Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μονάδα: 652 ΠΑΥΠ, Μενεμένη Θεσσαλονίκης


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΡΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Μονάδα: 652 ΠΑΥΠ, Μενεμένη Θεσσαλονίκης

Διοικητής: Αντι/συνχης Παπαδόπουλος Ελευθέριος

Γράφουμε σήμερα αυτό το κείμενο για να περιγράψουμε την κατάσταση που επικρατεί στην 652 ΠΑΥΠ Θεσ/νίκης. Είναι με λίγα λόγια δραματική, μακράν χειρότερη από τα περισσότερα στρατόπεδα που ξέρουμε και θα αναλύσουμε πιο κάτω το γιατί. Όλα τα στραβά ξεκινάνε φυσικά από τον ακατάλληλο για αυτή τη θέση (μετά λόγου γνώσεως) διοικητή. Οι αγγαρίες άπειρες και μέσα στην ημερήσια διάταξη. Στη συνέχεια υπηρεσίες, τόσες πολλές που δεν αφήνουν χρόνο ούτε για τσιγάρο. Οι σκοπιές τρίωρες, ο αλφαμίτης 4ωρο και πάει λέγοντας...9-12 το βράδυ και 4-6 το πρωί σκοπιά, μετά ακριβώς στις 7 το πρωί κουβάλημα ότι μπορεί να φανταστεί κανείς (ακόμα και πάγκους 50 κιλών ο καθένας έχουμε κουβαλήσει) μέχρι τη 1 το μεσημέρι, μετά φαϊ, λάντζα και στη συνέχεια πάλι το ίδιο μοτίβο με τις σκοπιές...Αυτό είναι ένα κλασσικό πρόγραμμα ενός οπλίτη της 652 ΠΑΥΠ, δεδομένου ότι είμαστε 29 τώρα και σε 18 μέρες 20 άτομα για να βγάλουμε 17 υπηρεσίες + άπειρες αγγαρίες και κουβάλημα...Και σαν να μη φτάνει η άπειρη κούραση, συνέχεια στο μαρτύριο έρχεται να δώσει ο ψυχολογικός πόλεμος. Ο φαντάρος από την κούραση να μην μπορεί στην κυριολεξία να πάρει τα πόδια του και ο «κύριος» Παπαδόπουλος (διοικητής) να πετάει τα κρεβάτια κάτω, να αδειάζει φοριαμούς, λουκάνικα, βαλίτσες, και να πρέπει να τα ξαναφτιάχνεις διαλυμένος από την κούραση και την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια...Έχοντας αφήσει τα κοκκαλα σου στο τσιμέντο, να πρέπει να μάθεις τα στρατιωτικά του τραγουδάκια, την ιεραρχία, στρατιωτικές προσευχές και ότι άλλο του κατέβει στο μυαλό. Αν δεν τα ξέρεις τέλεια, φυσικά οι φυλακές πηγαίνουν σύννεφο. Μότο του είναι ότι ο φαντάρος δεν πρέπει να κάθεται ποτέ και συνέχεια λέει στο λοχαγό του στρατοπέδου «δε θέλω να βλέπω κανέναν να κάθεται εδώ μέσα» λες και ο οπλίτης είναι ρομπότ που το βάζεις μπροστά και το αφήνεις να δουλεύει...Κάθεσαι 10 λεπτά να ξεκουραστείς από 3ωρη δουλειά και αν σε πετύχει κανείς, έρχεται η φυλακή.

Από την άλλη μεριά, η συμπεριφορά του διοικητή απαράδεκτη! Ο τρόπος ομιλίας του ανεπίτρεπτος! Ειρωνικότατος ακόμα και για θέματα υγείας ή για προσωπικά θέματα τα οποια δε διστάζει να κοινοποιήσει μπροστά σε όλο το προσωπικό. Στα στελέχη μιλάει σαν να είναι τιποτένια σκουπίδια, τους βάζει να ρουφιανεύουν τους φαντάρους και όποιος δεν το κάνει, χρεώνεται εξτρά υπηρεσίες. Κρατάει αποσπάσεις φαντάρων στο συρτάρι του για μέρες ολόκληρες...Τώρα τα στελέχη περιμένουν πώς και πώς τις μεταθέσεις και τον Ιούλιο φεύγουν 7 από αυτούς λόγω του αυταρχικού και απόλυτου διοικητή που έχει γεμίσει τον τόπο ρουφιάνους και μοιράζει συνέχεια φυλακές...Ο λοχαγός μας παίρνει μετάθεση στις ειδικές δυνάμεις "για καλύτερα"...! Οι πιο παλιοί που είναι προς απόλυση τώρα, μας λένε ότι έχουν γίνει πόσες καταγγελίες στο ΓΕΣ για την ανάρμοστη συμπεριφορά του και κάνουν τα στραβά μάτια γιατί έχει από πίσω πολιτικούς που τον στηρίζουν...Οπότε ο μόνος τρόπος να βγουν όλα αυτά τα αίσχη στο φως της δημοσιότητας, είναι τα ανεξάρτητα blogs του διαδικτύου.
Παλιά, για τις δουλειές που κάνουμε 20 φαντάροι τώρα στο στρατόπεδο απασχολούνταν 120 άτομα πολιτικό προσωπικό! Έτσι για να δωθεί μια εικόνα του σε πόσους αντιστοιχούν οι υπηρεσίες που κάνουμε...

Για όλους τους παραπάνω λόγους, κανουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει με τον οποιονδήποτε τρόπο, να το κάνει. Οι φαντάροι δεν είναι ούτε παιδιά κατώτερων Θεών, ούτε αναλώσιμοι όπως μας θεωρούν. Πρέπει να περνούν από σωστή εκπαίδευση και ο ψυχολογικός πόλεμος από μόνος του δεν είναι εκπαίδευση, είναι αποχαύνωση.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

1) Να αυξηθεί η δύναμη του στρατοπέδου τουλάχιστον στα 50 άτομα ώστε να βγαίνουν πιο σωστά οι υπηρεσίες και οι έξοδοι που στη συγκεκριμένη περίοδο είναι στην καλύτερη περίπτωση 3 μέρες μέσα, 1 έξω και στη χειρότερη 13 και 15 μέσα και 1 έξω.

2) Αν είναι δυνατόν να μετατεθεί ο συγκεκριμένος διοικητής (αν και κανονικά του αξίζει αποστράτευση) ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, να του γίνουν πολύ αυστηρές συστάσεις για τη συμπεριφορά του.

3) Να σταματήσουν οι μεταφορές βαρέων αντικειμένων από τους φαντάρους και στη θέση τους να τοποθετηθεί πολιτικό ή στρατιωτικό προσωπικό με εξειδικευμένα μηχανήματα μεταφοράς (κλαρκ). Έτσι οι φαντάροι θα έχουν κάποιον ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και για ατομικές καθαριότητες - αναγκες και θα μειωθεί ο καθημερινά υπαρκτός κίνδυνος τραυματισμού.

Όλοι εμείς οι οπλίτες της 652 ΠΑΥΠ θα είμαστε πραγματικά ευγνώμονες σε όποιον κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Με εκτίμηση,

Οι οπλίτες της 652 ΠΑΥΠ Θεσσαλονίκης

Στρατόπεδο «Παπακυριαζή», Μενεμένη

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

11 σχόλια:

  1. ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ???ΜΠΑΑΑΑ....ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ..ΤΥΧΑΙΟ??ΔΝ ΝΟΜΙΖΩ....ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ...ΟΥΤΟΠΙΑ Ε??ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΒΟΥΡΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΥΤΕΡΑΚΟ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ...ΨΑΞΕ ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ Κ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΕΔΕ...ΤΖΑΖΕΜΕΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειως χαλια ρε παιδια..τι βλακας..

    εβαλα το λινκ σε ενα φορουμ ασχετο με στρατους κτλ μηπως υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει.Το λιγοτερο που μπορω να κανω...ως τοτε,κουραγιο παιδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια μου μεταθεση για την 652.εχοω ακουσει πολλα και οχι καλα.μπορει να με ενημερωσει κανεισ για το τι γινεται τωρα στη μοναδα?σασ παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pedia imun ekini tin periodo fantaros sto gam@!@!o auto stratopedo...de xero, ute tha matho pote pios evgale autin tin anakinosi, alla ta pragmata itan akrivos etsi an ohi hirotera apo opos perigrafonte...eho mathi oti ehi proaxthi autos o psihakias ke oti den ton kunusan apo eki logo tis filikis tu shesis me tin lera ton venizelo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά βρε γιωτάδες αν είναι δυνατόν να είστε σε στρατόπεδο μέσα στην Θεσσαλονίκη και να διαμαρτύρεστε ότι κουράζεστε. Δηλαδή αν είχατε πάει σε στρατόπεδο Ειδικών Δυνάμεων εσείς θα είχατε πεθάνει από την κούραση. Πάντως τα αιτήματα σας είναι απίστευτα. Να ενισχυθεί το στρατόπεδο με περισσότερους στρατιώτες για να σας πηγαίνει καλά η υπηρεσία και να βγαίνετε πιο συχνά για καφέ. Δηλαδή να πάρουν στρατιώτες από μονάδες που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη πχ Εβρος και να τους φέρουν στην Θεσσαλονίκη. Άλλο τίποτα??? Το δεύτερο δεν το σχολιάζω καν. Στο τελευταίο έριξα απίστευτο γέλιο πάντως. Μάλλον δεν είχατε σηκώσει ούτε ξεσκονόπανο πριν πάτε στρατό και σας φαίνονται βαριά τώρα όλα. Άκου εκεί να φέρον κλαρκ!!! Αλήθεια ο κίνδυνος τραυματισμού ποιο είναι? Να αποκτήσετε δισκοπάθεια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσληψεις για εργασια στο στρατο ποτε γινονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειστε εντελως γιωταδες και φυρα. Ειστε μεσα στην Θεσσαλονικη και μιλάτε ρε ξεφτιλες;;;; Γιατι δεν πατε σύνορα εχει πολλες καλες μοναδες εκει. Αλλά θελετε και την μαμα σας μαζί, και την γκόμενα και την βολτα;
    Τραβατε Εβρο να δειτε την γλυκα παλιοβυσματα. Να μην πω για ΕΔ γιατι δεν τις εζησα αλλα μου ειπαν φιλαρακια μου τι τραβηξαν. Εσεις θα εισασταν για ψυχιατρο μετα. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΗΛΙΘΙΕ παραφραζοντας τον τιτλο του βιβλιου.
    Ελπίζω να μην πετυχω κανεναν απο εσας διπλα μου σε καμια δυσκολη κατασταση. Σιγουρα θα βγειτε παραπονουμενοι γιατι κανουν θορυβο τα οπλα και ο εχθρός δεν τηρεί ωράριο
    Δειτε και εδω: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2010/09/652_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως παει η θητεια σαν υλικο πολεμου στο στρατοπεδο αλλαξε ο διοικητης ή παλι μαυρο στρατοπεδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπηρέτησα στο ίδιο στρατόπεδο το 1995 επί σ/χη Κατσαφυλουδη,με αυτά που ακούω μάλλον ήταν καλύτερα,η υπηρεσία ήταν 3/1 μεσα/εξω, γύρω στα 10 άτομα απασχολουτουσαν στο λογιστήριο, οι υπόλοιποι εδώ και εκεί,. Σώθηκα όταν πήρα αποσπαση για τα κΑΥ ένα τρίμηνο. Όταν γύρισα Οκτώβριο βαραγαν τρίωρες σκοπιές, πριν περάσει μια μέρα δεύτερη απόσπαση στο 2ΛΥ μια μικρή διμοιρία 9 υλικοπολεμων μέσα σε ένα στρατόπεδο τεχνικού. Ζάχαρη, μακρυά απο την τρέλα με διοικητή μας έναν τρελολοχαγο αλλά τι πήραζε.. Δυο το μεσημέρι την έκανε και μετά παιδική χαρά. Μετάθεση δεν πήρα ποτέ, ήμουν ο μοναδικός Αθηναίος που απολύθηκε από εκεί που μετατέθηκε ίσως γιατί έκανα 12μηνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάγκες ξέρει κανείς αυτήν την περίοδο πως πάνε τα πράγματα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή