Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ

Η κυβέρνηση όχι μόνο προχωρά αδίστακτα στην εφαρμογή της εχθρικής προς την κοινωνία πολιτική της που απογειώνει την ανεργία των νέων στο 25%, φτάνοντας συνολικά σε μεγέθη που υπερβαίνουν το (1) εκατομμύριο ανέργους (έρευνα ΓΣΕΕ), αλλά δείχνει αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει τα εργασιακά αδιέξοδα που δημιουργεί εντείνοντας την εκμετάλλευση των νέων.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι σχεδιασμοί για τον νέου είδους Επαγγελματία Οπλίτη, μια μορφή επαγγελματικής θητείας στο Στρατό Ξηράς, διάρκειας- κατά βούληση- από 6 μήνες έως 3 χρόνια και με μισθό εισαγωγής το κατώτερο όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Όπως μας ενημερώνει το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, με τον παραπλανητικό τίτλο «Στα όπλα» κατά της ανεργίας», πρόκειται για μια πιο ευέλικτη και λάιτ παραλλαγή του υπάρχοντος θεσμού του Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ) 7ετούς υποχρέωσης πριν από τη μονιμοποίηση! Το μοντέλο προβλέπει ότι ο νέος που θα επιλέξει να ενταχθεί στον υπό εξέταση θεσμό θα μπορεί να το κάνει είτε αμέσως μετά την απόλυσή του είτε κάποιους μήνες μετά, θα διακόπτει τη συμμετοχή του ουσιαστικά όποτε θέλει, θα έχει την ίδια ειδικότητα που είχε ως κληρωτός και θα υπηρετεί σε μονάδες στα σύνορα ή στα νησιά.
Βεβαίως τα ΝΕΑ (17/8/2010, 23/3/2010), αλλά και άλλες εφημερίδες (ΕΘΝΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ κλπ) σε επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα τους έχουν αναλάβει να προπαγανδίσουν τη νέα μορφή εκμετάλλευσης της νεολαίας και να «μετρήσουν» τις κοινωνικές αντιδράσεις, μεταφέροντας τις πληροφορίες και τις δηλώσεις των πάντα ανώνυμων πηγών τους (η ανωνυμία των μπλόκερ τους μάρανε)!
Ουσιαστικά, πρόκειται για προσαρμογή του θεσμού του Μισθοφόρου Στρατιώτη στην εποχή του Αντεργατικού και Αντικοινωνικού Μνημονίου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε.
Ποιες είναι οι επιδιώξεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου;
1. Προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους «ακριβούς» ΕΠ.ΟΠ. (μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος ΕΠ.ΟΠ. 1500 ευρώ) με τους πιο φθηνούς νέους Μισθοφόρους που θα παρατείνουν την συμμετοχή τους για 6 μήνες μέχρι 3 χρόνια.
2. Επιδιώκουν να δώσουν λύση στην αύξηση του Μισθοφορικού τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι σχεδιασμοί πρόσληψης 10.000 ΕΠ.ΟΠ. που θα κάλυπταν τα κενά που δημιούργησε η μείωση της θητείας παραμένουν κενό γράμμα.
3. Επιχειρούν να μειώσουν το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων (μεταξύ των οποίων και εργατικό κόστος), ώστε να δημιουργηθεί το πλεόνασμα που απαιτείται σε εποχές περικοπών λόγω κρίσης για να αγοραστούν πολεμικοί εξοπλισμοί (γαλλικές φρεγάτες, ρωσικά αντιαεροπορικά, νέο πολεμικό αεροσκάφος κλπ) και να καλυφθούν οι τεράστιες δαπάνες των 6.000 στελεχών-φαντάρων που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΕΛΔΥΚ..
Στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κεντρικό ρόλο παίζουν τα συμπεράσματα από την παταγώδη αποτυχία του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για πρόσθετη θητεία 1- 3 χρόνων, αλλά και η επιθυμία να «γλυτώσουν» από τις απαιτήσεις Μονιμοποίησης που προκαλεί η 7χρονη παραμονή των ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψάχνει για ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ! Όπως δηλώνουν οι πάντα ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου που έχουν επεξεργαστεί εναλλακτικά σχέδια για την επαγγελματική θητεία «Είναι μια μορφή "χακί στέιτζ" χωρίς τα κακά χαρακτηριστικά των προηγούμενων»!
Μα δεν ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Πασόκος πρόεδρος της ΓΣΕΕ που έσχιζαν τα ιμάτια τους για το θεσμό των Στέιζ και πέταγαν τους εργαζόμενους στο δρόμο; Τώρα, είναι ξανά το ΠΑΣΟΚ που φέρνει το Στέιζ στις Ένοπλες Δυνάμεις!
Η σχέση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την αλήθεια ήταν πάντα προβληματική αφού κυριαρχεί ο Καιροσκοπισμός.
Έχουν μάθει και με την Ανοχή μας τους το έχουμε επιτρέψει, να βλέπουν τους εργαζόμενους και την νεολαία ως Αναλώσιμους .
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία.
Η πρόσδεση στις κατασταλτικές δυνάμεις και τον Στρατό ως μέσω διεξόδου από την Ανεργία είναι η Χειρότερη Επιλογή:
σε φέρνει κόντρα με τους εργαζόμενους και την νεολαία που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, σε θέλει Ματατζή και Απεργοσπάστη, με το ρόπαλο και το G3 απέναντι σε απεργούς!
σε στέλνει Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα,
σε θέλει Αναλώσιμο (βλέπε πόσο υπολογίζουν τους πιλότους των ελικοπτέρων)!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου