Ουζούνογλου Ταξίαρχο ε.α. , για την τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη απάντησή του στο επαίσχυντο – κατά τη γνώμη μου – άρθρο , καθώς επίσης και για το λόγο του . Όσο για τον Ντουνιαδάκη, λυπάμαι πραγματικά που τέτοιοι άνθρωποι υπηρέτησαν την Πατρίδα μου και τον Ελληνικό Στρατό. Για την ακρίβεια δε λυπάμαι, αλλά ντρέπομαι. Καλή Λευθεριά !
Γιάννης Μίρας Πολιτικός Μηχανικός: Συμφωνώ με τον κ. Γιάννη Κονδύλη “Οι επίσημες θέσεις του ΥΠΕΞ δεν με αφορούν … μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον και είναι έτσι διαμορφωμένες ακριβώς επειδή είναι “επίσημες” και δεν θα μας συμφέρει πολιτικά (ίσως) να είναι διαφορετικές” (αν περιμένουμε να σωθούμε από τις επίσημες θέσεις του ΥΠΕΞ…) και θα προσθέσω ότι εξαρτώνται (οι “επίσημες θέσεις”) από το πόσο προδοτική και ενδοτική είναι η κάθε “Ελληνική” πολιτική κυβέρνηση, γιατί αν πάρουμε από την αρχή της ίδρυσης του Νεοελληνικού κράτους κανείς από τους πολιτικούς της δεν ήταν Ελληνόφιλος. Άλλοι ήταν Αγγλόφιλοι, Γαλλόφιλοι ή Ρωσόφιλοι. Τελευταίως δε σχεδόν όλοι είναι Αμερικανόφιλοι και κάνουν ό,τι τους λένε οι φίλοι τους με συνέπεια να απέχουμε από προβλήματα που καίνε τον Ελληνισμό όπως το θέμα της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, οριοθέτηση ΑΟΖ κλπ.
Γιώργος Παναγιώτου: Άστοχη η παρέμβαση του προσωρινού προέδρου της ΑΝΑΕΔ ότι το σχόλιο δεν εκφράζει την ΑΝΕΑΕΔ. Μπορούσε να πει ότι δεν τον εκφράζει προσωπικά η δεν εκφράζει το ΔΣ εάν υπήρχε σχετική απόφαση.
Για να μην εκφράζει την ΑΝΕΑΕΔ θα έπρεπε να ήταν ενάντια στο καταστατικό και κάτι τέτοιο δε προκύπτει.
Κάποιες παρατηρήσεις επί των συνθημάτων του βίντεο … Φυσικά και η Μακεδονία είναι μέρος της Ελληνικής επικράτεια και δε νομίζω κανείς εχέφρων άνθρωπος επί της γης να το αμφισβητεί. Από την άλλη η Κύπρος είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ του οποίου οι κάτοικοι είναι ελληνικής καταγωγής και γένους. Φανταστείτε πχ οι Νορβηγοί να φωνάζουν σε διαδήλωση ότι η Δανία ή η Ισλανδία είναι Νορβηγική. Αυτά δεν γίνονται…. Άρα προς τι το σύνθημα;;;
Στην συζήτηση παρενέβη και ο «ΣΤΟΧΟΣ», που εντόπισε και εστίασε στην πολιτική ιδιότητα του υποναυάρχου Ντουνιαδάκη, μη μπορώντας να κρύψει την σχέση του με την ΕΥΠ: «Με άρθρο του στην σελίδα της ΑΕΝΑΕΔ της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος Ε.Α. και κομμουνιστής, με αφορμή την παρέλαση της ΣΣΑΣ στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, η Κύπρος και η Μακεδονία δεν είναι Ελληνικές και καταγγέλλει την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων για το... εθνικιστικό και αλυτρωτικό σύνθημα "η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία". Το κείμενο ο κομμουνιστής Ντουνιαδάκης ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ΑΕΝΕΑΔ και προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ο οποίος δήλωσε ότι δεν υιοθετούνται αυτές οι απόψεις αλλά κι ότι δεν έχει το δικαίωμα της λογοκρισίας...»
 Στο σάλο που ξέσπασε με την παρέμβαση του Γ.Ντουνιαδάκη σχετικά με την παρέλαση της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Ε.Σαρτζετάκης που από την πρώτη στιγμή, επικαλούμενος την ανάγκη «εθνικής ενότητας», καταδίκασε όχι τους παρανομούντες της ΣΣΑΣ, αλλά τον Ντουνιαδάκη, του οποίου αποκήρυξε τις απόψεις και εμμέσως πλην σαφώς τις θέσεις της επίσημης ελληνικής πολιτείας : "Οφείλω για ακόμη μία φορά να ξεκαθαρίσω ότι τα άρθρα και σχόλια που δημοσιεύονται στη ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. εκφράζουν τους υπογράφοντες. Τόσο η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. όσο και ο administrator της ιστοσελίδας δεν έχουν κανένα δικαίωμα λογοκρισίας σε άρθρα – απόψεις, όπως αυτό του κου Ντουνιαδάκη. Είναι σαφές, ότι οι οποιεσδήποτε δημοσιευόμενες απόψεις – άρθρα και σχόλια στην ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., δεν εκφράζουν απαραίτητα και βεβαίως επ’ ουδενί δεσμεύουν την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Το δε συγκεκριμένο άρθρο του κου Ντουνιαδάκη είναι αυτονόητο ότι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΆ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Παράλληλα, το ότι ο κος Ντουνιαδάκης είναι ιδρυτικό μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., δεν προσδίδει ιδιαίτερο ειδικό βάρος στο άρθρο - προσωπική του άποψη. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω πως στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, το υπέρτατο ζητούμενο είναι η ομοψυχία και σύμπνοια όλων μας και ό,τι διαταράσσει αυτή την προσπάθεια τίθεται προς κρίση και αυτοκριτική.
Τέλος, μετά από Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΝΕΑΕΔ, ο Υποναύαρχος Ντουνιαδάκης καλείται σε απολογία.
Εμείς καλούμε την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσει την προκλητική και παραβατική συμπεριφορά των σπουδαστών της ΣΣΑΣ. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Aναδημοσιεύουμε την Επιστολή Καταγγελίας του υποναυάρχου Ντουνιαδάκη και την απόφαση του Δ.Σ. της ΑΝΕΑΕΔ.
Επιστολή Ντουνιαδάκη
Πέρα από όσα συνέβησαν κατά την παρέλαση χθες στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλες σχεδόν τις πόλεις με τις αντιδράσεις του κόσμου θα σταματήσουμε εδώ σε συγκεκριμένο θέμα που σχετίζεται με την Ένωσή μας. Ενθουσιασμό και θαυμασμό προκαλεί το παράστημα και το βάδισμα των αγοριών και των κοριτσιών της ΣΣΑΣ, που παρελαύνουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Επίσης εντυπωσιάζει η απόδοση τιμών με τα όπλα στο «παρουσιάστε», κίνηση στην οποία μπορεί να αποδοθούν διάφοροι συμβολισμοί! Τα παραπάνω φαίνονται σε βίντεο, που έχει αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και το fb. Συζητήσιμη όμως είναι η σκοπιμότητα προβολής και η εντύπωση τουλάχιστον που προκαλεί το τμήμα της κραυγής που ακούγεται και αναφέρει ότι «… η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία» (1΄.05)! Αυτού του είδους τα «πιστεύω» έρχονται από πολλά χρόνια πίσω και ειδικά για την περίπτωση της Κύπρου έχουν επιφέρει πολλά δεινά τόσο στο μαρτυρικό νησί όσο και την πατρίδα! Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο κράτος μέλος του ΟΗΕ!
Δεν καταθέτω προσωπικές απόψεις! Παραθέτω εδώ την επίσημη εθνική θέση όπως αυτή προκύπτει από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ: http://www1.mfa.gr/kypriako/ :
Αντίστοιχα και σχετικά με το θέμα «Μακεδονία» στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ http://www1.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/ μεταξύ άλλων αναφέρεται: « … το ζήτημα του ονόματος είναι ένα πρόβλημα με περιφερειακή και διεθνή διάσταση, το οποίο συνίσταται στην προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής και ιστορικής κληρονομιάς της Ελλάδας.…
Ιστορικά, ο όρος «Μακεδονία», …, αναφέρεται στο Βασίλειο και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων, που ανήκουν στο ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Γεωγραφικά, ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται στο σημερινό έδαφος διαφόρων βαλκανικών χωρών, με το μεγαλύτερο τμήμα της να βρίσκεται στην Ελλάδα και άλλα μικρότερα τμήματά της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. ….»
Ως προς το βίντεο εκτιμώ ότι εφόσον είναι αληθινό τόσο το οπτικό όσο και το ακουστικό μέρος του, τότε είναι πρόβλημα της διοίκησης της Σχολής. Επειδή όμως θεωρώ δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο, εκτιμώ ότι τμήμα ή και το σύνολο του ακουστικού μέρος του βίντεο, δεν προέρχεται από το στρατιωτικό σχηματισμό της ΣΣΑΣ και είτε είναι κατασκευασμένο είτε προέρχεται από τμήμα «καταδρομέων», που εμφανίζεται να παρελαύνει πίσω από την ΣΣΑΣ (3΄.08).
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω, ότι δεν είναι ωφέλιμο για τα εθνικά μας συμφέροντα να φιλοξενούνται θέσεις αλυτρωτικού και εθνικιστικού περιεχομένου σαν και αυτές!
Γιάννης Ντουνιαδάκης, Ιδρυτικό μέλος της ΑΝΕΑΕΔ
Το ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι ο κ.Ντουνιαδάκης, συνεδρίασε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Onalert και αποφάσισε:
“Μετά από την ευρύτατη δημοσίευση και ανάρτηση στο διαδίκτυο, άρθρου του ιδρυτικού μέλους της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. κ. Ι. Ντουνιαδάκη, με προσωπικά σχόλια του και απόψεις, σχετικά με το βίντεο της παρέλασης των μαθητών της ΣΣΑΣ, σε βοηθητικό χώρο της ακυρωθείσας κύριας στρατιωτικής παρέλασης για την Επέτειο του ΟΧΙ στη Θεσσαλονίκη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, στα Γραφεία της Ένωσης την 18:00 της 31 Οκτ 2011, συζήτησε το περιεχόμενο του άρθρου, στη βάση τήρησης των συμφωνημένων και καταστατικών αρχών δημιουργίας, λειτουργίας και δράσης της Ένωσης, και κατέληξε ότι:
Ø      Βασική αρχή της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., από την οποία επ’ ουδενί υπαναχωρεί, είναι η ελεύθερη έκφραση των μελών της σε προσωπικό επίπεδο, τόσο εντός, όσο και εκτός των κόλπων της. Η χρήση όμως της ιδιότητας του μέλους της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. σε γραπτό ή προφορικό λόγο, είναι ιδιαίτερα λεπτή και ενέχει κινδύνους να εκληφθεί ως εκφορά απόψεων, που αντίκεινται ή παρερμηνεύουν τις αρχές ίδρυσης και λειτουργίας, καθώς και τις θέσεις ή απόψεις της Ένωσης, οι οποίες εκφράζονται μόνον μέσω των θεσμικών της οργάνων.
Ø      Οποιοδήποτε μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και ιδιαίτερα ιδρυτικό, οφείλει δεοντολογικά και καταστατικά, να εκφράζεται για οποιαδήποτε διαφωνία του επί θέσης, άποψης, λειτουργίας ή έκφρασης της Ένωσης, με την υποβολή σχετικού υπομνήματος προς το ΔΣ ή τη Γενική Συνέλευση.
Με βάση τα ανωτέρω εκτεθέντα, το ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Ø      Να καλέσει το ιδρυτικό μέλος της κ. Ι. Ντουνιαδάκη να υποβάλλει προς το ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., άμεσα, αναλυτικό υπόμνημα στο οποίο να περιγράφονται πλήρως αιτιολογημένα οι λόγοι αποκλίσεως των ενεργειών του από τις παραπάνω αρχές, προκειμένου έτσι να μπορέσει να αποκτήσει πλήρη άποψη για το όλο προκύψαν θέμα και να αποφασίσει για τα περαιτέρω, ως αρμόδιο καταστατικό όργανο.
Ø      Να αποσυρθούν προσωρινά, όλα τα σχετικά με το αναφερόμενο θέμα, από την ιστοσελίδα της ΑΝΕΑΕΔ, μέχρι λήψεως οριστικής αποφάσεως από τα αρμόδια όργανα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου