Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΜΙΖΕΣ














Πηγή: www.enet.gr

της Α. ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει τον τριτεγγυητή και δίδει και προίκα, προκειμένου οι Γερμανοί να πουλήσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στην συνδεδεμένη με την Abu Dhabi Mar εταιρεία Privinvest, στο Μόναχο οι μίζες πίσω από ελληνικά υποβρύχια της σύμβασης 8/2000 έχουν βγει στον αφρό.


Η Εισαγγελία του Μονάχου απειλεί τη Ferrostaal με την επιβολή προστίμου, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, για παράνομη προμήθεια που αυτή έδωσε στο πλαίσιο της σύμβασης κατασκευής υποβρυχίων για την Ελλάδα, πλοίων και μονάδων παραγωγής ενέργειας σε Αφρική και χώρες της Νότιας Αμερικής.

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ :ΤΑ ΣΚΟΡΠΙΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ

Πηγή: enet.gr

του A. AMΠATZH

«Ο διασκορπισμός των νησιών και το γεγονός ότι πολλά θέματα είναι αλληλένδετα καθιστούν το ζήτημα του Αιγαίου περίπλοκο», σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, από τη Σανγκάη, έκανε λόγο για «θετικό κλίμα» στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά σημείωσε ότι «δεν πρέπει να έχουμε και την προσδοκία ότι αύριο κιόλας θα έχουμε κάτι. Πρέπει να στρώσουμε το δρόμο της ειρήνης».

"ΒΛΕΠΕΙ" ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ












Πηγή: www.ethnos.gr

Για μία «νέα αντίληψη» που εμφανίζεται σταδιακά και μπορεί να οδηγήσει σε λύση των προβλημάτων του Αιγαίου, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου, διευκρινίζοντας πάντως ότι το κλίμα στις διερευνητικές επαφές είναι μεν θετικό αλλά δεν πρέπει να δημιουργούνται υπερβολικές προσδοκίες για άμεση λύση.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Πηγή: enet.gr



Τουριστικό μποϊκοτάζ της Τουρκίας ζητάει από τους πολίτες ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού Στας Μιζέζνικοφ, σε μια κίνηση που δεν μπορεί παρά να συμβάλει στη συντήρηση των διμερών εντάσεων.
Θέτοντας ζήτημα «εθνικής τιμής», ο κ. Μιζέζνικοφ δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του ότι, αν και δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των δύο λαών, «η Τουρκία πρέπει να μποϊκοταριστεί πλήρως ως τουριστικός προορισμός» και ότι «όσο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, οι Ισραηλινοί πολίτες δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με την Τουρκία».

"ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ" ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Πηγή: www.kathimerini.gr



Το νέο δόγμα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας περιγράφει το Ισραήλ ως «βασική απειλή», αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Το λεγόμενο «κόκκινο βιβλίο», το κείμενο που περιγράφει το δόγμα εθνικής ασφάλειας, αναφέρει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί, ότι «η αστάθεια της περιοχής προέρχεται από τις ενέργειες του Ισραήλ και την πολιτική του, που μπορεί να οδηγήσει σε ανταγωνισμό εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή». Οι ενέργειες και η πολιτική αυτή συνιστούν «βασική απειλή για την Τουρκία», αναφέρει το νέο δόγμα.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΡΚΚ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

Πηγή: www.kathimerini.gr


 Οι αρχές θεωρούν ότι το ΡΚΚ ευθύνεται για την επίθεση αυτοκτονίας στην πλατεία Ταξίμ. Σχεδόν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ευθύνεται η αλ Κάιντα.

Οι κούρδοι αυτονομιστές του ΡΚΚ είναι οι πιθανότεροι δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και προκάλεσε τον τραυματισμό 32 ανθρώπων, ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα τούρκοι αξιωματούχοι, σχεδόν αποκλείοντας το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκονται ισλαμιστές της αλ Κάιντα. Ο καμικάζι τραυμάτισε 32 ανθρώπους κατά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, που συγκεντρώνει πολύ κόσμο- κυρίως τουρίστες.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Πηγή: www.tanea.gr


Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν χαρακτήρισε σήμερα ως «πολύ θλιβερό» γεγονός την επίσκεψη του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ στις νήσους Κουρίλες, οι οποίες ονομάζονται από την Ιαπωνία Βόρεια Περιφέρεια και αποτελούν πεδίο διεκδίκησης ανάμεσα στις δύο χώρες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όντας η θέση της Ιαπωνίας πως οι τέσσερις νήσοι αποτελούν τμήμα του ιαπωνικού εδάφους, η επίσκεψη του ρώσου προέδρου είναι πολύ θλιβερό γεγονός», τόνισε ο Καν στο Κοινοβούλιο.

ΣΤΟΥΣ 52 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ















Πηγή: enet.gr

Πενήντα δύο όμηροι και αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες, όταν άντρες των δυνάμεων ασφαλείας εισέβαλαν σε συριακή καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη με στόχο ν' απελευθερώσουν περισσότερους από 100 Ιρακινούς καθολικούς ομήρους ενόπλων που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ UAV ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Πηγή: www.kathimerini.gr



Πέντε στασιαστές νεκροί στο βορειοανατολικό Πακιστάν από πυρά αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Πέντε στασιαστές βρήκαν τον θάνατο σήμερα από πυρά αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις φυλετικές ζώνες του βορειοανατολικού Πακιστάν, ορμητήριο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν στελέχη των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Από τον «Κομμουνιστικό κίνδυνο» στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία



Πριν μερικές μέρες αποκαλύφθηκε από τηλεοπτική εκπομπή του Καναδά η ύπαρξη εδώ και 33 χρόνια (1950-1983) προγράμματος παρακολούθησης κομμουνιστών που μέχρι τώρα ήταν άγνωστο. Η πρόσφατη αποκάλυψη του μηχανισμού παρακολούθησης PROFUNC στον Καναδά επαναφέρει την κουβέντα της καταστολής και παρακολούθησης πολιτικών φρονημάτων και κινηματικών πρακτικών. Αποτελεί ένα νήμα που μας οδηγεί στον λαβύρινθο των μηχανισμών καταστολής και παρακολούθησης ενώ ταυτόχρονα δίνει την αφορμή να δούμε την μετεξέλιξη των στόχων αυτών των μηχανισμών από τον «Κομμουνιστικό κίνδυνο» σε κάθε λογής ριζοσπαστική φωνή αντίδρασης τσουβαλιάζοντας τα όλα στον «πόλεμο» ενάντια στην τρομοκρατία. «Ο στρατηγός που κερδίζει μια μάχη, έχει κάνει πολλούς υπολογισμούς στο κεφάλι του πριν την διεξαγωγή της» Σουν Τζου - Η τέχνη του πολέμου , με αυτή την προτροπή πορεύεται το κεφάλαιο και ιδιαίτερα στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης όπου οι πιθανές εστίες ταξικών συγκρούσεων, εξεγέρσεων και κοινωνικών κινημάτων πολλαπλασιάζονται. Σε αυτό τον αόρατο πόλεμο το κεφάλαιο προετοιμάζεται με κυρίαρχο δόγμα αυτό του «εσωτερικού εχθρού» και τις κυβερνήσεις «έκτακτης ανάγκης» ώστε να πετάξει ακόμα και το τελευταίο φύλλο συκής της αστικής πολιτικής - δημοκρατίας, τα εθνικά συντάγματα.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει αποφασισμένη να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου με τον πιο στυγνό τρόπο: επιβάλλοντας καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, ακραίας κρατικής καταστολής και περιστολής των λαϊκών ελευθεριών, αλλά και αναβαθμισμένης συμμετοχής του ελληνικού στρατού στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Στην αποστολή χιλιάδων Μισθοφόρων και πανάκριβων μέσων σε 15 χώρες (πολεμικών αεροσκαφών, τεθωρακισμένων, φρεγατών στην Σομαλία σε αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ), έρχονται να προστεθούν οι επιπλέον Έλληνες Μισθοφόροι που στέλνονται ως Σύμβουλοι, δίπλα στους εκατοντάδες που βρίσκονται ήδη στο Αφγανιστάν.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ας κοιτάξουμε με προσοχή ορισμένες ειδήσεις: ενώ ο κόσμος της εργασίας υφίσταται μια τεράστια επίθεση από την κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και τον κόσμο του πλούτου, οι οποίοι επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα, βάναυση κρατική καταστολή εξαφανίζοντας τις λαϊκές ελευθερίες, ακραία λιτότητα και περικοπές στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων και για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιούργησαν, ταυτόχρονα, οι πολεμικές δαπάνες όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά εκτοξεύονται και υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 25 δις ευρώ. Πόσο αποκρουστική και χυδαία ακούγεται η είδηση ότι «η Lockheed Martin έδωσε εκτίμηση τιμής για το αεροσκάφος F-35, αν η Ελλάδα αποφασίσει να το αγοράσει, 60 εκατομμύρια δολάρια, το καθένα αν η παραγγελία γίνει το 2016. Ο αντιπρόεδρος τη εταιρείας με χώρο ευθύνης τη Ν.Α Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή Ντένης Πλέσσας είπε ότι η Lockheed Martin, μπορεί να προχωρήσει σε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό και των 130 παλαιότερων F-16 σε μπλοκ 52 advance, όπως τα τελευταία 30 που αγοράστηκαν», την ίδια στιγμή που οι άνεργοι υπολογίζεται ότι θα φτάσουν το 1.5 εκατ.

ΣΤΟ 412 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με αυτά που συμβαίνουν στον ελληνικό στρατό. Αξιωματικοί αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους, αυθαιρετούν συστηματικά, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και την ζωή των φαντάρων.
Σύμφωνα με καταγγελίες φαντάρων και γονιών, ο τελευταίος νόμος σχετικά με τις κατ' εξαίρεση μεταθέσεις φαντάρων που η σωματική τους ικανότητα έχει χαρακτηριστεί Ι3-Ι4 και προβλέπει τη μετάθεση τους σε μονάδες κοντά στον τόπο καταγωγής τους, παραβιάζεται βάναυσα. Από τη μια μεριά έχει στηθεί μια πραγματική βιομηχανία βυσμάτων των οπαδών της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και γόνων πλουσίων, που με την συνεργασία των υπηρεσιών του Υγειονομικού χαρακτηρίζονται ψευδώς Ι3-Ι4, κάνουν χρήση των ευνοιών του νόμου και μετατίθενται εκεί που επιθυμούν, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει και πάλι το Πεντάγωνο με βύσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί συγγενικό πρόσωπο εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας, με καταγωγή από την Κόρινθο!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΥΚΑΔΕΣ: ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Για μια ακόμη φορά τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στις Ειδικές Δυνάμεις. Και όπως πάντα πρόκειται για ιστορίες θανάτου, βασανιστηρίων, ακροδεξιάς και ρατσιστικής βίας. Πρόκειται δηλαδή για όλα τα χαρακτηριστικά που συνιστούν το προφίλ του Μισθοφόρου.
Ας ανατρέξουμε στο πρόσφατα παρελθόν:
  • Τα εμετικά συνθήματα από τις Ομάδες των ΟΥΚΑΔΩΝ που ακούγονται στην Παρέλαση της 25Ης Μαρτίου, τα οποία επαναλαμβάνονται βεβαίως συστηματικά μπροστά στον εκάστοτε Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απλώς αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης αυτών των σωμάτων, τη διαπλοκή τους με την Ακροδεξιά του ΛΑΟΣ-Χρυσή Αυγή, την συμμετοχή τους στις Λέσχες Εφέδρων που χρηματοδοτεί και ελέγχει πολιτικά ο υπουργός εθνικής Άμυνας. Ουσιαστικά αποτελούν τις ομάδες εφόδου, που με την κάλυψη των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ κλπ κυνηγούν σήμερα μετανάστες και αύριο θα τεθούν επικεφαλής των Στρατιωτικών Ομάδων που θα προχωρήσουν σε Καταστολή Πλήθους, τσακίζοντας απεργούς.
  • Στους πρόσφατους πολέμους της Βοσνίας-Κοσσόβου υπήρξε αποστολή Ακροδεξιών Μισθοφόρων των Ειδικών Δυνάμεων, που στάθηκαν στο πλευρό των αντίστοιχων φασιστικών παραστρατιωτικών Σερβικών τμημάτων, συμμετέχοντας σε εκκαθαρίσεις αλλόθρησκων και αλβανικών πληθυσμών, λαμβάνοντας μέρος σε μαζικές σφαγές και Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, όπως στη Σρεμπρένιτσα!
  • Στις καταγγελίες για τη δράση Ειδικών Δυνάμεων στο Ιράκ, έρχονται να προστεθούν οι καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από το Ναύσταθμο της Σούδας, όπου πάλι ΟΥΚΑΔΕΣ περήφανα μιλούν για τα εγκλήματα τους κατά των Αραπάδων στη Σομαλία.
Η αρθρογραφία της εφημερίδας ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, σχετικά με την ύπαρξη κυκλώματος στρατολόγησης ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ από τις ΜΥΑ, που στέλνονται στην Ερυθρά Θάλασσα σχεδόν κάθε βδομάδα, ως μπράβοι στα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών για 7.000-8.000 ευρώ, αποδεικνύει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία παίζει ακριβώς τον ίδιο ρόλο που παίζει και η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη το κράτος.
Από τη μια μεριά, υπάρχουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι οποίες έχουν στείλει 9 φρεγάτες μέχρι τώρα στα περάσματα της Σομαλίας, συμμετέχοντας στις αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ Atalanda και Ocean Shield, υποχρεώνοντας τον λαό μας σε ένα υπέρογκο κόστος της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, ενώ διαπραγματεύονται την αγορά ακόμη 6 φρεγατών ωκεάνιων προδιαγραφών, όπου μόνο το κόστος κατασκευής φτάνει τα 6 δις ευρώ, προκειμένου να υπερασπίσουν τα ελληνικά και υπερεθνικά εφοπλιστικά συμφέροντα.

ΓΕΜΙΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΜΠΑΤΣΟΥΣ

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν, σε συνδυασμό με την προετοιμασία των εθνικών στρατιωτικών σχηματισμών για την ανάληψη κατασταλτικών καθηκόντων εναντίον των κινημάτων, η συγκρότηση των υπερεθνικών στρατιωτικών και αστυνομικών μηχανισμών, ο καθορισμός του πλαισίου δράσης  και κυρίως η στοχοποίηση των εν δυνάμει εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής  Νέας Τάξης Πραγμάτων, σε Νατοϊκό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.  Την Παρασκευή 15/10/2010 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, κατά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ το τελευταίο βήμα πριν από την υιοθέτηση «της νέας στρατηγικής αντίληψης της συμμαχίας», η οποία θα επικυρωθεί τον ερχόμενο Νοέμβρη στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισαβόνα.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ,

Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.
Οι εικόνες από την εισβολή των ΜΑΤ στην Ακρόπολη είναι συγκλονιστικές και ενδεικτικές των προθέσεων όξυνσης του κρατικού αυταρχισμού: από την εισβολή και καταστροφή του «Ιερού Βράχου» του Πέρση και Οθωμανού Κατακτητή, η πόλη των Αθηνών, η παγκόσμια κοινότητα και συνολικά ο κόσμος της εργασίας, είχε να ζήσει μια τόσο βάρβαρη και αποκρουστική επίθεση, σε συμβολικό επίπεδο. Μια επίθεση που τότε όπως και σήμερα, σε συνθήκες Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, ήθελε και θέλει να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει, απαιτώντας την Υποταγή των εργαζομένων! Είναι επομένως στο χέρι μας αν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-Εργοδοτών που αποσκοπεί στον εξανδραποδισμό της εργατικής τάξης ή θα αναπτύξουμε εκείνους τους εργατικούς αντικαπιταλιστικούς εξεγερτικούς αγώνες που θα ανατρέψουν κυβερνήσεις και αντεργατικές πολιτικές, θα φέρουν στο προσκήνιο την απαίτηση για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών, σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και ιδιοκτησία, με ένα άλλο τελικά Πολιτισμό!
Γιατί, κάθε μέρα, κάθε στιγμή, αποκαλύπτονται ολοένα σκληρότερες πτυχές της κτηνώδους ταξικής πολιτικής που ασκεί ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, ΗΠΑ-Ε.Ε., μαζί με τις κυβερνήσεις της αστικής τάξης όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ. Στο Αφγανιστάν, οι «σωτήρες» των Νατοϊκών στρατευμάτων επιτίθενται με χειροβομβίδες θραυσμάτων προκαλώντας τον τραγικό θάνατο της 36χρονης Βρετανίδας, μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που είχαν απαγάγει οι Ταλιμπάν, οι οποίοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τη σώσουν από τους Αμερικανούς Μισθοφόρους Δολοφόνους! Στο Πακιστάν, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ επεκτείνουν παράνομα τον πόλεμο χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία προκαλούν συνεχώς εκατόμβες θυμάτων. Παράπλευρες απώλειες θεωρεί η σιχαμερή ιμπεριαλιστική προπαγάνδα των συνδεδεμένων δημοσιογράφων την στοχοποίηση αθώων αμάχων, συχνά γυναικών, ηλικιωμένων και παιδιών. Το Ισραήλ, ξανά και ξανά προβαίνει σε φασιστικής έμπνευσης Αντίποινα, εφαρμόζοντας την ναζιστικής έμπνευσης Συλλογική Ποινή κατά των Παλαιστινίων, προχωρώντας ακατάπαυστα σε εθνοκάθαρση και συστηματικό εποικισμό, Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που ωθούν τους απλούς ανθρώπους, που ζουν τον παραλογισμό της Κατοχής και της Ιμπεριαλιστικής Επέμβασης, υφίστανται απίστευτα βασανιστήρια από μεσαιωνικά καθεστώτα με τα οποία συνεργάζεται η «πολιτισμένη» Δύση και οι πολυεθνικές, να φύγουν, να γίνουν θύματα των δουλεμπόρων, αναζητώντας κάτι καλύτερο για τους ίδιους, αλλά και για τους ανθρώπους τους που αφήνουν πίσω και προσδοκούν να επιβιώσουν από το υστέρημα των μεταναστών. Ότι δηλαδή έκαναν και κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες από την Αστόρια μέχρι την Αυστραλία, από τη Γερμανία μέχρι την Αφρική.
Οι κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις του κόσμου του πλούτου ενορχηστρωμένα καταδιώκουν ως σύγχρονοι Ιαβέρηδες πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες. Μιας Ε.Ε. Φρούριο που όρθωσε στα σύνορα της άυλα τείχη, κάνοντας να ωχριούν τα Τείχη του Βερολίνου, καταπιέζοντας τους ξένους εργάτες και οικοδομώντας Εργασιακό Μεσαίωνα για τους γηγενείς. Που υποκριτικά συνεχίζει να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα και άσυλο, την ώρα που τα καταργεί, πνίγοντας μετανάστες στη Μεσόγειο υπό την επίβλεψη της Frontex, κομματιάζοντάς τους στα ναρκοπέδια του Έβρου, φτιάχνοντας αντιαρματικούς τάφρους για να σταματήσει τα μεταναστευτικά κύματα που καταγράφονται και αντιμετωπίζονται ως απειλή για την Ασφάλεια του ευρωπαϊκού κατεστημένου, στέλνοντας πρόσφυγες στην αγκαλιά σκοταδιστών και βασανιστών όπως ο Καντάφι, που εξαγορασμένος από την Ε.Ε., δολοφονεί συστηματικά τους επιστρέφοντες μετανάστες στις ερήμους και στις κολασμένες φυλακές του.
Παράλληλα, η Δυτική Δημοκρατία των ΗΠΑ και της Ε.Ε., που εξαπολύει πρωτόγνωρα βίαιο ταξικό πόλεμο κατά των εργαζόμενων, δολοφονώντας τους κατά χιλιάδες κάθε χρόνο σε εργατικά ατυχήματα όπως αυτό της Χαλυβουργικής, ταυτόχρονα εξάγεται σε Μέση Ανατολή και Ασία ως παραπέτασμα καπνού των βάρβαρων εισβολών Μισθοφορικών στρατευμάτων που μοιράζουν τον κόσμο, κατοχυρώνουν πηγές και δρόμους ενέργειας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπριαλιστικών δυνάμεων.
Αυτές είναι οι αιτίες που δημιουργούν τα ποτάμια της προσφυγιάς, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή καταλήγουν στα κοινωνικά γκέτο της Ομόνοιας, του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής, αλλά και στη Μανωλάδα με τους ξένους εργάτες δούλους των σύγχρονων αφεντάδων, που αντιγράφουν μεθόδους τσιφλικάδων.
Εκεί τους περιμένει η Χρυσή Αυγή και τα ΜΑΤ του υπουργού ΠΡΟΠΟ Παπουτσή, τον ίδιο άνθρωπο που ως τσιράκι των εφοπλιστών φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για το Μαζικό Έγκλημα του Ναυαγίου του ΣΑΜΙΝΑ!
Τους περιμένει η ακροδεξιά του Καρατζαφέρη και η σοσιαλιστική φαιά γκλαμουριά του Λοβέρδου. Αφού έκαναν για χρόνια τα στραβά μάτια στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, στο στίβαγμα των μεταναστών στις άθλιες συνοικίες των αστικών κέντρων, τώρα στρατεύονται στο πλευρό των εμπόρων και των ξενοδόχων για να «καθαρίσει η Αθήνα»: τα κέρδη της τουριστικής βιομηχανίας, του εμπορίου και των ξενοδόχων, που συνεχίζουν βεβαίως να χρησιμοποιούν ξένους εργάτες στις χειρότερες θέσεις, επιβάλλουν να «αδειάσει» η Αθήνα από ναρκομανείς, οικονομικούς πρόσφυγες και λοιπούς! Να αδειάσει επομένως η Αθήνα από τα θύματα της ταξικής τους πολιτικής που οξύνει τις ταξικές αντιθέσεις-ανισότητες, μεγεθύνει τα κοινωνικά προβλήματα καταστρέφοντας το όποιο κράτος πρόνοιας, εμπορευματοποιώντας και ιδιωτικοποιώντας κάθε κοινωνικό αγαθό και υπηρεσία, μετατρέποντας τους πολίτες απλώς σε πελάτες της ιδιωτικής υγείας-ασφάλισης, αν έχουν να πληρώσουν.
Βεβαίως, η Αθήνα έκτρωμα των Εργολάβων στυλ Vovou είναι μια χαρά. Όπως επίσης, μια χαρά πεθαίνουν από καρκίνο οι κάτοικοι Βοιωτίας και Αττικής από τα μολυσμένα ποτάμια με βιομηχανικά λύματα, από το καυσαέριο και τις εκπομπές ρύπων των βιομηχανιών! Η ακροδεξιά όμως του «μπουμπούκου» κάνει τρελίτσες στον αέρα και ξερογλείφεται στα ριάλιτι, κυνηγώντας ξένους εργάτες, θεωρώντας τους ως αιτία όλων των «εθνικών δεινών»! Τους τρελαίνει το παραεμπόριο του ξένου πλανόδιου πωλητή, αλλά για το αφορολόγητο των δις ευρώ κερδών των εφοπλιστών που τους φιλοξενούν στα κανάλια τους, για τα πλαστά τιμολόγια του ALTER ούτε κουβέντα. Τη λύση θα δώσουν οι επί χρήμασι δρώντες φασίστες-σεκιουριτάδες!
Από δίπλα και ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που αφού κατάργησε τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα και συνέβαλε στα τρομερά κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών, ωθώντας αποφασιστικά στην ενίσχυση της ιδιωτικής υγείας-ασφάλειας, στηρίζοντας και αυτός την πολιτική επιλογή να παιχτούν τα αποθεματικά των ταμείων στο Χρηματιστήριο, για να καταλήξουν στις off shore Ελλήνων και ξένων αστών, έρχεται τώρα να «νοικοκυρέψει» τα νοσοκομεία. Που άφησαν χωρίς προσωπικό-μέσα-φάρμακα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τη λύση θα δώσει η επιβολή εισιτήριου στα νοσοκομεία, η καλλιέργεια του ρατσιστικού μίσος κατά των μεταναστών που τους φωτογραφίζει ως υπεύθυνους για την κατάρρευση του ΕΣΥ. Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει ξανά τη φαρσοκωμωδία:
«ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ-ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ»!
Η εισβολή των ΜΑΤ στην Ακρόπολη, η εισβολή ΜΑΤ-Φασιστών στις πλατείες συνδέονται με την ίδια μαύρη κλωστή του ολοκληρωτισμού με την εισβολή των ιμπεριαλιστών σε Αφγανιστάν-Ιράκ-Τσετσενία-Καύκασο-Βαλκάνια αποκαλύπτοντας ότι σκοπός είναι η επιβολή της ανεμπόδιστης καπιταλιστικής κερδοφορίας και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, σε ένα παγκόσμιο πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας, που παρουσιάζεται διαστρεβλωμένος μέσα από τους παραμορφωτικούς καθρέφτες των ΜΜΕ, τους τεράστιους μηχανισμούς χειραγώγησης και ελέγχου που διαθέτει η Αστική Δημοκρατία, δηλαδή η Δικτατορία της Αστικής Τάξης.
Ο αγώνας για να Απελευθερωθεί η Ακρόπολη και να δικαιωθούν οι συμβασιούχοι, για να απελευθερωθούν οι σκλαβωμένοι λαοί, για να απελευθερωθεί ο κόσμος της εργασίας παγκόσμια, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ. Είναι ο Εργατικός Διεθνιστικός αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας-Κίνας-ΟΗΕ, ενάντια στη Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς και του Κέρδους, στους υπερεθνικούς μηχανισμούς της οικονομικής κυριαρχίας εις βάρος των εργαζομένων Ε.Ε.-Παγκόσμια Τράπεζα-ΔΝΤ, τους εθνικούς και υπερεθνικούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς σχηματισμούς, στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, στον κόσμο του πλούτου.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Η ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ

Αρχαίοι έλληνες συγγραφείς, όπως ο Αισχύλος, έγραψαν τραγωδίες αναφερόμενες στη Θήβα.  Σήμερα, σπουδαίοι άντρες όπως ο υφυπουργός Μπεγλίτης και ο υπουργός Βενιζέλος, μέλη της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, προσπαθούν να γράψουν τραγωδίες με τη ζωή των φαντάρων στον ίδιο τόπο.

Εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επικρατούνε στο κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στη Θήβα. Σε ένα στρατόπεδο με δύναμη 150 άντρες υπάρχουν 120 υπηρεσίες, οπότε σε συνδυασμό με τη νυχτερινή εκπαίδευση,  η έξοδος γίνεται άπιαστο όνειρο. Ατελείωτες αγγαρείες, πολλές από τις οποίες χωρίς κανένα απολύτως νόημα, προκειμένου «να μην κάθονται οι φαντάροι». Η καθημερινή ξεκούραση των στρατιωτών κυμαίνεται από μία μέχρι τρεις ώρες ύπνου.
Οι στρατιώτες καλούνται να εκτελέσουν αγγαρείες καθαρισμού χωρίς τα στοιχειώδη μέσα. Τα περισσεύματα του φαγητού παραγεμίζουν σάπιους, υγειονομικά πλήρως ακατάλληλους κάδους τους οποίους οι φαντάροι διατάσσονται να καθαρίσουν φτάνοντας μέχρι την τάση προς έμετο και τους σπασμούς.

ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Ο ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, Ο ΣΚΛΗΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ...

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το βάθος και η κτηνωδία της ταξικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Με νέα ρύθμιση, στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τον ΟΣΕ και τον ξεπουλά στους Κινέζους, ακριβαίνοντας τα εισιτήρια, απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους και καταργώντας εργατικά δικαιώματα, δημιουργώντας αντεργατικά δεδομένα για το σύνολο της εργατικής τάξης, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι φαντάροι. Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν «την κατάργηση από 1.1.2011 κάθε ατέλειας για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, στρατιώτες κ.λπ.). Από την ημερομηνία αυτή και μετά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει εκπτώσεις μόνο εάν ο κατά περίπτωση αρμόδιος φορέας (για παράδειγμα, το υπουργείο Παιδείας για τους φοιτητές) καλύπτει τη διαφορά».
Με το νόμο για τον ΟΣΕ κόβουν τις ατέλειες των φαντάρων ενώ ήδη έχουν περιορίσει τις καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή τα δωρεά αεροπορικά εισιτήρια, με αποτέλεσμα να φορτωθούμε οι ίδιοι και οι γονείς μας το σημαντικό κόστος των ταξιδίων, που ιδιαίτερα για τους φαντάρους στην ΕΛΔΥΚ είναι υπέρογκο! Η τρομερή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ και ο περιορισμός των δρομολογίων θα πλήξει άμεσα τους στρατιώτες, αφού το τρένο είναι το κατεξοχήν φανταρίστικο μέσο μετακίνησης, ιδιαίτερα για τις μονάδες της παραμεθορίου σε Μακεδονία-Έβρο και τα Κέντρα Εκπαίδευσης (π.χ. Κόρινθος, Αυλώνα, Λουράκι, Τρίπολη κλπ, επίσης στη Βόρεια Ελλάδα). Τώρα, ή θα επιβαρύνονται με το ακριβότερο εισιτήριο του ιδιωτικοποιημένου Κινέζικου ΟΣΕ ή θα χρυσοπληρώνουν στα ΚΤΕΛ αφού  προβλέπεται  συρρίκνωση του δικτύου και περικοπές στα δρομολόγια, κυρίως στα τμήματα του δικτύου με χαμηλή επιβατική κίνηση. Και ως γνωστόν οι ακριτικές μονάδες δεν είναι προορισμοί τουριστικού ενδιαφέροντος, με πολυπληθείς τοπικούς πληθυσμούς!

ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το βάθος και η κτηνωδία της ταξικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Με νέα ρύθμιση, στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τον ΟΣΕ και τον ξεπουλά στους Κινέζους, ακριβαίνοντας τα εισιτήρια, απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους και καταργώντας εργατικά δικαιώματα, δημιουργώντας αντεργατικά δεδομένα για το σύνολο της εργατικής τάξης, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι φαντάροι.
Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν «την κατάργηση από 1.1.2011 κάθε ατέλειας για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, στρατιώτες κ.λπ.). Από την ημερομηνία αυτή και μετά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει εκπτώσεις μόνο εάν ο κατά περίπτωση αρμόδιος φορέας (για παράδειγμα, το υπουργείο Παιδείας για τους φοιτητές) καλύπτει τη διαφορά».
Η Υποχρεωτική Στράτευση είναι ένας μηχανισμός άντλησης από τα λαϊκά στρώματα (γιατί ως γνωστόν τα παιδιά των πλουσίων και των πολιτικών νεολαίων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ λουφάρουν στο Πεντάγωνο και στη Καραϊβική) δωρεάν υπερεκμεταλλευόμενων νέων ανθρώπων, Αναλώσιμων της πρώτης γραμμής, ενώ καθημερινά το κόστος της στρατιωτικής τους θητείας μεταφέρεται στους φαντάρους-θύματα.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Η Σιδερένια Φτέρνα του Αστικού Καθεστώτος στοχοποιεί τα Κοινωνικά Κινήματα και συνολικά τον Κόσμο της Εργασίας, απαντά στο Φόβο της Κοινωνικής  Ανατροπής  εξαιτίας της Κρίσης, των Κοινωνικών Αδιεξόδων και της εμβάθυνσης της εκμετάλλευσης που προκαλούν  οι νέοι σχεδιασμοί Εθνικής και Υπερεθνικής Ανάπτυξης της Κερδοφορίας του Κεφαλαίου


Μετά τη συμφωνία  αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ για την κατάργηση της βίζας έρχεται άλλο ένα νέο πακέτο αντιτρομοκρατικών μέτρων και ρυθμίσεων. Πακέτο που πέρα από το αλισβερίσι προσωπικών δεδομένων, που πλέον ανενόχλητα μπορούν να μοιράζονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί των κρατών, φέρνει νέες διατάξεις που λύνουν τα χέρια στην «καταπολέμηση» του εσωτερικού εχθρού, όποιον δηλαδή αποτελεί εμπόδιο για την καπιταλιστική κυριαρχία και την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικτατορίας της Αγοράς και των Νόμων του Κέρδους. Εκτός των άλλων υιοθετείται η παρακολούθηση και ανταλλαγή ευαίσθητων δεδομένων στην περίπτωση «υποψίας» περί τρομοκρατίας, με ελάχιστη ένδειξη την υποψία ενός αστυνομικού ότι είσαι ικανός ή σχεδιάζεις τρομοκρατικές ενέργειες! Όλοι λοιπόν είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Ερχόμενο να συμπληρώσει το «ιδιώνυμο της κουκούλας», που πλέον εξασφαλίζει ότι μπορεί κάποιος να τιμωρηθεί με φυλάκιση ως μέλος δομημένης τρομοκρατικής ομάδας που τελεί πλημμελήματα, προστίθεται στην ενίσχυση της διάταξης για τη συλλογή DNA και το φακέλωμα χωρίς όρια, όχι μόνο από το κράτος και τους μηχανισμούς του, αλλά και από τη συνεργασία με τις ίδιες τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στους τομείς της επικοινωνίας - πληροφορικής (βλ. συμφωνίες με την Vodafone ή την πολιτική συνεργασίας Google και υπηρεσιών ασφάλειας κρατών). Για αυτό σβήστηκε το πρόστιμο της Vodafone και το Σκάνδαλο των Υποκλοπών μπήκε στο Αρχείο.

ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ

Μεγάλος κίνδυνος απώλειας δεκάδων νεαρών ΕΛΔΥΚΑΡΙΩΝ προέκυψε όταν σε πτήση μεταφοράς τους στην Κύπρο με C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας διαπιστώθηκε διαρροή καυσίμων εν πτήσει προς την Λάρνακα. Η δραματική κατάσταση που αντιμετώπισαν οι χειριστές του αεροσκάφους αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι είχε εκπέμψει ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ και οι  αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου της Λάρνακας τέθηκαν σε έκτακτο συναγερμό, με αποτέλεσμα να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης. 
Οι αρχές του Αεροδρομίου και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Hermes Airports έδωσαν σήμα για άμεση κινητοποίηση και στο δίαυλο του αεροδρομίου παρατάχθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Το αεροσκάφος που μετέφερε στρατιώτες από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στην Κύπρο, προσγειώθηκε με ασφάλεια γύρω στις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός.
Επίσημες πηγές κάνει λόγο ότι «όλοι οι στρατιωτικοί είναι καλά στην υγεία τους και το C130 μεταφέρθηκε στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας και εξετάζεται από μηχανικούς και ειδικούς για να διαπιστωθεί από πού προήλθε το πρόβλημα». Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports, Αδάμος Ασπρής, επιβεβαίωσε το έκτακτο περιστατικό. Κληθείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες είπε ότι «δεν μπορούν να δοθούν περισσότερα στοιχεία» επειδή το αεροσκάφος είναι στρατιωτικό. Πληροφορίες επισημαίνουν ότι το αεροσκάφος C-130 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όταν παρατηρήθηκε διαρροή καυσίμου πιθανότατα από χαλασμένη βαλβίδα. Η διαρροή έγινε αντιληπτή στην επιφάνεια της πτέρυγας και οι χειριστές οδήγησαν αμέσως το αεροσκάφος πίσω στο αεροδρόμιο. Η βλάβη τελικά επιδιορθώθηκε και το C-130 απογειώθηκε εκ νέου για την επιστροφή του στην 112ΠΜ.
Το επικίνδυνο αυτό περιστατικό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Το τελευταίο διάστημα σειρά ατυχημάτων στην Αεροπορία Στρατού και στην Πολεμική Αεροπορία στοίχησαν την ζωή ή έθεσαν σε κίνδυνο την ακεραιότητα ή ακόμη και την ζωή πολλών μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι ενδεικτικό ότι όλα αυτά τα ατυχήματα σημειώθηκαν σε ασκήσεις, ωθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών εξαιτίας του Ετοιμοπόλεμου και του Αξιόμαχου. Παράλληλα, δε μπορούμε να μην σκεφτούμε τα τεράστια ποσά που έχουν πεταχτεί και τα 15 δις ευρώ που ετοιμάζεται να ξαναπετάξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε περίοδο τεράστιας ανέχειας, για άχρηστους εξοπλισμούς.
Αλήθεια, τι θα έλεγε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος στους γονείς των παιδιών που στάλθηκαν στην ΕΛΔΥΚ παρά την Άρνηση τους, στο πλαίσιο Συνθηκών Εγγύησης που έχουν από όλες τις Εγγυήτριες δυνάμεις παραβιαστεί, εμπλέκοντας ως πιόνια στην σκακιέρα των γεωστρατηγικών τους ανταγωνισμών, τα παιδιά του λαού μας που υποχρεώθηκαν να καταταχθούν, βάζοντας τους να ορκιστούν ότι θα Υπερασπίζουν την Άμυνα και το Σύνταγμα της χώρας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437               Diktiospartakos.blogspot.com

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένη να εφαρμόσει το τρίπτυχο της ωμής ταξικής της πολιτικής: ακραία αντεργατική πολιτική, ωμός κρατικός αυταρχισμός, πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί και αύξηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε εποχές σκληρής λιτότητας, ανεργίας και ανέχειας του λαού μας.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιστροφή των Φονιάδων του Ισραηλινού στρατού στη χώρα μας για την πραγματοποίηση κοινής στρατιωτικής εκπαιδευτικής άσκησης  από 11 έως 14 Οκτωβρίου, ?ε ποικιλία μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και τη συμμετοχή στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, από Ελλάδα και Ισραήλ.  
Τα σενάρια της άσκησης περιλαμβάνουν τον εντοπισ?ό και τη διάσωση πιλότων των οποίων τα αεροσκάφη έχουν «καταρριφθεί» και έχουν πέσει πίσω από τις γρα??ές του εχθρού σε συνθήκες «?άχης». Ως πεδίο των ασκήσεων ορίζονται  περιοχές της  Πελοποννήσου ?ε κέντρο εξόρ?ησης το αεροδρόμιο Ανδραβίδας με το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και διεξάγονται ?ε ελικόπτερα Μπλακ Χοκ και Απάτσι.