Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Ελευθεροτυπία
Την άμεση κατάργηση του πεδίου βολής της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του Παλαιοχωρίου ζητεί με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη, ο νομάρχης και η ΤΕΔΚ Ηλείας.
Οπως καταγγέλλεται, το πεδίο βολής βρίσκεται σε κατοικήσιμη περιοχή, με σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής, όπου επανειλημμένως υπάρχουν τέτοια προβλήματα στο παρελθόν, αλλά και δημιουργεί σωρεία οχλήσεων.
Βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή, με άκρως τουριστικό ενδιαφέρον και το μόνο βέβαιο είναι ότι εμποδίζει τη γενικότερη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και γενικότερα του νομού Ηλείας. Καταλαμβάνει επίσης τμήμα του Δέλτα του ποταμού Πηνειού και γενικότερα ο χώρος αυτός προστατεύεται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες και από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο και είναι σε περιοχή Natura 2000.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι «για την ανάγκη απομάκρυνσης του πεδίου βολής έχουν γίνει δεκάδες συσκέψεις, κινητοποιήσεις, ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις κώφευσαν σε αυτό το δίκαιο και ώριμο αίτημα του λαού της Ηλείας. Αντιθέτως, είδαμε να καταργούνται το πεδίο βολής στη Σχίζα λόγω λειτουργίας ιχθυοτροφείου, στο Μάλεμε Κρήτης λόγω διαμαρτυρίας τοπικών παραγόντων για την ενόχληση τουριστών και παραμένουν σε λειτουργία τα πεδία βολής στη Κρανέα Ελασσόνας, στα Καράβια, ανοιχτά της Λακωνίας, στην Αγχίαλο και στο Παλαιοχώρι στην Ηλεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου