Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ: ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Στρατιωτάκια ακούνητα, αγέλαστα, ανέκφραστα.

Φορώντας φουστανέλες αποδίδουν τιμές και γίνονται αξιοθέατο για τους τουρίστες.

Πίσω όμως από τη γραφικότητα υπάρχει η αθέατη από τους πολλούς καθημερινότητα που περιλαμβάνει άγρια στιγμιότυπα, γεμάτα βαναυσότητες, βγαλμένα από μια άλλη εποχή. Τίποτε δεν έχει αλλάξει, τίποτε δεν είναι όπως παλιά; Και οι εγγυήσεις των υπουργών Βενιζέλου-Μπεγλίτη για σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων;

Βεβαίως, για τους περισσότερους που θα διαβάσουν την καταγγελία που έρχεται από τους φαντάρους που υπηρετούν στην Προεδρική Φρουρά, η πρώτη αντίδραση είναι «τι θέλουν πάλι τα βύσματα, τα κλαψιάρικα κακομαθημένα», όμως αν έχουν τη θέληση να μας ακολουθήσουν θα γνωρίσουν ένα κολαστήριο, ιδιαίτερα για τους νέους φαντάρους-υποψήφιους Εύζωνες, ακριβώς δίπλα στον ναό της Δημοκρατίας!

Αυτά που θα σας διηγηθούμε συνέβαιναν, συμβαίνουν και πρέπει να σταματήσουν να συμβαίνουν, στο κέντρο της Αθήνας (ή μήπως ακριβώς για αυτό) και όχι σε κάποιο μακρινό φυλάκιο της παραμεθορίου.

Στην Προεδρική Φρουρά συναντιούνται δύο διαφορετικοί κόσμοι:

Από τη μια μεριά βρίσκονται όσοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα και οι φαντάροι που για κοινωνικούς λόγους (παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, προστάτες οικογένειας κλπ) μετατίθενται κοντά στον τόπο καταγωγής τους.

Όμως στην Προεδρική Φρουρά, εξαιτίας ακριβώς της αίγλης που τη διέπει και του αμετάθετου από το κέντρο της Αθήνας, θα βρεθούν και μερικά από τα μεγαλύτερα βύσματα των ΟΝΝΕΔ-Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανώτατων αξιωματικών, που δεν κατόρθωσαν να καβατζώσουν μια ακόμα καλύτερη θέση.

Στην εν λόγω μονάδα ο διαχωρισμός των φαντάρων σε «Παλιούς και Νέους» είναι κανόνας. Μάλιστα, οι «παλιοί» φαντάροι, με την πλήρη κάλυψη της εκάστοτε διοίκησης της μονάδας, όχι μόνο απολαμβάνουν εξουσία που αναλογεί σε στελέχη, αλλά είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να «υποδεχτούν» τους νέους, να τους εκπαιδεύσουν κατά το πρώτο διάστημα της παραμονής τους στη μονάδα, να τους τσακίσουν και να τους σπάσουν τον τσαμπουκά.

Για αυτό ακριβώς το λόγο τα καψόνια, δηλαδή οι βασανισμοί σωματικοί και ψυχολογικοί των νέων, είναι καθεστώς! Επαναλαμβάνουμε, με την πλήρη κάλυψη της διοίκησης, που ενθαρρύνει αυτού τους είδους τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, συγκαλύπτοντας τους παρανομούντες όποτε χρειαστεί.

Και προχθές το βράδυ ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, Υπολοχαγός Φιέστας και ο υποδιοικητής της μονάδας , Θάνος, χρειάστηκε να παρέμβουν κατευναστικά, συγκαλύπτοντας ένα πολύ ακραίο κρούσμα παραβατικότητας ενός παλιού Εύζωνα.

Πιο συγκεκριμένα, υποψήφιος Εύζωνας που δεν άντεξε στην παράλογη και ακραία συμπεριφορά του Εύζωνα Κ., του ζήτησε το λόγο και επειδή ο τελευταίος δε μπορούσε να ανεχτεί την αυθάδεια του νέου να αντιμιλήσει στον παλιό του επιτέθηκε, ψεκάζοντας τον με έναν πυροσβεστήρα!

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και του αξιωματικού υπηρεσίας το περιστατικό έμεινε εκεί!

Φυσικά αυτή θα ήταν μια επιθυμητή εξέλιξη για τον παρανομούντα και επικίνδυνο Εύζωνα, αλλά και για τη διοίκηση της μονάδας. Μάλιστα, όταν οι συγγενείς του τραυματία υποψήφιου Εύζωνα επισκέφτηκαν τον υποδιοικητή της μονάδας, που αναπληρώνει το διοικητή που λείπει σε άδεια, απαιτώντας την προστασία του παιδιού τους και την λήψη των απαραίτητων μέτρων, ο τελευταίος παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, δήλωσε ότι «αυτά συμβαίνουν» και ζήτησε αυτοσυγκράτηση.

Ρωτάμε τον υποδιοικητή Θάνο: γνωρίζει πολλές μονάδες όπου οι παλιοί φαντάροι επιτίθενται στους νέους με πυροσβεστήρες;

Αν το δικό του παιδί πήγαινε με ελαφριά εγκαύματα στα γεννητικά όργανα και τους μηρούς, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, θα είχε την ίδια συμπεριφορά, θα ήταν τόσο ήρεμος και κατευναστικός;

Τελικά αυτός είναι ο ρόλος του;

Ή μήπως ο υποδιοικητής δρα έτσι αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί ;

Μήπως η έξαρση τέτοιων φαινόμενων βίας είναι αποτέλεσμα της δικής του διοίκησης;

Γιατί, όπως μας πληροφόρησαν οι φαντάροι που υπηρετούν στην Προεδρική Φρουρά, υπήρξαν και άλλα παρόμοια περιστατικά, τα οποία μάλιστα είναι γνωστά τόσο στο διοικητή της μονάδας Μηλιόπουλο, όσο και στο διοικητή Λόχου Πέσκα:

Ο υποψήφιος Εύζωνας Μ., παιδί πολύτεκνης οικογένειας που είχε έρθει στη μονάδα με κατ΄ εξαίρεση μετάθεση, επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι και συγκρούστηκε με τα κακώς κείμενα, χαρακτηρίστηκε «Απροσάρμοστος» και μετατέθηκε σε μονάδα του Έβρου.

Ο υποψήφιος Εύζωνας Κ., ίδια σειρά με τον προαναφερθέντα Μ. , έπεσε θύμα βασανισμών και βιαιοπραγιών, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με κάταγμα στο χέρι. Βέβαια, για να συγκαλυφθούν τα καψόνια-βασανισμοί, δηλώθηκε ότι γλίστρησε και έπεσε!!!

Αλήθεια, διοικητής και υποδιοικητής στη Προεδρική Φρουρά, αντιλαμβάνονται το πόσο επικίνδυνη είναι η διοίκηση τους; Καταλαβαίνουν τι συμπεριφορές αναπαράγουν, τι βιαιότητες προκαλούν και συγκαλύπτουν, σε τι κίνδυνο θέτουν την ακεραιότητα και την ζωή των φαντάρων; Δε μπορούν να διανοηθούν ότι ωθούν τον «παλιό» σε άσκηση βίας, που αύριο θα αναπαραχθεί σε εκδικητική βαναυσότητα εκ μέρους του παλαί ποτέ νέου, που θεωρεί ότι τώρα ήρθε η σειρά του «να πάρει το αίμα του πίσω»;

Ή αντίθετα, εν πλήρη γνώση αυτής της πραγματικότητας , διαχωρίζουν επίτηδες τους φαντάρους σε παλιούς-νέους, και έχοντας τους διασπασμένους τους αφαιρούν τη δυνατότητα του κοινού αγώνα, βάζοντας τους εκάστοτε παλιούς να κάνουν τους επιστάτες - βασανιστές των νέων;

Από τη μεριά μας, όχι μόνο καταγγέλλουμε τις βάναυσες αυτές πρακτικές που σπέρνουν μικρούς καθημερινούς εμφυλίους ανάμεσα στη νεολαία, καταρρακώνοντας προσωπικότητες, παραβιάζοντας δικαιώματα και απειλώντας την σωματική και ψυχική υγεία των συναδέλφων, αλλά θα κάνουμε το κάθε τι για να αναδείξουμε το γεγονός και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από το ΓΕΣ.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων φαντάρων που υπερασπίστηκαν την Αξιοπρέπεια τους, δεν έσκυψαν το κεφάκι μπροστά στην αυθαιρεσία από όπου και να προέρχονταν, αδιαφόρησαν για το σιχαμερό και επικίνδυνο για τα κοινά συμφέροντα όλων των φαντάρων διαχωρισμό μεταξύ παλιού και νέου.

Υστερόγραφο:

Μαθαίνουμε ότι κλίμα τρομοκρατίας έχει επιβληθεί στους υποψήφιους Εύζωνες για να τους αναγκάσουν να κλείσουν το στόμα τους, να μην μαθευτούν τα όσα συμβαίνουν στην Προεδρική Φρουρά και αποδοθούν ευθύνες.

Αληθεύει;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

158 σχόλια:

  1. Γιατι μαθαινουμε το ονομα του Δκτη, Υδκτη και Αξκου Υπηρεσιας και δεν μαθαινουμε το ονομα του ''Ευζωνα Κ'' ?
    Μηπως γιατι δεν φοβοσαστε τον Δκτη, Υδκτη και τον Αξκο Υπηρεσιας, αλλα ο ''Ευζωνας Κ.'' θα σας ξεσκισει το ''Κ'' ??? !!!!
    Α ρε τι γατακια που εισαστε, κουνιεστε μονο οπου σας παιρνει ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΑΔΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. stin alithini zwi o euzwnas pou tolmise na sikwsei purosbestira, tha tou ton eixa balei stok kwlo

      mounopano gamw ti mana sou arxidi pou upostirizeis kompleksikous euzwnes pou dernoun allous me parea allous 10 sto loxo gia na kalupsoun ta mikra tsoutsounia tous

      gia ela apo konta esu mounopano me ton pyrosbestira, na ston balw olo mesa arxidi gamw ti mana sou kwlo albanaki

      alla briskete kai ta kanete.... omws otan bgeite stin alithini zwi, kai kapoios apo autous pou tous kanate kapswnia sas sapise isto ksulo min aporisete

      pote kaneis na min paei ston mpourdelo loxo an ginontai tetoia aisxi makrya ta paidia olwn apo tous fasistes

      Διαγραφή
  2. sth froyra kyrioi yparxei mia poly sofh kai sosth ekfrash,poia einai ayth?:den exo apopsh!!!den exete apopsh gia ayth thn ierh monada kyrioi, den exete apopsh gia to pos dioikei toys antres ths, den exete apopsh gia to ti symvainei mesa kai ekso apo ayth!!!dn exoun 8esh paidia alla antres kyrioi mesa sth froura!!!milate eponyma gia atoma ta opoia oudolos kserete tis energeies tous kai poso perissotero tous xarakthres tous!!!se olous palious kai neous stekonte pateres!!!an eseis exete thn entyposh oti h froura einai oikos vasanisthrion gia kakomoira paidakia tote eiste gelasmenoi kai apla den 8a eprepe kan na anafereste se ayth!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αγαπητε μου γινονται εσχε μεσα στην φρουρα και αν εισε ανωτερος ψαξε και βρες τους

      Διαγραφή
    2. Ontos palio malakes komplejiki apopsi oli exoume kai fisika kopika apo to enidrio giati den ajize evala nai visma gia na kopo apo ton efialti kai .nai piga sta lok

      Διαγραφή
  3. καρκινωμα για τουσ φανταρους η φρουρα???
    ποιοι ειναι αυτοι οι ανθρωποι που χαρακτηριζουν ετσι τη μοναδα που εχουμε υπυρετησει ολοι μας με σεβασμο και αυταπαρνηση???ποιοι ειναι αυτοι που μη εχοντασ αποψη για το θεσμο της φρουρας την χαρακτηριζουν με αυτο τον αρρωστημενο τροπο???
    συνελθετε κυριοι και προσεξτε πολυ τουσ χαρακτηρισμουσ σας!!!προσβαλετε πολλους ανθρωπους με τον τροπο σας!!!γνωριζω τα γεγονοτα αυτα απο πρωτο χερι και πιστεψτε με ο μελλοδραματικος σς τονος δεν φερνει επιθυνητα αποτελεσματα!!!προσεξτε πολυ τις μελλοντικες σας δημοσιευσεις κυριοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για την ταμπακέρα δε λέτε τίποτα καραβανάδες και φιλοκαραβανάδες ε;Όποιος δλδ δεν ανέχεται τις ταπεινώσεις και την ψυχολογική βία και καφρίλα δεν είναι άντρας;Είστε υπερασπιστές της βαρβαρότητας και κάφροι "κύριοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kala file esy to ekanes thriler...ase na kseroume emeis kalytera ti ginetai ekei mesa,pou eite yphretoume akoma eite exoume ypherthsei, kai mhn krineis apo ena akraio peristatiko..gt se plhroforw MIA XARA ZWARA pernane oloi!!psakse kamia allh monada na thapseis opou ginontai xeirotera...apo thn apaksiwsh xarakthrwn kai proswpikothtwn........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χααχαχαχαχα, αυτήν την στιγμή βρίσκονται μέσα στην μονάσα η 313 και η 314 ΕΣΣΟ, ρώτήστε τι γίνεται, μάθετε πως στεκόμαστε, τι κάνουμε και μετά πείτε μας. Κανείς μα κανείς ΔΕΝ αναγκάστηκε να μείνει στην φρουρά.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, η φρουρά αυτοδιοικείται πέρα των αξιωματικών, ΕΜΕΙΣ οι ευζωνες σπάμε τα πόδια μας, εμείς στεκόμαστε κοκκάλα ώρες,εμείς ντυνόμαστε και βγαίνουμε έξω αψηφώντας το κρύο.
    όποιος έχει κάποιον γνωστό του μέσα στην φρουρά ξέρει το τι παίζει.
    Όσον αφορά τα βύσματα κύριε ανώνυμε γράφοντα καταλήγουν σαν μέλη του λόχου διοίκησης, καμία σχέση με την ευζωνική υπηρεσία, εκτός αν είμαστε βύσματα και καθόμασταν ακίνητοι τον Γενάρη με μείον βαθμούς κελσίου.
    Βάναυσες πρακτικές έέέ? Για αυτό κάθε σειρά που φεύγει δένεται με την επόμενη σειρά? για αυτό συνυπάρχουμε και βγάζουμε όλες τις υπηρεσίες 24 ώρες την ημέρα?
    Ξυπνάτε ρε, στον σιγά μην είμαστε και η ΕΣΑ δίπλα απο την Βουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. pes ta re megale me ton kathe paranoiko pou prospathei na vgalei lavraki apo tipote...kai gia na exoume kalo rwthma an tou neou eyzwna tou elegan na pesei apo thn akropolh tha epefte?????
    (k poios einai aytos pou grafei ayto to arhtro..gt den emfanizetai gt den to vgazei pio eksw an einai toso egyro oso thelei na deixnei..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δώσω τα συγχαρητήρια μου για την άρτια και διαφανή ενημέρωση που προάφει ο εν λόγω συντάκτης. Να προσφέρω την συμπαράσταση μου σε όλους εκείνους που προσφέρουν τόσο απλόχερα ονόματα και αμαυρώνουν το ιστορικό ανθρώπων που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ με κύριο γνώμωνα την δημιουργία εντυπώσεων.. Κύριε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ-ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για πείτε μας σας παρακαλώ πότε βρεθήκατε μέσα στην Προεδρική φρουρά? Για πείτε μας σας παρακαλώ πότε περάσατε πάνω από 10 λεπτά προσπαθώντας να κάνετε αυτό το τόσο "βάναυσο" και να βρεθήκατε ως σαν "αξιοθέατο" στο μνημείο?
    Επιτρέψτε μου να σας απαντήσω.. Ποτέ..
    Πως έχετε το θράσσος να λέτε ανακρίβιες και να παρουσιάζεται μια ιστορία ζυγίζοντας την μόνο προς την μια μεριά και βάζοντας μέσα τόσα ψέμματα? Επιτρέψτε μου και πάλι.. Διότι αυτή την ενημέρωση μαθαίνουμε στην Ελλάδα προάγουμε τον εαυτό μας κακοποιόντας συνειδήσεις και βρωμίζοντας τους άλλους καταλήγοντας στο γνωστό ρητό "Όσα δεν φτάνει η αλεπού πηδάει και τα πιάνει".
    Ντροπή σας να προσπαθείτε να καταστρέψετε κάτι τόσο ιδιαίτερο και τόσο δύσκολο και ακόμα περισσότερο ντροπή σας που τολμάτε να κρύβεστε πίσω από την ιστοσελιδα.. Για όσους δεν ξέρουν η εν λόγω ιστοσελίδα δεν έχει κανένα κύρος διότι διέπεται από τους νομοθετικούς κανόνες της Αμερικής αλλά αυτοί είστε μια ομάδα ανθρώπων χωρίς θάρρος και που δεν κατάφερα ποτέ τίποτα στην ζωή τους αλλιώς θα τα λέγατε πιό επίσημα και δεν θα φοβόσασταν τις μυνήσεις για συκοφαντική δυσφήμηση και την αμάβρωση ηθηκής φυσικών προσώπων..
    Όπως θα έλεγαν κάποιοι ΓΚΟΜΕΝΕΣ Ε! ΓΚΟΜΕΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gomenes iste esis ime enas proin ipopsifios efzon kai erxosastan palio mounopana na mou kanete spasimo 7ekpedeftes se1atomo opote gomenes iste kai ase na jerw egw gia sas kalitera ti iste

      Διαγραφή
  9. Αμα δεν εγραφαν τα ονοματα θα τους λεγατε γραψτε ονοματα για να σας πιστεψουμε. Τωρα που τα γραφουν παλι δεν σας αρεσει γιατι ταχα "αμαυρωνουν" συνειδησεις (τι ειναι αυτο αραγε ξερετε;). Ουτε που ξερετε τι θελετε εσεις οι στρατιωτικοι. Βρειτε τα με τον εαυτο σας πρωτα και μετα τα ξανηαλεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις ονόματα άλλων και δει των κεφαλιών(δκτων-κλπ),χωρίς να νοιάζεται αυτός που τα γράφει ακόμη κ αν είναι σωστά τα όσα έγιναν....
    ΈΧΟΥΜΕ ΠΗΞΕΙ από ανώνυμες καταγγελίες!!!!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας βγει επώνυμα και κάποιος αδικημένος να πει ΕΓΩ ο τάδε ΑΔΙΚΗΘΗΚΑ!!
    ΤΙ φοβάσαι?μήπως και σε λοκάρουν κ πήξεις?Αφού αν όντως έχει δίκιο κανένας δεν πρόκειται να τολμήσει να σε αγγίξει(αφού όπως λες υπάρχουν και μάρτυρες των συμβάντων)Άλλωστε ήδη όσοι ξέρουν το περισατικο σε ξέρουν και σενα!!
    Ας μάθουμε λοιπόν και οι λοιποί το όνομά σου ,τουλάχιστον για να σε τιμάμε για τις ΘΥΣΙΕΣ που κάνεις εκεί μέσα.................
    Εχαριστώ (Ο ανώνυμος Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ..............)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ... ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΡΕ? ΔΕΝ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ Κ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΥΛΕΓΚΥΟ SITE ΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ, ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ Κ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να καταλάβετε πόσο ενημερωμένος είναι ο συντάκτης δεν γνωρίζει καν τα βασικά:
    1ον) Για να μπείς στην ΠΦ πρέπει να είσαι:
    Ι1,από 1.87 και πάνω, πλήρους θητείας και ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ
    Στο κέντρο ήρθαν μας μίλησαν και ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ
    Οι εύζωνες ηλίθιε αρουραίε δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε έρχονται αμετάθετοι, ούτε πολύτεκνοι, ούτε τίποτα έρχεσαι αν το θες και μόνο
    Επίσης όταν κάποιος δεν γουστάρει κατά την εκπαίδευση μπορεί να φύγει παίρνοντας την κανονική του μετάθεση που θα έπαιρνε αν δεν ερχόταν στην φρουρά (Έβρο,Κω,Ρόδο κλπ), πολλοί όμως που κόβονται είτε στην εκπαίδευση είτε αφού γίνουν εύζωνες και αναγνωρίζεται το λούκι που τραβήξανε πηγαίνουν στα ΜΛΑΤ στο Χαιδάρι
    Αλλά ξαναλέω ΤΟΣΑ ΞΈΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΣ
    Γιατί πίσω απο την ανωνυμία σιχαμερό ποντίκι λες ανακρίβειες
    2ον) Το περιστατικό με το χέρι που αναφέρεις ο νέος εύζωνας γλίστρησε και έπεσε στην πορεία προς την υπηρεσία του στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, παρόλαυτα έβγαλε όλη την υπηρεσία με σπασμένο καρπό χωρίς να ζητήσει αλλαγή και τιμήθηκε με 5ημερη τιμητική ,τώρα βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, αλλά αυτά δεν στα είπαν έτσι;
    Ούτε καν τα ονόματα των αξιωματικών δεν γράφεις σωστά, η ράδιο αρβύλα πάει σύννεφο έτσι;
    Όσο για τις μαλακίες που γράφεις περί των βασανιστήριων και της "ομερτά" οι νέοι εύζωνες που ξέρουν για αυτό το λιβελογράφημα γελάνε και σας κοροϊδεύουν οι ίδιοι, ρωτήστε όποιον θέλετε!
    ΓΚΟΜΕΝΕΣ!
    313, ΠΦ 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι να μιλάς έτσι για το μόνο κομμάτι του ελληνικού στρατού που θα έπρεπε να είναι περήφανοι οι Έλληνες!! Μία μονάδα εθελοντική 100% που στάζουν όσοι γίνονται εύζωνες για να είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες που τους θαυμάζουν ως "αξιοθέατα" που λες καθώς και οι χιλιάδες τουριστών που έρχονται να τους δουν.
    Νομίζεις οτι βύσματα ή δεν ξέρω τι μπορούν να στέκονται κοκκάλα μέχρι και 8 ώρες την ημέρα με 40 βαθμούς το καλοκαίρι και με 0 τον Γενάρη. Να μείνουν 3 ώρες συνεχόμενες κοκκάλα σε παράταξη προέδρου ξένου κράτους. Νομίζεις οτι έτσι απλά μπορεί να είναι σε θέση κάποιος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας μονάδας όπως της Προεδρικής Φρουράς.
    Φυσικά και υποδέχονται, φυσικά και εκπαιδεύουν τους υποψήφιους εύζωνες οι καλύτεροι των παλιών ευζώνων που έχουν άποψη για την ευζωνική γιατί κανένας από τους αξιωματικούς δεν έχει περάσει αυτά που περνούν οι ίδιοι οι εύζωνες και είναι οι μόνοι που μπορούν να τους εμφυσήσουν αυτά που απαιτούνται, να τους εκπαιδεύσουν, να τους προετοιμάσουν ψυχολογικά και σωματικά για τις απαιτήσεις της μονάδας που θα βρουν μπροστά στη θητεία τους ως εύζωνες.
    Αλλά αυτοί είστε, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ που όταν θαυμάζετε αυτά τα "αξιοθέατα" νομίζετε οτι γίνανε από μόνοι τους εύζωνες ή γεννήθηκαν έτσι...συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά γίνανε ΕΥΖΩΝΕΣ μετά από 6 βδομάδες εντατικής εκπαίδευσης με εκπαιδευτές παλιούς εύζωνες και είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος.
    Όσο για τις σχέσεις νέων - παλιών αφού έχεις τόσους γνωστούς ρώτα να δεις αν θα σου πούν πως παρόλο το ζόρι μετα την εκπαίδευση και τις δυσκολίες που περάσανε, τους εκπαιδευτές σου θα τους θυμάσαι ως πατρικές εικόνες ενώ η μέρα που αποχωρίζεσαι με τους παλιούς σου είναι η πιο χαρούμενη μέρα στην φρουρά γεμάτη συγκίνηση και αποχαιρετισμούς.
    Αλλά μάλλον οι πηγές σου είναι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να γίνουν εύζωνες και για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους που τους κατατρώει μπορεί να σου έχουν πει ότι δεν πρόλαβαν να ζήσουν και χωρίς να αποκτήσουν άποψη.... Καληνύχτα σου και πήγαινε ψάξε καμία μονάδα που γίνεται πραγματικό μπάχαλο από εμπόριο ναρκωτικών από βιαιοπραγίες και άσε να ξέρουμε εμείς καλύτερα ότι η μονάδα της Προεδρικής Φρουρά είναι η πιο ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. h proedrikh froura einai h monada pou exoume upirethsei oloi me sebasmo,den prokeite kaneis na na amabrwsei thn istoria ths...oso kai na prospatheite gomenes den tha ta kataferete...olos o kosmos kserei ti einai h proedrikh froura...den exete apopsh...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. loipon kyrie esy pou ekanes to ar8ro den exeis apopsh gia to shmvainei mesa sthn froura den exeis gnwmh ase na kseroun aytoi ti pernane ekei mesa gt oan oi palioi me tous neous einai san patersdes me gioi.... kai oi ekpedeytes tous einai san na einai oi pappoudes tous pou tous etoimazoun gia to ti erxete kai ti prokeite na akolou8hsei... kai h ekpedeysh an den htan kai dyskolh den 8a mporouses na katseis oute ena lepto akinhtos oxi 3 kai 4 wres akinhsia mesa sto kryo h thn zesth.... gia ayto allh fora na prosexete ti lete gia tous evzones gt einai einai shmfola kai apodidoun times se aytous pou epesan gia na eisai esy eleu8eros kai na les oles aytes tis anohsies.... kai einai h monadikh monada sthn ellada kai kamia allh kai ekei pou patane oi eyzones meta tsarouxia tous den prokeite na pathseis pote..... h proedrikh froura einai etsi opws prepei na einai kai afhste aytoys pou thn dioikoun na kseroun kalytera to ti prepei na ginetai....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ena lathos apo tis mlkies pou grafis einai oti xaraktirizis ypopsifios euzonas. einai euzonas kanonika apla einai neos euzonas.. alla tosa 3ereis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι λογική η ταραχή του διοικητή-υποδιοικητή και των αξιωματικών για τα όσα αποκαλύφθηκαν, γνωστά βεβαίως σε όσους έχουν υπηρετήσει την Προεδρική Φρουρά και υπηρετούν εκεί.
    Είναι ενδεικτικό ότι όχι μόνο στα σχόλια υπάρχει παραδοχή των όσων καταμαρτυρούνται, αλλά γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθούν και από τα πάνω.
    Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους φαντάρους που βασανίζουν και τους γονείς που αγωνιούν βγάζουν ακροδεξιά και μιλιταριστική γλώσσα.
    Ξυπνήστε κύριοι: δεν ζούμε στο 1943 με τους ΕΥΖΩΝΕΣ-ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ!
    Στο 2011 είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε μπακλαδοκέφαλε, που είδες τις δικαιολογίες;
    Γράφονται ανακρίβειες που στις αναλύουμε μια - μια και μας πουλάς φανφάρες;
    Επίσης ποιοι αξιωματικοί; Αυτοί που ούτε το όνομα τους δεν γράφεις σωστά (Διοικητής λόχου Πέσκας και ΑΥΔΜ Φιέστας;;;;;)
    Άντε πούλα αλλού τα φίδια σου troll, όσο για τους γονείς που αγωνιούν κάθε Κυριακή έρχονται στο στρατόπεδο όταν μετά την καθιερωμένη παράταξη, αγωνιούμε ομαδικώς βγάζοντας φωτογραφίες και συνομιλώντας μαζί τους βλακέντιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ena exw na pw: pernane oi evzones....enas ekpaidefths..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ταραχή, ένστολε υπαλληλάκο.
    Τελικά, δε μας είπες: με τον πυροσβεστήρα τι έγινε;
    ή και αυτό είναι μέρος της εκπαίδευσης;
    Ντροπή Ρε. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. megale esy den ksereis tpt min milas oute kan pirosvestiras den htan alla thn trixa thn kaneis trixia megale kai prosvaleis oti pio aksio yparxrei gt oi eyzones fainontai otan erxontai ksenoi proedroi oxi ta alla ta kolofantara. gia na ksereis loipon baporizater legete ayto kai oxi pyrosvestiras. kai opws eipan kai pio panw oyte ta onomata den ksereis 8a mas peis kai to baporizarer pyrosvestira dld ymarton....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαι Εύζωνας της 312 27 χρονών και σε λίγες μέρες παίρνω ταυτότητα όμως δεν θα μπορούσα να αφήσω το άρθρο αυτό ασχολίαστο
    Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλωθώ σε υβρεολόγιο για το συγκεκριμένο άρθρο αν και αυτή ηταν η πρώτη μου αντίδραση όταν το διάβασα. Γνωρίζω το περιστατικό όπως επίσης και τους ''πρωταγονιστές'' του ΑΠΟ ΜΕΣΑ και επετρεψέ μου να ξέρω κάτι παραπάνω
    Πέρασα από όλα τα στάδια της Φρουράς εκπαιδευόμενος νέος Εύζωνας παλαιός Εύζωνας. Αρχικά όλα μου φαίνονταν παράλογα υπερβολικά και εξαιρετικά δύσκολα όπως και σε όλους τους εκπαιδευόμενους Εύζωνες. Όσο περνούσε ο καιρός συνειδοτοποιούσαμε σταδιακά πως όσα γίνονταν γίνονταν για κάποιο λόγο σχετικό με την υπηρεσία και με το κλίμα της Φρουράς και αυτό ήταν κάτι που γινόταν σε όλες τις σειρές και περνούσε από σειρά σε σειρά

    ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΙΔΩΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΚΑΤΕΥΘΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΛΙΚΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
    Όσοι έχουμε διατελέσει Έυζωνες δεν είμαστε ούτε στρατόκαβλοι ούτε εθνικιστές ούτε έχουμε τόσα αποθημένα να βγάλουμε στους νέους όπως αναφέρει το άρθρο και αυτό αποδεικνύεται αφαινώς απτο ότι προυπόθεση επιλογής στην Π.Φ.πέραν των φυσικών χαρ/τικων είναι ο ακέραιος χαρακτήρας και το επίπεδο της μόρφωσης και αφεταίρου το γεγονος ότι ως παλιός ξέρεις πολύ καλά πως αισθάνεται ο νέος διότι έχεις βρεθεί στη θέση του
    Για τις σειρές που τυγχάνει να έχω άποψη μέσα στη Φρουρά 310,311,312,313,314 μπορώ να σου πω ειλικρινά το εξής οι συνθήκες από σειρά σε σειρά ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ. Η 314 στην οποία ανήκει το άτομο που αναφέρεις ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΏΤΕΡΕΣ ΣΕΙΡΕΣ. Η ύπαρξη πολλών βησμάτων στις τελευταίες σειρές έχουν κάνει τους αξιωματικούς ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥΣ προς τους νέους(ισχύει και για την σειρά μου) κάτι που αντιβαίνει την παράδωση που υπήρχε παλαιώτερα στη Φρουρά. Όσο για τους εκπαιδευτές που αναφέρεις οτι είναι παλιοί Εύζωνες σε διαβεβαιώ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΖΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΥΖΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ
    Να πω επισης ότι μέσα στο ''κολαστήριο'' όπως το αναφέρεις οι σχέσεις μεταξύ των σειρών τουλάχιστον όσες έχω γνωρίσει είναι κάτι παραπάνω από καλές. Οι εκπαιδευτές μας (310) έρχονταν για καιρό αφού απολύθηκαν για να μας δουν και αρκετοί απο μας έχουν κρατήσει ακόμα μέχρι και τώρα, επαφές μαζί τους. Με τη νέα σειρά (313) εγώ και σχεδόν όλη η σειρά μου έχει πάει αμέτρητες φορές για καφέ μαζί τους
    Το περιστατικό που αναφέρεις
    ακουγεται ακραίο για κάποιον που δεν είναι μέσα. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, (οι παλιοτερες σειρες πολυ περισσοτερο) Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ) ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Φ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΠΟΨΗ) ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.
    Κλείνοντας να υπογραμμίσω πως η Π.Φ. είναι μια ξεχωριστή και απαιτητική μονάδα όπου πηγαίνεις και παραμενεις με την θέληση σου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει στις ειδικές δεινάμεις στρατονομία ΥΕΑ. ΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΥΖΩΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΠΕΙ
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΖΩΝΑΣ, ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΡΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ ΕΤΣΙ,ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ,ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΠΟΝΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.ΤΕΛΟΣ,ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ,ΑΠΛΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΚΩΛΟΦΑΝΤΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΦΡΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπηρετησα στην προεδρικη φρουρα και πραγματι ειναι για πολυ λιγους! δεν ειναι για βουτηροπαιδα! αφηστε τους κομπλεξiσμους και μην πιανετε στο στομα σας το συμβολο της ελληνικης ταυτοτητας! προεδρικη φρουρα=κομαντο!!!

      Διαγραφή
  24. Ρε καραβανάδες δεν πάτε να σας δει κανείς ψυχίατρος;Ψυχοπαθή ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καραβανάδες να έρθω να πλακώσω στο ξύλο τα παιδάκια σας και να τους ψεκάσω στα μούτρα με πυροσβεστήρα για να τα κάνω λίγο άντρες; Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είμαι ενα "βύσμα" της προεδρικής φρουράς! Είμαι απ το Αγρίνιο κι επέλεξα αντι να υπηρετήσω στο Μεσολόγγι που είναι μόλις 25 λεπτά απ το σπίτι μου, να υπηρετήσω στην Προεδρική Φρουρά!Είμαι τόσο "βύσμα" που μ'αρεσε να κάθομαι ακίνητος, ακούνητος,αγέλαστος κι ανεκφραστος πολλές ώρες της ημέρας γιατί είμαι μαζόχα..Θέλω να ζητήσω συγνώμη απ τους υπόλοιπους φαντάρους που είμαι βύσμα και θέλησα να περάσω 264 ώρες απο την ζωή μου ακίνητος και δεν επέλεξα να υπηρετήσω σε ένα φυλάκιο πίνοντας μπάφους, παίζοντας playstation και βγάζοντας φωτογραφίες ημίγυμνος φορόντας εξάρτηση με ενα g3a3 στο χέρι και μια ξιφολόγχη στο στόμα για να δείξω πόσο καλός στρατιώτης είμαι... Συγνώμη που έγινα εύζωνας και επέλεξα να πάω σε μια μονάδα που πέρασα την σκληρότερη εκπαιδευση για 45 μέρες..γιατί σαν βύσμα που είμαι δεν πήγα στην μονάδα κοντά στην πόλη μου, ούτε είχα την επιλογή να έχω σκοπιά 2-4 το βράδυ και αντι να φυλάωτ ην σκοπιά μου αντίθετα να κοιμάμαι..συγνώμη που 24 ώρες το 24ωρο βύσματα σαν εμένα που τους αρέσουν να τους χτυπάνε και να τους τραυματίζουν με πυροσβεστήρες γεμάτους νερό επέλεξαν να φυλάνε το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη και το προεδρικό μέγαρο ακίνιτοι..με κρύο με βροχή ή με αφόρητη ζέστη.Συγνώμη που ανήκω σε ένα επίλεκτο μέρος του ελληνικού στρατου μόνο και μόνο επειδή ειμαι 191 ύψος κ Ι1.. και για το ύψος μου βύσμα έβαλα..συγνώμη που κι εσύ είσαι 183 και δυστυχώς δεν έχεις τα προσόντα για την φρουρά..Λυπάμαι για εσάς...Λυπάμαι που εκπαιδευόμουν για 45 μέρες απ της 6 το πρωί εως της 6 το απόγευμα με έναμ μικρό διάλλειμα για ξεκούραση απ της 14.45 εως τησ 15.30
    συγνώμη που έγινα ΕΥΖΩΝΑΣ...
    Βλέπεις, αν είσαι ευζωνας είσαι μαζοχιστής και στρατόκαυλος.. σ αρέσει να σε χτυπάνε για να σε πειθαρχήσουν και μετά να βγάζεις τα απωθημένα σου σε νέους..
    μάθε όμως ανώνυμε αρθρογράφε πως στη φρουρά τιποτα δε γίνεται παρα την θέληση σου.. Ακόμη και το περιστατικό που λές με την ΕΓΚΡΙΣΗ του "θύματος" έγινε.. Διαστάυρωσε αυτές τις πληροφορίες, μάθε τα ονόματα και γράψε ένα άλλο αρθρο γεμάτο Γκεμπελισμους γιατί μόνο αυτό μπορείς να κάνεις..
    Βλέπεις εγώ δεν πήρα αναβολή σαν μερικούς άλλους βολεμένους του ελληνικού κράτους..αλλά επέλεξα να υπηρετήσω σε τμήμα ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ....
    Και επιλέγοντας να μην είμαι ανώνυμος σου λέω το εξής...
    Ευζων Κρανιάς Πέτρος...
    Σκοπός Προεδρικού Μεγάρου...
    Ο ΕΥΖΩΝΑΣ δεν κρυβεται...
    Λυπάμαι για την προπαγάνδα σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. egrapses..pes tous k to allo...oti san vysma eixes na deis to spiti sou ap ta xristougenna k to eides meta apo 4 mines stin adeia tou pasxa...pes tous ta...pes tous pws ta sxolia ta grafoun aploi stratiwtes pou kaname tin 8iteia mas ki oxi karavanades...
    kai mathete kyrioi pws stin froura [panta prostateyotan o eyzonas k i swmatiki tou ygeia..k pws an ginotan kati enantion neou eyzona diwxnan ton palio eyzwna me dysmeni metathesi opws kanan twra me ton eyzwna K..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. apotelesa thn enstolh dynamh ths seiras 312 gia ton ellhniko strato!!!me megalh moy timh epilex8hka na yphrethso thn proedrikh froyra opos ekane o pateras moy kai o pappous mou kai oxi giati eimai apo oikogeneia vysmatikh alla epeidh eimai 1.93 kai 100 kila kai plhro ola ta xarakthristika tou eyzona!!!o sygkekrimenos eyzonas pou kathgoreitai kai stoxopoihtai einai ena atomo pou anhkei stous <> moy opos leme emeis sth froura!!!me xaropoiei idiaitera to oti oi perissoteroi symparastekontai se enan apo toys gious mou ton opoio ton gnorizo prosopika kai ton ektimo san paidi kai san atomo!!!kathgoro thn energeia tou giati amayronei kata ena mikro pososto ton xarakthra ths frouras,den anexomai omos na moy lene oti einai kai vasanisths!!!tipota den anagkasthke na kanei o neos eyzonas, den einai kanena trixrono, einai antras me mualo kai syneidhsh!!!yparxei h entyposh oti eimaste treloi e8nikistes kai anomaloi!!!oxi re paparia den eimaste kati tetoio, anhkoume kai emeis se ayth thn apelpismenh neolaia ayths ths gamhmenhs xoras poy apla epileksame na thn ypyrethsoyme me aytaparnhsh kai na prosferoume me ton tropo mas!!!gia panta eyzonas kai gia panta ellhnas kyrioi!!!timh mas kai kamari mas!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. sygnomh pou den kataferate na ginete eyzones pote kyrioi,sygnomh poy apla synexisa thn paradosh tou patera kai tou pappou mou,sygnomh pou oi goneis moy exoyn allon ena logo na einai yperhfanoi gia ton gio toys,sygnomh pou uphrethsa thn patrida moy os epilektos!!!sygnomh pou eimai eyzonas gia panta!!!
    exeis dikio krania file moy oi eyzones den kryvontai:
    eyzon kalokidis petros
    skopos agnostou stratioth
    eyzonas kai sth zoh kyrioi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ti8etai 8ema an8rwpinwn dikaiwmatwn...epeidh eisai stratiwths...den shmainei oti pavoun na isxyoun(oso periergo kai an fainetai stous a3iwmatikous)...arga h' grhgora h froura 8a anagkastei na vrei enallaktikes me8odous ekpaidefshs alliws afta ta krousmata 8a synexizontai(pragma pou oi kairoi den epitrepoun)...milaw ek'twn esw.

    p.s opoios milaei gia elef8eria epiloghs...kala 8a kanei na analogistei poses fores exei vlasfhmhsei ton ellhniko strato gia thn ypoxrewtikh tou stratefsh.(mh mas to paizoun kai toso genaioi stratiwtes...mhpws 8elete kai kamia sardela???...ante napoume...kolopsara :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. nai file..exeis dikio..ksereis poso mas piesane na pame sti froura????mas piesan para poly...mas dernane gia na dextoume k mas eixan kleisei se megala mpountroumia me dyo arapides pou mas legan..i 8a pate sti froura i 8a sas mpiiiip...xaxaxaxax ti eiste eseis re propagandistes...re katalave te to..akomi k se mia douleia grafeiou mporei kapoia stigmi na ana8ematiseis tin wra k ti stigmi pou dialekses auti ti douleia alla de 8a sikw8eis na fygeis..ti eiste eseis re..sou eipa kaneis oti de tiroun ta an8rwpina dikaiwmata sti froura???ti ennalaktikes me8odous les??diavase ligo kolokotroni afou 8es na to paikseis istoria k ma8e oti ki o idios arxistratigos eipe pws oi ellines einai apei8arxoi...ksynepws i froura ta kanei ola auta gia pei8arxia..ama de 8es sikwnese k feygeis...to piases????k kolopsara k kolofantara einai oloi oi ypoloipoi...emeis eimaste EYZWNES...kai ksereis...oso gia ta vismata pou les sto ar8ro...kserw ki egw polla vismata pou tin vriskoun na ka8onte akinitoi k amilitoi anti na nai se kana fylakio paizontas pro.. i se kamia lesxi aksiwmatikwn i se kana kapsimi nosokomeion typou 401... alla vevea..gi autous de milas???swsta autoi einai oi elit tou stratou..autoi k o kapsimitzis apo ta imia..prosexte propagandistes...k oi ypoloipoi diavaste kalytera..to blog auto einai se synergasia ellinwn me tourkous..xaxa autoi eiste...kante komma me tous apenanti gia na mas pidiksoun pio eukola...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ela...na mazeftoume oloi oi evzwnes...na pame na paroume thn Polh.

    p.s ante pane trava mia paxia twra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως οι προβοκάτορες και προπαγανδιστές του Σπάρτακος που την στήνουν έξω από τα στρατόπεδα και χρησιμοποιούν Γκεμπελικό και φασιστικό πλύσιμο εγκεφάλου στους γονείς των στρατιωτών συνεχίζει και χρηματοδοτείτε από το κράτος.
    Ρε μην γράφετε για την προεδρική φρουρά στο βρομερό, ύπουλο και τρισάθλιο ιστότοπό σας.
    ΑΡΡΩΣΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ!

    ΠΑΟΚ308

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αυτα που ακουγονται για την προεδρικη φρουρα είναι ακραία.είναι μια ιδιαιτερη και ξεχωριστή μονάδα. Υπηρέτησα εκεί χωρις να το θέλω, μετα απο την εκπαίδευση με έστειλαν στο λόχο διοικήσεως γιατι ετσι απλά δεν γούσταρα-δεν ήθελα να κάνω ευζωνική υπηρεσία, χωρις να είμαι βύσμα. Σέβομαι την επίλογη αυτών που ήθελαν κάνουν ευζώνικη υπηρεσία όπως και αυτοί πρέπει να σέβονται την δικκή μου. Επαναλαμβάνω τέτοια ακραία φαινόμενα δεν ύπηρχαν. Υπάρχει ένα μεγάλο ψυχολόγικό σπάσιμο νέυρων αλλα ώς εκέι... Αυτά που λέγονται είναι υπερβολικα και μεμονωμένα περιστατικά που αλλωστε υπάρχουν παντού.
    Θα κλεισω υπενθυμίζοντας : "εκει που σταματάει η λογική ξεκινάει ο στρατος ".
    http://www.youtube.com/watch?v=XPdfKZ7pxPk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. To poios einai o euzwnas ''K'' kai to pws epraxe o dioikitis kai o ypodoikas tis Proedrikis Frouras,afiste na to xeroume emeis kalytera pou zisame ton ''K'' san neo kai exume apopsi... Ola ginintai gia kapoio logo kai an kapoios den mporei na kratisei to stoma tou kleisto apo ton mpampa tou gia pragmata pou aforoun tin froura,kakws mpike ekei mesa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ti na kanoune re ta andrikela oi a3iwmatikoi...oxi pes pws pra3ane...DEN DEINOUN DEKARA!!!(kai fysika h riza tou kakou einai allou)parte to xampari.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Megale, esy pou xeis grapsei to arthro kai pou mallon kaneis k ta exypna sxoliakia, an dn eisai teleiws stokos pisteuw na xeis katalavei oti exeis kanei mlkia m' auta pou grafeis. euzwnes triwn diaforetikvn seirwn kathontai k asxolountai me tin propaganda sou. dn perimenw pantws apo sena pou kathesai kai krineis avasanista apo to pc sou k les psemata k anakrivies na katalaveis estw k ligo ti shmainei proedriki froura, oute na sevasteis emas k pollous allous pou exoume afisei ekei ena kommati tou eautou mas . an eixes ligo tsipa tha prepe na diorthoseis ta psemata pou les gia vasanisthria kai gia to spasmeno xeri tou euzwna to opoio to espase panw stin ypiresia tou k opws kathe gnisios euzwnas dn to anefere kai perimene prwta na teleiwsei apospwntas ton sevasmo k ta sygxarhtiria olwn twn paliwn kai pernontas 5merh timhtikh mazi me tin anarwtikh tou. auta einai pragmata mallon pou dn mporeis na katalaveis opws kai to oti egw k olh h seira mou epitides para ta provlimata ygeias pou eixame dn dilwname na pame 401 gia na min paroume anarwtikh kai xwsoume mpifteki sth seira mas, gt mono emeis xeroume poso varia einai i euzwnikh ypiresia. Mas sygxwreis poly pou dn ypirxame kwlofantara pou koitane mono tin parth tous k tin kaloperasi tous gia na mporeis na exigiseis tis symperifores mas.

    p.s. gi auto kalytera trava esy tin paxia pou ap' oti fainetai tin exeis k megalyterh anagkh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κακόμοιρα γλοιώδη σκουληκάκια μόνο να είχατε άποψη για το τι συμβαίνει και πως στη Φρουρά... Ευτύχώς όμως που είστε για γέλια και μένουμε εδώ γιατί Εύζωνες είναι άτομα που το λέει και που το θέλει η καρδιά τους, οι Εύζωνες δεν ταπεινώνονται και ούτε ταπεινώνουν και είναι άτομα που μπορούν και έχουν το χάρισμα να προσαρμόζονται με εξυπνάδα, τόλμη και αυταπάρνηση στις όποιες καταστάσεις. Δεν είναι κακόμοιρα που με το παραμικρό τρέχουν να χαιδευτούν. Περιστατικά όπως το εν λόγω συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Τι να εξηγώ όμως, αφου κάποιες κυρίες δεν έχουν ΑΠΟΨΗ, απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Eiste oloi kokkalo k mpakaliaronete ton arthrografo !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. kommanto anwnume pou ekanes auto to post...vlepeis ti sou lene oi prohgoumenoi euznes k fantaroi oi opoioi apofasisan na mhn sunexisoun sthn froura...trexa na krufteis sthn trupa sou k ase ta post pou aforoun thn froura se ANTRES pou exoun staksei gia thn froura...den exeis apopsh...k otan pernas apo to mnhmeio kala 8a kaneis na koitas PSHLA!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Διορθώνω: Κακόμοιρο γλοιώδες σκουληκάκι. Συγχώρεσέ με εσύ που έγραψες αυτό το άρθρο απλά ελπίζω να κατάλαβες ότι μου ήρθε ένας στιγμιαίος θυμός με τις ανακρίβειές σου. Τέλοςπάντων δεν μπορει και να θυμώσει κανείς μαζί σου, είναι μια άποψη κι αυτή η δική σου και όπως καταλαβαίνεις μάλλον δεν στέκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. με όλο το σεβασμό σου προτείνω και καινούργιο τίτλο στην προσπάθειά σου:
    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ φρέντυ μέρκιουρι
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΛΕΓΓΥΗΣ ξεφωνημένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. den nomizw oti uparxei kati allo pou mporoume na poume pisteuw pws autos pou egrapse to parapanw keimeno einai kalimenos apo auta pou zhsan oi palaioiterwn seirwn euzwnes sthn proedrikh froura......... loipon (kurie) esi pou egrapses ayto to ar8ro akouse ligaki !!!!!!!
    na upo8esw pws den milas gia thn proedrikh froura ayto to monadiko epilekto swma ths ellados mallon milas gia to DAXAOU to germaniko to stratopedo ??????
    an ontws htan ta pragmata etsi opws ta les re megale ayto to stratopedo pera apo tis times pou apodidei den 8a edene thn ekpaideuomenh seira me tous ekpaideutes sto telos ayths kai oute 8a edene thn idia thn esso metaksi ths pragma pou pisteuw kanena allo swma den to petixenei..... kai denese oxi gia ta kai kala kapsonia pou les oti ginontai alla h psixikh kai swmatikh piesh pou askeite ston euzwna logo ths yphresia pou kanei sto mnhmeio tou agnwstou stratiwth kai sto proedriko megaro hphresies pou mono 65 atoma ka8e esso briskoun to 8aros thn upomonh kai epimonh na to kanoune telos pantwn epeidh 8a mou parei meres na grafw to ti einai proedrikh froura kai pws pairnane thn 8hteia tous ekei mesa oi EYZWNES 8a kleisw me kati teleutaio kai asteio
    EKEI pou les ysterografo skefthkes poli na to grapseis ??? peri tromokratias kai lipa ???? ti einai ayta mwre ade sinel8ete ligo pou den exete me ti na asxoli8eite kai thn trixa thn kanete trixia krima kai pali krima kai ntroph sas..........KAI PISTEUW KATALABES THN AGAPH TWN EUZWNWN GIA TO STRATOPEDO AUTO auta kurie suntakta
    312 2010 Γ`ΕΣΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. xaxa eleos oloklhro biblio grafeis me ta sxolia peri ths frouras
    megale la8os swma dialekses na 8apseis ase den mporeis 8a se fane oi EUZWNES !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. kurie dhmosiografe se periptwsh pou den to katalabes olata sxolia einai twn euzwnwn kai mexri na to doune oloi to keimeno ayto 8a grafontai ka8e mera aki diaforetika sxolia gia thn ZWH tou EYZWNA sthn FROYRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Στρατιωτικοί=Ψυχοπαθείς
    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. anaferomenos sti gidarxia to sabbato

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. mallon syntakti tou ar8rou eisai enas apo ekeinous tous pseytokoultouriarides pou de 8eloun na pane strato apo apopsi k kala..ouououou reeeeeeee... ante ston mpampa sou na sou eksasfalisei tin apalagi..flwre.... ki ase na kseroume emeis kalytera an eimaste psyxopa8eis... gt emeis dn asxoli8ikame me kati pou de kseroume..exoume apopsi..esy eisai sa to tragoudi..mazi mas asxoleise..poso mlks eisai... k ksexases na vaftiseis tin ekpedeysi kapswni...ksexases na peis oti mas varane k me kati megala ropala sta paparia..xaxa..papari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. An den s aresei min steileis to paidi sou na ginei euzwnas! Eisai kokkalo kai den mas prizeis allo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ούτε ένα συγνώμη.
    Αξιωματικοί κια ακροδεξιοί συνεχίζουν να προκαλούν και να αποκαλύπτουν την πραγματικότητα του ελληνικού στρατού.
    Να ποιοι θέλουν να είναι υπεράνω των νόμων και του στρατιωτικού κανονισμού.
    Ευτυχώς που δεν σβύνονται τα σχόλια για να καταλάβουν όλοι με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. paidia fainetai oti o en logw grafwn den kserei ti tou ginetai..ena mono exw na pw:
    O Fiestas dn einai ypoloxagos, einai Ford!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εύζων Μωραΐτης Τιμολέων6 Μαΐου 2011 στις 10:08 μ.μ.

    Προς τον αρθρογράφο:
    Μιλώντας με απλά λόγια και πρακτικά, που, είτε έχεις περάσει απ τη Φρουρά είτε όχι, μπορείς να καταλάβεις, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ. Ίσως κάποιοι αναγκάζονται να περάσουν μια ψυχρολουσία μερικών ημερών στην αρχή, την οποία, αν τελικά παραμείνουν, θα τη θυμούνται και θα γελάνε. Όμως στο χέρι τους είναι αν θα παραμείνουν ή όχι. Όσοι παραμένουν, το κάνουν εν γνώσει τους, αφού έχουν ήδη μάθει το τι πρόκειται να συνεχίσουν να υπομένουν, και τα οποία, ναι μεν είναι πολλά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύονται από την παραφουσκωμένη περιγραφή που κάνεις εσύ.
    Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά πράγματα που ό,τι κι αν προσπαθήσει κανείς να σου εξηγήσει, δε θα καταλάβεις, όχι επειδή στερείσαι νοημοσύνης απαραίτητα, αλλά επειδή αφορούν κυρίως συναισθήματα που νιώθει κανείς εκεί μέσα και δεν περιγράφονται με λόγια. Τα συναισθήματα που τελικά μένουν από την τεράστια εμπειρία της Φρουράς, είναι νοσταλγία και αγάπη γι' αυτό το στρατόπεδο, συμπεριλαμβανομένων και όσων ένας εξωτερικός παρατηρητής, όπως εσύ, θεωρεί παράλογα. Η απόδειξη; Τα σχόλια που έχεις πάρει από τόσους Εύζωνες. Δε νομίζεις ότι έχοντας περάσει όλα όσα περιγράφεις, η γνώμη τους μετράει παραπάνω; Και αφού η γνώμη τους είναι ότι το άρθρο σου χαρακτηρίζεται τουλάχιστον υπερβολικό και ανακριβές, το πιθανότερο είναι ότι έχουν δίκιο.
    Τα παραπάνω συνοψίζονται στις εξής φράσεις:
    ΑΣΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ.

    Λεπτομέρειες για όλες τις ανακρίβειες που περιέχει το άρθρο σου δν υπάρχει λόγος να δοθούν. Είναι πάντως χαρακτηριστικές της έλλειψης επίγνωσης της κατάστασης.

    Εύζων Μωραΐτης Τιμολέων
    312


    Υ.Γ. Πριν βιαστείς να μας προσβάλεις ως στρατόκαυλους ή αξιωματικούς (απ τους οποίους ελάχιστοι έχουν άποψη), μάθε πως θεωρώ ότι ο στρατός είναι 9 (πλέον) χαμένοι μήνες απ τη ζωή σου. Όμως Η ΦΡΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτός που έγραψε το άρθρο είναι μεγάλο γράσο...Η ΦΡΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΖΩΝΙΚΑ δεν είναι για σας..Γράαααααςςςςςςςςςς!!!Γι'αυτό ''πατήστε'' και σβήστε το άρθρο..
    Για όσους ξέρουν..Κομάντα καλή συνέχεια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Και γρήγορα εεεεεεε!!!!!!!!!!! Κωλόγρασα..!!!!
    Άυριο έχει σημειωτόν για την μαλακία που γράψατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εύζων Ανδρώνης Σπρίδων6 Μαΐου 2011 στις 11:52 μ.μ.

    Θεωρούμε, με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία για ένα καθ’ όλα ατυχές και καταδικαστέο ηθικά γεγονός που συνέβη στην Προεδρική Φρουρά, πως οφείλουμε να πάρουμε θέση.

    Πρώτα απ’ όλα κάθε γενίκευση και απλούστευση είναι και αντιεπιστημονική και λογικά πάσχουσα θέση, διότι παραποιεί την πραγματικότητα και οδηγεί σε λανθασμένες και για το λόγο αυτό άδικες κρίσεις. Κάθε αυθαιρεσία ενός ή περισσότερων ανθρώπων που μπορεί να συμβεί – και συμβαίνει – σε κάθε τομέα της οργανωμένης κοινωνίας δεν μπορεί να αναγορεύεται σε κανονικότητα ή καθεστώς και να δίνει το στίγμα της στο σύνολο των ανθρώπων που με τον ένα ή άλλο τρόπο συνυπάρχουν ή συνεργάζονται στο πλαίσιο ενός θεσμού, επαγγελματικού ή κοινωνικού ρόλου.

    Συνεπώς οι απαξιωτικές κρίσεις για τη διοίκηση, την οργάνωση και λειτουργία της Προεδρικής Φρουράς κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τα περί γενικεύσεων και απλουστεύσεων προλεχθέντα.

    Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαφεύγη της προσοχής μας το γεγονός ότι η νομοθετική αρμοδιότητα για το είδος της υπηρεσίας, τις οργανωτικές και λειτουργικές της ιδιαιτερότητες, για τα καθήκοντά της, για το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα ανήκει στην Ελληνική Βουλή κατ’ αποκλειστικότητα. Εμείς από την πλευρά μας αρνούμαστε να συναινέσουμε με τον συντάκτη της καταγγελίας, που από δημοκρατική και ανθρωπιστική ενδεχομένως ευαισθησία, αλλά με δόση ανακρίβειας και ασύγγνωστης υπερβολής κάνει λόγο για “συγκάλυψη”, για “κολαστήριο”.

    Είμαστε περήφανοι που υπηρετούμε την πατρίδα μας ως μέλη της Προεδρικής Φρουράς και ούτε κολασμένοι ούτε βασανιστές ούτε βασανιζόμενοι αισθανόμαστε. Κι όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες συμπολίτες μας “νιώθουμε απλά για την πατρίδα μας στα σπλάχνα χαλασμό”.

    Εύζων Ανδρώνης Σπυρίδων 312

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Με τις πορειες και τα δακρυγονα ΕΜΕΙΣ στεκομαστε εκει. Με τις βομβες και τις βομβες μολοτοφ ΕΜΕΙΣ στεκομαστε εκει! ποιος μαμακιας βγηκε και εκανε το αρθρο αυτο??? ποιος ηλιθειος δημοσιογραφος αναρτησε αυτο το αρθρο εδω? ποιος εχει το δικαιωμα να γραφει αυτες τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ δημοσια? να πατε εκει μεσα να δειτε τι ζωαρα κανουν. οποιος ΜΑΛΑΚΑΣ σχολιαζει για οτι γινετε στην ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ χωρις να ξερει τι γινετε ΕΚΕΙ μεσα δεν χρειαζεται να γραφει τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ του εδω. ειμαι πρωϊν ευζονας τησ 310 σειρας. αν θελετε να σας πω και το ονομα μου σας το λεω και οποιος απο ΕΣΑΣ εχει παραπονο με τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ που γραφετε η καποιος ανιδεος ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ να κανει comment να πω ΔΗΜΟΣΙΑ το ονομα μου. γιατι εσεις που γραφετε κατι ΗΛΙΘΕΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ δεν εχετε ιδεα τι γινετε εκει μεσα. λυπαμαι παρα πολυ που εκατσα και ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΗΛΙ8ΕΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ! ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΓΡΑΣΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Kirioi auta pou exoume perasei ekei mesa oloi mas den ta alazoume me tipota!!!!!!Pios den thimate tin prwti mera stin froura????Pios den thimate tin prwti tou wra sto mnimio?????Pios tha mas pei emas vismata??????Emeis giname euzones me to pisma mas me tin andria mas kai to tsagano mas!!!!Giati kirioi gia na gineis euzonas prepei na exeis tsagano kai kathari psixi!!!!!!!!Opios den epithumei na perasei ta taxamou vasanistiria (as gelaso) pernei ta mpogalakia tou kai paei sto mlat h ston loxo dioikiseos!!!!!!!!Ara loipon eseis pou to paizete kai sindikalistes tromara sas psaxte allou gia vismata!!!!Ante na poume!!!!!!Min arxisi o gidarxos tous mpakaliarous kai ta kokala!!!!!!
    Euxaristo tin froura gia auta pou ezisa tha eimai panta stin psixi euzonas!!!!!!Makari an mporousa esto kai gia mi wra na anevena sto mnimio!!!!!!Kokala gia ta ntamaria tou mnimiou kai ta commanda tou proedrou!!!!!!!
    306 A ESSO 09!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτά ΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ που διαμαρτύρονται σήμερα για κακομεταχείριση των Φαντάρων, είναι εκτός πραγματικότητας. Σήμερα η στρατιωτική θητεία είναι κολέγιο. Ασε που μέχρι να πάνε απολύονται κιόλας. Απλώς έχουν μάθει στο Αραχάτι και στα Εύκολα, Χαρτζιλίκι από τους γονείς και αφεντικά.
    Βρήκαν και παίζουν. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΡΕ ΦΛΟΥΦΛΙΔΕΣ και αυτοί που υπηρέτησαν πριν 20-30 χρόνια; Με 22 μήνες θητεία, με σκληρά καψόνια. με ξύλο, με στρατιωτικά ρούχα στην έξοδο κ.ά; ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕ, ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑι ΑΝΔΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΗΣΕΙ ΜΑΜΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. eimai euzwnas tis 310 seiras....auta pou diavasa se auto to arthro autou-wn tvn eleeinwn fantarwn einai aparadekto..poios kai gt tolmaei na pei ta euzwnia fantaria????me poio dikaiwma????esy me to arthro,gia pes mou,les na yparxei kanenas malakas pou na vazei visma gia na ypiretisei ston loxo EYZWNWN,gia na fai oli autin tin kourasi???den nomizw.........gia na ypiretiseis stin PROEDRIKI FROURA TOU LOXOU EUZWNWN PREPEI NA EXEIS KARDIA KAI ARXIDIA..................ESY I ESEIS ME TO ARTHRO DEN EIXATE TIPOTA APO TA DYO........GIA AUTO KAI MEINATE FANTARAKIA..............kai min ksanatolmisete na piasete euzwnia sto stoma sas......kai kati teleutaio,eseis den kataferate na ginete pote EUZWNES...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. http://www.youtube.com/watch?v=KcmDE-Qtmmw

    pare na akouseis kai to loca loca tis shakiras gia na deis poso wraia eitan stin froura..........ZWARA KURIOI!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. kirie sintakti, kai gw imoun euzwnas me 200 wres ipiresias, 3 diapisteutiria, 1 aoplo sto proedriko megaro, parelasi sta ioannina, stin 25i martiou kai sxedon oles tis kiriakes tis 8iteias mou imouna stin parataksi tis kiriakis.... ti sou lew omws e?les kai ksereis?den exeis apopsi kai oti kai na akous loipon grafe to opws to 8eleis.... kai gw perasa ekpaideusi, diskoli, skliri, kai ka8e fora pou pigaina mesa gia ekpaideusi anarwtiomoun an 8a eprepe na mpw i oxi.... otan teleiwse omws i ekpaideusi, ka8omouna me tous ekpaideutes mou(me keinous dld pou me "gamagan" psixologika kai tous 8imamai akomi kai twra, me xara omws...) kai na ksereis pws asxeta me to ti perasa, kai me tous palious mou imouna demenos kai pote kaneis den me peirakse... kai pistepse me, akomi kai twra 8a ekana euzwniki ipiresia me poli megali mou xara.... ti sou lew omws e.... mono san aksio8eato mporeis na me deis.... gi'auto loipon... moko.
    308 ΠΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. EUXOMAI AUTOS POU ANEVASE TO AR8RO AUTO NA GINEI KAI ME TIN OIKOGENEIA TOU. TI ENOO??? EMEIS OI EUZONES EIMASTE OLOI MAS MIA OIKOGENEIA, MIA OIKOGENEIA POU DEN EXEI DIAKRISEIS KA8E SEIRAS. GIATI??? GIATI EIMASTE EUZONES!!! OLOI MAS IDIES STOLES FOROUSAME, OLOI MAS TIS IDIES TIMES APODIDAME OLOI MAS STAKSAME TO IDIO KAI PERASAME TIN IDIA EKPAIDEUSI. ESU KURIE DIMOSIOGRAFE I KURIE FANTARE EUXOMAI NA GINEI KATI ME TIS OIKOGENEIES SAS KAI NA SAS KRAZOUN OLOI!!!

    EUZON TSOU..... KONSTANTINOS:
    217 ORES MNIMEIO
    1 PARATAKSI PROEDROU
    252 ORES PULI
    12 AOPLA DIAPISTEUTIRION
    7 EPISIMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΑΙ ΕΥΖΩΝ ΤΣΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΦΑΝΤΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ama sou gamisw ti mana pou se gennise tha mathoun oloi poios eisai...kai sto lew ki apo konta.. pes pou kai pote.. kai kanonizetai to tyhema arrwste psyxakia.... gamw to mouni pou se gennise

      Διαγραφή
  64. Δυστυχώς για άλλη μία φορά αντικρύζω μία στοχευμένη επίθεση ενάντια,όχι τόσο στο ένδοξο και τιμημένο σώμα της Προεδρική Φρουράς,όσο στην ιδέα του ΕΥΖΩΝΑ!Είναι λογικό,γιατί αυτοί που θέλουν να αποδομήσουν κάθε είδους εθνική και ηθική αξία,επιθυμούν διακαώς να εξαλείψουν μία από τις ελάχιστες αξίες που έχουν παραμείνει σε αυτήν την αποσαθρωμένη χώρα,όπου έχουν απονοηματοδοτηθεί τα πάντα!Δεν θα μπω στην διαδικασία να υπερασπιστώ τα αυτονόητα,ούτε να κράξω τα ανάλγητα υποκείμενα που συνέταξαν αυτό το άρθρο,δίχως να έχουν την παραμικρή ιδέα!"Αγαπητοί" δειλοί,ψευτοεπαναστάτες,ριψάσπιδες και ανρνησιπάτριδες,υπόλογοι γι'αυτές τις προσβολές θα είστε απέναντι στους ήρωες προγόνους αυτού του Έθνους,που εμείς ως Εύζωνες τιμήσαμε,τιμούμε και θα συνεχίσουμε να τιμούμε!Αυτοί πότισαν με το αίμα τους κάθε χιλιοστό αυτής της ιερής γης,για να μπορούν σήμερα κάποιοι δειλοί και βουτυρομπεμπέδες "απόγονοι" τους να εκφράζουν ότι υβριστικό και ανήθικο τους κατέβει στο κεφάλι...Οι βολές κατά του στρατού εν γένει,αλλά κυρίως κατά των αξιών είναι απολύτως μεθοδευμένες,αλλά να έχετε υπ'όψιν σας ότι...ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!
    Δεκανέας Εύζων Φριτζαλάς Ιωάννης-'08 Α ΕΣΣΟ(302)("Επειδή εμείς μιλάμε επώνυμα "κομμάντα")
    ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΖΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΥΖΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. h froura mages thelei antera k na to goustareis,oloi tous protous 2 mhnes trone aggouri k mamisi,tis istories pou bgazoun ta kolograssa k ta kolovismata mono osoi den kseroun tis pistevoun,de tha miliso ego gia kapsonia pou hmouna 309 seira,as milisoun aytoi pou htan prin 10-15 xronia pou etrogan to ksylo ths arkoudas k goustaran pio poly k apo emas pou perasame pio ardan....mono tyxaio den einai pou oloi oi prohn eyzones agapane th froura,osa de mporeite na ta ftasete na mhn ta pianete sto stoma mas GOMENES....EYZON PIKIOS 309ΠΦ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Πέρα από την οργή μου για το άρθρο και τα όσα αναληθή περιγράφει, τα οποια καυτηριασα και σε παραπανω σχόλιο, διαπιστώνω με θλίψη ότι αυτό το blog ενώ θα πρέπε να επικέντρώνεται σε πληροφορίες και συμβουλές βοηθητικές προς τους στρατεύσιμους προσπαθεί να περάσει πολιτικά μηνύματα.
    Κι αν αυτό είναι δικαίωμα των δημιουργών του και επιλογή των αναγνωστών αυτό δεν δίνει καμία νομιμοποίηση και κανένα δικαίομα σε κάποιον να στηρίξει μια πολιτική θέση ή άποψη πάνω σε μια αισχρή και ανακριβή προπαγάνδα που στρεφεται ενάντια στην πιο τιμημένη και περίφανη μονάδα του Ελληνικού στρατού.
    Απόλυτα θεμιτό κάποιος να θέλει να περάσει πολιτικα μηνύματα και να προπαγανδίσει ακόμα τις πολιτικές του θέσεις. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΘΗΓΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤHΣΑΝ Η ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ.
    Δεν πρόκειται να καταλάβετε ποτε οτι πέρα απο κοινωνικά στρωματα και πολιτικές αποψεις αυτο που μας ενώνει ειναι οτι ημαστε ολοι ΕΥΖΩΝΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΒΕΛΟΓΡΆΦΗΜΑ, ΟΧΙ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ (αφοσον δεν το θελέτε), ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ KAI EXOYME ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Π.Φ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΤΗ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΕΥΖΩΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΖΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΑΣ

    ΕΥΖΩΝ ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ 312

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. είσαι για κλάματα "φίλε" το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σβησεις την λάσπη και τις μ###ες που έγραψες ούτε καν άρθρο δεν είναι!!! τρομοκρατείς χωρίς λόγο τους επόμενους υποψήφιους εύζωνες και τις οικογένειες τους! κι εγώ που υπήρξα εύζωνας (και όπου σταθώ κι όπου βρεθώ το λέω με καμάρι ) πέρασα δύσκολα αλλά αφού κατάφερα και φόρεσα την τιμημένη ευζωνική ένδυση και στάθηκα κοκάλα στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, μπόρεσα και έδωσα νόημα στις δυσκολίες αυτές! ΕΥΖΩΝ ΦΕΛΕΣΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ-'08 Γ ΕΣΣΟ 304(Ο ΦΡΙΤΖΑΛΑΣ ΕΚΠΕΔΕΥΤΗΣ ΜΟΥ! ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΌΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΟΥΤΕ ΕΧΘΡΑ ΟΎΤΕ ΤΊΠΟΤΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΧΑΊΡΟΜΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΊΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΉ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΕΔΕΥΣΑΙ ΟΠΩΣ ΙΣΧΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΙΠΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΟΥ! ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΌ ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Από τις ανακρίβειες του άρθρου σου? Από τις ψευτοκουλτουριάρικες απαντήσεις τύπου "βγάζουν ακροδεξιά και μιλιταριστική γλώσσα" η μήπως το γεγονός οτι οι γονείς "ΑΓΩΝΙΟΥΝ" για το παιδί τους? Γιατί όντας εύζωνας ο ίδιος αν και έπεσα σε μικρη σειρά και έκανα πολλές υπηρεσίες θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι καθημερινά είχα 4ωρα υπηρεσιακά και μπορούσα να δω τους "ΑΝΓΧΟΜΕΝΟΥΣ" για την κατάσταση γονείς μου? Ανταυτού όμως εγώ θυμάμαι ότι πήγαινα για καφεδάκια κολωνάκι (Σαν βυσμα που ειμαι). Σταμάτα λοιπόν να είσαι φερέφωνο αυτών τον ηλιθίων (γιατι περι ηλιθιων Προκειτε) και σαν σωστος δημοσιογραφος που είσαι κάνε την απαραιτητη έρευνα πριν γράψεις ένα άρθρο.

    Προχωρόντας στην επόμενη ενότητα θα σου πώ το εξής. Για ρώτα τους υποψήφιους εύζωνες που περάσαν όλα αυτά τα βασανιστήρια, κατα τα λεγόμενα σου, μέσα στην φρουρά πόσο περήφανοι νιώσανε οταν πηρανε τον γαλάζιο μπερέ στα χέρια τους γιατι εγώ θυμάμαι το χαμόγελο να φτάνει μεχρι τα αυτιά διοτι καταφερα να ανταπεξελθω στην "ΔΥΣΚΟΛΗ" και οχι "ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ" οπως λες εκπαιδευση. Γιατί αν οι πηγες σου προέρχονται απο αυτούς που τα παράτησαν πριν καλα καλα μαθουν τα ευζωνικά βήματα τοτε το μονο σίγουρο οτι μονο υπερβολές, ψέματα και ανακριβειες θα σου πουν.

    Τελειώνοντας θα σου πω το εξής: Οι νέοι εύζωνες που γίνονται καποια στιγμή "παλιοί" δεν βγάζουν το άχτι τους στην επόμενη σειρά γιατί θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω. Απλά τότε έρχετε η στιγμή που συνηδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι η παράδοση της φρουράς να συνεχιστεί και να μην καταστραφεί απο τα ρετάλια και ρεμάλια που ηρθαν απο τα κέντρα και το μονο που είχαν κανει ειναι να πίνουν καφέδες και να καπνίζουν το ενα τσιγάρο πισω απ'το αλλο.

    Και για να μην νομιζεις οτι κρυβομαι και πισω απο το δαχτυλό μου

    Εύζων Τζιβάρας Γεώργιος 311 2010 Γ' ΕΣΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. O Foundoukas einai tufwnas magges.

    304, 7 katw deksia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. O Foundoukas einai ontws tyfwnas ton kserw proswpika!Esy ΤΣΟΥΛΙΔΗ agori mou den ema8es ston strato oti den diareeis plirofories gia to onoma sou kai thn siera sou sto net?Krima ta foustania pou forouses.Eyzwna Pikie ena exw na sou pw o ksaderfos einai psilomalakas kai exei karafliasei entelws!Kyrioi an den hsastan mayroskoufides sthn kypro den klanete mia ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Έυζωνες, σας καταλαβαίνω που απαντάτε επειδή λέει ψέματα το άρθρο, αλλα νομίζω οτι έχετε μάθει μεχρι τώρα να ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.

    Ό,τι βλακεία θέλει ας λέει ο καθε ένας. Όποιος θέλει να πει οτι μας βασανίσανε, ας το πει. Εμείς ξέρουμε τι γίνεται. Και δεν μιλάμε γιατι είμαστε περήφανοι εύζωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. 1) Δεν έχεις άποψη!! Την παραμικρή όμως!!
    2) Για την Προεδρική Φρουρά είναι περήφανη η συντριπτική – συντριπτικότατη όμως- πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Θαυμάζουν τους Εύζωνες, τους θεωρούν παράδειγμα προς μίμηση. Και για να βγει το αποτέλεσμα αυτό που βλέπουν και θαυμάζουν εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ο «άλλος τρόπος» βγάζει κωλοφάνταρα- κρεμασμένες τσέπες-υπηρεσία με playstation- μπιφτέκια σους υπόλοιπους- λούφα και το βγάλαμε το 9μηνο. Βγάζει υπηρεσία στο υπουργείο, 10-12 κάθε μέρα, Σ/Κ off, βγάζει νύχτες στο Πολεμικό Μουσείο, πάρτυ στο Αβέρωφ και πολλά άλλα. ΕΥΖΩΝΕΣ όμως ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ!!!
    3) Είναι προφανές ότι σκοπός του άρθρου αυτού είναι να δυσφημίσει την Προεδρική Φρουρά, να την πλήξει. Ακόμα και γι αυτό όμως, ρε τύπε, θέλει μια στρατηγική. Δε μπορείς να λες ότι στη Φρουρά είναι βύσματα απ τη μια, και απ’ την άλλη τους βασανίζουν. Στερείται στοιχειώδους λογικής. Αν το είχες προσέξει αυτό μπορεί και να έπειθες κανένα αφελές -wannabe ψαγμένο- παιδάκι, τώρα η αποτυχία είναι ολοκληρωτική.
    4) Οι παρωπίδες σου δε σου επιτρέπουν να συνειδητοποιήσεις ότι 70 κάτι μέχρι στιγμής ΕΥΖΩΝΕΣ, άνθρωποι δηλαδή που έχουν περάσει από τη Φρουρά, την υπερασπίζονται σαν οικογένειά τους. Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι αν δεν το κατεβάσεις. Εθελοτυφλείς, νομίζεις ότι γράφουν οι Αξιωματικοί, καραβανάδες, στρατόκαυλοι και ότι άλλο σου ‘ρχεται. Γιατί αυτό σου επιτάσσει η πολιτική σου ανάλυση. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική! Είναι Εύζωνες! Και την αγαπάνε τη Φρουρά! Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο στρατό που δεν τους «βασανίζουν».
    5) Όσο για την εντύπωση που σχημάτισαν ορισμένοι ότι είσαι δημοσιογράφος και έκανες ρεπορτάζ κλπ., καμία σχέση. Ένα κομματικό άρθρο είναι, του 0,12% και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Γράψε καλύτερα κανένα αρθράκι για βύσματα που θα έχεις και πιο έγκυρες πληροφορίες από το χώρο σου και άσε την Π.Φ ήσυχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. PSAROSAME me tous mayroskoufides sth kypro file,k mh milas gia to tsoulidh,ton eyzona me tis perissoteres ores ths 310,k to pikio,pou isos eixe tis pio polles ores sth seira tou k htan o kalyteros palios mas....310lela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. mauroskoufoi,poustoneo.....akou ligo kati...........THA EPREPE NA NTREPESAI POU LES TIN FOUSTANELA FOUSTANI..........KAI OTAN THA MILAS ME EUZWNES THA LES MALISTA..............FLWRE MAUROSKOUFOI..............!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ντροπη κ αισχος στα βυσματα που πανε σ αυτη τη μοναδα. Ξεφτιλιζουνε τους λιγους κ αξιους ευζωνες που σπασαν τα ποδια τους στο μνημειο κ στο προεδρο στις παρελασεις στις ατελειωτες κοκκαλες στο μεγαρο.οι υποψηφιοι ειναι υποψηφιοι κ αν δεν θελουν να μεινουν απλα το δηλωνουν κ φευγουν.. ολοι οι υπολοιποι απλα δεν εχετε αποψη για τη φρουρα.. μην βγαζετε ονοματα κ σειρες κ δινετε τροφη σε μαλακες να γραφουν οτι θελουν.. Η ΦΡΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ...
    ΕΥΖΩΝ Ζ. 6 ΔΙΜΟΙΡΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλημέρα,
    Διαβάζοντας την ατελείωτη προπαγάνδα του άρθρου ένιωσα την ανάγκη να σχολιάσω αρνητικά και καυστικά τους δημιουργούς του. Στη συνεχεία ωστόσο έγινα μάρτυρας της καταστάσεις που επικρατεί μέσα στο ένδοξο τμήμα της Προεδρικής Φρουράς. Μια κατάσταση που ομολογουμένως δεν υπάρχει στις περισσότερες μονάδες του στρατού. Οι Εύζωνες είναι μια ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ! Οι Εύζωνες δεν είναι ούτε στρατιωτικοί ούτε τίποτα φαναράκια (με όλο το σεβασμό στους απανταχού στρατευμένους). Η Προεδρική Φρουρά είναι για όσους δε γνωρίζουν ένα ειδικό τιμητικό τμήμα του Ελληνικού στρατού που υπάγεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι επιλογή του καθενός να δηλώσει για ξεκινήσει την επίπονη και αναγκαία διαδικασία της εκπαίδευσης στο λόχο υποψηφίων αν επιλεγεί. Όπως επίσης είναι και αυθαίρετο δικαίωμα του κάθε υποψήφιου να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
    Το άρθρο σας είναι αναληθές και γεμάτο ανακρίβειες! Όλοι όσοι σας έδωσαν πληροφορίες για να το συντάξετε και ευλόγως κράτησαν την ανωνυμία τους απλά δήλωσαν για Εύζωνες με προφανή σκοπό να έρθουν κοντά στα σπίτια τους και να περάσουν 9 μήνες ως τουρίστες! Ουδέποτε θέλησαν να γίνουν πραγματικοί Εύζωνες και αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που τελικά δε θα γίνουν (ανεξαρτήτως από το που θα συνεχίσουν τη θητεία τους). Η Προεδρική Φρουρά λοιπόν και κυρίως η Ευζωνική υπηρεσία θέλει αποφασισμένους άντρες και όχι παιδάκια που τα έστειλαν εκεί για να πηγαίνουν στο Κολονάκι για καφέ. Σε συνέχεια του παραλογισμού σας θα ήθελα να σας ρωτήσω από πότε οι νέοι που σέβονται και τιμούν τους αγώνες της πατρίδας τους και την ιστορία της σημαίας τους είναι κομματικά βύσματα και κατ’ επέκταση βασανιστές που καταρρακώνουν την προσωπικότητα άλλων νέων.
    Αν θέλετε λοιπόν να έχετε μια στοιχειώδη άποψη, να κανονίσουμε στο κατά φαντασία σύλλογο σας να περάσει ένα 24ωρο Ευζωνικής υπηρεσίας ώστε να μπορέσετε και εσείς να αναγνωρίσετε τις ανάγκες και τη σκοπιμότητα της Ευζωνικής εκπαίδευσης. Δυστυχώς τα ‘γατάκια’ που σας έδωσαν τον έναυσμα για να στάξετε δηλητήριο υπηρετούν σε μια εποχή που οι συνθήκες έχουν χαλαρώσει. Τι θα έπρεπε να πουν οι παλαιότεροι που υπηρετούσαν 2 χρόνια σε εποχές χωρίς ελευθερία λόγου… σε εποχές που δεν υπήρχαν κινητά για να περνούμε τους δικούς μας και τη γκόμενα από το θάλαμο… σε εποχές που δεν υπήρχε ούτε η διακοπή ποινής ούτε το υπηρεσιακό! Σε εποχές που έπεφτε πραγματικά ξύλο στην εκπαίδευση των Ευζώνων… Εποχές που από ότι φαίνεται υπήρχαν αξίες όπως το ήθος και η αντρική μαγκιά που εκλείπουν στις μέρες μας. Δε φταίτε εσείς. Είναι σημεία τον καιρών που στις μέρες μας τα πρότυπα της κοινωνίας είναι οι λούγκρες του star system και οι ‘βολεψάκιδες συνδικαλιστές’ που έχουν άποψη για όλα! Επηρεαστήκατε υπέρ του δέοντος τελικά….
    Εύζων Κ.Α. 09Γ ΕΣΣΟ (308)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. EUZWN STEFANEAS A.M THS SEIRAS 310! POIOS SOU DWSE TO DIKAIWMA NA MILAS ESU GIA EUZWNES KAI NA APOKALEIS FANTAROUS TOUS EUZWNES? GIA NA GINEIS EUZWNAS ASXETA APO TO UPSOS KAI TA SWMATIKA PROSONTA POU DEN EXOUN OI FANTAROI PREPEI NA EXEIS MEGALI KARDIA ANTERA KAI @@ KAI NA TO THES PRAGMATIKA! AN KATI APO AFTA DEN TA EXEIS ASTO! PWS ESU VGAINEIS NA MILAS GIA KATI POU DEN EXEIS IDEA TI SIMAINEI? OPWS VLEPEIS OI EUZWNES KAI ONOMATA LENE KAI DEN FOVOUNTAI KANENAN! KAI AN THES ELA VRES ME NA KANOUME MIA KOUVENTA APO KONTA GIA TO TI EPIKRATEI STIN FROURA MESA KAI PWS NIWTHEIS OTAN FORAS TIN EUZWNIKI STOLI KAI OTAN EISAI KOKKALA GIA OLOUS AFTOUS POU DWSAN TIN ZWI TOUS STO ONOMA TIS ELLADAS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Pragmatika den mpainw KAN sth diadikasia na ekshghsw to ti einai Eyzwnas se kati typoys poy einai aksioi ths moiras tous.. Pouthenades eiste! Klafteite ligo akoma! voutyrompempedes! Fritzala empaine agori moy! Foundouka eisai Tyfwnas!!!
    Eyzwn Skartsilakis 302 ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. to vrika arketa diaskedastiko to athro!

    oloi euzones pernane ta osa gia na kateferoun na antexoun tin kourasi kai tin akinisia!!!KAI BORO NA SE DIAVEVEOSO OTI KANIS MA KANIS DEN THA KLAFTI I THA PARAPONETHI GIA AUTA POU PERNAEI!!!OSO ZORI KAI EAN EINAI!

    gia kapio logo parousiazontai mono ekato atoma peripou kai sto telos menoun trianta...

    pistepse me esi den tha antexes oute deka lepta na kanis i na perasis oti pernane oloi oi euzones kai eiani perifanoi gia auto!

    apla den exeis apopsi!

    P.S gia visma,i ΛΔ i mlat kai nomizes oti tha eisai kentro athinas kai ola meli gala...

    P.S 2 309 5i dimoiria :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ti diktio tromokratias re kefte???siga min mas exoun vali kai fimotro!

    apla iparxoun pragmata pou den ta katalavenete kai den tha ta katalavete pote...

    an thelete zoara sto strato kai meli gala na pate se tagma i proedriki froura itan kai tha einai apo ta liga stratopeda pou tha kourastis kai tha poneseis!opios den tou aresei kai den theli na paei allou!

    episis ta perisotera post pou eida edo einai apo euzones oxi apo stratiotikous :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. re file athrografe na se rotiso kati?oi euzones einai sto mnimio tou agnostou stratioti kai sto proedriko megaro sosta?axiotheato opos tous les esi...

    ean san ipopsifios den antexeis kapoia kapsonia kai tin ekpedeusi.pos tha bgis meta sto mnimio na dosis foro timis me tin ipiresia sou?pos tha minis anekfrastos se kathe vlameno mathitoudi tourista ellina pou tha sou erthi na sou kani ton karagiozi gia na se kani na gelasis?

    ti tha kanis tha tou milisis?tha ton vrisis?tha kounithis?

    xilia dio meri iparxoun gia ton filo sou alla gia na ginis euzonas theli kopo!

    se prokalo katse 2lepta oxi oso kathontai oi euzones akinitos xoris na klinis oute to mati...mine san agalma me tous filous sou na sou kanoun to tsirko...

    pos pige to kataferes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Διάβασα όλα τα σχόλια και εμένα θα με έβαζε σε σκέψεις το γεγονός γιατί τόσοι πολλοί εύζωνες να υπερασπίζονται τόσο πολύ την προεδρική φρουρά που τους πόνεσε και τους "βασάνισε" τόσο...

    θες να μάθεις γιατί?γιατί όλοι πονέσαμε,όλοι ζοριστήκαμε όλοι κουραστήκαμε και επειδή ξέρουμε τι περάσαμε το σεβόμαστε και ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε στην εκπαίδευση είναι οι ομαδικότητα...και πως είμαστε μια ομάδα.Ότι και να περάσαμε έχω τις καλύτερες σχέσεις με τους "βασανιστές" μου και τους ευχαριστώ.Και πήγα εκεί ξέροντας τι να περιμένω και να σου πω και κάτι...θα ξανά πήγαινα...

    όλοι όσοι γράφουν κάνανε την θητεία τους κανένας δεν είναι μόνιμος καραβάνας αλλά είναι κάτι που δεν θα το καταλάβετε ποτέ!

    Αφήστε εμάς να ξέρουμε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. τι συμβαινει γκομενες;;;;ολοι οι ευζωνες ειμαστε δω οπως βλεπετε ετοιμοι να βαλουμε μια ταξη στις μαλακιες που βγαινετε και γραφετε..οι ευζωνες ειμαστε εδω και ειμαστε και παντου,και στην υπηρεσια,και στη θητεια,και στη συμπεριφορα...και παντου,τι συμβαινει παλικαρακια;καθοσαστε στις μοναδες σας...τρωτε στο καψιμι,και ψαχνετε να βρειτε να πειτε παπαριες για να περασει η ωρα;;;;η μηπως λυπηθηκατε τον ευζωνα ο οποιος και καλα ξυλοκοπηθηκε μεσα στη φρουρα...χαχχαχαχα ας γελασω...σας μιλα ενας εκπαιδευτης..και να ξερετε κυριοι..εννοειται ολα ειναι πολυ αυστηρα εκει μεσα...και οσοι γραψατε τις μαλακιες,δεν θα μπορουσατε να σταθειτε ουτε στην πυλη.ομως υπαρχει σεβασμος,ολοι ξερουμε τι ειμαστε,το τι κανουμε,και γιατι το κανουμε...δεν ακουσα να βγειτε να πειτε για τα ουκ...που τα πνιγουνε τα παιδια και τα επαναφερουνε,ολα ειναι για καποιο λογο...εν καιρο πολεμου...τι θα πουνε οι ουκαδες κυριοι;;;φοβομαστε να πεσουμε στη θαλασσα για να μην πνιγουμε;;;δεν θα το πουνε γιατι ηδη εχουν εκπαιδευτει να πνιγονται..ετσι και στη φρουρα οι ευζωνες.το καθε τι ειναι απαραιτητο στην εκπαιδευση ωστε να κανουμε αυτο που κανουμε,ναι ναι,ακουνητα στρατιωτικα αγελαστα οπως το λετε,εμεις το επιλεξαμε,εμεις.να ειμαστε στολιδια,να φυλαμε οτι φυλαμε,και να τιμαμε οτι τιμαμε....εμεις πηραμε την αποφαση,και εμεις ειχαμε τα αρχιδια να το κανουμε,επισης ο ευζωνας που εχει αναρρωτικη ειμαι σιγουρος οτι εχει λιωσει στο γελιο με το αρθρο,ποιοι ειστε εσεις παρακαλω που θα λυπηθειτε ανθρωπους;;;;και μαλιστα εναν ευζωνα;;;σας εκανε κανεις παραπονα;;;;υπαρχει μια εκφραση που λεει...δουλεια δεν ειχε ο διαολος...,γαμουσε τα παιδια του.αυτο ειστε,βρειτε τιποτα καλυτερο να κανετε κυριοι και αφηστε τις παπαριες.ευζωνας 308...φιλια σε ολους σας ευζωνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Εύζων Καρκούλιας Αθανάσιος7 Μαΐου 2011 στις 5:40 μ.μ.

    Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε κ. αρθρογράφε, κι εμείς περάσαμε απο την εκπαίδευση και όλες τις φάσεις της Π.Φ. και μπορώ να σας εγγυηθώ οτι υπάρχει και κούραση και πίεση που φτάνει το υπερβολικό, αλλά απο εκεί μέχρι τα βασανιστήρια, μάλλον κάνετε λάθος.
    Όσο για το περιστατικό με τον πυροσβεστήρα, είναι τραγικό, αλλά κανένας μα κανένας δεν κάνει κάτι χωρίς την θέλησή του στη Π.Φ. είτε ως δράστης είτε ως δέκτης. Με τους νέους ειδικά υπάρχει καθαρό, δυνατό συναίσθημα γιατί θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να τίμουν και να τίμουνται με την παρουσία τους στο ένδοξο Σώμα.
    Δε ξέρω για τι είδους βιαιοπραγίες μιλάτε, αλλά στη Φρουρά, διαβεβαιώνω, δε αγγίζεται ούτε τρίχα χωρίς να το θέλει κάποιος και ειδικά όταν εκείνος είναι νέος. Τώρα οι φωνές, η κούραση και η ένταση της Φρουράς μπορούν να δημιουργήσουν ψυχολογική πίεση, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού, αν δε μπορεί να αντέξει και να προσαρμοστεί κανείς τότε τι να πω, είναι απροσάρμοστος γενικότερα στη ζωή του μήπως;
    Οι παλιοί καλύπτουν την διοίκηση; Αυτό κι αν είναι πρωτάκουστο!

    Ένα είναι σίγουρο, δεν είναι για όποιον κι όποιον η Φρουρά και μιλάω για τον Λόχο Ευζώνων!

    Να ΄στε καλά και καλά μυαλά. 308 σειρά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Οι Εύζωνες είναι τρυπάνια, ρουφιάνοι, κουμάντα μα πάνω από όλα αδέλφια. Ξεκίνησα στη προεδρική φρουρά καλοκαίρι και ήμουν 25 μα τελικά παιδί .Έμαθα να σέβομαι την ιεραρχία, τι συμβολίζει και την ιστορική σημασία για το κάθε κομμάτι της ευζωνικής στολής, πράγματα που εσείς δεν θα μάθετε ποτέ. Μπαίνοντας στη φρουρά από τη μονάδα όπου ήμουν ειδή ‘παλιός’ έγινα ψάρι στο ενυδρείο και με το καλημέρα έμαθα την έκφραση ΚΟΙΤΑΜΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑ. Όπου και αν πήγαινα κοιτούσα ψηλά και το έκανα αρχή στη ζωή μου. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης επίπονο για άντρες και όχι για παιδάκια, περιελάμβανε καθημερινά ακινησία συγχρονισμένες οπλασκίες παρελάσεις και μπόλικη γυμναστική. Τα βράδια γνώρισα τη μπουρδελιαρα μια λάμπα που κοιτούσες μέχρι να δακρύσεις ,το πρωί είχαμε το φίλο μας τον Ηλία(ήλιος). Είχαμε πολλά καψώνια όλα μέρος ενός γλυκού παιχνιδιού και σκληραγώγησης αλλά πάντα με βάση των αναγκών της υπηρεσίας που θα έπρεπε να αναλάβουμε αν καταφέρναμε να βγάλουμε την εκπαίδευση .Ο παλιός και ο νέος πάντοτε θα υπάρχει όσο υπάρχει εύζωνας και όποιος δεν θέλει και δεν έχει ψυχολογία όπως ο φλώρος, συγγνώμη για το λάθος ο ‘κύριος’ Μ, φεύγει για την ευζωνική ΕΒΡΟλιγκα και πάει να παίζει Play station και να φύλαξη σκοπιά σε μονάδα μαζί με το iPod σαν Χιώτης δυο δυο όπου στο δίμηνο θα το παίζει μάγκας και παλαιουρας και θα βάζουν τους νέους να καθαρίζουν και να κάνουν γόπινγκ. Αργότερα θα έχει πολλές ιστορίες να λέει σαν νέο Έλληνας από την ένδοξη θητεία του για να εντυπωσιάζει κατά φαντασία ακόμα μερικούς φλώρους σα του λόγου του.
    Πριν από χρόνια από μια ψευδό δημοσίευση σας παραλίγο να με κάνει να μην επιλέξω ειδικές δυνάμεις και ίσως να μην είχα πάει στη προεδρική φρουρά αλλά ευτυχώς αποτύχατε. Θεωρώντας τότε το site σας έγκυρο το διάβαζα αλλά όπως με πληροφόρησαν κάποια αδέλφια (ΕΥΖΩΝΕΣ) η λάσπη συνεχίζετε με αμείωτο ρυθμό χωρίς να γνωρίζετε ούτε καν τα κανονικά ονόματα των πρόσωπων που εκτοξεύεται τα λασποβέλη σας. Κατ αρχάς o Φιέστας είναι Πίεσκας αλλά αυτό το μάθατε είδη , δεύτερον αναφέρεστε για το ΚΥΡΙΟ ΘΑΝΟ που στα δικά μου χρόνια ήταν υπόδειγμα λοχαγού, και γνωρίζω ότι παραμένει υπόδειγμα υποδιοίκητου. Κάποτε είχα φάει και μια 5ημερη στέρηση εξόδου από το κύριο Θάνο και είχα μείνει μέρες μέσα. Τότε δεν υπήρχαν ούτε υπηρεσιακά ούτε διακοπή ποινών. Ξέρω ότι είχε δίκιο και συνεχίζω να τον εκτιμώ αφάνταστα. Είναι άνθρωπος που προσπαθεί να περάσει παιδεία στους άντρες της φρουράς και ιδανικά ,αξιωματικός που προσπαθεί να περάσει κοινωνικά μηνύματα και να εξοπλίσει τους εύζωνες με εφόδια όχι μόνο για τη θητεία τους αλλά για ολόκληρη τη ζωή τους και των ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ .Οι μπακαλιάροι, η μπανάνα Chiquita Chiquita και πολλά αλλά είναι μεταξύ των Ευζώνων και η παράδοση θα συνεχίζετε με γιδαρχους, γιδομπαστουνα, γράσα, κουμάντα, παλιούς και νέους έννοιες και αξίες που φλώροι σαν τους δημοσιογράφους και τους συριζοφασιστες τους σπάρτακος δεν θα καταλάβουν ΠΟΤΕ και δεν έχουν το δικαίωμα να τους σχολιάζουν προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να βρουν φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Κανένα κλίμα τρομοκρατίας δεν έχει δημιουργηθεί από όσο ξέρω από τον Υποψήφιο εύζωνα που μίλησα και είναι συγγενής μου. Δεύτερον ο κύριος παιδί πολύτεκνης οικογένειας όπως και έγω άλλωστε πήγε εκεί σαν βύσμα. Στο περιστατικό που δημιουργήθηκε δεν το ψέκασαν με πυροσβεστήρα αλλά με δοχείο βαποριζατέρ που είχε νερό αλλά αυτό δεν θα πουλούσε στο ΑΝεγκυρο site σας. Αυτό αποτελούσε στην εποχή μου άσκηση στην ακινησία σε περίπτωση βροχής στο μνημείο. Το συγκεκριμένο χρησιμοποιείτε για να βρέχεις τα φύλλα της φουστανέλας και να τα στρώνεις μόνος σου ένα ένα και τα 400 σαν βύσματα που ήμασταν. Οι απροσάρμοστοι δεν χωράτε και να θυμάστε Η ΦΡΟΥΡΑ ΑΝΟΙΚΟΙ στους ΕΥΖΩΝΕς ΠΑΛΙΕΡΑΚΗς ΣΙΑΜΗΤΡΟΣ ΚΟΜΜΑΝΤΟ Διοικητές
    Όσον αφορά τις εμφύλιες συγκρούσεις των νέων ανώνυμε αρθογράφε ξέρεις εσύ καλυτέρα και από μικρές και από μεγάλες εμφύλιες συγκρούσεις ‘Ψυχή βαθιά’, όποτε θες γράψε το όνομα σου για να σου απαντήσω με το δικό μου. ΕΥΖΩΝ OMNI (290).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. tha parakalesw na mi pianete sto stoma sas ton ksaderfo tou Pikiou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. profanws o tupos pou egrapse auto to arthro ennoei mallon tous tsoliades pou einai stis tavernes sta vlaxika...... giati den exei apopsi gia tous euzwnes tis proedrikis frouras!!! fiestas? siga re megale min einai kai escort....... 4h dria agapi erwtas sunaisthima... giati 3 EINAI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Το να τιμάς τους πεσόντες στα διάφορα πεδία των μαχών είναι ιερό καθήκον. Όπως ιερό καθήκον είναι να ξέρεις και το ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ έπεσαν αυτοί οι ήρωες... Και για να το συγκεκριμενοποιήσω είναι ζήτημα οι 2/10 σκοπούς του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη να ξέρουν κατά που πέφτουν τα ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ ή το ΚΑΛΕ ΓΚΡΟΤΟ.
    Αντί λοιπόν, εσείς οι πρώην Εύζωνες, να γράφετε σχόλια για το παραπάνω άρθρο (που είναι γεμάτο ανακρίβειες και υπερβολές) χρησιμοποιώντας κλισέ εκφράσεις του στυλ "είσαι κόκκαλο", "κωλόγρασσα" και άλλα τέτοια (που μόνο για εσωτερική κατανάλωση στη Φρουρά κάνουν) ή να γράφετε ολόκληρα κατεβατά περί κομανδοσύνης όσων υπηρετούν/ησαν στην Π.Φ., καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το google....
    Υ.Γ. 1: Γράφοντας λεπτομέρειες για τη Φρουρά πέφτετε στη φάκα του αρθρογράφου δίνοντάς του τροφή.
    Υ.Γ. 2: Αν μας έβλεπε ένας Εύζωνας που πολέμησε με το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων υπό τον Πλαστήρα στον Μικρασιατικό πόλεμο, ή θα γέλαγε ή θα έκλαιγε με την πάρτη μας...
    (Παρατηρητής Μ.Α.Σ., απολυμένος εδώ και αρκετό καιρό από τον Λ.Ε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. an mas evlepan oi euzwnes pou polemisan sto 5/42 suntagma euzwnwn mallon den tha ekanan ta panta gia na eleutherwsoun ti xwra kai na eimaste emeis anetoi kai wraioi dioti me auta pou sumvainoun sti xwra einai tragiko kai asteio na kathetai o kathe komikos to makri tou kai to konto tou......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. oi evzones den einai fantaroi....enas tromokratis tis 307..x.b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Afto pou ithele na petyxei o "kai kala dhmosiografos" to petyxe.... Amavrwnei aksies kai idanika gia th dhmotikothta tou site tou!!! Krinei EMAS pou stekomaste "kokkala "xwris kamia amoivh kai ypomenoume kairo kai pono timwntas thn patrida AFTOS pou gia dhmotikothta sto site tou kai oti afth synepagetai rixnei laspes sto onoma ENOS ETHNIKOU SYMVOLOU... THS PROEDRIKHS FROYRAS
    Eimaste perhfanoi pou eimaste Evzwnes, pou ponesame, pou anteksame akinhsia sto kryo alla kai sthn avastaxth zesth, pou mas ekpaidefsan me tropo pou mono emeis pleon katalavainoume thn anagaiothta tou, pou mathame na mhn "spazomaste"...Pou parola afta den ta parathsame enw eixame polles efkairies kai dikaiologies na to kanoume! MIA FORA EYZWNAS ,GIA PANTA EYZWNAS!!

    EYZWN KOUSOULIS GEORGIOS SEIRA 313

    KAI POLY XRONO SPATALHSA GIA XARH SOU GATAKI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. H FROURA EINAI KATI T OPOIO DEN YPARXOUN LOGIA NA TO PERIGRAPSEIS...EINAI KATI ANEKTIMITO...K GI'AYTO THA MILOUN GIA AUTOI MONO OI AKSIOI K OXI KATHE BROMIARIS... EYZWN DASKALAKIS 309

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Το τι είναι η Φρουρά, δεν θα μπορέσεις ποτέ να το καταλάβεις, και δεν φταις εσύ. Είσαι ένας από αυτούς, για τους οποίους η λέξη "φαντάρος" είναι υποτιμητική, αγγαρεία και καταπάτηση των προσωπικών δικαιωμάτων. Ντρέπομαι για σένα και λυπάμαι. Εσύ που υπηρέτησες, μας είπες? Και τι το ξεχωριστό έκανες στη θητεία σου? Τι αποκόμισες από τη στρατιωτική σου ζωή? Αν και όταν σε καλέσει η πατρίδα να την υπερασπιστείς, θα πας ή θα οργανώσεις διαμαρτυρία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων σου εν καιρώ πολέμου? Το κακό είναι ότι δεν φταις εσύ φίλε. Μεγάλωσες σε ένα περιβάλλον γεμάτο αντιπερισπασμούς, με μια τηλεόραση να σου γεμίζει το μυαλό με ένα κάρο μαλακίες, με ένα ίντερνετ που σε έχει αποχαυνώσει. Στο μυαλό σου, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που διαμαρτύρονται όταν τους έρθει το χαρτί (και εσύ τους λες ελεύθερους, αλληλέγγυους, ή ότι άλλη μπούρδα που σου ακούγεται εντυπωσιακή), και σε αυτούς που δεν διαμαρτύρονται γιατί είναι κάτι φυσιολογικό (και εσύ τους λες φασίστες, στρατόκαυλους, καρατζαφέρηδες, καμένους κλπ). Για να σέρνεις τόσα στο μοναδικό αυτό κομμάτι του Ελληνικού Στρατού, φαντάσου τι θα έχεις χώσει περιοδικά και στα άλλα επίλεκτα τμήματα. Η Φρουρά κύριε (ας πούμε κύριε), είναι κομμάτι της ψυχής μας. Και αν συνέβαιναν όλα όσα λες, τότε θα φεύγαμε από εκεί πανηγυρίζοντας και όχι με δάκρυα. Θα ρίχναμε μαύρη πέτρα πίσω μας, και δεν θα δίναμε τα πάντα για μία ακόμα ώρα υπηρεσίας. Η Φρουρά φίλε, δεν είναι μαγκιά, είναι τρόπος ζωής. Είναι ιδέα, κουλτούρα και δύναμη ψυχής. Όσο για τον Υδκτή Θάνο, τον οποίο τον είχα λοχαγό, και είχα και πολλές προστριβές μαζί του, δεν δικαιούσαι να μιλάς. Μπορεί να καμπάνιζε αβέρτα, αλλά ποτέ άδικα. Και όταν μια φορά φέρθηκε άδικα σε Εύζωνα, κατάλαβε το λάθος του και έκανε πίσω. Δεν πρόκειται να μπω σε διάλογο, αυτά είχα να πω. Καλή η ελευθερία του λόγου, αλλά να κάνεις έρευνα πρώτα και μετά να δημοσιεύεις μαλακίες. Εύζων Παπαδόπουλος Τ. 287

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΥΖΩΝΕΣ ΜΗ ΣΠΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ-ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΥ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΩΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ...ΤΗΝ ΦΡΟΥΡΑ.ΕΚΕΙ ΖΗΣΑΜΕ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΑΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΚΕΙ ΓΙΝΑΜΕ ΑΝΤΡΕΣ... ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... Η ΦΡΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ... ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΣΑΡΟΥΧΙ ΞΕΡΕΙ..... 313

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Όσοι υπηρετήσαμε ή υπηρετούμε στην Φρουρά χρησιμοποιούμε αργκό η οποία μας θυμίζει τις όμορφες στιγμές στην Φρουρά γιατί είμαστε μία οικογένεια. Εσείς οι "δημοσιογράφοι" χρησιμοποιείται φρασεολόγιο για εντελώς αντίθετης ηθικής αξίας σκοπούς..

    Δεν θα επαναλάβω το ότι "δεν έχεις άποψη" γιατί αυτό το λέμε στους υποψήφιους Εύζωνες που καταβάλουν προσπάθεια ώστε να καλλιεργήσουν την αυτοπειθαρχία τους και να αντέξουν την ακινησία κλπ κλπ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΖΩΝΕΣ..
    Εσύ δεν θα αποκτήσεις ποτέ άποψη γιατί δεν θα γίνεις ποτέ Εύζωνας..
    Το πολύ πολύ να ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΕΥΝΑ και να αποκτήσεις τεκμηριωμένη άποψη σχετικά με τα περιστατικά που αναφέρεις..
    Επίσης, όπως αναφέρεται παραπάνω, ο "παλιός" Εύζων Κ. ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ! Στη Φρουρά όπως κατάλαβες, το ΚΑΘΕ παράπτωμα συμπεριφοράς παλιού προς νέο ή το αντίστροφο, τιμωρείται. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις στην πειθαρχία και την ηθική.. Μαθαίνουμε μέσα από την εκπαίδευσή μας να έχουμε "μέτρο" στην συμπεριφορά μας..
    Τί συμβαίνει σε άλλες μονάδες άραγε?

    Επίσης, επειδή έχω γνωρίσει τον Υποδιοικητή της Φρουράς και έχω μιλήσει μαζί του για πολλά θέματα, μη στρατιωτικά κυρίως, όπως και με άλλους Αξκους και Υπαξκους θέλω να σου πω ότι απλά είναι πολύ άδικο να τους αμαυρώνεις την εικόνα γιατί δεν τους λείπει ούτε η υπευθυνότητα ούτε η σοβαρότητα. Όσο για τον Δκτη, έχω να σου πω ότι ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ σε μένα και το ευζωνικό ζευγάρι μου, σε περιπτώσεις απειλητικών τηλεφωνημάτων που είχαν σχέση με το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, διότι πίσω από αυτό βρίσκεται η Βουλή..
    Πολλοί από όσους διαδηλώνουν (για λόγους με τους οποίους συμφωνώ) νομίζουν ότι είμαστε Σκοποί της Βουλής των Ελλήνων και ότι είμαστε μόνιμοι που πληρωνώμαστε αδρά για την υπηρεσία μας.. Πράγματα που δεν ισχύουν.

    Τέλος, όπως σου επανέλαβαν και άλλοι Εύζωνες όποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΦΕΥΓΕΙ από την Φρουρά..
    Και αυτό δεν σημαίνει ότι οι υποψήφιοι Εύζωνες υπόκεινται σε βασανιστήρια, τα οποία υποτίθεται δήθεν ότι πρέπει να υπομείνουν.

    Τσάκαλος Απόστολος
    Εύζων 312

    ΥΓ: Τα έπιασες πάντως τα ευρώπουλα από τις διαφημίσεις στο κατά τα άλλα "ακτιβιστικό" blog σου λαμόγιο.. Άντε να πούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Re poio poustoneo egrapse psarotiko ar8ro kai tsimpisate oloi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. για κάθε έναν που υπηρέτησε στην Π.Φ. και γούσταρε υπάρχουν άλλοι πέντε που υπηρέτησαν και δεν θέλουν να το θυμούνται.

    308/ΛΔ/Π.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mas ixan priji ton poutso zilevan toso poli ton prasino mpere opou toys elegan xompits kai me gamisane giati mou arese o prasinos mperes ta palio mounopana oute pos oplizi to g3 then jeroun

      Διαγραφή
  98. Πιθανών να μην σας αρέσει η είδηση κύριοι διότι λέει αλήθειες. Και είναι γνωστό ότι στους στρατιωτικούς κύκλους και σε όσους ασπάζονται την βλακώδη νοοτροπία τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων η αλήθεια δεν αρέσει. Προφανώς η φρουρά έχε θετικά στοιχεία, έχει όμως πολύ περισσότερα αρνητικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι απ' όσους - με πραγματικά λανθασμένα κριτήρια - επιλέγονται να υπηρετήσουν στη φρουρά, κάποια στιγμή - αργά ή γρήγορα - ζητούν μετάθεση. Θέλετε να μας πείτε κύριοι ότι όλοι αυτοί δεν είναι άντρες αλλά πούστηδες ή στην καλύτερη παιδάκια; Θέλετε να μας αποδείξετε ότι πριν βρεθείτε στη φρουρά ήσασταν κι εσείς πούστηδες και ξαφνικά ανδρωθήκατε; Ο Εύζων, ο οποίος για οποιονδήποτε λόγο, έκανε αυτό που έκανε σε κάποιον λίγο νεότερό του εκεί μέσα έπρεπε σήμερα να περνάει στρατοδικείο, όπως και οι αξιωματικοί, οι οποίοι παρά τα όσα λένε στους νέους υποψηφίους, με μεγάλη χαρά ανέχονται, πιθανών και επικροτούν, τέτοιου είδους πρακτικές. Δεν χρειάζεται κύριοι να είναι κανείς αναρχικός, φερέφωνο ή προκατειλημμένος για να μιλήσει και να πει την αλήθεια. Μπορεί απλώς να είναι νοήμων άνθρωπος και να αρνείται τη φίμωση που επιβάλλει η φρουρά. Δεν αρνείται κανείς ότι περάσατε όμορφα και ότι όντως αισθάνεστε οικογένεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καλύπτουμε τα κακώς κείμενα. Άλλωστε οι στρατιωτικοί, των οποίων τα ονόματα διαβάσαμε όλοι μας είναι δημόσιοι υπάλληλοι, πληρώνονται από εμάς - χωρίς να κάνουν κάποια ιδιαίτερη δουλειά και όποιος έχει δουλέψει πραγματικά μπορεί να καταλάβει τι εννοώ - και οι πράξεις τους επιβάλλεται να γίνονται γνωστές και να κρίνονται. Είτε είναι καλές, είτε δεν είναι. Πόσες φορές κύριοι δεν έχουμε δει αφιερώματα στη φρουρά; Καιρός είναι να μάθουμε και τα κακώς κείμενα. Και δυστυχώς τα κακώς κείμενα είναι πολλά στον ελληνικό στρατό. Πραγματικά εύχομαι να έρθει η μέρα που κάποιος θα αποκαλύψει με ντοκουμέντα τι συμβαίνει εκεί μέσα. Να έρθει η μέρα που ο εκάστοτε διοικητής θα πάψει να αισθάνεται αυτοκράτορας επειδή κατέχει μια θέση στον ελληνικό στρατό ή στην προεδρική φρουρά. Το να είναι κανείς στρατιωτικός το 2011 δεν είναι μαγκιά κύριοι, είναι κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. 311 Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Ειδικών Δυνάμεων

    κωλο-γιωτάδες! Αφού το παίζετε παλικαράκια ελάτε από Μεγάλο Πεύκο να στάξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. << Δεν χρειάζεται κύριοι να είναι κανείς αναρχικός, φερέφωνο ή προκατειλημμένος για να μιλήσει και να πει την αλήθεια. Μπορεί απλώς να είναι νοήμων άνθρωπος και να αρνείται τη φίμωση που επιβάλλει η φρουρά. Δεν αρνείται κανείς ότι περάσατε όμορφα και ότι όντως αισθάνεστε οικογένεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καλύπτουμε τα κακώς κείμενα. Άλλωστε οι στρατιωτικοί, των οποίων τα ονόματα διαβάσαμε όλοι μας είναι δημόσιοι υπάλληλοι, πληρώνονται από εμάς - χωρίς να κάνουν κάποια ιδιαίτερη δουλειά και όποιος έχει δουλέψει πραγματικά μπορεί να καταλάβει τι εννοώ - και οι πράξεις τους επιβάλλεται να γίνονται γνωστές και να κρίνονται. Είτε είναι καλές, είτε δεν είναι. Πόσες φορές κύριοι δεν έχουμε δει αφιερώματα στη φρουρά; Καιρός είναι να μάθουμε και τα κακώς κείμενα. Και δυστυχώς τα κακώς κείμενα είναι πολλά στον ελληνικό στρατό. Πραγματικά εύχομαι να έρθει η μέρα που κάποιος θα αποκαλύψει με ντοκουμέντα τι συμβαίνει εκεί μέσα. Να έρθει η μέρα που ο εκάστοτε διοικητής θα πάψει να αισθάνεται αυτοκράτορας επειδή κατέχει μια θέση στον ελληνικό στρατό ή στην προεδρική φρουρά. >> Kala ta les...Kai poios tha mas prostatepsei meta apo tis miniseis gia sikofantikh disfimisi? Xereis ti akres exoun ekei mesa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ρε δοκιμε εφεδρε μισθωτε αξιοματικε χωρις αποψη ποιους λες παλικαρακια και ποιους αναφερεις κωλογιωταδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΕΥΖΩΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ, ΚΗΦΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. eseis giwtades pou pezetai monoi sas me ta oplakia sas kai eseis kolovvismata pou erxosaste sti froura mono kai mono gia na pate ld kai mlat as eisastan mazi mou tin epoxi aleksi grigoropoulou pou kaigotan i athina kai emeis kaname allages. kaigotan to dentro, mas petagane marmara kai pnigomastan apo ta dakrugona kai emeis akinitoi ekei.tote tha vlepate ti einai oi euzones. ante kremes euaisthitoi. opoios den mporei na to pei. kokkala gia tous euzwnes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. λοιπον δημητριος καβουρας λεγομαι και υπηρετησα στην προεδρικη φρουρα το 2002...272 σειρα ...πηγα μηνα δεκεμβριο και μολις ειχε γινει μια αυτοκτονια μεσα εκει και μια τουαλετα ηταν κλειδωμενη μεσα αριστερα στις δεξιες τουαλετες...ο ευζων μαργ...φυσικα και ειχε ψυχολογικα το παιδι γιατι ειχε οικογενιακα προβληματα αλλα σιγουρα συνετελεσε και η ατμοσφαιρα που ζουσε και δεν ηταν οτι το καλυτερο...το αρθρο εχει πολλες αληθειες βεβαια δεν μπορει καπιος να αποτυπωση ακριβως τις συνθηκες των επεισωδιων...σιγουρα δεν ειναι σαν το ταγμα και περιμενεις μια εκπαιδευση πιο βαρβατη και ενα ψαρωμα αλλα το πραγμα ξεφευγε κατα πολυ..σημερα αν πηγαινα προεδρικη φρουρα που ειμαι 29 ετων θα ηξερα να συμπεριφερθω στις καταστασεις χωρις πανικο..αλλα τοτε το κλιμα ηταν αρκετα τρομοκρατικο 18 ετων λες και με ρηξαν στον λακο με τα θηρια...δεν κατηγορω τα παιδια που ηταν παλιοτεροι και κανανε καψονια..ετσι τα βρηκαν..ετσι μαθαν,,,αλλα κατεγγελω..οτι υποσχεθηκαν μορια που καμια προκυρηξη δεν ειχε ...τωρα βαλαν φετος ειδικους φρουρους για προεδρικη χαιρω πολυ δεν πιανει κανενα η ηλικια απο πολλες σειρες...απο το 2002 δεν ξερω νωριτερα εως το 2011 μορια πουθενα ουτε καν για εποπ σε καμια προκυρηξη....μας κοροιδευανε τα στελεχοι για να παμε απο τα κεντρα.....πηγαμε οχι για τα μορια αλλα για την πατριδα ...αλλα περιμενα και αλλα ειδα περιμενα οργανωση αλλα απο μεσα μουχλα και απ εξω κουκλα..μας δωσαν χεσμενα σοβρακα παλιων ...ετσι ντυθηκαμε...ειδα οτι τα στελεχοι ηταν για την παρτιδα τους και μονο..οι περισσοτεροι βυσματα (βελνιδης γυος ταξιαρχου και κοντος...)πηγαν αθηνα και αφηναν τα παντα στον παλιο φανταρο ...γιατι εδω που τα λεμε τον εχουν αναγκη...αυτος μαθαινει τα βηματα στον νεο τα στελεχοι εχουν μαυρα μεσανυχτα...λοιπον ....και το κρατος αυτο οτι ειναι πολιτιακα μεσα στην σηψη ετσι ειναι και στον στρατο..(τουλαχιστον τοτε που δεν υπηρχαν τοσα στελεχοι και γινοτανε χαμος..οι παλιοτεορι απο μενα περασαν ακομα πιο δυσκολα...)οι λοχαγοι καμπανιαζανε κυριολεχτικα για ψιλου πηδημα και αυτο ειναι το μεγαλο παραπονο μου χωρις να ειμαι αντιδραστικος συγκεκριμενα δεν υπηρχε ατομο χωρις τα γνωστα σεξ..στερησεις εξοδου..γιατι δεν υπηρχε απο το 80%των στελεχων παρατηρηση αλλα αμεσως καμπανα για οτιδηποτε λογω και αυτο για αυτους ειναι πειθαρχια...δεν ειχαν το τροπο να διδαξουν αλλα με μονο τροπο την τιμωρια.....που επεφταν βροχη ενω υποτιθετε εισαι αθηνα και πατανε εκει οτι εισαι σπιτι σου και πας συχνα τι μιλας.???..και ριχναν βροχη καμπανες για να πανε μεσα στο εποπτειο να κοιμηθουν οι καραβαναδες και να περνουν μισθο στην ουσια τσαμπα..με αποτελεσμα ...αφηναν τα παντα στον παλιο που εκτος απο τρομοκρατια που καπιοι ξεσπαγαν..τα κοπλεξ τους στους νεους συναδελφους τους....(δεν τους κατηγορω λογω ηλικιας 20 χρονων δεν εχιε πειξει το μυαλο)αλλα κατηγορω τ αστελεχοι που ηταν αφαντα...δεν θα ξεχασω ποτε που υποχρεωθηκα εγω και συναδελφοι μου να πλυνουμε και να γυαλισουμε τις ζαντες και το αυτοκινητο καραβανα(φυσικα για να μην πληρωσει πλυντιριο ο γυφτος)δεν θα ξεχασω τον διοικητη μου που ηταν μονιμος αφαντος μονο στις παρελασεις εδινε το παρον και το ανχος του...δεν θα ξεχασω που βαζανε χωρις εκπαιδευση εναν παλιο φναταρο για εκπεδευτη συνηθως καπιο παιδια πειθαρχιμενα και ωριμα.. αλλα χωρις γνωσεις φυσικης αγωγης...και χωρις ζεσταμα και τρεξιμο στους προσαγογους του ποδιου να κραταμε τα ποδια ψιλα στον ουρανο (κομαντα)και πολλα παιδια παθανε κυρσοληλη και βουβονοκηλη απο την πορωση που τους κανανε χωρις να ξερουν τους κυνδηνους...αυτα ηθελα να τα γραψω καπου γιατι τα ειχα μεσα μου ...πουθενα δεν υπαρχει βημα για να φτιαξουμε λιγο την φρουρα αφου δεν μπορουμε τον τοπο....χαιρετω αν διαβασουν τους κυριους καλοπιση.βελνιδακη ...φλορο...κορδολαιμη..απο τους λιγους στρατιωτικους που ξερανε να διδαξουν...και λιγα ακομα ατομα γιατι το 70% των στελεχων ηταν απλα αναξιοι δικηκησης και κοματοσκυλα....(θα χαρω πολυ να φαω μυνησεις και να παω με μαρτυρες συναδελφους μου στα δικαστηρια και να τους κανω ρομπα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. ΜΛΑΤ ΚΥΡΙΟΙ.. ΜΟΝΟ ΜΛΑΤ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Δεν ξερω αν ειναι αληθεια η οχι αυτα που βλεπω οτι γραφεται βεβαια ο καθενας απο εμας εχει την αποψη και ειναι σεβαστει.Εγω συγκεκριμενα εχω εναν φιλο αυτη την στιγμη που σας γραφω και μου λεει οτι ειναι ''ΖΩΑΡΑ'' προεδρικη φρουρα στον ΛΟΧΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. 315 stagmeni seira...arthografe pare fora kai ela klase t ar###ia tis frouras! an den eisai evzwnas den mporeis kan na exeis apopsi....ti deutera ksekinaei kainourgio enydreio ela na se mathw egw ti einai proedriki froura ki an stekoun oi malakies pou les....grassssoooooo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. 196 σειρα...88Ε΄ΣΤ δοιμιρια...
    περηφανος που περασα και υπηρετησατην προεδρικη φρουρα,απλα οποιος δεν εχει περασει απο εκει η΄ δεν εχει αντεξει την ευθυνη δεν δικαιουτε να ομιλει...η εικονα του ευζωνα με τα ματια κοκκινα απο τα δακρυγονα,τα λεει ολα...τιμη μας και καμαρι μας που υπηρετησαμε στην προεδρικη φρουρα...εμπειρια ζωης...!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Φίλε τα εσωτερικά θέματα είναι καθαρά εσωτερικά το θέμα είναι πως ο λοχος ευζωνων είναι ο πιο ιστορικός και τιμημένος λοχος στην ιστορία μας αλλα έγκυρες πηγές για να ασχοληθούμε και με εσένα μου είπαν ότι σου αρέσει πολυ τρελενεσαι για το κωλοδαχτυλο....μίλησε μας για αυτο ρε βλακα και ασε τη προεδρική να κάνει τη δουλειά της ο κάθε μπουφος προσπαθεί να βγάλει λαβρακι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. RE MALAKES EUZWNES..... MAS EXETE PRIKSEI TA ARXIDIA...TI TO PAIZETE RE KOMANTA RE GAMIOLES?
      AN GINEI POLEMO PWS THA SYNEISFERETE ESEIS STO NA SWSETE TIN ELLLADA?
      THA STEKESTE PROSOXI AKOUNITOI MPROSTA STON TOURKO????

      GIATI EINAI TO MONO POU KSERETE RE PALIO ADERFARES OUTE KAN AUTO AMYNA KSERETE.. OUTE ME OPLO NA RIXNETE.... EGW DEN EIMAI EYZWNAS.. KAI AN GOUSTARW.. DERNW DEKA APO SAS ME TO ENA XERI... KI OPOIOS APO SAS TOUS GAY AMFIBALLEI.. MIA SYNANTISI APO KONTA MPOREI NA KANONISTEI... PANTWS PRWTO THELW NA DEIRW TO MOUNOPANO ME TON PUROSBESTIRA... NA DW STIN ALITHINI ZWI TI THA KANEI OPOU DE THA XEI ALLOUS 10 APO PISW... THA TON TREXW TON MOULO SE OLI TIN ATHINA AN TON BRW


      TI TIMI RE PAPARES EXEI O LOXOS SAS? POU BASANIZETE MIKRA PAIDAKIA.... KAI GAMIESTE METAKSI SAS.. AFOU ME GYNAIKA KANEIS DEN EXEI PAEI POTE APO SAS?

      ANTE GAMITHEITE RE MALAKES.. MAS TA PRIKSATE...
      DIAKOMISTIKO STEIXEIO EISTE NA GELANE OI TOURISTES....

      KOMANTA OMWS DE THA GINETE POTE....


      TON POULO OLOI SAS RE... XAXAXAXAXA

      Διαγραφή
    2. polemos de tha ginei pote. opote min bgazeis edw tous kompleksismous sou. giati esu apla ekpaideutikes pragmata ta opoia de tha ta efarmoseis pote. ti skopia sou tin ebgazes me tsigaro sto stoma kai to oplo sou zigize 3 kila. mathe loipon twra oti oi evzones ekpaideuontai giati exoun apostoli hdh se ekseliksi.ti tha ginei an o evzonas kounisei to oplo tou sto parousiaste? ti tha ginei an kounithei sti skopia tou , ti tha ginei an einai o kathe proedros tis dimokratias kai o evzonas xasei to vima i tou pesei to oplo meta apo 20 lepta parousiaste. sevomai ton antarti sou alla prepei na sevasteis k esu tis kathimerines 7wres akinisies tin aupnies pragmata ta opoia prepei na bgoun stin entelia akoma kai an mesa sou eisai etoimos na katareuseis.ta vismata den erxontai sta kentra na ta dialeksoun.oute tous dinoun kai to dikaiwma tis apoxwrisis

      Διαγραφή
  110. AGAPITO PRASINOSKOUFAKI..POU TO MONO POU EKANES ITAN SKOPIA ME M16 KAI TSIGARO KAI PIRES MORIA MIPWS KAI XW8EIS SE KANENA DIMOSIO..ANTE NA SE VOUTIXAN KAI STA NERA SAN PAPAKI ..NA EIPES KAI KANENA SIN8IMA GIA TO PWS 8A GAMISEIS TOUS TOURKOUS....KAI NA EKANES KAI PTWSH...PIGAINE STIN 8IVA FILE KANEIS KAI ELEU8ERA PIA...KRIMA ALLA LOGIKO GIA TIN NOIMOSINH SOU....DEN EXEIS KATALAVEI AKOMA TON ROLO TOU EYZWNA....KAI AYTO SE KANEI APO ANIDEO MEXRI ANOHTO...AUTO EINAI TO ORIO SOU....OI EYZWNES DEN EINAI KOMMANTA EINAI....LEVENTES..ENNOIA DISKOLI NA TIN KATALAVEIS APFOU I ELLINIKH GLWSSA DEN EINAI TO DINATO SOU SHMEIO....KAI EINAI MIA LEXH POU DEN METAFRAZETAI SE KAMIA ALLI GLWSSA....ESU TON KAIRO POU EKANES TON TSAK NORRIS KAPOIOI POLEMOUSAN..ME TON KAIRO...ME TON SWMATIKO KAI PSIXIKO PONO...TO AGHOS..KAI KIRIWS ME TON EAYTO TOYS..TIN WRA POU XILIADES MATIA TON KOITOUN...KAI TON ANALUOUN ..TON KRINOUN...TON 8AUMAZOUN GIA TON SIMVOLISMO TOU...DEN 8A MILISW GIA TIN EKPAIDEYSH TOUS..GIATI EXW EKPAIDEYSEI ARKETES SEIRES....KAI ANEXARTITWS OSA XRONIA KAI NA PERASOUN...I EKPAIDEYSH TOU EYZWNA 8A EXEI TIN IDIA DISKOLIA......"NA PEI8ARXEIS TON EAYTO SOU MESA APO TON SEVASMO GIA AYTO POU KANEIS KAI TIN IEROTHTA POU EXEI TO ERGO SOU..I SKOPIA...I IERH SKOPIA.."STIN ALI8INI ZWH KOMPLEXIKO PRASINOSKOUFAKI..TIN WRA POU ESI KREMASES TIN POULADA SOU STIN STOLI SOU KAI LES ISTORIES "POLEMOU" APO TIS TAINIES RAMPO POU EVLEPES STO KPSM TIS RENTINAS...I TOU MEGALOU PEYKOU...OI EYZWNES ZOUN ME AYTO POU EMA8AN...ME LEVENTIA KAI .ME TO SEVASMO SE KATI IERO...POU DEN FTANEI NA TO LEKIASEI KANENA SKOUPIDI SAN ESENA H OI "PATRIWTES" TOU SITE..KAI POU KAI EGW DEN EIMAI AXIOS MPROSTA TOU...OTAN DEIS DIPLA SOU PAPPOUDES KAI MITERES KA8E KIRIAKI NA DAKRIZOUN APO TO VIMA TWN EYZWNWN..XWRIS E8NIKISTIKA SIN8IMATA ALLA MONO ME TON HXO APO TO TSAROUXI...TOTE 8A KATALAVEIS..EIXA TIN TIMH NA TO NIWSW POLLES FORES....KAI ESI DEN PROKEITE KAN NA KATALAVEIS GIATI DISTIXWS EISAI ENAS ALHTHS XWRIS PAIDEIA.....O EYZWNAS POLEMAEI KA8E MERA..O EYZWNAS AN PESEI 8A GINEI GNWSTO PANTOU,,,ESI AN PESEIS APO TIN VARKOULA SOU TI 8A GINEI..EKTOS APO TO NA KANEIS TIN PAPIA..KAI MIA TRUPA STO NERO..O EYZWNAS EINAI ISTIN SYNEIDHSH TOU ELLINA..STIN SIWPILI SYNEIDISI TOU ELLINA...TIS PERIFANEIAS TOU ELLINA POU KA8E MERA OLOI 8ELOUN NA TOU TIN STERISOUN ...KAI EK TWN ESW..KAI EKTOS ELLADOS..O EYZWNAS EINAI MEROS TIS ISTORIAS TOU ELLINA..I SINEXEIA TIS ISTORIAS TOU ELLINA MAXITI...DEN 8ELEI O EYZWNAS NA GINEI KOMMANTO....EINAI LEVENTIS ....AYTO KRATAEI MIA ZWH MEXRI TIN WRA POU 8A KLEISEI TA MATIA TOU...KAPOTE ELEGA STOUS GIOUS MOU 297...OLOI GENNI8IKAN ME KRAYGES KAI FOVO...ZOUN ME KRAYGES KAI FOVO( OPWS ESI KAKOMOIRO PRASINOSKOUFAKI NTROPI TWN ENDOXWN KATADROMWN)...KAI 8A PE8ANOUN ME KRAYGES KAI FOVO......OI EYZWNES ...ZOUN SIWPILA ME LEVENTIA KAI 8A KLEISOUN TA MATIA TOUS SIWPILA ME LEVENTIA....ETSI EMA8AN....ETSI TOUS ARMOZEI...DEN XERW AN KATALAVES TI EIPA....KAI AN DEN KATALAVES...KALO IPOLOIPO STIN MIZERH KAI KOMPLEXIKH ZWH SOU AN8RWPAKI...KEL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. symfwnw oti o parapanw filos ekfrastike kapws akompsa.. alla gia pes mas re file ki esu.

    xrisimopooises ti leksi alitis xwria paideia

    o dikos sas pou erikse me ton pyrosbestira ston neo, epeidi tou antimilise... aliteia den einai ki auto? giati mono ena zwo mporei na to kanei auto, ki oxi swstos anthrwpos me paideia.


    oso gia lebentes... pou les kai eira... kopse kati re file

    oute se kana polemo polemises pote sou..oute ti zwi kapoiou eswses sto metwpo. to lebentis fainetai kuriws se kairo polemou.. oxi apo to na kathesai skopia


    apla kopse kati.. giati akougesai grafikos mexri aidias lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. a kai kati allo. les oti oi euxwnes megalwnoun me fwnes kai fobo. an agapoun auto puo kanoun, tote poios o logos na yparxei fwni kai fobos.. esu tis eipes tis lekseis autes.. ara auto- anaireisai. o kalos akwiomatikos einai autos pou empneei sebasmo oxi me fwnes kai timwries, alla proswpikotita kai xaraktira, stous antres tou... alla typikos ellinas karabanas eisai. ti na katalabeis.... zise sto kosmo tis propagandas. auto emathes... auto ksereis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Εσύ που έγραψες το άρθρο πραγματικά πρέπει να είσαι η ντροπή της νεολέας αυτής της χώρας..Σε χαρακτηρίζω έτσι εφόσον κ σύ χαρακτήρισες το Μνημείο "αξιοθέατο"..Τους Εύζωνες βύσματα κ όλα τα κομπλεξικά σου άσχετα..Ούτε εγώ μπορούσα να αφήσω το άρθρο αυτό ασχολίαστο..Υπηρέτησα στο ΜΛΑΤ από το ΠΝ και δυστυχώς όταν έκοβα την αναβολή μου δεν μπόρεσα να πάρω μετάταξη για το Στρατό Ξηράς(λόγω επαγγέλματος) για να υπηρετήσω σαν Εύζων.Έτσι με ΔΙΑΛΕΞΑΝΕ κ ΔΕΧΤΗΚΑ ρε νούμερο να πάω στο ΜΛΑΤ που υπάγεται στην ΠΦ.Εκεί υπηρέτησα μέχρι την απόλυση μου διαπρέπωντας κ χωρίς να έχω μια ώρα κράτηση κ πίστεψε με το ΚΕΡΔΙΖΑ ποντικαρά..Ρώτα κ τους γνωστούς σου νούμερο να με μάθείς..Όταν πηγαίναμε στο Τζαβέλας κ έβλεπα τους συνάδελφους τους καμάρωνα κ ταυτόχρονα ζήλευα κ αντρίχιαζα από εθνική υπερηφάνια κατί που δεν έχεις μέσα σου εσύ..Είτε γιατί είσαι αλλόθρησκός είτε γιατί δεν είσαι Ελληνας..Ότι είπανε τα παιδιά της Φρουράς είναι αλήθεια ΠΑΣ κ ΦΕΥΓΕΙΣ με επιλογή σου..Δεν υπηρέτησα σαν Εύζωνας αλλά επειδή θα σκότωνα για να φορέσω τη φουστανέλα έστω κ για 1 ώρα και επειδή γνώρισα τι θα πεί ΠΦ έστω κ από το ΜΛΑΤ δεν μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο...309 ΒΔ Διμοιρίας ΠΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. ME SYGHWREITE TWRA. DIABAZW TA ARTHRA EUZWNWN ??

    KAI TO MONO POU BLEPW EINAI AKATANOMASTES BRISIES, TOU TUPOU.. ADERFARES, GRASSA, MALAKES KTL KTL KTL

    DILADI AUTH EINAI I PAIDEIA TOU EUZWNA? NA MILA SA TON XEIROTERO ALHTH KAI PREZAKI TOU DROMOU??/


    THELW NA PISTEUW OTI DEN EINAI EUZWNES AUTOI POU BRIZOUN. GIATI AN EINAI TOTE NTROPI TOUS POU FOROUN TIN EUZWNIKI ENDUMASIA


    ARAGE OI MANADES TOUS THA ITAN PERIFANES, AN DIABAZAN TA MARGARITARIA POU LENETA BLASTARIA TOUS STO FORUM AUTO?

    ARA KALA SAS KANEI KAI O DIMOSIOGRAFOS KAI SAS KRAZEI, AFOU APO TA LEGOMENA SAS, BLEPEI O KATHE ANAGNWSTIS EDW, OTI EXEI NA KANEI ME ALITIRIOUS KAI NTALIKIERIDES, KI OXI ME EUZWNES


    NTROPI SAS KURIOI, POU LEGESTE EUZWNES. DE NTREPESTE NA BRIZETE ETSI KAI NA LERWNETE TO ONOMA TIS ELLADAS RE ALITIRIOI? NTROPI GIA TO ITHOS POU DEN EXETE, KAI TO THRASOS SAS.


    KAI KATI AKOMI. TO DEN EXW APOPSI, POU TOSO KAMARWNETE NA LETE SAN PAPAGALAKIA, AUTO AKRIBWS ITAN KAI TO SYNTHIMA TIS XITLERIKIS NEOLAIAS TWN SS. DEN EXW APOPSI KANW OTI ME DIATAZOUN SKWTWNW OPOION MOU POUN.

    TO DEN EXW AP0PSI, XARAKTIRIZEI ANTHRWPO ANEGKEFALO , XWRIS PAIDEIA, MARIONETA TIS PROPAGANDAS, KAI DE SAS TIMA KAI POLU NA TO LETE, EIDIKA SE XWRA TIS DHMOKRATIAS, OPOU ALLOI POLEMISAN GIA NA MPOROUN OLOI NA EXOUN APOPSI.



    APNA NTROPI OSOI BRIZETE EDW KAI AUTO- APOKALEISTE EUZWNES. KALA KKANOUN KAI SAS KOROIDEUOUN OI PRASINOSKOUFIDES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. καλα ρε παιδια να ρωτησω κατι?

    εγω προσωπικα δεν γουσταρω να γινω ευζωνας.
    σημαινει δηλαδη οτι ειμαι κατωτερος σαν ανθρωπος?
    ι οτι δεν αξιζω ως προσωπικοτητα?

    μπραβο σε οποιον γουσταρει να γινει..... αλλα να μη το παιζετε αφ υψηλου απεναντι σε οσους δε γινανε ευζωνες

    11 εκατομυρια κοσμος στην ελλαδα δε γινανε ευζωνες... τι σημαινει αυτο? οτι ειναι κατωτεροι?

    λιγη αυτοκριτικη δε βλαπτει κυριοι ευζωνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oloi osoi mpikan stin fasi tis ekpaideusis oloi ma oloi ekanan skepsi na ta paratisoun.OLOI! autoi pou ta paratisan sunexisan ton stratiotiko dromo tous san aploi stratiotes. autoi omws pou emeinan anatrixiasan apo to megaleio tis perifanias mpros tin patrida dikaiothikan kai antamifthikan. ekanan tous goneis tous na klene apo anatrixila kai sugkinisi kathos kai tous aplous polites. giagiades papoudes pou polemisan.sevasou oti oi Evzones einai strateusimoi san olous tous allous. Mporei orismenoi na einai tuxeroi kai na xoun spiti stin athina alla na ksereis einai monimos aupnoi kai swmatika katabeblimenoi. den kseroun ti simainei ksekourasi i aragma.

      Διαγραφή
  116. STO SYMBAN HMOUN MPROSTA.DEN ANTIMILHSE KANEIS SE KANENA! OI NEOI KATHONTOUSAN SE MIA SEIRA KAI VARIONTOUSAN KAI O PALIOS O EVZONAS POU ITAN PAIDITOU STYL ASTEIOS KAI PLAKATZHS FWNAKSE STOUS NEOUS GIA NA MH VARIOUNTAI AN ITHELE KAPOIOS NA PAIKSEI! KAI PAEI LOIPON O NEOS KAI ITHELE NA PAIKSEI.KAI TON PUROSVESTIRA TON PATISE O IDIOS O NEOS OUTE ME APEILES OUTE ME FOVERES. GIATI POLU APLA ITHELE NA PAIKSEI. ALLA HTAN ENA VYSMA TO OPOIO DEN ITHELE NA MEINEI ALLO STIN FROURA KAI PIRE TILEFWNO TON PATERA TOU SUNENOHTHIKAN WSTE NA APOMAKRINTHEI APO TI FROURA GIATI OI UPIRESIES TOU FANIKAN DUSKOLES KAI DE MPOROUSE NA FUGEI PLEON APO KEI PARA MONO ME AUTON TON TROPO. STHN OUSIA DEN UPARXEI THEMA. OLA EGINAN GIA NA TIN KANEI O NEOS POU TA BRIKE DUSKOLA.OSO GIA TON NTAH PIO PANW AN EINAI TOSO KOMMANTO EUXARISTWS NA AFISEI ENA MSN EDW NA TA PEI ME TON EVZON K. TO REPORTAZ EINAI AKURO APO THN ARXH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λοιπαμε αγαπητε μου ειναι αληθινα αυτα και αλλα χειροτερα που γινονται απο του ΠΑΛΑΙΟΥΣ
      μεσα στην φρουρα σας. εγω τωρα εψαξα στο ιντερνετ να δω τι γινεται με αυτο το θεμα γιατι εχω δικο μου ατομο εκει μεσα που περναει τα πανδινα.Ο πυροσβεστηρας ειναι πτεσμα. θα μπορουσες αγαπητε μου να κρατησεις καποια επιφυλαξη τουλαχιστον κριμα γιατι συκαλυπτεις γεγονοτα .

      Διαγραφή
  117. gia kapoio logo anwnyme.... de se polu pisteyw oti egine etsi.... kali propaganda, gia na deikseis oti o euzwn k einai athwos, alla den peitheis kanena.... an thn aliteia tin leme paixnidi......oti peis xaxaxaxaxaxa

    arage monos sou to grapses auto i sto etoimasan oi anwteroi sou na to grapseis? LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. kai metaksi sobarou kai asteiou, euxomai opoios ki an einai o prasinoskoufis pio panw, na brethoun apo konta me ton euzwn k , kai na tou riksei autos ton pyrosbestira sto kwlo.. gia plaka... opws lete ki eseis.. paixnidi tha nai xaxaxaxaxa

    kai ti na klasei o euzwnas mprosta se ena prasinoskoufi?
    o prasinoskoufis exei ekpaideutei se maxi swma me swma... me pollaplous antipalous...

    o euzwn ti tha kanei.. tha steketai agalma?

    i tha tromaksei to kommanto me to ypsos?

    re min ektitheste ..... enas kommanto se polemo kai maxi einai oso 10 euzwnes......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. kala fora to prasino skoufi sou kai xereta tin allagi twn Evzonwn opos eisai upoxrewmenos na kaneis kai zise me tous kobleksismous sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. nai enw o palios euzwnas na rixnei me ton pyrosbestira se enan neo... epeidi tou tin eipe, gia na to paiksei magkas ki arxigos, epeidi stin alithini zwi, de borei na to kanei auto pote, auto den einai kompleksismos e?

    re aei trava apo kei pera blaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Θα ήθελα να κάνω και γώ το σχόλιό μου σχετικά με την ανάρτηση. Να σας πω ότι και γώ υπηρέτησα στην Πρ.Φρ. το 1987-1988 = πριν 25 χρόνια. Τότε η θητεία στην φρουρά ήταν 11 μήνες και πριν ήμουν στον Έβρο 10 μήνες. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να γίνονται τέτοιου είδους βιαιότητες και στον βαθμό που παρουσιάζονται. Διότι στην εποχή που υπηρετούσαν δεν υπήρχε περίπτωση ατομικού καψονιού σε κανέναν φαντάρο. Ποιο πολύ μου ταιριάζει μια προσωπική αντιπαράθεση δύο ατόμων (ίσως κακομαθημένων και απείθαρχων ) παρά τέτοια οπισθοδρομικά λεγόμενα συμβάντα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. οποιος βλεπει τις σκατοφατσες σας καταλαβαινει τι ειστε.κλασσικα κουμουνια με δεξιες τσεπες.υπηρετησα στην τιμημενη Προεδρικη Φρουρα γιατι το ηθελα οταν ο στρατος ηταν 19 μηνες σε Αθηνα Θεσσαλονικη και τοπο καταγωγης και οχι 9 μηνες ή 6 δεν ξερω ποσο ειναι τωρα.και ειμαι πολυ περηφανος για τον εαυτο μου.υπηρετησα στην Φρουρα απο 6/1 εως 18/12 του 1993.ημουν 218 σειρα.αυτο που θυμαμαι εγω οσο αναφορα την εκπαιδευση σαν υποψηφιος ευζωνας οτι ηταν σκληρη αλλα βλακες δεν ηταν καψωνι.γιατι οταν πεφταμε για καμψεις επεφταν και οι εκπαιδευτες μαζι μας.οταν καναμε παλιοκουραδες του σπαρτακος 60γυρους το καλλιμαρμαρο μπροστα πρωτος ηταν ο Διοικητης ο κυριος Καρουζος καλη του ωρα οπου ειναι πισω του οι αξιωματικοι και απο πισω εμεις.οταν το μαιο του 93 εκανα παρελαση στην κεντρικοτερη λεωφορο του Σικαγο και οι Ελληνες της Αμερικης μας αγγιζαν και εκλαιγαν.οταν ανεβαιναμε καθε κυριακη μια πρωι, μια βραδυ στην Ακροπολη για την Σημαια μας κατι καθηκια σαν και εσας υπηρετουσαν στο Πολεμικο Μουσειο ή στην Λεσχη Αξιωματικων ή αναβαν τα καντηλια στον Λυκαβητο.γιατι βλεπεις ειχαν μπαμπα μεγαλοδικηγορο ή πολιτικο και το παιζανε αριστεροι με δεξιες τσεπες.που να κατσετε βρε φλωροι εσεις με -10 βαθμους ακινητοι ή με 45 υπο σκια το καλοκαιρι και να εισαι δεικτης και να σε βαραει στο κουτελο κατευθειαν ο ηλιος.αλλα παλιοφλωρια ερχεται η σειρα σας.στις επομενες εκλογες η Χρυση Αυγη θα παρει ποσοστο που ουτε το φανταζεστε.και το ξερετε κιολας γιατι το βρακακι σας ειναι ηδη χεσμενο.μεχρι εδω μυρισε σκατιαριδες.α και κατι αλλο.χωρις παρεξηγηση απο τους συναδερφους ευζωνες ολων των εποχων και σειρων .δεν ξερω για πιο πριν ή για μετα απο εμενα αλλα την εποχη που ημουν εγω το 90% των Ευζωνων ηταν Μακεδονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pes mou Agori mou pios eise;
      Giati thn hmerominia pou anafereis eimou kai ego ekei..........

      Διαγραφή
    2. συμφωνω απολυτως.λες και ακουω τον εαυτο μου.και εγω 218 Θεσσαλονικιος και πηγα και σικαγο.θα ηθελα πολυ να τα πουμε.

      Διαγραφή
  123. nai kai twra filaraki, zitima einai an bgazeis 500 eurw to mina, kai mallon se kobw na sai 4 xronia ston oaed perimenontas na breis douleia xaxaxaxa

    ekei na exeis na thymasai blima to sikago, giati me ta fragka pou de nexeis stin tsepi puo einai trypia, mono se fwto tha to ksanadeis to sikago

    kai ti makedonas.. boulgaro se kobw... mi brwmizeis tous makedones flwre, mathe prwta poion exeis patera kai meta mila mas gia makedones...


    kanena sebasmo se merikous moulous.. pou talaipwrousan neous, stin froura san esena.. kai bazane kapsonia.... alla stin alithini zwi.. trwne fapes apo ton teleutaio flwro

    xaxaxaxa

    ante geia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KATHISA KAI DIAVASA OLA TA SXOLIA ME PROSOXH. XAIRETW TOYS PALAIOUS EYZWNES ME SEVASMO KAI EKTIMHSH. KSERW TI PERASATE EIDIKA ESEIS POY EISASTAN STHN FROURA PRIN POLLA XRONIA. EPISHS KSERW PWS HTAN H FROURA TO 1917 POU UPHRETHSE O PAPPOUS MOU. KSERW PWS EINAI FROURA TWRA POU UPHRETW EGW. DUSTHXWS MONO METAKSU MAS MPOROUME NA KOUVENTIASOUME GIA AUTA APO OTI EXW KATALAVEI ALLA KAI METAKSU MAS ALLOU THA SUMFWNHSOUME KAI ALLOU THA DIAFWNHSOUME. OPWS GINETAI AKOMA KAI STIS KALUTERES OIKOGENEIES KAI EINAI APOLUTWS FUSIOLOGIKO. GIATI MIA OIKOGENEIA EIMASTE EKEI MESA. AUTO MAS EMATHAN OI EKPAIDEYTES MAS KAI ETSI EINAI. GIA AUTO KURIOI DIAVAZETAI TETOIA SXOLIA. GIATI OTAN KAPOIOS TA VAZEI ME THN OIKOGENEIA SOU ANTIDRAS, AMUNESAI, ME PATHOS KAI ISWS ME LATHOS TROPO KAPOIES FORES. TOUS EKPAIDEYTES MAS TOUS SEVASTHKAME APO THN PRWTH MERA, HTAN TA MATIA MAS OTAN EMEIS HMASTAN '' PSHLA ''. KANEIS DEN SKIVEI TO KEFALI APO FOVO. O EYZWNOS KURIOI MATHAINEI NA MHN FOVATE TIPOTA. NA MHN NIWTHEI TIPOTA. KAI AYTO DEN TO MATHAINOUN SE KANENA ALLO SWMA OPWS STHN FROURA. DEN FOVAMASTAN LOIPON TOUS EKPAIDEYTES KAI TOUS PALIOUS MAS, TOUS SEVOMASTAN. OSO GIA TA XRWMATA PRASINA THA DEIS KAMIA PENHNTARIA KATHE MERA STO 401 GALAZIA OMWS OXI. GEIA SAS ADERFRIA MOU SAS EUXOMAI NA SPATE PSHLA STHN ZWH SAS OPOU KAI AN VRISKESTAI OTI KAI AN KANETAI...... 316 PM

      Διαγραφή
  124. thelw na paw stous euzwnes..... alla thelw na rwtisw kapoia pragmata

    egw eimai kalofagas... diladi mou aresei na trww kala fagita kai polu

    an paw proedriki froura, tha me afinoun na fernw diko mou sef? kai na trww kai ti nukta?
    parakalw boithise me stis apories mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Ρε εξυπνάκια(Ανώνυμος19 Ιανουαρίου 2012 3:36 π.μ.) για έλα λίγο εδώ(harrys.apo@hotmail.com) να τα πούμε λίγο και άσε το κρυφτό....Και δεν θέλεις να δεις από κοντά ούτε εμένα ούτε τον εύζωνα που έγινε το συμβάν...ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΣΊΓΟΥΡΟΣ!!!
    Κάτι ακόμα οι ύβρεις άρχισαν από τον πρασινοσκούφη όχι από ΕΎΖΩΝΕΣ..Απλά κάποιοι του έδωσαν αξία και του μίλησαν....Αλλά δεν είχε καμία δουλεία να γράψει εδώ....

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ...

    310

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. re kota... pseutiko e mail edwses... ou re lougkra.. xaxaxa... ante mi se treksw se oli tin athina.... esena kai ton gay ton filo sou.. mougka otan milw egw... kix de tha les giati apo konta tha ftyseis dontia

      Διαγραφή
  126. Egw den tha pw polla.Allwste ta eipan se palaiotera sxoleia oi ypooloipoi euzwnes!

    Den tha pw gia thn epilogi pou exeis na meineis h na fygeis...

    Oute gia to oti h akinhsia ,pou pote den ekane kaneis plhn twn euzwnwn, einai APODOSI TIMWN sto mnhmeio tou agnwstou stratiwth!!!!!

    To mono pou tha pw einai to ekshs:

    Rwthste tous eautous sas oloi k anarwtitheite..Tha gyrnagate pote estw k gia 2-3 meres sth monada sas?

    Ena sas diavevaiwnw, oti sth froura aneksarthtou seiras oloi oi EYZWNES tha thelan na ksanapane k akoma na kanoun k yphresia!Nai akougetai : "kai ti den tha dina gia mia akoma wra sto mnhmeio,gia mia wra akoma me tsarouxia".

    Kai kati akoma...Na kserete oti oloi eimaste mia oikogeneia...Palioi k neoi!K kratame epafes...

    Amfivallw an kapoioi apo alles monades thymountai osa emeis pou zhsame auth th timh na yphrethsoume th Proedriki Froura!

    Y.g: O kathenas exei thn apopsi tou k einai sevasth!Apla den mporeis na xarakthrizeis kati an den ksereis ti pragmatika symvainei k DEN EXEIS APOPSI......

    Y.g 2 :Egw ematha na timw autous pou agwnistikan gia mena!Esy emathes pote na to kaneis auto?

    312

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο συνάδελφε.... Ευζων Θοδωρής 214 σειρά... Ολοι ΄μας είμαστε αδέλφια και όπως το είπες.... Και τι δεν θα έδινα για να πάω πάλι.... Και στην εκπαίδευση ακόμα.... ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΖΩΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ...

      Διαγραφή
  127. Χαιρετίσω Ευζωνικα

    Φρονω να πω ότι Ευζων είσαι στη ψυχή δεν γίνεσαι. Η εκπαίδευση σε κάνει δυνατο αξιόμαχο αφού έχεις περάσει απο ΤΑγμα Ανεπιθυμητων Πρασινοσκουφη. Έχοντας εκπαίδευση Τ/Φ σε αξιόμαχο Ταγμα 285 ΜΤΠ ξέρεις να αμύνεται έναντι βαρέων οπλισμού οχήματα, άρματα, είσαι μαζί με τους ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ πρωί μεσημερι βράδυ, έχεις άποψη απο G3a3/G3/a4 ,,έχεις ρίξει με 45αρι, φέρεις το ΗΚ11με 12 γεμιστηρες
    Έχεις ρίξει με ΠΑΟ 105 Και 90 χλς φέρεις σε πορείες ΗΚ11 και ΠΑΟ 90 σε 30 χλμ πορείας.
    Έχεις ρίξει με βομβιδοβολο Μ79 έναντι πραγματικού στόχου έχεις ρίξει αποτελεσματικά με όπλοβομβιδα.
    Έχεις ρίξει με μεγαλη εύστοχα με FN FALLOW και Para και έχεις περάσει απο πέντε Πελεκυς και έχεις σωθεί απο πραγματικά πυρά CORSAIR A7 ενω υπηρετείς την πατρίδα φρονω ότι δεν έχουμε και μεγαλη διάφορα Πρασινοσκουφη. Η Μονή διάφορα ειναι ότι φέρεις το BERCEY και τίποτα άλλο. Τώρα όσο αφορά για ασκήσεις σε στίβο Μάχης διεξαγαμε καθημερινώς όσο και να σου φαίνεται περίεργο Πράσινε γιατι ήμουν Μάχιμος σε Ταγμα και δεν περίμενα ποτε θα με χρειαστούν για να επέμβω κυρίως νύχτα και να καταλάβω το σημείο που εμείς τα τζιτζικια δεν μπορούσαμε
    Εάν δεν έχεις στρατιωτική επάρκεια όπλων να είσαι άξιομαχοσ ευθύβολος υπομονετικοσ δεν μπορούσες να πας για ΕΥζων , ΠΡΑΣΙΝΕ
    Έχω 350 Ώρες μόνο στο μνημείο
    12 επίσημους Δεκανεις Αλλαγής
    13 Επίσημα
    Είχα την Τιμη να μας αντιπροσώπευσω όταν ήρθε το BBC για λήψη στο Προεδρικό Μεγαρο

    Άλλαξα με το ζευγάρι μου τον Πρόεδρο Καραμανλή
    Δεν έχω μια μέρα φυλακή ούτε κρατηση
    Ο προπαππους μου ήταν Σαλπιγγτης Ευζων στο 340 Ταγμα Ευζωνων
    Ο παππούς μου στη 1 Μοίρα καταδρόμων με αρχηγό τον βόρεια εάν τον γνωρίζεις ήτοι σε συγκρούσεις στη περιοδο 1947 1950 ειναι έν ζωή
    Ο πατερας μου στη 3 Μοίρα Καταδρομων περιοδο 1968 εώς 1970 και στη επιφυλακή το 74 ήταν με τις Ντακοτες τις οποίες περίμεναν να μεταβούν στο ταραγμένη νησι
    Και εγω στη προεδρικη Φρουρά μετα το ΤΑγμα 285ΜΤΠ για δέκα ολόκληρους μήνες
    Πράσινε και οποίε άλλε άγνωστε που δεν τιμάσ τους νεκρούς σου που δεν φυλάσ τους ζωντανούς σου για μένα είσαι για κατα των Σπαρτιατών την ρήση για τον Ταυγετο
    Έμαθα να τιμώ τα κόκκαλα των πεσόντων να υμνων την μητέρα Πατρίδα όπως οι Σπαρτιάτες να υμνων για τις μητέρες της Πινδου να τιμώ τον μπλε μπερε μου όπως και ο προς παππούς μου να μην με χωρίζει τίποτε απο τα αδέρφια μου και να γνωρίζω ότι
    ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ
    ΜΙΑ ΚΛΙΝΗ ΚΕΝΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ
    Ευζων Πεζικού
    Χαλιδιας Χαριλαος
    197
    Δείκτης και όχι ζαππειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kala kopse kati re filaraki. oute ston marathwna polemises, oute stis thermopyles me tous spartiates, gia na les oti timas ta kokkala twn nekrwn

      blaka pou tin eides john rambo...... oute kan se kanoniki maxi polemises pote sou, opote.. asta auta ta peri nekrwn kai polemou na mou ta pei kapoios pou pige sto afganistan i ston persiko. ki oxi enas blakas san esena tou kanape


      kai sebasmo se autous pou pesan ston marathwna safws ka ideixnw.. to xeis pareksigisei to pragma....

      se sena proswpika den deixnw sebasmo.. oxi stous arxaious hrwes

      ante geia twra... kai trava na breis douleia sto tameio anergias gia 500 eurw...antamoibi tis patridas pou esy ipireteis toso pista xaxaxaa

      Διαγραφή
  128. ο 272 ειμαι κομαντα ευζωνες και μη...και ελπιζω να στρωσανε τα κολοβυσματα οι λοχαγοι με τα κονε στην φρουρα και να μην καμπανιαζουν για ψηλου πηδημα...(π.χ οταν παμε στην ακροπολη με την τσιμπλα στο ματι την κυριακη και μιλησουμε ψυθιριστα στο λεωφορειο να μας ριχνουν σεξακια)το χειροτερο προβλημα ηταν οι αναξιοι λογαχοι που κοιταγαν πως θα σκοτοσουν την ωρα τους με καμπανες...βαλνιδη στρουμφακη καλη σου ωρα που..ρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΟ ΤΣΙΛΟ ΤΟ ΡΟΥΜΕΛ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ 3 1 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai tin 310... tis lougkres.. pou dinoun pseutika e mail gia ksylo apo konta.. epeidi kseroun oti tha tous sapisoume.. an brethoume sta alitheia..... esy harrys harouli kai to mounopano pou ekane ti malakia me ton pyrosbestira.. tha sas broume kapoia stigmi.. konta einai i wra.....

      Διαγραφή
  130. ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΖΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ 15 ΩΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΣΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΓΑΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΠΑΡΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΩΤΟΜΠΑΛΑ: ΝΕΟΣ, ΠΑΛΙΟΣ ,ΚΟΜΑΝΤΟ Ή ΓΙΩΤΑΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥΣΤΟΦΑΝΤΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ) . ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ 400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ,ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΛΙΟ ΜΕ ΗΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ . ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΡΜΑΛ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΦ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΟΝΟ. ΚΑΝΑΜΕ 2 ΠΕΝΗΝΤΑΡΕΣ , ΑΝΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Ρε παλιαδερφές, 9 γαμημένους μήνες κάνετε φαντάροι-και αν-και φτιάξατε blog αλληλεγγύης;

    Εσείς που γράψατε το άρθρο είστε κομπλεξικοί, ανίδεοι και ελαφρώς ηλίθιοι.

    Βαριέμαι να αναφερθώ στις ουκ ολίγες ανακρίβειες, υπερβολές και- τύφλα να 'χει το viagra- φουσκώματα, που δεσπόζουν στις χαζοϊστορίες της φιδοκρύπτης με τα κωλοφάνταρα Ι3 και βάλε.

    Ήμουν εκπαιδευτής το 2009 και δεν σήκωσα χέρι ούτε σε έναν υποψήφιο, όπως και κανείς άλλος εκπαιδευτής της σειράς μου.

    Πάντως, πέρα από το στρατό, δεν μου φαίνεστε για άτομα που κάνουν τη διαφορά ή προσφέρουν κάτι εκεί έξω.

    Τζιβάτοι, μπαφάτοι, μουσοξερόλες.

    Φιλάκια πολλά και κοιτάτε ψηλά κορίτσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Ειμαι πρωην ευζωνας , 208 σειρα 90Ε ΕΣΟ , πρωην εκπαιδευτης , με 7 επισημες αλλαγες στο ενργητικο μου.
    Η Προεδρικη Φρουρα κυριοι , εσεις που συνταξατε και δημοσιευσατε το εν λογω αρθρο αλλα και εσεις που διατεινεστε για την "αληθεια" των περιστατικων που αναφερονται σ΄αυτο , ειστε απλως ανιδεοι και ασχετοι με το κλιμα , το σκοπο και την σπουδαιοτητα του σωματος , οσο και με την εκπαιδευση των αντρων.
    Οι ευζωνες κυριοι ,δεν ειναι απλοι φανταροι , η ΦΡΟΥΡΑ δεν ειναι απλα ενα ταγμα Πεζικου.
    Η ομολογουμενως πολυ δυσκολη εκπαιδευση των υποψηφιων , εχει εναν και μοναδικο σκοπο , την αρτια και τελεια ΥΠΗΡΕΣΙΑ , τοσο για το ιδιο το σωμα , οσο και για τον ιδιο τον ευζωνα , σωματικα και ψυχικα , μα πανω απο ολα την προβολη και την δοξα της πατριδας σ΄ολον τον κοσμο.

    Κατι που ειναι τεραστιας σημασιας , και οσοι δεν το καταλαβαινετε , καλο θα ηταν να μην το σχολιαζετε , να μην εχετε αποψη , και απλα να σιωπησετε.

    Υψιστη τιμη και υπηρεσια στην Πατριδα η θητεια στην Προεδρικη Φρουρά , του Βελισσαρίου , του Παλστηρα , του Ψαρρού και τοσων αλλων αξιωματικων και στρατιωτων.

    Οσοι καταφερεστε εναντιον του σωματος και των ευζωνων δεν ειστε απλα ηλιθιοι αλλα και προδοτες της πατριδας σας , αν φυσικα ειστε Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Δημητρης 218 σειρα.στους 11 μηνες θητειας μου στην ΠΦ το μονο βυσμα που ειχαμε ηταν ενας κουραδιαρης 216 που ο πατερας του ηταν κολλητος με τον βαρβιτσιωτη ΥΠΕΘΑ τοτε και φορουσε αντι για δυο φυλλα φουστανελα τρια.δεν εκανε ποτε μνημειο,μεγαρο ,δεκανεας αλλαγης ή παρατηρητης.δεν ειχε ζευγαρι και εκανε μονο πυλη μεχρι που απολυθηκε.ολοι οι αλλοι πηγαν εκει γιατι ηθελαν το αξιζαν και το γουσταραν.με διοικητη ΚΑΡΟΥΖΟ καλη του ωρα οπου και να ειναι ο ανθρωπος.απο εκει και περα λες πολλες μαλακιες.πιο μαλακας πεθαινεις.η εκπαιδευση σαν υποψηφιος ειναι σκληρη ,αυτο ειναι αληθεια.αλλα εισαι ρε υπανθρωπε γραφοντα ΠΦ και οχι πλαθω κουλουρακια.ειναι στρατος.τι θελεις δηλαδη να μαθενουν βελονακι και πλεξιμο.και οχι λες τεραστια ψεμματα επειδη εισαι ενα φασιστοκουμουνι του κερατα.με ολους τους παλιους καναμε παρεα και βγαιναμε μαζι εξω.υπηρχαν μαλακες αλλα τους μετρουσες στα δαχτυλα του ενος χεριου και ηταν και απομονωμενοι απο τους υπολοιπους.το να εισαι ρε ζωον ΤΣΟΛΙΑΣ ειναι τιμη.το να εισαι μαλλον ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ειναι τιμη.τωρα κατι λαμογια σαν και σας του σπαρτακου αριστερους με δεξιες τσεπες τους γραφουμε στα αρχιδια μας.
    ΥΓ. για τις σειρες μου και οχι μονο.εκανα επισημα,παρελασεις,Ακροπολη,ουτε θυμαμαι ποσα διαπιστευτηρια,Γελτσιν στο αεροδρομιο,πηγα Αμερικη.το μονο που ζηλευω ειναι οτι δεν εκανα παρελαση 28η Θεσσαλονικη.θα το ηθελα παρα πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε της 218 μπορεί και να γνωριζόμαστε..... Δυστηχώς αδερφέ μου αν διαβάσεις το από κάτω σχόλιο μου Ο ΚΑΡΟΥΖΟΣ πέθανε πριν 4-5 χρόνια...
      Ντρέπομαι γιαυτά που γράφουν ... Δεν ξέρουν οσα εμείς οι ΕΥΖΩΝΕΣ περασαμε και είχαμε την τιμή να ζήσουμε...
      Θοδωρής 2η Διμοιρία 214 σειρά.....

      Διαγραφή
  134. Θοδωρής Εύζωνας Προεδρικής Φρουράς 91Ε ΕΣΟ 214 σειρά...... Τι να πώ για τους αλήτες που γραφουν αυτά τα άσχετα άρθρα... Δεν υπάρχουν λόγια. Ο πιο σκληρός δοιηκητής που πέρασε από την ΠΦ ήταν ο συχωρεμένος ο Καρούζος. Ναι ρε Βόδια που γράφετε ότι γράφετε... Εχετε παει ρε σε εκπαίδευση της ΠΦ ??? Εχει διανοηθεί κανένας σας τι χρειάζεται να περάσει το σώμα του Εύζωνα για να μπορέσει να αντέξει την ακινησία το κρύο το χαμάμ του καλοκαιριού ??? ΕΓΩ κύριοι ΚΑΤΑΛΑΒΑ όταν ανέβηκα για πρώτη φορά να κάνω υπηρεσία στο Μνημείο...... Σεβομαι τους Λοκατζήδες; τους βατραχάνθρωπους τους πεζοναύτες για την εκπαίδευση τους.... Πήγα από την Ρόδο στην ΠΦ 96 κιλά και μετά 2 μήνες ημουν 84 με διπλές μερίδες φαγητό ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.... Οποιος δεν θέλει φεύγει κύριοι... αλλά κηδείες δεν ανεβαίνουν το ιερό μάρμαρο... Θα μαρτυρήσεις το γάλα της μάνας σου για να έχεις αυτην την τιμή. Λοιπόν Κυριοι ουτε στρατοκαβλος ήμουν ούτε είμαι. Ειμαι περήφανος που ανέβηκα τα σκαλοπάτια που εσείς οι ανθέλληνες αμαυρώνετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. egw proswpika,epeidh exw ma8ei na mhn akouw kanenan, an de dw o idios me ta matia mou,opws ekana kai sto M. Peuko kai opws kanw sth mexri twra zwh mou,8a dw apo aurio (12/12/2013) pou mpainw ekei kai meta 8a pistepsw,'h 8a diapseusw ola auta pou grafete...opote kontos psalmos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή