Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΤΙΤΛΟΣ BIBΛΙΟΥ: KILL! KILL! KILL! ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: JIMMY MASSEY και NATASHA SAULNIER ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΠΑΖΗΣΗ


(Την παρουσίαση αυτού του βιβλίου αφιερώνουμε στους νέους που σκέφτονται να απαντήσουν θετικά στην προκήρυξη θέσεων 2000 Επαγγελματιών Οπλιτών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τους καλούμε να το ξανασκεφτούν. Τα όσα καταμαρτυρά αυτό το βιβλίο, αλλά και το μήνυμα που τους στέλνουν οι χιλιάδες Επαγγελματίες Οπλίτες που έχουν εγκαταλείψει τον Ελληνικό Στρατό, είναι μια απόδειξη για το Λάθος της «επιλογής» τους. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων θα είμαστε στο πλευρό τους).

Αυτός είναι ο τίτλος του σοκαριστικού βιβλίου του Iimmy Massey και της Natasha Saulnier που εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ, στο πλαίσιο της σειράς: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ και ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.


Πριν δώσουμε όμως το λόγο στον Jimmy Massey, ας φέρουμε στο προσκήνιο ορισμένες ειδήσεις που πέρασαν στα ψιλά των εφημερίδων. «Ειδησούλες» που αποκαλύπτουν ποιοι είναι τα εκτελεστικά όργανα των ειρηνευτικών αποστολών, σε ποιους βασίζονται οι απόπειρες «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», της «διάδοσης της Δημοκρατίας και του Δυτικού Πολιτισμού», σε τι καταλήγουν οι Μισθοφόροι Στρατιώτες του Μπους, του Ομπάμα, της Ε.Ε., αλλά και της Ελλάδας των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΣΕΒ-εφοπλιστών-τραπεζιτών, των (15) στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων.

ΕΙΔΗΣΗ Νο1: ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΒΙΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ!


Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες αμερικανούς στρατιώτες, τόσο εναντίον συναδέλφων τους μέσα στο στράτευμα, όσο και εναντίον πολιτών σε εμπόλεμες ζώνες. Το 2008 αναφέρθηκαν 2923 περιστατικά, κατά 8% περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα θύματα, κυρίως γυναίκες, αλλά και αρκετοί άντρες, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων επιλέγουν τη σιωπή.

ΕΙΔΗΣΗ Νο2: ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ!

Το αμερικανικό Ναυτικό ψεκάζει με δακρυγόνα τους νεοσύλλεκτους, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους. Αυτή η εντυπωσιακή πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας μέσω ενός blog αμερικανών νομικών, το Legal Times, που αποκάλυψε ότι προσφυγή παθόντων στα δικαστήρια απορρίφθηκε ως αναιτιολόγητη. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόρριψης, «ο απευθείας ψεκασμός με δακρυγόνο αναμφίβολα ενέχει κινδύνους για την υγεία, αλλά ο κίνδυνος αυτός απαλείφεται διότι τα οφέλη από την εκπαίδευση είναι μεγαλύτερα». Υπενθυμίζεται ότι η χρήση δακρυγόνων απαγορεύεται από το άρθρο Ι.5 της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα.

Μην βιαστεί να πει κανείς, «έλα μωρέ αμερικάνοι είναι» γιατί εκπαίδευση καταστολής πλήθους με αληθοφανείς όρους διεξάγεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Αποστολών στο Κιλκίς, στις ασκήσεις της Βαλκανικής Ταξιαρχίας του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ενώ ΕΔΕ έχουν διεξαχθεί κατά περιόδους εξετάζοντας την εμπλοκή Ελλήνων Μισθοφόρων σε λαθρεμπόριο, αλλά και φόνους στα Βαλκάνια.

Ας επιστρέψουμε όμως στο βιβλίο μας. Η μαρτυρία του Jimmy Massey, που γεννήθηκε στη Β.Καρολίνα, όπου και μεγάλωσε με αρκετές στερήσεις, μόνο με τη μητέρα του, δε μπορεί να αμφισβητηθεί εύκολα από τα κατά καιρούς παπαγαλάκια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, όπως ονομάζονται μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα Υπουργεία Πολέμου. Και αυτό δε μπορεί να γίνει, γιατί ο συγγραφέας υπήρξε Πεζοναύτης από το 1992 και έγινε Στρατολόγος του Στρατού των ΗΠΑ το 1999. Κατά τη διάρκεια της 12ετους θητείας του θα προλάβει να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ιρακινή Ελευθερία», καθώς στάλθηκε στο Ιράκ σε μάχιμη μονάδα το 2003. Από εκεί θα γυρίσει και αυτός άρρωστος, ενώ θα μοιραστεί και αυτός την εμπειρία δεκάδων χιλιάδων βετεράνων μισθοφόρων, του να δει να διαλύεται ο γάμος και η οικογένεια του.

Στην Εισαγωγή η Νατάσσα Σολνιέ αναδεικνύει την επικίνδυνη μεταμόρφωση που έχει υποστεί ο αμερικανικός στρατός από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Οι στρατιώτες τότε αντιστέκονταν στον σκοτωμό άλλων ανθρώπων ακόμη κι όταν δέχονταν πυρά. Σύμφωνα με τον βασικό ιστορικό του Στρατού στην Ευρώπη, τον S.T.Marshall που υπέγραψε το 1947 το ΑΝΔΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΥΡΩΝ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, μόλις το 15% των στρατιωτών στα ευρωπαϊκά μέτωπα τράβηξαν τη σκανδάλη. «Ο φόβος μήπως σκοτώσει μάλλον παρά μήπως σκοτωθεί ήταν η συνηθέστερη αιτία για αποτυχία στη μάχη σε ατομικό επίπεδο.[…] Πρέπει να απελευθερώσουμε το μυαλό του στρατιώτη σε ότι αφορά τη φύση των στόχων» ήταν το καθήκον που έθετε στους στρατιωτικούς-πολιτικούς της εποχής.


Η εκπαίδευση λοιπόν άρχιζε να δίνει έμφαση στην «απανθρωποίηση του εχθρού». Για να μετατραπούν οι στρατιώτες σε δολοφόνους-ρομπότ απαιτούνταν η διεξαγωγή ενός ψυχολογικού πολέμου στους ίδιους τους στρατιώτες, με τρεις μεθόδους: απευαισθητοποίηση, δημιουργία εξαρτημένων ανακλαστικών και αμυντικούς μηχανισμούς άρνησης. Η εκπαίδευση έγινε πιο ρεαλιστική (πυροβολούν πλέον κινούμενους στόχους που μοιάζουν με ανθρώπους) και τα αποτελέσματα εμφανίστηκαν στο Βιετνάμ. Όπου πια το 90% των στρατιωτών πυροβόλησε.


«Το να τραβάς τη σκανδάλη είναι εθιστικό, προκαλεί μια σχεδόν σεξουαλική έκσταση» δηλώνει ο Τζίμι, αλλά το τίμημα είναι ακριβό: «οι μόνιμα τραυματισμένοι στρατιώτες υποχρεώνονται να ζήσουν με την αίσθηση ότι έδρασαν εναντίον του καλού και πάσχουν από μετατραυματική διαταραχή άγχους, μια χρόνια πάθηση της οποίας συμπτώματα είναι οι εφιάλτες, νευρική συμπεριφορά, προβλήματα συγκέντρωσης, κατάθλιψη και βίαιες εκρήξεις. Από αυτή τη διαταραχή πάσχει το 16% των βετεράνων του Ιράκ. Όσοι είχαν σκοτώσει πάσχουν από διαταραχή άγχους σε υψηλότερα ποσοστά, ενώ όσοι απόλαυσαν τους σκοτωμούς καταλήγουν με ψυχικά τραύματα».

Ο ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ!!!! Όμως σύμφωνα με τη Μακ Νείρ «Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε κίνδυνο, ο οργανισμός εκκρίνει ενδογενή οπιοειδή ώστε να μην αισθάνεται κανείς πόνο. Είναι φυσικό όπιο. Υπάρχει, λοιπόν, μια αίσθηση ευφορίας κατά τη διάρκεια του σκοτωμού αλλά κι ένας εθνισμός σε αυτό το τραύμα. Ο στρατιώτης πρέπει να ξανασκοτώσει για να βιώσει ξανά την αίσθηση ευφορία». Ακόμη και όταν είναι πολίτης.

Άραγε πόσο αυτά τα δεδομένα έχουν απασχολήσει τις ελληνικές κυβερνήσεις και τα επιτελεία. Πόσο σχετίζονται οι αυτοκτονίες αξιωματικών και υπαξιωματικών που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια με τα όσα έκαναν όντας μέλη αποστολών στην Αλβανία-Βοσνία-Κόσσοβο-Αφγανιστάν; Στις αποστολές εκτός συνόρων το δέλεαρ είναι οι αυξημένες αποδοχές, αλλά ποιες είναι οι συνέπειες στους μισθοφόρους αυτών; Εξάλλου οι αμερικανικές μέθοδοι εκπαίδευσης διαχέονται μέσω τον ΝΑΤΟ σε όλους τους εθνικούς στρατούς. Ποιες οι στοχεύσεις και οι ευρύτερες συνέπειες των ασκήσεων με πραγματικά πυρά; Ποιος επιτέλους θα εξετάσει επιστημονικά και θα επιχειρήσει να βγάλει συμπεράσματα για τους ΕΛΔΥΚάριους και τους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς για τα γεγονότα του 1974;

Ας δώσουμε το λόγο στους στρατηγούς:
«Οι πεζοναύτες δεν θεωρούσαν τα θηράματα τους ανθρώπους. Μπινγκ Γουέστ και υποστράτηγος Ρέι Λ.Σμιθ.
«Έχει πλάκα να σκοτώνεις κάποιους ανθρώπους».
Αντιστράτηγος Τζέιμς Μάτις, 04/02/2005.


Η κατάθεση ψυχής όμως του Τζίμι θα φωτίσει και τη διαφθορά της Στρατολογίας. Όπως λέει ο ίδιος «οι μόνοι που θέλουν να καταταγούν στον στρατό είναι άνθρωποι με προβλήματα. Θέματα υγείας, προβλήματα με την αστυνομία ή τα ναρκωτικά».

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει τεράστιες ανάγκες σε «κορμιά» κάθε χρόνο. Για αυτό συχνά κάνει τα στραβά μάτια στην εθνικότητα, την ηλικία, την ψυχική υγεία των κατατασσόμενων. Οι γόνοι των μεσαίων και ανώτερων στρωμάτων πρέπει να αποφύγουν στην Υποχρεωτική Στράτευση. Ποιος θα κλάψει και θα νοιαστεί το μετανάστη, ποια ΜΜΕ θα αφιερώσουν χρόνο, χώρο για τον νεκρό σκουρόχρωμο μισθοφόρο από το γκέτο;

Εξαγορά λοιπόν φθηνού, ακίνδυνου πολιτικά κρέατος για τα κανόνια. «Οι νεαροί νεοσύλλεκτοι, οι οποίοι αμείβονται με το βασικό μισθό, σε μερικές περιπτώσεις προτού καταταγούν ήταν εντελώς αδύναμοι να βρουν εργασία και συχνά ήταν καταδικασμένοι στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ στον Στρατό νιώθουν πανίσχυροι. Σε αυτή την αίσθηση αποτυχίας και αδυναμίας, υπολογίζουν οι στρατολόγοι».
Και καλύτερος στρατολόγος είναι η ίδια η εκάστοτε κυβέρνηση. Αφενός οι πελατειακές σχέσεις και η κομματική εξάρτηση από το βουλευτή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ. Αφετέρου, δεν είναι τυχαίο ότι η εκτίναξη της συμμετοχής του ελληνικού στρατού σε αποστολές εκτός συνόρων και οι κίνδυνοι απωλειών που συνεπάγεται οδήγησε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ να ψηφίσουν το νόμο για τους Επαγγελματίες Οπλίτες. Επίσης, η απόπειρα συνολικής εξαγοράς της νεολαίας, στην οποία υποσχέθηκαν μείωση της θητείας αν προσληφθούν δεκάδες χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ.

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Η κοινωνία δέχεται τα πάντα (αποστολές, το κόστος των Μισθοφόρων και την όποια στρατιωτική διέξοδο από την ανεργία κλπ), η νεολαία εθίζεται στο βύσμα, στην ατομική διέξοδο, στην κυβερνητική υπόσχεση να φορτωθούν σε άλλους τα «υποχρεωτικά στρατιωτικά μας βάρη». Κανείς όμως δεν επιτρέπεται να θίξει την ουσία του ίδιου του στρατού, του ρόλου του, το γιατί και αν πρέπει να συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΟΗΕ. Κανείς δεν πρέπει να έχει λόγο για το αν ο στρατός και ιδιαίτερα οι πιο εύκολα πολιτικά και υλικά χειραγωγίσημοι Μισθοφόροι θα στραφούν εναντίον των εργατικών-νεολαιίστικων αγώνων.

Τέλος, υπάρχουν και οι ίδιοι οι στρατολόγοι που την «πέφτουν» σε δημόσια σχολεία, εμπορικά κέντρα και σε μαγαζιά πώλησης CD. Ένας στρατολόγος δεν έχει ενδοιασμούς, αφού είναι υποχρεωμένος να κλείσει συγκεκριμένα συμβόλαια κάθε μήνα. Η ομολογία του Jimmy σοκάρει. Όταν έφερνε στο στόχαστρο του μαθητές υποψήφια θύματα προς στρατολόγηση, σκέφτονταν: «θα τους κερδίσω αυτούς τους γαμημένους. Διότι ένα πράγμα έχεις στο μυαλό σου, πώς να κλείσεις τα συμβόλαια για να πληρώσεις το νοίκι»!!!

Η αμερικανική κυβέρνηση του Μπους και αργότερα του Ομπάμα, βοηθά βεβαίως τους στρατολόγους να επιτύχουν στο έργο τους. Ο λόγος του στρατολόγου αποκαλυπτικός: «Πήγαινα καθημερινά σε δημόσια σχολεία όπου είχα πλήρη πρόσβαση σε όλους τους μαθητές. Μου έδιναν ένα κατάλογο με τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου όλων των παιδιών –ο νόμος Κανένα Παιδί Δεν Μένει Πίσω, που ψηφίστηκε το 2002, υποχρεώνει κάθε λύκειο που χρηματοδοτείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δίνει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων στους αξιωματικούς των τοπικών γραφείων στρατολόγησης»!!!

• Για μια κόμη φορά δηλώνουμε την άρνηση μας στο βραχνά της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
• Καλούμε τους νέους να γυρίσουν την πλάτη στον Στρατό. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ.
• Καλούμε το κίνημα των μαθητών και των καθηγητών, τα 15μελη, τις τοπικές ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να πετάξουν τους Στρατολόγους του στρατού από όλα τα Λύκεια.

Δεν είναι δυνατό να επιτρέπουμε την Στρατολόγηση παιδιών 17 και 18 χρονών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, σε έναν Ελληνικό στρατό που ολοένα περισσότερο βγαίνει εκτός συνόρων και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους, την νεολαία και τα κινήματα τους ως Εσωτερικό Εχθρό.
O λόγος του βετεράνου Jimmy Massey είναι αφοπλιστικός. Απαντώντας στην ερώτηση τι κάνει ο στρατός των ΗΠΑ στο ΙΡΑΚ απαντά: «Πιστεύω ότι αυτό που κάνουμε εδώ είναι γενοκτονία. Ο ισχυρισμός μας για ανθρωπιστικές ενέργειες είναι απλώς μια μαλακισμένη δικαιολογία. Είναι εξίσου ανέντιμη με τον ισχυρισμό του προέδρου Νίξον ότι δεν ήταν απατεώνας».

Τέλος απευθύνει ένα ερώτημα σε κάθε Επαγγελματία Οπλίτη, σε κάθε Μισθοφόρο. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε:

«Άξιζε τον κόπο να πουλήσω την ψυχή μου για ένα οργανισμό που δεν δίνει δεκάρα για μένα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου