Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ο ΒΕΒΙΖΕΛΟΣ,Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΤΧ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!

Ακραίες αυθαιρεσίες, συλλογικά βασανιστήρια, απειλές, ιδιαίτερα στους δεκάδες απολυόμενους φαντάρους, κόψιμο αδειών, λειτουργία του Πειθαρχείου, είναι μερικά μόνο από ακραία, τρομοκρατικά μέτρα που έχουν ληφθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα μετά την απώλεια ενός G3.

Υπενθυμίζουμε όσα με σχετική μας καταγγελία δημοσιοποιήσαμε από το Σαββάτο 10-4-10:



«Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που δεχόμαστε εξαιτίας της βάρβαρης καταπίεσης που υφίστανται οι στρατευμένοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πάτρας, εξαιτίας του όπλου που χάθηκε από το ΚΕΤΧ στον λόχο διοικήσεως. Καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσω δημοσιευμάτων, αλλά και τοπικού τηλεοπτικού σταθμού που κάνουν λόγο για απώλεια ενός όπλου τύπου G3A3.

Το όπλο αναφέρθηκε ότι χάθηκε, από τον φαντάρο ο οποίος το είχε χρεωθεί όταν επέστρεψε από την εορταστική του άδεια και δεν το βρήκε στον οπλοβαστό. Για το ζήτημα έχει διαταχθεί ΕΔΕ και το στρατόπεδο έχει ψαχτεί από άκρη σε άκρη. Το στρατόπεδο έχει κλείσει και είναι αποκομμένο από τον έξω κόσμο. Έχουν ξεκινήσει έρευνες σε σπίτια φαντάρων που υπηρετούν στο ΚΕΤΧ, ενώ έχει απαγορευτεί η επικοινωνία των στρατευμένων με τον κοινωνικό τους περίγυρο, με κάθε μέσο.

Η φασιστικού τύπου αντιμετώπιση των στρατευμένων διαμέσου της εφαρμογής του δόγματος της «Συλλογικής Ευθύνης και Τιμωρίας», όχι μόνο επιβάλλει κλίμα ακραίας τρομοκρατίας των ίδιων, αλλά ταυτόχρονα, έχει πανικοβάλλει τους γονείς τους και τους φίλους τους.

Όπως ενημερωθήκαμε, τα σενάρια που ακούγονται κάνουν λόγο:

το όπλο ήταν χρεωμένο στον φαντάρο ο οποίος είχε δώσει το λουκέτο και σε άλλα άτομα.

το όπλο ήταν χρεωμένο από αξιωματικό σε περισσότερα άτομα που είχαν κοινό λουκέτο.

το όπλο είχε χαθεί από το Σάββατο της Ανάστασης αλλά δεν αναφέρθηκε για μέρες.

Τι κατάσταση επικρατεί τώρα:

Έχει έρθει ο αντιστράτηγος της ΑΣΔΥΣ που κάλεσε έναν ένα τους φαντάρους του λόχου διοικήσεως στο γραφείο του για να του πουν τι ξέρουν για το ζήτημα.

Ακούγεται ότι έχει έρθει ασφάλεια, ΕΥΠ κτλ, ενώ ο λόχος διοικήσεως ήταν έξω όλη νύχτα και τους έκαναν καψόνι.

Παράλληλα, όλοι οι υπόλοιποι φαντάροι πάνε με συνοδεία ακόμη και τουαλέτα.

Τέλος, όπως μας αναφέρθηκε, είτε από αμέλεια του φαντάρου, είτε των αξιωματικών [το στρατόπεδο είναι για κλάματα από άποψη ασφάλειας, από ότι λένε φαντάροι που ήταν στο ΚΕΤΧ] όλο το στρατόπεδο είναι σε καραντίνα και από ότι ακούγεται θα μείνει κλειστό για 20 μέρες.

Εμείς καλούμε τους στρατευμένους και τους γονείς τους να μας ενημερώσουν για κάθε εξέλιξη και είμαστε δίπλα τους, έτοιμοι να τους συμπαρασταθούμε σε κάθε απόπειρα παραβίασης των δικαιωμάτων τους.

Καλούμε τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο να λάβει σοβαρά υπόψη του τις καταγγελίες των φαντάρων και να αντιμετωπίσει τις αυθαιρεσίες.

Οι διοικητικές ευθύνες, η προσπάθεια εύρεσης του χαμένου οπλισμού δεν μπορεί να καταλήγουν στα βασανιστήρια (μαζικά καψόνια), στην συλλογική τρομοκράτηση και τιμωρία.

Τόσο το ΓΕΣ, όσο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον ευαίσθητο για τα ζητήματα αυτά, όπως έδειξαν και οι μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων, υπουργό Ευ.Βενιζέλο, δε θα πρέπει να ξεχνούν ότι πάνω από το Γόητρο του Στρατού είναι η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και η Ζωή των Φαντάρων.

Κύριε Βενιζέλε, ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της τιμής δεν είναι ζήτημα που χωρά δύο μέτρα και δύο σταθμά!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com»



Αντί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Ευ.Βενιζέλος, γνωστός νομικός, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο να παρέμβουν, έχουν επιτρέψει κάθε αυθαιρεσία προκειμένου να βρεθεί το όπλο με κάθε τρόπο, ώστε να αποκατασταθεί το «Γόητρο του Στρατού».

Είναι ενδεικτικό το πώς χρησιμοποιείται το κλίμα τρομοκρατίας μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών. Αξιωματικοί και διοικητής προσπαθούν να συνδέσουν την κλοπή του όπλου με ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης!

Κανένας, ούτε φαντάρος, ούτε γονιός, ούτε εμείς επικροτούν την κλοπή το όπλου. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να παραβιάζονται καθημερινά με τον πιο άγριο τρόπο τα δικαιώματα των φαντάρων που προβλέπονται από τον Στρατιωτικό Κανονισμό και το Σύνταγμα. Δε μπορεί να γίνεται κενό γράμμα το κριτήριο αθωότητας γιατί έτσι βολεύει την ΕΥΠ, την Ασφάλεια και τις Στρατιωτικές Αρχές. Δε μπορεί να επιβάλλεται το φασιστικό δόγμα της Συλλογικής Ευθύνης και να γίνονται Βασανιστήρια, δηλαδή Συλλογικά Καψόνια.

Και ας μην μας μιλήσουν υπερβολές αφού σύμφωνα με καταγγελίες ξυπνούν τους φαντάρους στις 3 το βράδυ για μάθημα έρπινγκ!

Είναι τρομοκρατία ή δεν είναι, οι απειλές «ότι δεν θα απολυθούν οι φαντάροι αν δε βρεθεί το όπλο» ή με Στρατοδικεία κλπ χωρίς να έχεις στοιχεία (το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για κάθε κλάδο του ποινικού δικαίου)». Είναι Παράνομες ή δεν είναι;

Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες των αξιωματικών, του διοικητή και των εκάστοτε επιθεωρητών της μονάδας σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΤΧ, τις εγκαταστάσεις του, τα μέτρα ασφάλειας κλπ με τις φωνές και τις απειλές στους φαντάρους! Αναρωτιόμαστε κύριε Βενιζέλε και Μπεγλίτη, είναι κατάσταση αυτή που περιγράφεται και σεβασμός των φαντάρων: «δεν μπορείς να έχεις 170 άτομα να κοιμούνται σε 100 κρεβάτια - σήμερα άνοιξαν ένα λόχο νεοσύλλεκτων για να κοιμηθούν όσοι δεν χώραγαν στο Λόχο Διοίκησης».

Από την άλλη μεριά κύριε Βενιζέλο, δε μπορείς να «βαράς προσοχή» στον Κασιδόκωστα-Λάτση, να τον έχεις άφαντο από τις αναφορές σε όλο το διάστημα που ήταν νεοσύλλεκτος, να του επιτρέπεις να κοιμάται μόνος του στα ιατρεία ή σε «ιδιωτικό θάλαμο», μακριά από τους «κοινούς θνητούς-ναύτες», να τα ξέρεις όλα αυτά από την πρώτη στιγμή αφού υπήρχαν οι σχετικές ανακοινώσεις μας και να αδιαφορείς, αλλά τώρα να ζητάς το κεφάλι των φαντάρων επί πίνακι! Αυτό λαϊκά σημαίνει ότι πουλάς τσαμπουκά και μάλιστα θρασύδειλα, όπου σε παίρνει! Ή νομίζεις ότι σε παίρνει!

Εξάλλου, τι θα γίνει με τους απολυόμενους φαντάρους: τους υποχρεώσατε να κάνουν θητεία αγγαρειομάχου, υπηρέτη αξιωματικών και τους εκμεταλλευτήκατε με κάθε τρόπο όλους αυτούς τους μήνες. Τώρα έρχεστε και τους κόβετε τις άδειες, τους απειλείται ότι δε θα απολυθούν, τους βάζετε τεράστια εμπόδια στην εκπαιδευτική και επαγγελματική τους εξέλιξη!

Σταματήστε να τρομοκρατείται και να απειλείται τους φαντάρους. Οι κινήσεις είναι Παράνομες και Απάνθρωπες. Να διωχθούν άμεσα οι αρμόδιοι αξιωματικοί, ο διοικητής της μονάδας και οι Επιθεωρητές του ΚΕΤΧ. Ο Βενιζέλος και ο αρχηγός ΓΕΣ είναι συνυπεύθυνοι για το κλίμα τρομοκρατίας και τις αυθαιρεσίες!

1 σχόλιο:

  1. δηλαδή μόνο οι στρατιώτες ειναι μέσα τόσες ημέρες? Τα στελέχη σχολάνε στην ώρα τους?? όσο για το καψώνι προφανώς τα μέλη της επιτροπής μάλλον υπηρέτησαν δεκαετίες πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή